Přijímačky 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11444
15.5.25 08:50
@Snopy123 píše: Více

Tahle zlínská průmyslovka je jedna z nejlepších široko daleko, mají i spoustu úspěšných žáků v různých soutěžích. Výborné technické a IT vybavení školy, učitelé, jsem ráda že se tam dostal. A švagr přednáší na VŠ IT technologie a ptala jsem se ho právě na absolventy tady z té průmky a podle něj jsou na tom mnohem lépe se znalostma než třeba z gymnázií. Sice o stavebce to nic nevypovídá, ale předpokládám, že když je o ni takový zájem, tak to nebude úplně marný. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
15.5.25 08:52
@florenc píše: Více

Nemusí to tak být. Třeba má šanci na hodně bodů, píše testy dobře, ale chce určitě nejvíc tu první školu, na kterou ani tolik bodů nebývá třeba. A má například školní zkoušku u které si není jist.
My jsme žádnou záchrannou nedávali, všechny tři si tam dala takové na které chtěla.
Ale setkala jsem se právě loni s tím, že někdo si dala ten gympl na první místo, přitom chtěl nejvíc n jinou, střední odbornou. Dostal se na gympl a nadával si, že vlastně tam nechtěl a změnit to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
15.5.25 08:54
@carsa494 píše: Více

POčkej, gympl přece není "humanitní " obor:-)
Syn šel z gymplu na jadernou fyziku a kromě gympláků se tam spíš nikdo nechtá. Teda oni se tam moc nechytají ani ti gympláci:-) Ale přece jen, měli víc matiky. a fyziky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11444
15.5.25 08:57

Ty priority by si měl každý fakt dobře rozmyslet, měnit po zpětně nejde. Myslím, že na 1. místě by měla být škola, o kterou má dítě největší zájem. Ty další můžou být „na jistotu“. My měli 2. školu jako záchrannou a zároveň o ni má syn zájem, kdyby nevyšla ta první. Třetí byla jen do počtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
15.5.25 08:57
@Almondea píše: Více

Tak ty známky na vysvědčení nehrajou žádnou roli. Ty bych vůbec nebrala v úvahu, o ničem nevypovídají.
A v dalších letech se to při studiu tak pěkně rozloží, ne zrovna vždy podle výsledků Cermat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.25 08:59

@Francis6 Omlouvám se, napsala jsem to blbé. Myslela jsem, jestli mají všechny školy někde vystavené informace o bodech.

• Citovat
  • Upravit
1190
15.5.25 09:00
@Almondea píše: Více

Já jsem dceru nechala loni rozhodnout sama. A byla z toho nervóznější, než při přijímačkách, pořád nevěděla, pořadí měnila.. Řekla jsem jí, že si má napsat jen školy, které pravdu chce a to tak, že až otevře Dipsy s přijetím, by měla radost z přijetí na jakoukoli z nich. Žádnou záchrannou neměla. i když o té třetí jsem si to ta trochu myslela, nakonec se ukázalo, že ani ta fakt „záchranná“ nebyla:-)A mně teď hlásí výsledky děti, které jsem připravovala. Všechny přijaté, na první školu. Mám radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
15.5.25 09:01
@Anonymní píše: Více
Školy by to měly mít zveřejněné na svých webovkách. Ale určitě j to v Dipys.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
15.5.25 09:03
@Francis6 píše: Více

Jasně že ne, ale průmka je prostě čistě technická, a i když nejde na VŠ, tak se vcelku v pohodě uplatní, tak jsem to myslela. Jinak já i manžel máme taky průmyslovku a oba jsme vysokou dali vcelku hravě a ani nemůžu ze zkušenosti říct, že by to gympláci zvládali nějak lépe. Jinak, už jsem psala, dcera, který není vyhraněně technická, šla taky na gympl.

Příspěvek upraven 15.05.25 v 09:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
15.5.25 09:05

Tak záleží jakou VŠ. Obecně jsou ale na VŠ daleko lépe připravení gympláci a to nejen na přijímačky. Gympl je prostě příprava na VŠ.
Což neznamená, že tam nemůžu jít z jiné střední školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
15.5.25 09:07

Ano, na druhou stranu, pokud na tu VŠ nejde, je gympl vcelku k ničemu. Ono každé má svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
15.5.25 09:14

ono už to dneska tak úplně není, A hlavně na tu VŠ jdou téměř úplně všichni.
Pokud už předem ví, že na VŠ jít nechtějí a jsou už nějakým směrem zaměření, tak jasně, pak je ta odborná škola lepší volbou.
Já jsem měla a mám děti úplně nevyhraněný, takže řešily jen gymply.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
15.5.25 09:19

Však v pořádku. Psala jsem, že dcera taky šla na gympl. U kluků mi ty průmyslovky přišly lepší volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.25 09:22

Nás se tedy přijímačky týkají až příští rok, ale teď jsem koukala kolik bodů stačilo letos na přijetí na dcery vysněný škole. Jsou tam body za zkoušky, vysvědčení a portfolio… nevíte co je to to portfolio?

• Citovat
  • Upravit
1190
15.5.25 09:26
@Anonymní píše: Více

Portfolio je forma školní zkoušky. Na některé školy se dodávají třeba čtenářské deníky, výkresy, nějaké projekty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí