Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No já už jsem tentokrát rozhodlá, že už nepolevím, tchyně je blbka, já by jsem tohle od svého manžela nesnesla. Jsem ráda, že už se mnou souhlasí i manžel, ale vím, že jakmile otec zavelí, že potřebuje vyčistit komín, tak pojede. Možná je to tím, jak tu někdo napsal, že pokud tohle měl celý život, tak si od něj zvykl, ale já ne. Mne jenom utvrdilo to, že ani tchyně o vnoučata nestojí, ona jen tak plný tašky sladkostí a věcí který nesmějí mne na just atd. Moje máma nemá moc peněz, ale za to ji děti milují. Nedává jim na ježíška veledary a ví kde babička bydlí a chtějí za ní. není to proto, že je to moje máma, taky jsem si s ní užila, měla ze začátku pocit, že je mladá na vnoučata, ale nějak to najednou na ní přišlo a včera se hned ptala, jestli nemá přijet a pomoct mi tu, když tu Jirka není. A že má požehnaně vnoučat, odemne 3 segra taky 3, třetí segra 1 a čtvrtá se uvidí ![]()
Názor sice má stejný, řekl jim své, když si ho tuhle pozvali beze mne tohleto řešit, ale vím, že stejně když zavolají tak poletí, je v tomhle měkkej nebo nevím jak to říct, jo párkrát na otce pěkně vyjel, a bránil mne, ale co se tam děje, když já tam nejdeu. To nevím, kadopádně, jsem řekla, že děti mu tam sebou nedám, jestli je chtějí vidět, a´t přijedou, no a nic se neděje už půl roku, takže nemají vnoučata. Jejich blbost, jak jsem zjistila já ani děti je nepotřebuejme k životu
@girlie sage píše:
Zakladatelko ja bych ji na féra napsala, že se neomluvíš a taky že nemáš za co. Tečka.
Manžel jí to už napsal, mám jí to napsat ještě jednou???
Normálně ona furt čeká a čeká a já jí „vysvětlovala“ v pátek ráno 6ti smska a ona na to, že nerozumí, co jí píšu jako
Fakt mám dost
@Anonymní píše:
Manžel jí to už napsal, mám jí to napsat ještě jednou???Normálně ona furt čeká a čeká a já jí „vysvětlovala“ v pátek ráno 6ti smska a ona na to, že nerozumí, co jí píšu jako
Fakt mám dost
No chápu, že tohle musí být na budku a ja ji chápu, že se tě snaží zlomit, ona povoluje, všichni jsou jak tichošlapci a na najednou ehle a je tu někdo kdo mu to nežere. Myslíš, že vyříkat si to spolu z očí do očí by pomohlo? Anebo si pojedu tu svoji?
@kordulka04 nějak by mě ani netrápilo, že tam jezdí, hlavně že stojí za tebou
![]()
@kordulka04 píše:
Názor sice má stejný, řekl jim své, když si ho tuhle pozvali beze mne tohleto řešit, ale vím, že stejně když zavolají tak poletí, je v tomhle měkkej nebo nevím jak to říct, jo párkrát na otce pěkně vyjel, a bránil mne, ale co se tam děje, když já tam nejdeu. To nevím, kadopádně, jsem řekla, že děti mu tam sebou nedám, jestli je chtějí vidět, a´t přijedou, no a nic se neděje už půl roku, takže nemají vnoučata. Jejich blbost, jak jsem zjistila já ani děti je nepotřebuejme k životu
Můj manžel za rodičema bez nás nejezdí, ale bylo by to asi dobrý, kdyby si to „vyřikal“ s otcem, ale manžel by stejně asi nic neřekl.. Ach jo. Pomáhal jim furt, dokud jsme spolu nezačli žít.
Mě právě přijde, že mi je líp bez ní, protože pokaždý, když přijela, tak mluvila o tchánovi, jak je naštvanej, jak manžela vydědí apod..
. nemám na to to poslouchat, když nepíše, je mi líp a mám klid ![]()
@Anonymní píše:
Mě právě přijde, že mi je líp bez ní, protože pokaždý, když přijela, tak mluvila o tchánovi, jak je naštvanej, jak manžela vydědí apod... nemám na to to poslouchat, když nepíše, je mi líp a mám klid
Že ji takovýhle vydírání nepříjde trapný ![]()
@girlie sage píše:
@kordulka04 nějak by mě ani netrápilo, že tam jezdí, hlavně že stojí za tebou![]()
No je pravda, že dřív mne to štavlo, že tam jezdí sám, teď už je to jiný, já se prostě nenechám zmanipulovat, nejspíš tchána štve, že mne nevychoval jako svoji manželku. Udělal z ní tupou slepici. No a já jsem ta co se ozvala, jednou řekl, že když jsem tam nebyla, že byl klid, to ano, protože všichni mlčeli aby měli klid
@girlie sage píše: Že ji takovýhle vydírání nepříjde trapný
Asi tak, že jí není trapně, podle mýho, by si to tam měla urovnat ona, jestli chce vidět vnoučata, tak si stát za svým, stejně jako ta moje. Nejsou náhodou příbuzné ty tchyně? Ta moje psala loni asi šestkrát manžovi, jestli poděkoval tátovi za gumy na auto co nám sehnal, když se jednoupraštil do hlavy a nechal nám přezout auto ![]()
@kordulka04 píše:
No je pravda, že dřív mne to štavlo, že tam jezdí sám, teď už je to jiný, já se prostě nenechám zmanipulovat, nejspíš tchána štve, že mne nevychoval jako svoji manželku. Udělal z ní tupou slepici. No a já jsem ta co se ozvala, jednou řekl, že když jsem tam nebyla, že byl klid, to ano, protože všichni mlčeli aby měli klid
U mých tchánů to samé, všichni tupě mlčí, aby měli klid. Přesně tak, ona je taky děsně „vychovaná“, já to nechápu, že on nadává na nás a ona na to jen mlčí a mlčí.. Přesně, dělá, co chce ON a nutí k tomu i ostatní, nedej bože, když někdo řekne něco, co ho může rozčílit, to je konecccc, mám to naprosto stejně, ale nebydlíme s nima, tak buď jen a jen ráda a netrap se ![]()
@kordulka04 píše:
Asi tak, že jí není trapně, podle mýho, by si to tam měla urovnat ona, jestli chce vidět vnoučata, tak si stát za svým, stejně jako ta moje. Nejsou náhodou příbuzné ty tchyně? Ta moje psala loni asi šestkrát manžovi, jestli poděkoval tátovi za gumy na auto co nám sehnal, když se jednoupraštil do hlavy a nechal nám přezout auto
Mám pocit, že jsou fakt příbuzné
, ta moje tchýně taky vždy chtěla po mém manželovi, aby vše oznamoval manžel i jemu a taky mu za vše děkoval, pokud jsme jednou za rok chtěli jet na chalupu a oni tam nebyli, nestačilo zeptat se tchýně, musel se ptát i tchána
, stejně jsme tam moc nejezdili, když tam oni nebyli.
@kordulka04
A proč teda tchýně nejezdí k vám, třeba sama? Ona taky nesmí, protože si to tchán nepřeje a měla by peklo ![]()
@girlie sage píše:
No chápu, že tohle musí být na budku a ja ji chápu, že se tě snaží zlomit, ona povoluje, všichni jsou jak tichošlapci a na najednou ehle a je tu někdo kdo mu to nežere. Myslíš, že vyříkat si to spolu z očí do očí by pomohlo? Anebo si pojedu tu svoji?
Girlie, on můj manžel ani nemá zájem si s otcem něco vyříkávat, zná ho, nemělo by to stejně smysl a asi by mu nic moc neřekl, jako můj muž, byl v tom prostě vychovanej, mlčet a snažit se, aby byl klid ![]()
@Anonymní píše:
@kordulka04
A proč teda tchýně nejezdí k vám, třeba sama? Ona taky nesmí, protože si to tchán nepřeje a měla by peklo
Jo přesně tak, jezdila sem vždy jen když byl v práci. A myslím, že on si to nepřeje. A s tím děkováním atd, fakt jedno a to samé. On je totiž mistr v ponižování, manža se musí ptát, když mi půjčuje služební auto. Koupil jim ho totiž on. No fakt není slovo kterým by jsem tchána nazvala. Asi má radost jak se manža ponižuje, když se ho jde zeptat, jestli si mohu půjčit auto. Jakmile jsem to zjistila, jezdím raději busem i se třema dětma ![]()
Chtěla jsem napsat moje mamka. No a taky i kdybych mu to napsala, tu omluvu, tak on jí to ani neřekne, tak se ptá mě…Já už jsem tak vytočená, hodně moc, bylo mi jí tak líto, ale teď už mám jen a jen vztek.. A co bylo po mém porodu, to ani nepíši, ale manžel to nezapomněl, musel se postarat o 2čata sám, protože já jsem byla v nemocnici a pomáhala moje mamka a taťka a tchýně se jen lekla, jak s dětma můj muž zachází(byly zabalené v plenách) a spaly na velkém křesle, byly těsně u sebe a spokojené, ona mu pak psala, jak bulí, jak za nim nemůže jezdit apod..
On jí to nezapomněl a já taky ne. Tohle fakt nemá cenu, to nejsou příbuzní do „nepohody“, taky bych ty tvý „odsřihla“
Co manžel, jaký má na to názor teď???