Problém s tchýní a tchánem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.10.15 23:20

Ahoj Lauro,

přesně tohle si pořád rikam- maminka bude na prvnim miste, zase na druhou stranu se s nim nemam spatne, je starostlivy a totalne rodinny typ-za coz jsem na jednu stranu rada, ale na druhou stranu je to spatne, kdyz vidim, co s nim delaji jeho rodice. Dite nemame, on by chtel, ale ja porad vahala a ted mi je jasne proc. S tim, jak si psala o tom pomahanim tajne, hned me to dnes napadlo. Udela to, co ja chci a potají jim zacne splácet nejake dluhy nebo neco, o cem ja nebudu vedet. Partnerskou terapii jsme jeste nezkouseli, dekuju za radu, mame za sebou kinezilogii, rodinne konstelace a zatim nic z toho nezabira :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
21.10.15 23:39

@Monika 1992 on už rodinu má, nepotřebuje novou, chce je tu svoji rozšířit. O manželku, která ho bude podporovat, o dítě. Buď budeš tolerovat to, že budeš na druhé koleji a nebudeš s ničím od něj počítat, nebudeš mít žádnou oporu a on tě za to možná občas příjemně překvapí. Hlavně se nevdávej a neměj společný peníze (část třeba ano, ale jen na provozní věci) a nepodepisuj se ani jako ručitel pod žádné úvěry. Jestliže je v registru dlužníků, je tam kvůli sobě, jeho rozhodnutí bylo podepsat se pod úvěr (i když byl asi pod nátlakem). Je moc těžký odejít, ale jestli ho miluješ, tak doba než se ti zhnusí může být dlouhá (ale jednou to přijde, vydržet se to nedá) a za pár tě bude mrzet, že jsi zahodila mládí (a do těch dluhů tě také možná dostrká, přes dítě…). Přeji hodně sil, mysli na sebe!!! Jestli jste zkoušeli rodinné konstelace a kineziologii tak asi sakra ví, jak moc ti ubližuje. A dělá to vědomě, on má na výběr. Ale ty taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.15 23:51

@LauraLola@:No s těma penězma jsem blbá asi jako on, vybrala jsem si ze stavebka penize, ze mu je pujcim na splaceni dluhu po jeho otci, jeho otec nemuze mit ucet na sebe protoze je levak, takze si pritel nechal na sebe nechat napsat jeho ucet, kde je kontokorent a ten samozrejme jeho fotr vyuzil a nadelal mu dluhy, ja jsem rekla, ze pro nas klid to zaplatíme, pritelovi verim, ze by mi to splatil, ale kdyz mi vcera oznamil, ze otci ten ucet nezrusi( otec uz nebude moct udelat zadne dluhy atd.) ale stejne, jen tak mu ten ucet necha protoze oni jsou prece chudacci, kteri si to zaslouzi. Tak jsem se nastvala, ze jsem si vzala vsechny svoje penize zpet a rekla jsem mu, ze takhle ne. Rekla jsem mu, ze mu ty penize pujcim za podminky, ze ten ucet uplne zrusi, nejdriv rikal ze jo, ale pak ho rodice zacli zpracovavat, jeho uzasna matka brecela a vydirala ho, takze on nakonec souhlasil. Dnes jsem mu dala to ultimatum a je na nem jak se rozhodne. Nedokazu si zivot bez nej predstavit, ale zase nechci po zbytek zivota trpet kvuli lidem, kteri mi za to nestoji. O pritele se bojim, porad rika, ze ja jsem to jediny, co ho drzi pri zivote, ze by si beze me neco udelal, ale takhle to dal nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39682
22.10.15 00:03

@Monika 1992
Tak to jsi udělala dobře. Ale jinak to dobře nevidím. @LauraLola má pravdu, že bys vždy byla na druhé koleji, je zpracovaný (a zpracovatelný) jeho rodiči, a jak jsou v tom ještě dluhy..! 8o :zed: Neee, od takového fakt raději ruce pryč, holka. Brzo bys zaplakala, natož si s ním pak pořídila rodinu, to by dobře nedopadlo.

Jen se podívej, jaký má vzor! Na tohle by měly hoodně hledět ženský u svých známostí už od začátku, ptž jak se k sobě chovají jeho rodiče, tak přesně tak to většinou on bere jako „mustr“,v tomto případě teda p*ůser, ale vážně.

Správně i s těma prachama, NIC nedávat, nepůjčovat, NEVĚŘIT ŽÁDNÝM SLIBŮM, už se s prachama nikdy nesetkáš!!
Raději ať to bolí teď, kdy nemáte děti, ale pak by to bylo o dost horší, i když rozhodnutí je jen a jen na Tobě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.15 00:13

@Žirafa69: Ahoj, já už brečím ted, i kdyz ted odepisuju, tak mi je zle.
Vím, jaký ma vzor a to dost spatny, porad jsem si to tím omlouvala, ze to ma takhle nastavene… Rodinu jsem zalozit nechtela asi i z te pochybnosti. Ja bych s nim chtela byt, myslela jsem si, ze je to muj osudovy partner, ale uz me to opousti a brecim a snazim se s tim nejak vyrovnat. Nechala jsem mu tyden na rozmyslenou, ale obavam se prave toho, ze udela to, ze mně uklidni a za mými zady udela neco jineho. Je to tezke, je to fakt sila, kdyz jeste porad mluvi o sebevrazde. Zit s tim pocitem, ze jsem ho opustila a on se zabil? To bych neskousla, ale zase na druhou stranu je tohle vydirani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39682
22.10.15 14:00
@Monika 1992 píše: @Žirafa69: Ahoj, já už brečím ted, i kdyz ted odepisuju, tak mi je zle.
Vím, jaký ma vzor a to dost spatny, porad jsem si to tím omlouvala, ze to ma takhle nastavene… Rodinu jsem zalozit nechtela asi i z te pochybnosti. Ja bych s nim chtela byt, myslela jsem si, ze je to muj osudovy partner, ale uz me to opousti a brecim a snazim se s tim nejak vyrovnat. Nechala jsem mu tyden na rozmyslenou, ale obavam se prave toho, ze udela to, ze mně uklidni a za mými zady udela neco jineho. Je to tezke, je to fakt sila, kdyz jeste porad mluvi o sebevrazde. Zit s tim pocitem, ze jsem ho opustila a on se zabil? To bych neskousla, ale zase na druhou stranu je tohle vydirani

Propána, tak to už bych se neměla o čem rozmýšlet! :cert: Vydírání je těžkej kalibr a on navíc vlastně zvyklej z domu (vidíš - zas ten hnusnej vzor - jich tam má víc) na vydírání od matky? Ooou, děvče, s tím se raději smiř, že…to není partner pro nikoho, a Ty jsi inteligentní holka, která tohle vážně nemá zapotřebí.
Ale hlavně má (on nebo v rodině) několik (!) věcí, které do partnerství absolutně nepatří - chlast, dluhy, citové vydírání, nemakačenka (tatík, že?) a ještě aby si partner dovolil mi něco dělat za mými zády??? 8o :pocitac: A to i bez ohledu na nějakou naši domluvu?

Moni, co nejdřív se zkus začít srovnávat s tím, že TENHLE NE, tenhle patří - s prominutím, mezi ty „vadné“,nepoužitelné chlapy pro život. Je mi to líto, ale věř mi, že za nějakou dobu si za to sama poděkuješ, žes nebyla hloupá a skončila to. Už žádný ultimáta (ano, nedělá se to, ale v tomto případě se Ti vůb. nedivím) ani domlouvání, NIC mu nevěř a už vůb. nepůjčuj…

V klidu, ale s takovým jakoby odhodláním v hlase a neústupně mu řekni, že je konec a že by to nedělalo dobrotu a na jeho hnusné a nepřípustné vydírání nějakou sebevraždou (což mmch málokdo udělá doopravdy, natož on),což naopak odradí ještě víc, se s ním rozluč a…ale to už asi tušíš, že to udělat musíš. nebo bys měla. Jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.15 00:45

@Žirafa 69@ Presne tak, vsechno spatny ma po otci, driv byl i dost agresivni a dala jsem mu ultimatum bud bude chlastat, nebo zit normalne se mnou a od ty doby nepije, tak si porad rikam, ze kdyz i tohle dodrzel, tak treba se zmeni i v tom dalsim. Nevim, asi jsem naivni a blba, ale furt doufam. :zed: Jinak, jak si psala o tom, jak mu mam s odhodlanim rict, ze je konec, tak jsem mu rekla, ze bud ja nebo oni, on se nastval, ze mu davam ultimata, ale ze o mně nechce prijit, takze to zacne nejak resit. Uvidim, co bude dal, kdyz to bude stejne, tak na to kaslu a udelam presne, to co si psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
5.11.15 01:05

Zakladatelko nejela bych tam. Dokud nepřijedou sami, tak tam nejezděte. At si mu matička bulí do telefonu jak chce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39682
5.11.15 08:20

@Monika 1992
Holka zlatá, tohle bude možná (tedy on) fungovat jen nějakou přechodonu dobu a hlavně - kývl na to jen aby Ti, s prominutím, zavřel pusu! To asi ještě pořád nevidíš…bohužel. Takový se opravdu nezmění, a ještě je tam těch „vad“ vážně hodně, pro partnerství absolutně nepřípustných. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
19.11.20 10:03

@prcekniky To je jak u nás. Tchán. Žárlivý primitiv, nepříjemný a otravný emočně labilní tupec. Z některých chlapů se stanou zmetci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
19.11.20 11:12

Neomluvila bych se ani omylem. Tchýni nic nebrání si doma dupnout a vnučky vidět. To, že ona chce dělat rohožku cholerikovi není tvoje zodpovědnost.

Prostě s klidem odpověz, že nemáš za co se omlouvat a že tchýni kdykoli ráda uvítáš. Ať si to ona a manžel zařídí s tatínkem jak chtějí.

Edit: teď vidím, že původní příspěvek ke starý, tohle oživování roky starých témat mě vždycky nachytá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39682
19.11.20 20:06
@Liberalissima píše:
Neomluvila bych se ani omylem. Tchýni nic nebrání si doma dupnout a vnučky vidět. To, že ona chce dělat rohožku cholerikovi není tvoje zodpovědnost.

Prostě s klidem odpověz, že nemáš za co se omlouvat a že tchýni kdykoli ráda uvítáš. Ať si to ona a manžel zařídí s tatínkem jak chtějí.

Edit: teď vidím, že původní příspěvek ke starý, tohle oživování roky starých témat mě vždycky nachytá :mrgreen:

Jojo, založena v r.12,obnovena v r.15 ;).
Taky si někdy nevšimnu hned, ale už jsem se „naučila“ a dívám se skoro automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
19.11.20 20:59
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit a raději píši anonymně, omlouvám se. Už fakt nevím, co mám udělat.. S manželem jsme spolu již devátým rokem, manželé jsme chvíli. Tchána znám asi 8 let, zpočátku jsme měli dobrý vztah, netušila jsem, jak to dopadne. Potřebuji se trochu vypsat,.. Do svatby byl vztah s tchánem ještě docela dobrý, ale co jsme se vzali, tak je to hrůza a nyní je asi konec i s tchýní, babičkou našich dvou holčiček. Pravidelně jsme jezdili na chalupu ke tchánovcům, ale poslední dva víkendy(jezdili jsme tam různě, většinou 1× do měsíce), byli naprosto příšerné. Tchán „se do mě“ strašně navážel, pokud u toho nebyl jeho syn, jinak „hučel“ do něj :cert: Např. večer jsme se byli projít s manželem, děti spaly, když jsme se vraceli, tak jsme slyšeli jak křičí, že když jsme u nich na návštěvě, tak chodíme po jiných návštěvách(nebyli jsme u kamaráda, jen se projít), byla to asi tak hodinka. Ten další víkend jsme přijeli opět, protože jsme si koupili „novější“ auto, je opravdu pěkné, tchán nám řekl, když odhadl cenu, že za ty peníze jsme si mohli koupit už „docela slušný auto“. Dále nadával na kolo, který tam na chalupě manžel má, že si ten „krám“ měl už dávno odvést!! Bylo toho hodně, co ošklivého mi tchán řekl.. Vyvrcholilo to navečer, s manželem jsme se snažily chytit naše holky a slyšeli jsme, jak nahlas tchán říká, jak se těší, až vypadneme a bude mít konečně klid 8o. Zůstali jsme stát jak opařený a myslím, že moc dobře tchán věděl, že stojíme kousek.. Pak odešel k příbuznému :poblion: To už jsem měla naplánovaný odjezd na neděli ráno, protože holky usnuly brzy a nechtěli jsme je zase hned budit a řešit večer, což byla chyba :zed: Tchán přišel asi ve 21 hodin a opět na vše nadával, já to nějak nečekala, že se vrátí, tak jsem nějak zůstala sedět a pak řekl, že mu tam chalupa „padá“ na hlavu(nic mu nepadá), a že mu manžel sestry mého manžela nemá čas a jeho syn neumí ani hřebík zatlouct!!! To už jsem nevydržela a zvýšila ne něj maličko rozklepaný hlas, že to není pravda, že co bydlíme, tak toho udělal spoustu, a že kdyby nás alespoň jednou tchán navštívil, tak to uvidí. Tchán na to řekl, že ho nezajímá, co dělá manžel tady(bydlíme v RD jinde). Zvala jsem ho snad 10 x k nám. I ten víkend. Jo a taky řekl, že jestli si na něj chci otvírat pusu, tak tam nemusím jezdit, já na to, že mě tam taky už nikdo neuvidí. Šla jsem okamžitě spát, manžel tam prý ještě seděl mlčky 5 minut a pak přišel za mnou. Ráno jsme brzy odjeli. Jde o to, že tchýně mě nutí, abych se mu omluvila, že jsem zvýšila hlas :cert: Píše mi, že se nebude moct vídat s vnučkama, že má doma peklo. Doslova mě prosí o omluvu.. Manželovi brečela do telefonu. Teď jsem já ta nejhorší. Fakt jsem nic jiného neřekla. Ona sem docela jezdila, je na děti zvyklá, ale už prý nemůže tchánovi lhát, kam jezdí. Tchýně je hodná, je mi to líto. Holky má ráda, ale co mám dělat? :zed: Omlouvat se není za co. A i kdyby(napsali jsme mu za 3dny, že je nám to líto, ale né omluvu), tchán na nás či na mě bude nadávat dál. Vyměnil zámky. Fakt jsem nikdy netušila, že to takhle skončí. :zed: Děkuji za reakce :(

Me prijde, ze tchan nechce, abyste tam jezdili, asi chce mit svuj klid. Nebo je necim zhrzeny, ze treba nebydlite spolu s nima v baraku a nemuze vys vsechny dirigovat a buzerovat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39682
19.11.20 22:28

@Veronika1990 Už o tom tady chvíli mluvíme, Plho. ;) Tento první příspěvek je starý už 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
20.11.20 11:33

@Žirafa 69

Ja si toho vsimla hned, ale az po odeslani :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...