Přijímačky 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3800
9.1.25 15:44
@Francis6 píše: Více

Problém u těch páťáků je hlavně v tom, že některé věci z testu ještě nebrali a ani je do přijímaček ve škole brát nebudou. Proto se alespoň v Praze většina páťáků připravuje na přijímačky v placených kurzech a doučováních, kde s nimi právě ty chybějící věci proberou a ukážou jim, jak na příklady a texty správně jít, aby je vyřešili. Domnívám se, že bez této podpory a z běžné páté třídy nemá žák šanci se na osmileté gymnázium vůbec dostat, pokud tedy není skutečný genius.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
9.1.25 16:47
@Da12 píše: Více

Můj syn se v páté třídě na hodně náročné gymnázium dostal. Nedělal předtím skoro nic.Ale byl asi dobře připravenej ze školy a vždycky všude vynikal. Starší syn šel taky p páté třídě, ten už nedělal vůbec nic, ale to ještě nebyl Cermat. byla i nižší konkurence, teď je to masakr, v Praze, hlavně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.1.25 21:50

Mě tedy vloni překvapilo, když jsem náhodně zjistila, že v jednom roce byly některé shodné úlohy v testu pro páťáky i pro deváťáky… Samozřejmě všichni páťáci nebo deváťáci měli podmínky stejné, ale i tak jsem to nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
13.1.25 22:03
@hhaa píše: Více

A dokonce i pro sedmáky, tam se shoduje spousta úloh:-)
Jde o záležitosti, které se učí už třeba ve třetí třídě, všichni, paradoxně s tím mají třeba deváťáci někdy větší problém, protože to už zapomněli.
Základní skladební dvojice jsou v češtině u všech, to taky brali všichni už dřív. Hledání slov v určitých pádech…Spousta dalších věcí, opakuje se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.1.25 22:09
@Francis6 píše: Více

toto tedy bylo v matematice, o češtině jsem netušila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
13.1.25 22:12
@hhaa píše: Více

Ty testy obsahujou věci z celých osnov, už v páté třídě toho znají dost. V sedmičce se přidá něco, v devítce se přidá něco. Matika se liší víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
17.1.25 13:12

Potvrzení od Dr.

Prosím, jak je to s tím potvrzením o zdravotní způsobilosti od doktorky? Kdy se to řeší? Můžu už teď nebo je ještě čas a mám čekat na nějaký formulář?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
17.1.25 21:34
@paja120 píše: Více

Vloni jsem tady diskuzi Přijímačky 2024 zakládala já a neskutečně mi to pomohlo, sdíleli jsme tu společné stresy, radily si s novým systémem Dipsy a celou noc pak v květnu hlídaly výsledky, až tu kdosi napsal „je to tam!“. A pak jsme se radovaly, jak se ty naše děcka dostaly tam, kam chtěly a pak i jak prožívaly první den v nové škole. Byla tu úžasná podpora. Ať se letošním deváťákům taky zadaří a všem pevné nervy, budu na vás myslet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
17.1.25 21:38
@Janička10 píše: Více

Ty formuláře bývají ke stažení na webech SŠ u kritérií přijímacího řízení. Naše doktorka ho ale měla nachystaný ve svém šuplíku a dala nsm trn svůj. Obsahově jsou všechny stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
18.1.25 08:47

@Veveří Loni to bylo super. Tu diskuzi jsem sledovala jako matka budoucího deváťáka a musím říct, že mi to strašně pomohlo a letos z toho díky tomu nejsem vyklepaná a vím, co nás čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
18.1.25 08:57

@Janička10 Chtěla jsem sem dát odkazy na stažení formuláře, ale nejde mi to.
Takže najeď na hlavní stránku MŠMT - do hledání pod lupu si dej zdravotní posudek. Najede ti odkaz na vzdělávání na středních školách a konzervatořích - to rozklikni a roluj dolů, až narazíš na formuláře - tam ho najdeš. Jsou tam tři - jeden jako tabulka a druhý jako pdf a třetí editovatelné pdf - do toho můžeš psát.
Případně jak píše výše - na stránkách škol nebo u lékaře - ale u nás ho neměli, sestra ho chtěla ode mně.
My už ho máme vyřízený, dítě u toho být nemuselo a zaplatila jsem 200,–Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11664
19.1.25 21:24

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
19.1.25 21:33

@Janička10 Ja uz ho pro syna mam. Zavolala jsem tam minuly tyden a pak jen vyzvedla. Chtela znat skolu a kod oboru. Potrebuje to na treti „zachrannou“ skolu. Jinak na pripravu z M chodi od zari, CJ delame sami, ta mu jde dobre. Matika pokulhava. Ale hodne mu pomuzou body za vysvedceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
29.1.25 10:49

Ahoj, psaly vaše děti včera testy nanečisto? Mohu se zeptat, jaké z toho mají dojmy?
Dcera říkala, že čeština šla, ale matika byla prý hodně těžká. Výsledky ještě nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65167
29.1.25 13:20

Je zajímavý, ze se matika bere jako tezka. Pry pouzili nekolik starych prikladu, co uz byly a jsou dostupné na netu. Metikarka rikala, že některé s deckama pocitala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí