Příkrm ovoce a jogurt

581
14.3.12 14:00

příkrm ovoce a jogurt

Ahoj začala jsem syna přikrmovat (již asi 1 měsíc) na doporučení pediartičky (je od narození asi o kg větší než vrstevníci). Zeleninku papá ukázkově tento týden už začal i maso (zatím jen krůtí). Máme začít s ovocem a třeba míchat bílý jogurt, ale nevím jak na to. Je mi jasné že po jednom jako u zeleniny ale mohu hned začít namíchamým ovocem v jogurtu? Asi ne co. A kdy dopoledne? Mám třeba podle našeho režimu v 7 nakojit, kolem 9:30 to ovoce (mám dokojit nebo ne?) pak maso zelenina (papá už krásně 200 g nedokojujeme) a pak odpoledne jen kojit jak to děláme? Nebo mám jen střídat v poledne ovoce se zeleninou??? Ptám se protože syn má jen 5,5 měsíce a nechci ho moc zatěžovat, zatim na MM prospíval. Děkuji za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1816
14.3.12 14:06

Ahoj
Jestli mu je 5 a půl měsíce,s jogurtem bych ještě počkala,mi ho začali dávat až ted a to bude mít malá 9 měsíců,skus nejdřív dávat jen ovoce bez jogurtu a klidně potom dokojit.
A kolik váží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
14.3.12 14:13

hele já nevím jestli se to smí nebo ne.. jestli je to správně nebo ne.. ale taky už dáváme jogurt.. nejdřív sem mu dala bílej.. ten ho moc nenadchnul.. ale když já sem jedla nějakej ochucenej.. tak se mohl zbláznit.. jak rychle otevíral pusu.. zelenina ho moc netankuje.. ani s masem.. přikrmujeme už asi měsíc.. ale ten jogurt mu pásne moc..

Ono se říká, že dát ovoce.. třeba samotné a pak třeba dokojit.. bud dopo.. jak píšeš.. a já pak třeba odpoledne dávám ten jogurt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
14.3.12 14:13

Myslím, že zakladatelka myslela o 1kg.
Ovoce bych začala dávat dopoledne, jak píšeš, dokojení podle toho, kolik toho sní. S jogurtem bych počkala aspoň do 8 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
14.3.12 14:38

Malýmu je sedm měsíců a taky jogurt ještě nedáváme, myslím, že je to docela brzo.

My jsme taky začali s příkrmy už v pěti měsících, nejdřív zeleninka, pak maso a pak ovoce. To jsem začala dávat jednodruhové na odpolední svačinku, potom co neměl reakce a dobře snášel jsem začala míchat. Teď už dostává i syrové ovoce jako dopolední svačinku.

Můžeš začít pár lžičkama a pak dokojit a postupně dávky zvyšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
14.3.12 16:14

Taky jsem si to myslela ale řekla mi to doktorka :roll: . Taky s jogurtem počkám. Malý má 8,4 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
14.3.12 16:18
helbell píše:
Taky jsem si to myslela ale řekla mi to doktorka :roll: . Taky s jogurtem počkám. Malý má 8,4 kg.

malá měla v půl roce 8740g :pankac: a porodní váhu 4180g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
14.3.12 16:20

ted koukám,že malej byl po narození taky cvalík,tak to nemůžeš s ostatníma srovnávat,že má víc,než vrstevníci,záleží,jaká je porodní váha a ne ta,kterou má ted v pěti a půl měsících :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.3.12 16:54

Tak nevím malá se narodila s 3,5 kg a ve 4 měsících má 8,3 kg, je jen kojená, Dr. o příkrmech neřekla ještě ani slovo… Malá je ale skoro šílená, když něco jíme my, takže už pár lžiček mrkve ochutnala, ale kojení tím teda ještě nenahrazuju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
19.3.12 09:09

Ahoj maminky,měla bych na Vás dotaz ohledně příkrmů :D Kristýnce je 6M a 11dní :) a přikrmujeme už skoro 2 měsíce papá zeleninu,zeleninu s masem,ovocné přenídávky a všechno jí chutná :lol: ( kupuji skleničky Hami nebo Hipp )Jinaak pořád kojím :) Moje otázka zní,jak dlouho musím dávat při novém jídle jen třeba 3 lžičky :?: to bude asi donekonečna,protože vždy je v příkrmu něco nového :nevim: a kdy začít s lepkem a jak :?: Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
19.3.12 09:41

Lepek jsme na doporučení doktorky začali dávat od ukončeného šestého měsíce. Dávala jsem mu ho ve formě kaše, to byl takový nejpřirozenější přechod, protože kaši (bezlepkovou) dostával už předtím každý večer.

Ohledně toho nového jídla, já jsem to už pak neřešila. Malýmu taky všechno chutná, hlavně skleničky. Koupila jsem skleničku s novou chutí a když chtěl, tak jí snědl celou. Po lžičkách jsem mu dávala jen na začátku nové základní chutě (mrkev, brambor, brokoli a základní ovoce). Nových chutí je spousta a to by ochutnával postupně všechno až do roka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Skubaanek
20.3.12 11:42

Kamarádky holčička (10m) chce k snídani sladké cereálie. Myslíte si, že je to pro dítě v tomhle věku vhodné?
Dáváte svému dítěti taky takovou snídani (např. Nesquik) nebo v jakém věku byste jim to začali dávat?

• Citovat
  • Upravit
1865
20.3.12 12:05
Skubaanek píše:
Kamarádky holčička (10m) chce k snídani sladké cereálie. Myslíte si, že je to pro dítě v tomhle věku vhodné?
Dáváte svému dítěti taky takovou snídani (např. Nesquik) nebo v jakém věku byste jim to začali dávat?

Já bych teda v 10m nedala takové cereálie. Je tam spousta cukru, umělých barviv a není tam skoro žádná výživová hodnota. Nevím, jestli už to dcera ochutnala, a proto to chce a nebo to chce jíst proto, že to jí i maminka. Spíš bych jí dala kukuřičné křupky, může to i nalámat ve stylu cereálií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí