Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, nevíte někdo, kdy se dozvíme kolik dětí se hlásí na ty které školy poté, až se 20.2. uzavře přihlašování? Bude to někde zveřejněné dřív než se dozvíme výsledky Cermat zkoušky? Konkrétně nás se týká 8-leté gymnázium, ale myslím, že to bude asi všech SŠ stejné.
U nás se na gympl dostane každý, není o něj zájem. Takže paradoxně je to „záchranná škola“. Učí tam švagrová, tak má přehled.
Mě by zajímala jedna věc…minulý rok se dvě děti co znám nedostaly, ač měly 76 bodů a na té škole měl poslední přijaty 64 bodu(dle výsledků ofikonna stránce školy)…to ve mne vzbuzuje podezření jak to vůbec minulý rok bylo…vypadá to totiž, že minulý rok se braly priority na prvním místě a pak až body???že se dostalo dítě s méně body a mělo prioritu jedna??máte s tím někdo z minulého roku zkušenost? pak by to vše naše taktizování bylo k prdu dle laického rozumu…děkuji za odpoved
@Petra1003 píše: Více
Ne, není to možný. Nikdo nikoho předběhnout nemohl. Pokud by se nedostali s více body, znamenalo by to, že se dostali na svou prioritní školu.
@Francis6 no mně to přišlo také divné…ale že by se dva lidé stydeli za výsledky? jako že by lhali a záměrně řekli více bodů? je pravda, že to nejsou tak blizci známí…
@Almondea píše: Více
https://app.powerbi.com/view?…
Opravdu jsem v „zastrčených“ městech našla gymnázia čtyřletá s druhým kolem, ale v porovnání s většinou dalších jsou naprosto ojedinělá - Orlová, Žatec, Žamberk, Sokolov…
Obecně ale platí, že všeobecné vzdělání je nejžádanější a nic na tom nezmění, že to někde úplně tak neplatí.
Fakt to není možný. Rodiče dostali kopie cermat testů, školy zveřejnily přesné výsledky, pořadí, k ničemu takovýmu nemohlo dojít.
Třeba řekli své výsledky i s nějakými dalšími body, školními.
@Fiba71 v Orlové je státní a soukromé gymnázium. Druhé kolo mělo to soukromé.
Tohle opravdu možné není a dá se jednoduše dohledat. Na přihlašovací stránce DIPSY dole lze ještě teď dohledat výsledky z loňska jak školy tak jednotlivce (kódy) Pravděpodobně sdělili jen výsledky cermatu a už ne školní části a to může zkreslit.
Priority v daném nemůžou hrát žádnou roli.
Takže pokud napíšeš o jakou školu šlo lze jednoduše dohledat.