Přijetí neodplenkovaného dítěte do MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1794
16.5.24 19:17
@UkecanyVendysek píše: Více

Ehm, jako matka autistického dítěte s poruchou intelektu bych se s tebou hádala, jestli je to všechno jen o rodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.24 19:18

Nezlobte se na mne, ale pokud nemá dítě vyloženě opožděnější vývoj..apod..tak nevidím důvodu, proč neumí chodit na nočník a není bez plen. Náš kluk byl od 2,5 bez plen i na noc a to možná ještě dřív, a věřte nebo ne netrvalo to snad ani týden. Je to o tom jak s efektem věnujete, a ano, uměl říct zvířátka, a asi 5 babiček, nebo mi chcete říct že vaše děti ve 3 žvatlají a nic jim nerozumíte? A co umí říct? Jako ani se nedivím že dnešní školky fungují tedy takto, že tam přijde jen rodič, protože dítě neumí tedy nic..doufám že umí alespoň jíst samo.. a přesně jak píše v předchozím komentáři, dítko může být vyloučeno, pokud nezvladá základní věci.

• Citovat
  • Upravit
UkecanyVendysek
16.5.24 19:18

@Alexandria Nixia náš malý to taky po ránu dělá, ale poslední dobou se mi stává, že to hodí do záchodu, protože tam patří ee🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

• Citovat
  • Upravit
UkecanyVendysek
16.5.24 19:20

@Alexandria Nixia je samozřejmě jasné, že jsou děti, které za to nemůžou, natož rodiče, ale tohle bylo mířeno na děti bez jakýchkoliv problémů. Tak se omlouvám, jestli jste si to vzala osobně. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield

@Alexandria Nixia souhlasím. Jako matka dysfatickych synů. Navíc můžou trénovat, můžou zkoušet. Nevidím důvod, proč by to nemohlo během 3,5 měsíce jít.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

A mám pocit že u nás to bylo ještě o půl roku dřív, chodil na zvykání od 2,5 let (bylo volno) proto vím, že mi říkali že mi ho vezmou bez plen vlastně.

• Citovat
  • Upravit
1794
16.5.24 19:21
@kocourGarfield píše: Více

A nejlepší bylo, když dítko chtělo odhodit plenku a podařilo se mu se píchnout do krku o roh stolu. To jsem myslela, že nebudu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.5.24 19:24
@Anonymní píše: Více

Tak v den nástupu to chápu.

• Citovat
  • Upravit
UkecanyVendysek
16.5.24 19:28

Asi takhle holčička umí říct jen pár slov a když se jednou ptala kamarádka sousedky, jestli je malá už bez plenek, tak řekla, že to zkoušeli a museli jen prát prádlo, takže ji ještě nechá…o mluvení jsem psala a co se týká jídla, tak se ještě nechává občas krmit. Jinak když si s ní kamarádka hrála na písku, protože spolu tráví hodně času a řekla jí, aby si dala písek do bábovičky, tak dala jednu lopatku, pak se začala vztekat a pak s brekem letěla za maminkou, která ji to tam musela dát…takže asi tak. Prostě dnešní doba je v tomhle dost jiná a jde to z kopce Jinak kamarádka má malou ráda, ikdyž je taková „rozmazlenejší“ a samozřejmě když se maminka malé vychloubala, že je vzali do školky, tak kamarádka jen pogratulovala a řekla, že je nakonec vzali jinde a dál to neřešila, protože se určitě kvůli tomu nechtěla hádat.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
16.5.24 19:31

No můj syn neumí barvy, nemluví ( zvířata znakuje ), má ve školce plnenu ( má tedy na to celé papír) a školku zvládá od 2,5 let kam chodí a miluje to tam …. Fakt to, že dítě umí 5 zvířátek a 4 barvy není ukazatel zvládání školky. Jo sice má plenu ale umí si ji třeba sundat, nandat novou, obléknout tepláky ….

Příspěvek upraven 16.05.24 v 19:34

• Citovat
  • Upravit
21922
16.5.24 19:33

@UkecanyVendysek tak proč to řešíš ty na netu? Když kamarádka to vyřešené má. Dle přesných popisů dotyčné holčičky, budeš kamarádkou asi ty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.5.24 19:37
@UkecanyVendysek píše: Více
já bych s takovou kamarádkou třeba nechtěla řešit, ze moje dítě má vývojovou dysfazii. A přesně z toho důvodu, ze “ kdyby jsi na ně mluvila, kdyby jsi…, kdyby jsi nedělala, dělala …. To moje dítě v … už umělo ….”Slyšela jsem toho mraky.
  • Citovat
  • Upravit
UkecanyVendysek
16.5.24 20:10

@mado tak vzhledem k tomu, že jsme nejlepší kamarádky(skoro jako ségry),tak si říkáme úplně všechno, což asi ty neznáš nebo svým nedůvěřuješ..a já se jen ptala na zkušenosti ostatních s daným problémem(Jestli bylo u nich ve školce přijato „zdravé“dítě s plenkou…toť vše…

• Citovat
  • Upravit
UkecanyVendysek
16.5.24 20:13

@kocourGarfield každé dítě je jiné a každý rodič by si jej měl vychovat dle sebe a ne dle rad druhých. Taky jsem slyšela co kdyby jsi ještě to a to…a co…vyslechla jsem, hodila za hlavu a žiju dál. Prostě jsou kamarádky a " jakože kamarádky"😅

• Citovat
  • Upravit
21922
16.5.24 20:16

@UkecanyVendysek takže jsi založila diskuzi, aby jsi mohla pomlouvat nějakou cizí malou holčičku a vypisovat tady co všechno je u ní špatně a chtěla jsi se u toho hromadně pohoršovat nebo jaký to mělo mít smysl?
A když uz se ptáš, ne, opravdu s přáteli nepomlouváme cizí malé děti, nevím, k čemu taková temata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin