Přijímačky 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42198
15.5.25 09:28
@Anonymní píše: Více

Přesné požadavky na portfolio najdeš na stránkách školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.25 09:31
@Francis6 píše: Více

jo takhle… nooooooooooooo už se těším na den otevřených dveří a aby začala na něčem makat :-D

• Citovat
  • Upravit
22
15.5.25 09:33

Parada jsme prijati na vsechny 3 gymply z prahy. Jedna skola jsme dokonce 2 v poradi a dalsi skoly asi do top5. Drzim palce vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
15.5.25 09:33

@carsa494 Taky mám dítě na VŠ z odborné SŠ. Měla problém s matematikou, kterou oni měli jen snad 2 roky, čili ji to na zkoušku chybělo. Ale její spolu studující zase totálně plavali v předmětech, z kterých ona maturovala, takže se to dost vykompenzovalo zkoušky udělali nakonec všichni. Pak se ty rozdíly ok smazaly. Ale jinde to může být jiné samozřejmě.

• Citovat
  • Upravit
11466
15.5.25 09:35
@Anonymní píše: Více

Sestra učila na filmové škole ve Zlíně a tam chtěli na přijímačky po dětech vlastní produkt - krátké filmečky, fotografie apod. Dělali talentové zkoušky, u kterých se to ukazovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
15.5.25 09:54
@Snopy123 píše: Více

Syn právě z toho důvodu maturuje z matiky. Takže jen jsem si oddechla nad přijímačkami na gympl, začnu se nervovat nad maturitou a přijímačkami na VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
15.5.25 09:57

Bodově nakonec vychází přijetí u všech tří priorit, bych vůbec nečekala kvůli podělané matematice :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
15.5.25 09:58
@carsa494 píše: Více

Já to brala u přijímaček jak „konec“-pro mě:-) Maturitu jsem už neprožívala a přijímačky na VŠ už vůbec ne, oni mi taky už v té době nic neříkali, i když jsem věděla, jaký den maturují. Kd a na jaké všechny VŠ dělají přijímačky to už ne:-)
A je to úleva, když už to můžeš všechno vypustit:-)
Jedno dítě maturovalo před pár lety, druhé loni, třetí bude za tři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11466
15.5.25 10:19

JAk to tak pročítám, tak nakonec se dostali všichni na 1. školu? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11466
15.5.25 10:25

Tak nás čeká příští rok přijímací zkoušky do matematické třídy na 2. stupeň u třetího syna, pak další rok zase přijímačky na střední u druhého syna. Pak bude chvíli klid, pak zase maturita, přijímačky… No moje nervy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
15.5.25 10:37

Pro mě to tedy taky přijímačkami na SŠ končilo. Nebudu plnoletému a zodpovědnému dítěti za svůj život diktovat a kontrolovat a nervovat se. Mám tedy kliku že to vždy klaplo :-) a dobrý. Samozřejmě jsem podpořila, ale že bych si kousala nehty, protože zrovna má ústní a tak. Nějak jsem jim věřila. Ale já to nějak neprožívám už ani u toho ve třetím ročníku. Omluvenky si píše sám (je plnoletý proč by ne). A studijní úspěch si hlídá sám. Pokud studovat nechce, může jít pracovat. Já mu řeknu svůj názor a podmínky.

Příspěvek upraven 15.05.25 v 10:40

• Citovat
  • Upravit
2054
15.5.25 10:38

Všem přijatým gratuluji :kytka: a neprijatym pevné nervy a hodně štěstí do druhého kola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.5.25 10:58

Velká gratulace všem, kteří uspěli a hodně štěstí těm, kteří ještě pokračují!
U nás dopadla 2. volba - za nás rodiče taky super, ale bohužel syn byl zklamaný (a nám je ho líto, fakt makal, ale skončil třetí pod čarou), ale věřím, že si to sedne…
Jinak u té školy 1.priority (odborná ekonomická škola v Praze) oproti loňsku body vůbec neklesly (hodně uchazečů) - posl. přijatý 72 b. - tak trochu jsme se toho obávali, když jen u 1.priority byl skoro trojnásobný převis, celkově pětinásobný…byl tam vždy velký zájem, ale letos to bylo ještě horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.25 11:03
@MF2434 píše: Více

No, zrovna to sem jdu psát, syn se dostal na první prioritu - dopravní průmyslovka, kde vloni měl poslední přijatý z Cermatu 56 b. a letos má poslední přijatý z Cermatu 54 b., takže je to téměř srovnatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
15.5.25 11:19

Jsme přijati :D, hurá, ale co teď? Na stránkách naší školy (8G) jsem nenašla žádný zápisový lístek, nebo postup co dál. Máte nějaké informace. Nechci jim hned volat jako proaktivní matka, tak zjišťuji nejdříve tady. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí