Nedostala jsem přídavky na děti kvůli přijmům jen o 45 Kč vyšším
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nikde jsem se nedočetla, zda má smysl žádat o příspěvek na TŘI měsíce. Manžel je na ÚP, já mám výplatu nic moc, tak se v pohodě vejdeme. Něco se mu rýsuje, tak vím, že je to přechodné období, ale každá kačka se hodí. Lze žádat i měsíc zpětně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alenka no přídavky jsou vždy an celý rok a podává se to v září takže zpětně doložíte příjmy za rok 2014 a pak budete brát peníze do září 2015 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o radu.
Jsem rozvedená, před 5 lety jsem se s ex dohodla na pridavkách na 2 děti 5000Kc.
Bohužel vše se zdražuje, děti rostou (12 a 9 let).
Ráda bych dosáhla na větší dávku. Bohužel s ex není řeč a celá situace je ještě horší v tom, že jeho zaměstnavatel jim dává minimální mzdu na vyplatnici a zbytek bokem na ruku. Takže on sice má papírově kulový, ale ve finále těch 33 000 má 😤
U soudu bych asi neuspěla se zvýšením, že?
Nemáte prosím někdo zkušenost???
- Citovat
- Upravit
Můžeš to u soudu zkusit, ale zadej si na internetu do kalkulačky, na jaký alimenty budeš mít nárok, abys na tom nebyla ve finále ještě hůř. Já taky brala směšný alimenty ale v porovnání s tim, co by dal soud to bylo ještě dobrý.
Jinak soud kouká jen na ty peníze, co jsou oficiálně na papíře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosím o radu.
Jsem rozvedená, před 5 lety jsem se s ex dohodla na pridavkách na 2 děti 5000Kc.
Ráda bych dosáhla na větší dávku. Bohužel s ex není řeč a celá situace je ještě horší v tom, že jeho zaměstnavatel jim dává minimální mzdu na vyplatnici a zbytek bokem na ruku. Takže on sice má papírově kulový, ale ve finále těch 33 000 má 😤
to nejsou pridavky, ale alimenty
ja jen az to pujdes resit k soudu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše:
to nejsou pridavky, ale alimentyja jen az to pujdes resit k soudu…
Pokud s tím půjde k soudu, tak to nejsou alimenty, ale výživné.
- Citovat
- Upravit
Minimalní mzdu mu opravdu soud nesežere. Vyměří mu alimenty podle platů obvyklých v okolí.
- Citovat
- Upravit
@carsa Dik, ale verim, ze alimenty by ji porad rozumeli lepe nez pridavky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nickjmeno píše:
Můžeš to u soudu zkusit, ale zadej si na internetu do kalkulačky, na jaký alimenty budeš mít nárok, abys na tom nebyla ve finále ještě hůř. Já taky brala směšný alimenty ale v porovnání s tim, co by dal soud to bylo ještě dobrý.
Jinak soud kouká jen na ty peníze, co jsou oficiálně na papíře
Ta poslední věta není pravda. Oni soudci nejsou blbí, budou zkoumat, co je pravdy na té minimální mzdě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosím o radu.
Naprosto běžná standardní situace,
soud ho vyzve k doložení příjmů, on doloží minimum, soud vyzve zaměstnavatele k vyjádření a pokud se jedná o notoricky známé obory jako je např. autodoprava nebo pohostinství, tak mu nové výživné vyměří Z OBVYKLÉHO PLATU V JEHO OBORU A PRAXI..
Pokud více let nebylo zvedáno, normálně na váš okr. soud žádost podej, vzory najdeš na netu i kalkulačky.. jelikož se poměry u dětí změnily, uspěješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, napsala jsem to špatně, samozřejmě jsem měla na mysli alimenty-výživné!!!
Já se opravdu bojím, že by mi to soud ještě snížil. Opravdu má na výplatnici 15200Kc.
Pohostinství, ani autodoprava to není… Řešil by soud jen jeho příjmy, nebo i moje příjmy a výdaje?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano, napsala jsem to špatně, samozřejmě jsem měla na mysli alimenty-výživné!!!
Já se opravdu bojím, že by mi to soud ještě snížil. Opravdu má na výplatnici 15200Kc.
Pohostinství, ani autodoprava to není… Řešil by soud jen jeho příjmy, nebo i moje příjmy a výdaje?
Jestli tam ma 15 200, opravdu by me zajimala jeho profese, protoze to je opravdu minimum pro nejjednodussi prace bez nejaky vyrazny potreby vzdelani, bez vyssi odpovednosti apod. Tim spis by si ho mel soud proklepnout, co doopravdy dela. Otazka, jestli ma hloupyho zamestnavatele, pak by se na to pri stourani prislo, nebo jestli to ma zamestnavatel promyslene pokryte i papirove (pracovni smlouva, pipis pracovni cinnosti atd.) a jedou tam fakt cernou od A do Z. Pokud ma trosku rozumejsi praci, tak musi dle urovni zarucene mzdy byt nekde jinde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janadel
Je to prostě malá firma o max 20 lidech, kde se ovšem točí opravdu velké prachy.
Takže doufám, že pokud se nedohodneme a opravdu půjdu k soudu, bude si to soud nějak ověřovat přímo u zaměstnavatele, protože v téhle době nenosí minimální mzdu snad ani bez vzdělání… Ovšem pokud opravdu koukají jen na papíry, budu v háji
- Citovat
- Upravit