Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@carsa494 píše: Více
Děkuji moc!
Syn měl jasno od 7. třídy, kdy objevil technické kreslení, ve kterém naprosto vynikal mimo všechny osnovy. My jsme celá rodina z obou stran stavaři, takže radost veliká. Dědeček má úplně největší. A kupodivu bylo mnohem těžší se dostat na stavebku než na třeba na gymnázium.
@Francis6 no, ale pokud si dám první školu, kde je třeba obvyklý zisk max. 60 a třetí školu, kde je průměrný zisk bodů 80, tak je naprosto zbytečné, tam tu školu dávat, protože se dostane vždy na tu první, kde má dost bodů
Souhlasím, že první by měla být škola na kterou opravdu chce, ale druhá by měla být na kterou zas tak nechce, ale bodově se dostane(takže se očekává nižší potřeba bodů) no a třetí má být záchranná, tzn. určitě se na ní body dostane…
@Havlova píše: Více
Protože je to mrhání talentem, ve třídě bude mít děti s průměrem 2,00 a s 21 body z přijímaček…
myslím, ze bude litovat.
@Anonymní píše: Více
Sice teď nemám deváťáka - to až příští rok. Diskusi sleduji pro informace co a jak. ![]()
Budoucí deváťák vyznamenání. Chce jít na autotronika. Už několik let chce tento obor. Respektive chtěl automechanika, ale vzhledem ke známkách jsem ho ukecala na autotronika. I tak si myslím, že ho tam bude škoda. Ale chce tam jít, tak ať se hlásí.
Nemůže to být případ té slečny?
@Hořec píše: Více
Ano, je to tento případ. Bohužel na poslední chvíli dali agropodnikání přednost před lyceem…je to škoda. Však sama uvidí.
No na agropodnikani asi nebudou zadni lumeni, ale jestli ji ten obor zajima…,
@Almondea píše: Více
Jj ja vim. Mam na prumkach oba kluky a dcera ted teda udelala prijimacky na gympl. Uz i tady v Praze si lidi uvedomili, ze technika ma vetsi budoucnost nez humanitni obory.
@Hořec To záleží jak to máte nastavené. Jsou rodiny, kde by dítěti našli vhodnější obor a jsou rodiny, kde ok. Taky mám všechny děti na SŠ / VŠ, které chtěly studovat a nemluvila jsem jim do výběru, maximálně řekla svůj názor. Ale studovat to budou oni, je to jejich cesta. ![]()
@Francis6 píše: Více
U nás má nejvíc 45 budů a 3 další přes 40 bodů. Syn má 39, další 3 mají kolem 35 a zbytek 30 a méně. Nic moc. Přitom podle bodů za známky hodně jedničkářů.
A není důležitější kvalita školy, složení třídy (atmosféra, atd…) a zájem dětí o daný obor než průměr nebo tedy body za Cermat?
@Almondea S tím Zlínem jsi mě potěšila
, že je to dobrá škola. Uvidíme kam jedou v budoucnu zamíří nejmladší.
@Snopy123 píše: Více
Souhlasím s tebou - ať si školu vybere sám. Nicméně vzhledem k tomu, jak se dnes přistupuje k učebním oborům, jsem syna přemluvila na obor učební s maturitou. Bohužel i učitelé na středních školách, kde mají i učební obory, mluví o žácích z učebních oborů velmi špatně. I přístup škol k „maturantům“ a „učňům“ je rozdílný.