Příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Příkrmy
Zdravim všechny maminky co už začaly s příkrmováním a ráda bych získala nějaký zkušenosti z praxe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
a co přesně by to mělo být,
pokud máš prcka kojeného doporučuje se začínat od ukon. 6 měs.
jestli ne můžeš od ukon.4. měs jako my
jako první se dává většinou mrkev nejdřív pár lžiček, pak už můžeš vyměnit obědové mlíčko za zeleninu, my jsme přidávaly po týdnu vždycky jednu novou chut aby jsme zjistily jestli nebude mít na něco alergii
ted dáváme kolem 10. ráno ovocnou přesnídávku ty ale nemá moc ráda, takže je plive i mě se zdají nějaké kyselé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzka.mamka píše:
jestli ne můžeš od ukon.4. měs jako my
i u dětí na UM se doporučuje v současné době přikrmování až od 6. měsíce. podle doporučení WHO.
Jarumaru - spíš dej konkrétní otázky. takle je to moc obecné. dobré informace jsou na www.kojeni.net
- Citovat
- Upravit
neczuz ono těch doporučení asi tak miliarda, já jsem zase četla studii od pediatrů, že s přikrmováním e může začít takhle, aby si dětičky zvykaly na normáln jídlo, a údajně to vede ke změnšování přecitlivělosti na všechny možný jídla
jak říkám doporučení je spousta, a je na každým co z toho si vybere
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý byl taky na UM a doktor mi doporučil začít přikrmovat od uk. 5 měsíce, dřív ne. Nic nezkazíš tím, když počkáš až do uk. 6 měsíce. Vodítkem, kdy začít přikrmovat, může být to, kolik mlíčka denně ti mimčo vypije. Pokud víc jak litr, je čas na příkrm.
Ve 4. měsíci je podle mě ještě moc brzo.
- Citovat
- Upravit
My jsme na umělý výživě už od 3 měsíce a začaly jsme s příkrmama podle dětský doktorky na konci 5 měsíce.Stále jsme u zeleniny k obědu u kaše k večeři. Ted se chystám zařadit maso ale nevím s jakým druhem začít a jestli se vyplatí investovat do BIO.Ale hlavně jsem nějak nepochopila jak je to s mlékem, jestli se má postupně vyřazovat z jídelníčku a nebo ještě třeba po zelenince k obědu trochu dát, podle toho kolik sní.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maso - začala jsem kuřecím, pak jsem přidala krutí.Dávala jsem normální, bio ne.
Mlíčko - dávala jsem po obědě zhruba čtrnáct dní, po dobu, kdy snědl jen pár lžiček. Když se rozjedl, dávala jsem na zapití jen čaj.
- Citovat
- Upravit
Tady je to celkem podrobně.
http://www.kojeni.net/prikrmy.php
Já osobně jsem investovala do bio zeleniny, ovoce i masa, Zvlášť u zeleniny mi to přijde celkem důležité, děti jí snědí nejvíc anení problém ji koupit. Pokud nechceš kupovat bio maso, je dobré začít krůtím, je zdravější než kuřecí. Naše malá byla taky na UM a s příkrmy jsme začali od konce 6. měsíce.
Pokud už sní v poledne dost zeleniny, nemusí se dopíjet mlékem, to si může dát jen k snídani, svačině, večeři…
na pití ovocný čajík nebo převařená voda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To znamená že se stále dává mléko a jen v určitou dobu se vysadí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mleko postupne nahrazujes prikrmama..zacnes na obed mrkvi a zeleninou,nejdriv trochu a das dopit mlekem,dalsi den das zas o trochu vic zeleniny a zas das dopit UM,az ti postupne sni celou masozeleninovou porci,vynechas mlecnou davku.
Kdyz si pekne navykne na zeleninku a bude jist celou poledni porci,zacnes s ovocem ke svacine.Bud cerstve nebo presnidavky.A stejny postup,jako u zeleniny.Par lzicek,dojist se mlekem atd. atd ,az nahradis zas jednu mlecnou davku ovocem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkni na www.kojeni.net - do sekce zavadeni prikrmu - tam jsou super zpracovany postupy a tabulky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Madi nezlob se na mě ale přijde jako pěkná blbost radit mamce aby úplně přestala dávat půl ročnímu dítěti mlíko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verveve píše:
Mrkni na www.kojeni.net - do sekce zavadeni prikrmu - tam jsou super zpracovany postupy a tabulky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No moment, nemyslela jsem to tak, aby nedávala mlíko vůbec, to samozřejmě ne.
Myslela jsem to tak, že když chce dítě navyknout na zeleninový oběd, má každým krmením přidávat množství zeleniny tak, aby se toho najedl a nevyžadoval zapití mlékem.
Na jiná jídla - svačinky a před spaním, samozřejmě mléko ano, to jsme se špatně pochopili.
- Citovat
- Upravit