Přijímačky 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1188
15.2.25 20:59

@bblackcat Spokojená je, jen ona právě chytla třídu extrémně ctižádostivých, po výkonu jdoucích dětí:-) V jiných třídách je to trochu normálnější:-) A teď bude určitě taky. A držím pěsti!!:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
15.2.25 21:06
@Francis6 píše: Více

Aha, ale hlavní je ta spokojenost.
Děkujem, jsou to nervy, v té Praze obzvlášť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
17.2.25 09:41

Jsou to nervy, začínám stresovat, protože se dítě v testu z M vůbec nezlepšuje.
Taky znám lidi, kteří na první pozici dali školu, která je téměř jistota a další dvě školy vyšší úrovně, kde i kdyby se nedostalo na první, tak se nedostane ani na ty další dvě…takto je to v podstatě přihláška na jeden obor. Ale pokud na první chce a je to skoro jistota, tak je to vlastně jedno. Když se nedostane, dostane se v druhém kole na nějakou podobně kvalitní školu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
17.2.25 09:43
@cancerka píše: Více

A kolik „kvalitních " škol má druhé kolo?
Já teda vůbec nejsem pro nějaké "záchranné školy“, nevolili jsme tak ani tu třetí školu, ale přiznávám, že spadnout do druhého kola je nepříjemné a výběr spíš mizerný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11444
17.2.25 10:27

My máme vpodstatě 2. školu jako záchrannou, i když i ta by byla super a dokonce si myslím, že by synovi sedla víc. Loni tam vzali skoro všechny děti, které se tam hlásily. Ale on chce víc na tu 1., tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
17.2.25 12:20

V druhém kole ty dobré a žádané školy určitě nebudou.

Nicméně i tam se bude dát relativně vybrat, větší šance bude u soukromých. Paradoxně se pak může stát, že kdo „přetaktizuje“ tak se nedostane tam kam by se dostal kdyby „lépe“ volil a ti z horším cermatem budou před ním…

Dívala jsem se na daný gympl na P4 a opravdu neuvěřitelně málo přihlášek, všichni mají strach. Jen škoda, že tenhle report nedělají všechny školy.
Na druhou stranu by to asi vedlo k podávání přihlášek až na poslední chvíli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
17.2.25 12:35
@Fiba71 píše: Více

Já jsem zvědavá, oni nakonec naplní, ale asi vezmou úplně všechny, kdo se přihlásí, bez ohledu na počet bodů. Loni vzali všechny s téměř plným počtem bodů a každý rok měli nejvyšší počet bodů u přijatých. Ten článek, který vlastně popisoval, jak se tam téměř nedá dostat, té škole moc nepomohl.
Tak třeba bude aspoň ta nová třída „normální“. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
17.2.25 12:52

@Fiba71 třeba v Plzni vypisovaly druhé kolo dva ze čtyř 4G. Z toho ten jeden, který je údajně "nejprestižnější ".Jsou to dobré školy. Přesto poslední přijatý měl kolem 40 bodů. A dva gymply-jeden v Plzni a druhý mimo, kam bylo vždycky lehké se dostat, braly každého třetího-čtvrtého a bylo třeba přes 80 bodů. Ono je těžké to předvídat. Každý rok jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
17.2.25 13:08
@renap píše: Více

Já teda vidím v Plzni pouze jeden gympl s druhým kolem a to Masarykovo gymnázium. Jsou to třídy s FJ 3 místa a s NJ 3 místa. Tam mohl být „problém“ s druhým jazykem, průměrné skóre přijatých, ale nízké není. Je možné, ale že jsem něco přehlédla.

V menších okresních městech se jistě takové školy najdou, ale většinově to rozhodně neplatí je to spíš o náhodě a právě taktizovaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
17.2.25 13:22
@Fiba71 píše: Více

Jo, Masarykáč, tam do té jedné třídy dokonce třetí kolo a na Mikuláše taky do jedné třídy Teď jsem na to koukala a vůbec to neodpovídá tomu, co tam bylo loni, ani ty body. Bylo třeba daleko míň než tam je uvedeno. Vím to protože dcera chtěla na opavskou a tam se o bod nedostala, tak jsme řešili, co dělat, jestli se nevzdat všech tří, co měla napsaný a nezkusit ten Masarykáč, kam by se dostala. Ale nechtěla. Bylo to celý divný, na DOD tvrdili, jak bude těžký se tam dostat, že očekávají přes 200 přihlášek a prd. Těžko předvídat, jak to bude. Jsem ráda, že to máme ta sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
17.2.25 13:48

@Fiba71 Podívej se, jak funguje rozřazovací algoritmus. Nikoho nemůže předběhnout někdo s horším cermatem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
17.2.25 13:54
@paja120 píše: Více

Rozřazovací algoritmus dobře znám.

Bavíme se o druhém kole, tedy o volných místech. Jestliže v prvním kole již budou místa zaplněna těmi co „dobře“ volili tak rozhodně ten co se by se chtěl hlásit na druhé kolo (pokud vůbec škola druhé kolo má) nebude přijat na úkor někoho kdo v prvním kole již byl přijat i když má ten již přijatý horší bodový součet.

A tak se může stát, že i s dobrým bodovým součtem někdo půjde do druhého kola, protože blbě zvolil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
17.2.25 14:06

právě, že žádné „kvalitní“ nemají druhé kolo…o to je to víc o nervy, pokud se dítě v prvním kole nedostane… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
17.2.25 14:12

@renap fakt znáte školu, která má i třetí kolo? to hledím u nás ani v širokém okolí taková škola neexistuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
17.2.25 14:20

@cancerka jo,druhých kol bylo plno, tady po Plzni a okolí, i průmyslovky, i gympl, sice jenom nějaký obor, určitě ne vsechny. Upíchl se každý. Třeba na zdravce na lyceum brali asi 90 děti, prakticky každého, dcera se svými body, kdy se nedostala na ten gympl, tak na lyceum byla druhá. Ale kamarádka tam učí a říkala, že úroveň těch děti dost klesá. Kdysi to bylo prestižní a teď tam vezmou každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí