Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem. Probíhalo to u vás ve státní školce stejně, že děti dostaly číslo a když školka vyvěsila seznam přijetých dětí, byla tam jen tato čísla? čili anonymní informace pro ostatní rodiče, kdo byl a nebyl přijatý. Proč se ptám?…jsem z menší obce, je tu boj mezi starousedlíky a satelitními rodinami…v minulosti se stalo, že ředitelka mš přednostně vzala pár dětí domorodců, takže bylo přijaté např 3,5 leté, ale domácí a nepřijaté 4 leté dítě rodíče ze satelitu…maminky se znají z hřiště, mají přehled o věku dětí atd.jsme vesnice a došlo ke sporu na ředitelku, jaktože vzala přednostne mladší dítě před starším, ačkoli jinak obě mají trvalák…no a od té doby neni seznam přijatých dětí konkrétní, ale jsou vyvěšena jen čísla. Jak to chodí u vás, čísla nebo jména dětí jsou zveřejněna? děkuji.
Nesmí být zveřejňována jména ani rodná čísla, jsem z města, za syna ještě zveřejňovali jména a datum narození, je to cca 6 let zpět, nyní také již jen čísla…
@softee U nás máme taky jen číslo, teď se na net vyvěsil seznam dětí co nastupují, takže tajemství zůstává jen ti nepřijatí ![]()
Už všude čísla, ve školkách, školách základních i středních, nevím jak při přijetí na vejšku, ale asi taky,,, zkrátka už všude čísla. A.
U nás státní MŠ a též čísla. Myslím, že to tak bude všude. Nebo by aspoň mělo být.
U nas jsou taky cisla, ale stejne kdyz ty lidi znas, tak se to neutaji. Nektery lidi se te i treba na ferovku ptaji.Ale jsem za cisla i tak radsi.
I u nás ZŠ I MŠ pouze čísla. Každá přihláška má svoje číslo.
U nás se taky zveřejňují jen kódy, podle mě je to tak v pořádku, co je komu cizímu do toho, čí dítě bylo přijato?
A k tomu přijatému mladšímu dítěti - nemělo třeba body navíc za sourozence ve školce, díky kterým předběhlo to starší?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.