Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj.. asi v té situaci je to mazec, ale když to tak čtu, tak nic vážného jste si neřekly..
Ale znám takové nesmyslné tahanice i u nás.. kdo co řekl, a komu a jak..
Neporadím, ale vím, že některří lidi jsou tvrdohlaví a prostě každý to bere moc osobně všechno…
Dokoncew jedou to bylo na půl roku se nikdo s nikým nebavil a nebejdobže, kdxyž jsem se bavila s někým, s kterým se nebavila napře. babička.. jak u bblých..
Opravdu si to snažte co nejdřív vyřešit, protože nejvíc tím trpí děti…
Mnooo holka…
tchán je trošku buran, ne??
Myslím si, že si neudělala nic špatnýho, jedinej kdo by se měl omluvit je on, jako říci už aby jste vypadli, aby měl klid
sorry, ale to bych já nevydýchala
![]()
Co se týče tchýně. Je to jenom na ní, bud si dupne a prostě, když bude chtít vidět vnučky, tak přijde na druhou stranu chápu, že je to pro ní těžký, protože pak asi zažije peklo…
Nicméně já bych se neomluvila ani za zlatý prase, není totiž za co…
Nó…ono když se omluvíš, žes zvýšila hlas, tak tím stejně nic neřešíš, protože on bude nadávat dál…já bych k nim přestala jezdit, pokud chtějí přijet oni, jsou vítáni. Spíš si to bude muset vyřešit doma tchýně, aby k vám mohla jezdit jako dřív bez toho, aby jí z toho muž doma dělal peklo…
Já osobně bych se neomluvila, ale kvůli tchýni bych s celou rodinou k ním zajela a narovinu si to s tchánem vyříkala, před manželem a tchýni. A pak už by jenom záleželo, jak se k tomu tchán postaví, jestli jsou mu milejší vnučky nebo hádky.
Jo a neomluvila bych se.. Možná bych ještě řekla, že jsem podpořila manžela, že za to se snad nebudu omlouvat, že se ho zastanu
Děkuji za reakce, Kvačko, holkám je ještě málo, naštěstí nic ještě neřeší. Právěže, ono fakt není za co, ale tchýně to bere tak, jak píše Kvačka, má doma peklo a já za to prostě můžu. Ona si to právě nevyřeší, to jsem jí psala, není schopná se mu „postavit“, ale na 2 stranu ho „brání“, že vlastně já na něj křičela
A to je na omluvu. Tchánovi nesmí nikdo nic říct, to s každým skončil, ale on se nekontroluje vůbec, kor když už mě zná nějaký pátek, že..
Nevím, u nás to nesl špatně i 2 letý, když se třeba křičí a nebo něco řeší..
tak vy asi už asi řešit nic nebudete, pokud se spolu bavit nebudete, spíš jsem to tak myslela,..
Tchán je manipulátor, manipuluje s váma se všema. Je na čase mu přestat uhýbat a konečně vyjádřit svůj názor - tedy přestat tam jezdit. Je samozřejmě blbé, že děti přijdou o babičku, takže jestli je bude chtít vidět bude muset s pravdou ven. Žijete jenom jednou a v takovém prostředí se dobrovolně „mučit“ proč? Vždy máte na výběr. A já si dovedu představit trávit čas lépe, než v takovém prostředí i kvůli dětem.
Příspěvek upraven 04.10.12 v 20:32
Hele asi bych si to s ním zkusila vyříkat z očí do očí, to mi přijde jako jediná možnost, pokud bude řvát, sebrala bych se a odešla…ale určitě bych se neomluvila, jak se omluvíš naroste mu ještě větší hřebínek a příště si dovolí daleko víc..
Baruško, to je to, co já nedokážu, normálně se „klepu“, když si vzpomenu, že bych tchána měla ještě vidět, kor si to „vyřikávat“. Manžel totiž nic neřiká, mlčí, jak je zvyklý z domova, v tu sobotu právě už se taky ozval a tchán byl horší a horší..Etcetero, to si právě myslim taky, ono by se nic nevyřešilo, on bude nadávat dál a já budu pak ještě naštvaná na sebe
, že jsem se omluvila „za nic“. Ale tchýně se mu nejspíš nepostaví, i když na vnučkách fakt „hodně visí“. Nevím, co mám prostě udělat, on je mi fakt putna, ale netušila jsem, že holky nebudou mít ani baničku..kvůli takovejm krávovinám, manžel je „vzornej“ ve všem, nepije, nekouří, pracuje a jeho vlastní otec ho má „za neschopnýho“, protože nikdy nepochopil el. proud a je spíš umělecky založený
a je zajímavý, že s mým tátou tady vozej kolečka s maltou celej víkend a ten ho jen chválí
Mišelo, my už tam samozřejmě jezdit nebudeme a ani nesmíme, jde už jen o tu babičku, aby jezdila ona sem. Ona mi to teď bude dávat za vinnu a dává, že se mu neomluvím, tak sem nesmí
Fakt síla, já bych to tam nevydržela takhle žít s ním. Já vím, že život je krátkej a tohle je „směšný“!!! o co se tchán hádá a co nám dělá. My mu nic neprovedli, fakt né.
Tak já bych tchýni vysvětlila, že nejsi malý fracek a nenecháš na sebe křičet. Zvednutí hlasu po tom všem mi příjde jako normální reakce. Je to smutné, ale odnese to ona
Ale to ona si musí udělat pořádek doma a dupnout si, že pokud vy nejste vítaní na chalupě tak ona nehodlá přetrhat styky s vlastním synem a vnučkama a bude jezdit za váma.
Tchan je teda debža
Ahoj, potřebovala bych poradit a raději píši anonymně, omlouvám se. Už fakt nevím, co mám udělat.. S manželem jsme spolu již devátým rokem, manželé jsme chvíli. Tchána znám asi 8 let, zpočátku jsme měli dobrý vztah, netušila jsem, jak to dopadne. Potřebuji se trochu vypsat,.. Do svatby byl vztah s tchánem ještě docela dobrý, ale co jsme se vzali, tak je to hrůza a nyní je asi konec i s tchýní, babičkou našich dvou holčiček. Pravidelně jsme jezdili na chalupu ke tchánovcům, ale poslední dva víkendy(jezdili jsme tam různě, většinou 1× do měsíce), byli naprosto příšerné. Tchán „se do mě“ strašně navážel, pokud u toho nebyl jeho syn, jinak „hučel“ do něj
Např. večer jsme se byli projít s manželem, děti spaly, když jsme se vraceli, tak jsme slyšeli jak křičí, že když jsme u nich na návštěvě, tak chodíme po jiných návštěvách(nebyli jsme u kamaráda, jen se projít), byla to asi tak hodinka. Ten další víkend jsme přijeli opět, protože jsme si koupili „novější“ auto, je opravdu pěkné, tchán nám řekl, když odhadl cenu, že za ty peníze jsme si mohli koupit už „docela slušný auto“. Dále nadával na kolo, který tam na chalupě manžel má, že si ten „krám“ měl už dávno odvést!! Bylo toho hodně, co ošklivého mi tchán řekl.. Vyvrcholilo to navečer, s manželem jsme se snažily chytit naše holky a slyšeli jsme, jak nahlas tchán říká, jak se těší, až vypadneme a bude mít konečně klid
. Zůstali jsme stát jak opařený a myslím, že moc dobře tchán věděl, že stojíme kousek.. Pak odešel k příbuznému
To už jsem měla naplánovaný odjezd na neděli ráno, protože holky usnuly brzy a nechtěli jsme je zase hned budit a řešit večer, což byla chyba
Tchán přišel asi ve 21 hodin a opět na vše nadával, já to nějak nečekala, že se vrátí, tak jsem nějak zůstala sedět a pak řekl, že mu tam chalupa „padá“ na hlavu(nic mu nepadá), a že mu manžel sestry mého manžela nemá čas a jeho syn neumí ani hřebík zatlouct!!! To už jsem nevydržela a zvýšila ne něj maličko rozklepaný hlas, že to není pravda, že co bydlíme, tak toho udělal spoustu, a že kdyby nás alespoň jednou tchán navštívil, tak to uvidí. Tchán na to řekl, že ho nezajímá, co dělá manžel tady(bydlíme v RD jinde). Zvala jsem ho snad 10 x k nám. I ten víkend. Jo a taky řekl, že jestli si na něj chci otvírat pusu, tak tam nemusím jezdit, já na to, že mě tam taky už nikdo neuvidí. Šla jsem okamžitě spát, manžel tam prý ještě seděl mlčky 5 minut a pak přišel za mnou. Ráno jsme brzy odjeli. Jde o to, že tchýně mě nutí, abych se mu omluvila, že jsem zvýšila hlas
Píše mi, že se nebude moct vídat s vnučkama, že má doma peklo. Doslova mě prosí o omluvu.. Manželovi brečela do telefonu. Teď jsem já ta nejhorší. Fakt jsem nic jiného neřekla. Ona sem docela jezdila, je na děti zvyklá, ale už prý nemůže tchánovi lhát, kam jezdí. Tchýně je hodná, je mi to líto. Holky má ráda, ale co mám dělat?
Omlouvat se není za co. A i kdyby(napsali jsme mu za 3dny, že je nám to líto, ale né omluvu), tchán na nás či na mě bude nadávat dál. Vyměnil zámky. Fakt jsem nikdy netušila, že to takhle skončí.
Děkuji za reakce