Příliš akční babička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3481
8.10.12 13:57
@danik píše:
To s těmi boty a věcmi na pečení mi připomíná mého manžela.
V obyváku může být čurbes (třeba když dětí dojí), to nediví.
Ale jakmile si nachystám něco, co budu do minuty potřebovat, už jde a uklidí to.
Jako by to vycítíl, že normální úklid dělat netřeba, ale vytočit manželku, to se musí:-) :-) :-).
:lol: :lol: ta poslední věta nemá chybu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
8.10.12 14:05

Zakladatelko, já soucítím. Podobného typu mám matku i tchyni. Naposledy se u nás sešly, když jsme je týden po porodu pozvali kouknout na miminko (s nadějí, že si ho poňufkají, 20 minut společensky poplkají a zase zmizí), načež se obě společně rozhodly realizovat v naší provizorní kuchyni (která je prostě adekvátně uspořádaná a před rekonstrukcí už ji nehodláme řešit).

Výsledek je takový, že mi půlku věcí vyrovnaly do krabic na zem (já měla po porodu problém se ohnout, tak jsem to vskutku ocenila), pytlíky s pudinkem jsme nenašli doteď, papírové lísky na ovoce (zcela cíleně dotažené prázdné z Kauflandu) nám vyhodily, neb pro ně v tu chvíli neměly opodstatnění (jak já nadávala, když jsem pro ně šla najisto s košem ořechů), sáčky na mražení potravin jsem o víkendu hledala čtvrt hodiny…a tak

Každopádně jsou obě přesvědčené o tom, jakou úžasnou laskavost nám prokázaly, jak to jistě oceníme a pomalu i o tom, že jen díky jejich zásahu nám dítě nesebere sociálka…

některé věci člověk prostě nezmění :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.12 14:19
@Black_Orchids píše:
Nechápu, v čem je problém… někdo holt rád zavařuje, někdo peče, někdo zase uklízí :nevim: Ber to jako její hobby.
Tak ať uklízí, když ji to baví, no ne?

Problém je v tom, že uklízí-neuklízí. Veškeré její zásahy pak následující hodinu (a víc) likviduju. Neustále mi svou aktivitou přidělává práci. Např. ty plíny, co jsem zmiňovala v úvodu. Nebo mi uklidí věci, připravené pro prcka na ven…

Bohužel se zaúkolovat nedá, nenechá se. Dělá jen to, co sama uzná za vhodné a potřebné. Když ji zkusím usměrnit, tak nedbá, protože za mě nebude dělat mou práci, ale když si něco sama najde, tak to je podle ní v pořádku :lol:

• Citovat
  • Upravit
346
8.10.12 14:27

Anonymní, úplně ses trefila do mého současného pocitu ze dvouhodinového působení tchýně v naší domácnosti :mrgreen: (vzala jsem v práci záskok za nemocného kolegu, tak přijela hlídat synka). Ten pořádek mě úplně praštil do očí a šla jsem přebírat prádlo, které sice posbírala po domě a vzorně srovnala do komínků, ale už neřešila, co je nošené a co čisté. Kluci mají přerovnané pokojíčky a v knihovně se mi vedle knížek objevila úhledná hromádka látkovek… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
9.4.20 22:58
@Anonymní píše:
Ahoj holky,možná nejde ani o problém a potřebuju se jen vypovídat.
Jde o moji mamku. Je fajn, máme dobrý vztah, ale ničí mě její neskutečná akčnost a naopak ničím já ji tím, že akční nejsem. Možná to někomu může připadat směšné, ale mě to už unavuje.
Mamka bydlí kousek od nás, tak se vidíme denně. Když přijde k nám, tak první věc je, že se chopí hadru a utře stůl, porovná boty, naháže synovy hračky do krabice, složí mikinku, co má danou na gauči, sundá prádlo ze sušáku… Prostě cokoliv, bez vyzvání a většinou se snaží zapřáhnout i mě a to do činnosti naprosto nepotřebné. Bohužel místo toho, aby mi práci ušetřila, tak mi ji dost často přidělá. Uklidí mi boty, co jsem si právě vyndala na cestu ven, sundá mi plíny, které mám podle určitého klíče, abych je mohla snadno zkompletovat (látkujeme), uklidí mi věci připravené na pečení buchty… Včera se uprostřed jídla rozhodla, že nakrmí čerstvě probuzeného syna, tak jsem musela vstát od oběda, připravit malému jídlo a mohla jsem se jít dojíst. Už na to jsem solidně alergická, jak přijde, tak ji ženu ke stolu, ať si sedne a celou dobu jsem dost nervní. Pravidelně to řešíme, je týden klid a pak to začne nanovo.
Když udělám to stejné u ní, tak je nadšená, že jsem konečně jako ona :lol:
Jinak se takhle chová nejen u mě, ale i jinde :lol: Prostě to je její úchylka :lol: Když je někde na návštěvě, tak nemá problém se chopit jakékoliv práce a nenechá se odbýt.
Je mi jasné, že si budu muset zvyknout, protože na druhou stranu mi neskutečně pomáhá a já jsem jí za to vděčná. Manžel je často pryč a ona je pravá hlídací babička. Sama si často přijde pro prcka a vezme si ho třeba na 3 hodiny ven.
Omlouvám se za román.

Jo jo, tyhle nepostradatelné a nikým nenahraditelné vlezlé až otravné babičky.
Chtějí být užitečné, a zbytečně blbnou.
Možná porucha - hyperaktivita, nebo hysterie. Nebo možná nějaké vnitřní pnutí - úzkost, že když nebude nic dělat, spadne obloha. Ó jaká hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
9.4.20 23:00
@Anonymní píše:
Problém je v tom, že uklízí-neuklízí. Veškeré její zásahy pak následující hodinu (a víc) likviduju. Neustále mi svou aktivitou přidělává práci. Např. ty plíny, co jsem zmiňovala v úvodu. Nebo mi uklidí věci, připravené pro prcka na ven…Bohužel se zaúkolovat nedá, nenechá se. Dělá jen to, co sama uzná za vhodné a potřebné. Když ji zkusím usměrnit, tak nedbá, protože za mě nebude dělat mou práci, ale když si něco sama najde, tak to je podle ní v pořádku :lol:

Tak to je na psychiatra. Bohnice hadr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
9.4.20 23:06
@Anonymní píše:
Ahoj holky,možná nejde ani o problém a potřebuju se jen vypovídat.
Jde o moji mamku. Je fajn, máme dobrý vztah, ale ničí mě její neskutečná akčnost a naopak ničím já ji tím, že akční nejsem. Možná to někomu může připadat směšné, ale mě to už unavuje.
Mamka bydlí kousek od nás, tak se vidíme denně. Když přijde k nám, tak první věc je, že se chopí hadru a utře stůl, porovná boty, naháže synovy hračky do krabice, složí mikinku, co má danou na gauči, sundá prádlo ze sušáku… Prostě cokoliv, bez vyzvání a většinou se snaží zapřáhnout i mě a to do činnosti naprosto nepotřebné. Bohužel místo toho, aby mi práci ušetřila, tak mi ji dost často přidělá. Uklidí mi boty, co jsem si právě vyndala na cestu ven, sundá mi plíny, které mám podle určitého klíče, abych je mohla snadno zkompletovat (látkujeme), uklidí mi věci připravené na pečení buchty… Včera se uprostřed jídla rozhodla, že nakrmí čerstvě probuzeného syna, tak jsem musela vstát od oběda, připravit malému jídlo a mohla jsem se jít dojíst. Už na to jsem solidně alergická, jak přijde, tak ji ženu ke stolu, ať si sedne a celou dobu jsem dost nervní. Pravidelně to řešíme, je týden klid a pak to začne nanovo.
Když udělám to stejné u ní, tak je nadšená, že jsem konečně jako ona :lol:
Jinak se takhle chová nejen u mě, ale i jinde :lol: Prostě to je její úchylka :lol: Když je někde na návštěvě, tak nemá problém se chopit jakékoliv práce a nenechá se odbýt.
Je mi jasné, že si budu muset zvyknout, protože na druhou stranu mi neskutečně pomáhá a já jsem jí za to vděčná. Manžel je často pryč a ona je pravá hlídací babička. Sama si často přijde pro prcka a vezme si ho třeba na 3 hodiny ven.
Omlouvám se za román.
Jo jo, tyhle nepostradatelné a nikým nenahraditelné vlezlé až otravné babičky.
Chtějí být užitečné, a zbytečně blbnou.
Možná porucha - hyperaktivita, nebo hysterie. Nebo možná nějaké vnitřní pnutí - úzkost, že když nebude nic dělat, spadne obloha. Ó jaká hrůza.
@tetma píše: :mrgreen: :mrgreen: já mám tetu která příjde na návštěvu ( je jí cca 65 let a máme myčku) a neřekne ani ahoj a zeptá se jestli nechci umýt nádobí :mrgreen: tohle dělá úplně všude na každý návštěvě :mrgreen: taky úchylka a když příjdeš k ní, tak se tě zeptá jestli společně neumyjeme nádobí :mrgreen: ona umývá návštěva utírá, dává tetě ke kontrole a uklízí :mrgreen: - dřív mi to taky vadilo, ale teď už se tomu jen směju

A já jsem si myslela, že tuhle úchylku má jen naše babi, a ono je jich víc. Hurá. Babičku zaměstnat, zavřít do kuchyně na zámek, a neřešit. A to prý jsou staří lidi unavení. HOV-NO unavení. To by odpočívali a neopruzovali s kravinama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová