Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, tak já u holky nabrala kolem 20 kilo a s klukem necelé 4:-) A po porodu u holky mi skoro vše zůstalo, u kluka jsem šla z porodnice ještě o 6 kilo lehčí:-) A u kojení šlo dolů dalších 5 kilo.
Ahoj, já čekám své první mimi, prý chlapečka a jsem ve 38+5, nahoře mám snad od půlky těhu 18kg, ale bříško mám obrovský, každej rýpe, jestli tam nemám dvě a teď mi ještě šíleně natekly nohy. Jsem jak hroch. ![]()
já čekám kluka a nahoře mám dvě kila, ve 30 tt, akorát teda jsem na začátku shodila nějaká 4 kila…
Tak to je paráda
To jsem na to zvědavá
Mně u kluka šlo dolu taky úplně všechno a docela pěkně rychle… Děkuji za příspěvek ![]()
Ahoj,prvni holka 23kg,druha holka 9kg,treti kluk 15kg,vsechno mam dole,ba naopak,mam min,nez pred prvnim tehotenstvim.
Krecove zily jsem nemela a nemam.
Doufám, že na tom nic není, čekám kluka,mám nahoře už 14 kilo, tak jestli by se u holčiček přibíralo víc, tak bych to teda nechtěla vidět ![]()
n řeči ostatních se vyprdni, hlavně, když píšeš, že už tě komentují od druhého měsíce
tak to prostě tvoje tělo takhle reaguje.
škoda jen těch křečáků, ale jestlis k tomu měla nějaké dispozice, tak se to v těhu dalo čekat.
No,já u první holky 10-12 kilo,po porodu dole asi osum,tak super a pak to hublo samo,a při druhém 20 kg
kluk,po porodu dole 7 kg,musela jsem začít makat
ale už je to dole.
Myslím,že je jedno,jestli kluk nebo holka,spíš tím,že je druhé těhu je druhé,a člověk starší…
S klukem jsem přibrala 18kg, většinu jsem nechala v porodnici, zbytek šel po porodu brzy dolů (i přes to, že jsem proto nic nedělala).
Teď čekám holčičku, jsem 25.tt a nahoře mám cca 7kg (oproti 15ti kily s klukem ve stejném týdnu těhu je to rozdíl)
ALE u kluka jsem přibírala jen do 30tt. Pak už jsem si váhu „držela“, poslední dva týdny dokonce 3 kg zhubla (jinak bych měla celkově navrch 21kg)
těžko říct, jestli při holce nebudu přibírat do poslední chvíle
a nebudu tak mít ve finále ještě víc.
První holčička +13kg v porodnici jsem půlku nechala a za 4 měsíce jsem měla podváhu. Ted čekám kluka a nahoře jsem měla ve 20tt 3kg. Křečové žíly jsem měla už před těhu a asi se mi trochu zhoršily každopádně je to dané geneticky stejně jako se striemy které se mi naopak vůbec neudělali.
Tak já u prvního kluka přibrala 20kg u druhýho (taky kluka) 16 kg.
U obou šli všechny kila fuč , u prvního jsem pak byla i dost vyhublá,jakmile začal běhat… ![]()
Jinak moje máma u mě přibrala taky kolem 20kg, u druhý segry 10kg a u třetí nevim kolik přesně ,ale prý víc jak u druhý ![]()
Asi je to opravdu individuální… Jen se teď modlím, aby už se to konečně trochu zastavilo… Snažím se hodně pohybovat, ale když člověk moc nemusí, tak to samozřejmě moc nejde…
Možná kdyby malej nechodil do školky, bylo by to taky jiné.
K těm křečovým žílám - v 1. těhu jsem je neměla vůbec, ale asi to bude i tím, že jsem prostě těžká… nevím. ![]()
já jsem u dcery nabrala celkem 22 kg, asi 10 kg jsem nechala v porodnici, a ted dle utz čekáme kluka, mám ještě 2 kg k dobru, tak uvidíme jak to nakonec dopadne:-))
ahoj, podle utz. čekám holčičku, mám ukončený 31. týden, celkově jsem přibrala 5 kg,ale donedávna jsem vůbec neměla chuť na sladké, tak je to asi víceméně tim ![]()
Ahoj holky,
) mi říkají, jak mi to jde všude, tváře mám snad od druhýho měsíce nafouklý, bříško ani tak velký mi nepřijde, ale ten zadek a stehna.. Snad jen ruce a kotníky mám normální 
chtěla jsem se zeptat jak to máte vy co čekáte holčičku a jak vy, které čekáte chlapečka? Já jsem teď 30tt, čekám druhé dítko, podle doktorky SNAD holčička a už teď mám o 4kg víc, než když jsem rodila prvního kluka. A hlavně, všichni okolo (a už to začíná být docela otravný
Jinak tedy jsem 30tt a mám nahoře 15-16kg a hlavně se mi začínají dělat pěkný křečový žíly
což jsem slyšela, že už s tím nic nepůjde dělat…