Příkrmy – jsou lepší domácí nebo kupované?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2100
10.12.10 19:48

Ahoj všem, našla jsem k tématu tenhle odkaz:
http://www.maminkam.cz/…ch-prikrmech
Je tam v podstatě to, co už tady psala i Alpaka, pro děti starší 6 měsíců by už dusičnany velkou hrozbu představovat neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
10.12.10 20:05

Já dávám příkrmy od 5.měs, nikdy jsem nekupovala skleničky, z Bio seženu mrkev,brambory,sem tam i něco jiného,pak míchám i mraženou.No,máme 6měs. pryč, tak už to bude v poho.Žádné problémy malá nikdy neměla. :wink: Starší dceři jsem před 10ti lety taky dávala ,co bylo.Žádné skleničky ani Bio a všechno bylo OK :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
10.12.10 20:06

Náme normy o dost přísnější, než v EU. O dovozu ze zemí mimo EU ani nemluvě. To už je v podstatě nekontrolovatelné.

Testy se dělaly např. u brambor, mrkve, jablek, rajčat a papriky a tuzemská produkce splňovala sama o sobě normy pro kvalitu BIO (krom paprik, tam nepatrně překročeno.) Ona totiž BIO produkce má povolené určité preparáty pro stříkání škůdců či skladování. Proto i v BIO kvalitě se najdou látky, které obsahují tuzemské plodiny. Toť celá bublina BIO. Navíc rádi v marketech mění nebio za bio. :wink:

Jestli tě to zajímá dopodrobna, stačí zapátrat po normách na netu, tuším i pořady Pod pokličkou, Černé ovce nebo Test MF se tím zabývali.

Alpaka píše:
Háta_x píše:
Kupuj zeleninu s původem v ČR a máš vystaráno a ještě ušetříš za BIO nesmysly. Naše normy jsou totiž tak přísné, že téměř splňují kvalitu BIO.
A jaké jsou normy pro pěstování zeleniny v ČR? To slyším prvně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
11.12.10 00:35

Já jsem od začátku přikrmování kupovala jen skleničky,bylo to trochu z pohodlnosti,že se mi nechtělo nic vařit,pak můj syn měl menší zažívací potíže po těhlech skleničkách,tak jsem začala vařit a u druhého mimča bych začala rovnou vařit,nic kupovaného.Máme možnost mít domácí zeleninu od rodičů,která není nijak ošetřovaná,takže BIO,ale kdyby ta možnost nebyla a v zimě,tak normálně zeleninu vařím to co se normál prodává,nijak neupřednostnuju BIO,dřív se o nějakém BIO vůbec nemluvilo a žijeme taky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.13 21:57

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat..
Když dáváte příkrmy, jak často dáváte mrkev, třeba každý den s jiným druhem zel? já ji dávám převážně. Nebo jak často nevadí dávat mrkev? Malemu je 6,5 měsíce. Také to samé třeba často květák, či brokolici, nebo zelené fazolky? vlastně točím pořád to samé, brokolice, květák, hrášek, zelené fazolky, mrkev, petržel+brambor, rýže, jáhly. Jenže mi přijde, že tahle zeleniná je všechna nadýmavá a nevím jestli to nevadí pro tak malé mimi, že se to vlastně furt točí a denně má něco nadýmavého. Jinak ale malej problémy nemá, že by ho bolelo bříško nebo tak něco. Jen má tužší stolici, ale tu má od zavedení příkrmů. Ale i když ji má tužší, tak je v pohodě, nepláče, netlačí jako že by mu to nešlo. Prostě kajdí normálně, ale je to tužší, někdy i jako králičí bobky.Taky jsem se chtěla zeptat, jestli můžu přidávat mraženou kukuřici a k čemu ji dávat? ted v zimě kupuji převážně mraženou zeleninu nowaco. U nás jinak nic k sehnání není. Potom jsem se chtěla zeptat, když vařím ty jáhly a uvařím je, tak jsou nahořklé, je to normální?? :think: Potom jsem někde našla pyré se zeleniny, třeba mrkvové nebo brokolicové pyré a nevím, jestli se tohle zelen. pyré dává jako k obědu, či svačince?
Omlouvám se, že jsem se moc rozepsala. Můžete mi dát nějaké rady a napsat třeba váš tydenní jídelníček a jak to střídáte? typy na nějaké recepty atd?
Moc moc děkuji :hug:
Jo a ty jáhly, jsem vařila cca 10 možná 15 minut a byli měkké, aspon mi tak přišlo, tak jsem je šoupla do zeleniny a malej v pohodě baštil, ale byli nahořklé. Nemaj se vařit dýl, nebo je to různé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
9.2.13 19:59

Já připravuju zeleninu denně na oběd a míchám většinou 3-4 druhy dohromady (mrkev, květák, brokolice, petržel, celer, řepa, cuketa, dýně, porek, špenát). Poměry libovolně měním. Ob den přidám maso (kuřecí, krůtí). Jednou týdně do zeleniny (třeba květák s mrkví a bramborem) smíchám žloutek a zkoušela jsem i rybu. Mrkev dávám denně. Řekla bych, že žádná zelenina malýho nenadýmá (má 8 měsíců). Jáhly se musí nejprve důkladně propláchnout vařící vodu (třeba i 5×: naliju vody, promíchám, vyliju a tak několikrát). K zelenině ještě přidávám někdy rýži, ovesné nebo žitné vločky. Jednodruhové pyré jsem dělala jen první týden při závadění zeleniny, pak už vždycky kombinaci. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.13 20:10
@Avena píše:
Já připravuju zeleninu denně na oběd a míchám většinou 3-4 druhy dohromady (mrkev, květák, brokolice, petržel, celer, řepa, cuketa, dýně, porek, špenát). Poměry libovolně měním. Ob den přidám maso (kuřecí, krůtí). Jednou týdně do zeleniny (třeba květák s mrkví a bramborem) smíchám žloutek a zkoušela jsem i rybu. Mrkev dávám denně. Řekla bych, že žádná zelenina malýho nenadýmá (má 8 měsíců). Jáhly se musí nejprve důkladně propláchnout vařící vodu (třeba i 5×: naliju vody, promíchám, vyliju a tak několikrát). K zelenině ještě přidávám někdy rýži, ovesné nebo žitné vločky. Jednodruhové pyré jsem dělala jen první týden při závadění zeleniny, pak už vždycky kombinaci. :)

Dekuji za odpoved,
A mohu uz davat take ty ovesne vlocky? mam 100%ovesne vlocky. A ty se davaji jako priloha, treba misto ryze, brambory? ty jahly take tak proplachuju.Ty je nahorkle nemas? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
10.2.13 07:22

@ohnivá žena Jáhly nahořklé fakt nemám, tak nevím. Vločky dávám místo přílohy, ale vždycky jen trochu, převaha je zelenina :) A dávám je od 6,5 měsíce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí