Problém s tchýní a tchánem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5164
4.10.12 20:38

Zakladatelko, a jak se na to dívá manžel, on by si s ním nedokázal promluvit, když tobě to nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
4.10.12 20:40

Já osobně bych se rozhodně neomlouvala..dáš mu tím jen najevo, že si to k tobě může dovolit.. :poblion: to je fakt síla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
4.10.12 20:45

Spíš by to chtělo nasměrovat sem tchýni a my jí poradíme, co má říct svému muži :-D
Protože tys nic zlého neudělala, ona to moc dobře ví, ale prostě se neodváží postavit se manželovi :nevim: Když by mu řekla „Tos už trochu přehnal, takhle se chovat, oni k nám teď už nebudou jezdit, tak si tady buď, ale já se chci s vnučkama vídat dál a budu jezdit k nim“, tak je vyřešeno. Ona to nejspíš tak cítí, ale říct nedokáže, tak se snaží najít „obětního beránka“, který jí to zařídí…no a ten beránek jsi samozřejmě ty :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.12 20:50

Girlie, to si myslím taky, snažila jsem se jí to dnes vysvětlit, ale ona to prostě bere tak, že nejsem schopná ustoupit, co by mi to jako udělalo, že kvůli tomu nebude moct sem jezdit a já bych jí tu ráda viděla, ale já už prostě nehodlám ustupovat jako všichni okolo něho, je jich ale fakt pár

• Citovat
  • Upravit
6256
4.10.12 20:55
@Anonymní píše:
Girlie, to si myslím taky, snažila jsem se jí to dnes vysvětlit, ale ona to prostě bere tak, že nejsem schopná ustoupit, co by mi to jako udělalo, že kvůli tomu nebude moct sem jezdit a já bych jí tu ráda viděla, ale já už prostě nehodlám ustupovat jako všichni okolo něho, je jich ale fakt pár

Hele to on je despota a že mu to tchýně trpí tak to je její věc :nevim: :nevim: Co na tohle vůbec manžel? Měli byste si s jeho mamkou promluvit, že je vítaná a radi ji uvidíte, ale jeho chování je teda šílený a trpět to nehodláte. Já bych teda taky neustoupila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
4.10.12 20:59

Tvůj tchán mi někoho připomíná… mého bývalého nejvlastního otce. Bohužel jako typ osobnosti je to totální zhovadilost. Je to buran, se kterým se normálníma argumentama prostě nedomluvíš. Žije ve svém omezeném světě, kterému musí vládnout jenom on. Jakmile se někde rozprostře klidná a pohodová atmosféra, tak ji musí zkazit.
Ty jsi opravdu nic neudělala, naopak jsi se konečně ozvala. To, že je tchýně měkká a zmanipulovaná, za to ty nemůžeš. Tvůj manžel je taky poznamenaný maminčiným přístupem k výchově - tzn. že tohle všechno nechala, aby se dělo. Sama lituji toho, že jsem se takové atrapě člověka nepostavila vickrát a spíše jsem jenom přihlížela, aby na tom nebyla máma ještě hůř. Ona se totiž většinou za mámu postavila ségra a já se snažila těšovat malou ségru. A taky jsem u toho nebyla mockrát doma, jelikož jsem radši rychle vypadla z baráku. Ale jedna pani, co dělala Auru somu, mi řekla, že vůči němu nemám žádné hranice a že s tím mám urychleně něco dělat.
Tchýně se ho prostě bojí a neumí se s tím sama poprat. Ono kdyby se mu postavila, tak by se s ním musela nejspíš akorát tak rozvést. Což se teda teď děje u nás.
Mamka několikrát brečela, proč se takové věci musí dít zrovna jí. Moje odpověď byla - Protože si to necháš líbit!

Příspěvek upraven 04.10.12 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.12 20:59
@Etcetera78 píše:
Spíš by to chtělo nasměrovat sem tchýni a my jí poradíme, co má říct svému muži :-D
Protože tys nic zlého neudělala, ona to moc dobře ví, ale prostě se neodváží postavit se manželovi :nevim: Když by mu řekla „Tos už trochu přehnal, takhle se chovat, oni k nám teď už nebudou jezdit, tak si tady buď, ale já se chci s vnučkama vídat dál a budu jezdit k nim“, tak je vyřešeno. Ona to nejspíš tak cítí, ale říct nedokáže, tak se snaží najít „obětního beránka“, který jí to zařídí…no a ten beránek jsi samozřejmě ty :-(

tak jsem to právě řekla manželovi, že jsem tady založila diskuzi, říká, že ona tohle nikdy neřekne, nedupne si. On právě tchán na vše nadává, vše ho s..e. A řekne, ať tam nejezdíme, sám mi to řekl a já bych tam stejně už nikdy nejela. Tak teď mi manžel, že se mu mám omluvit pro svůj klid, tak teď teda fakt už nevím..ach jo

• Citovat
  • Upravit
1452
4.10.12 21:03

Ahoj Zakladatelko,
tak omlouvat by se snad měl někdo jiný, ne?? Tchán je psychouš, neustupuj mu, stejně by to nic nevyřešilo. Tchyni řekni, že omluvit se ti pro změnu nedovolí tvůj manžel. Na jedné straně ji lituji, ale sakra nepochopím, jak takhle může někdo nechat se sebou zametat??Tchán bude dělat peklo furt, vyhýbat se jim na 100 honů!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
4.10.12 21:05
@Anonymní píše:
tak jsem to právě řekla manželovi, že jsem tady založila diskuzi, říká, že ona tohle nikdy neřekne, nedupne si. On právě tchán na vše nadává, vše ho s..e. A řekne, ať tam nejezdíme, sám mi to řekl a já bych tam stejně už nikdy nejela. Tak teď mi manžel, že se mu mám omluvit pro svůj klid, tak teď teda fakt už nevím..ach jo

a za co se mu máš vůbec omlouvat??? :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.12 21:05
@omites píše:
Tvůj tchán mi někoho připomíná… mého bývalého nejvlastního otce. Bohužel jako typ osobnosti je to totální zhovadilost. Je to buran, se kterým se normálníma argumentama prostě nedomluvíš. Žije ve svém omezeném světě, kterému musí vládnout jenom on. Jakmile se někde rozprostře klidná a pohodová atmosféra, tak ji musí zkazit.
Ty jsi opravdu nic neudělala, naopak jsi se konečně ozvala. To, že je tchýně měkká a zmanipulovaná, za to ty nemůžeš. Tvůj manžel je taky poznamenaný maminčiným přístupem k výchově - tzn. že tohle všechno nechala, aby se dělo. Sama lituji toho, že jsem se takové atrapě člověka nepostavila vickrát a spíše jsem jenom přihlížela, aby na tom nebyla máma ještě hůř. Ona se totiž většinou za mámu postavila ségra a já se snažila těšovat malou ségru. A taky jsem u toho nebyla mockrát doma, jelikož jsem radši rychle vypadla z baráku. Ale jedna pani, co dělala Auru somu, mi řekla, že vůči němu nemám žádné hranice a že s tím mám urychleně něco dělat.
Tchýně se ho prostě bojí a neumí se s tím sama poprat. Ono kdyby se mu postavila, tak by se s ním musela nejspíš akorát tak rozvést. Což se teda teď děje u nás.
Mamka několikrát brečela, proč se takové věci musí dít zrovna jí. Moje odpověď byla - Protože si to necháš líbit!Příspěvek upraven 04.10.12 v 21:02

Naprosto přesné v bledě modrém, akorát když má náladu, tak atmosféru nekazí, takhle se chová až poslední tak rok, takhle děsně,..

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
4.10.12 21:10

Nečetla jsem všechny příspěvky, velmi špatně se chova i k Tvému manželovi. Přerušit na čas kontakt s dedou, aby zjistil, že skaredym jednáním dosáhne akorát samoty. A tchyne je dospěla osoba, tak je jen na ni, aby nebyla svým můžem šikanována. Zakladatelko, nic jsi neudelala, ochranujte si s manzelem svou úzkou rodinu.
My jsme se v určitých věcech taky neshodli, byli jsme označeni za nenormální, vídáme se sporadicky a opravdu jsme jednali vecne, jemne, ale bohužel trefně. Ochranujeme si sve soukromí.
A ještě jedna věc, i kdyby synové dedy byli nesikovni, líní, komu to prospívá, že to vyrvava na svou snachu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.12 21:11
@girlie sage píše:
a za co se mu máš vůbec omlouvat??? :think: :think: :think:

Mám se omluvit za to, že jsem „si na něj otevřela pusu“ a křičela na něj „jako na malýho spratka“ prý. Ale já na něj nekřičela, hlas jsem měla zvýšený, protože bych to jinak vyslovit nedokázala, ale opravdu jsem „neječela“. :cert:

• Citovat
  • Upravit
17565
4.10.12 21:12

Já nevím. Copak on hlas nezvyšoval? A omluví se ti za to? Tys mu neřekla nic urážlivého, máš se mu omlouvat za to, že on se chová jak debil?

jako takhle, kdybych věděla, že budu mít v manželovi oporu, protože já sama bych to nedala, tak bych asi byla schopna tam zajet a říct mu „omlouvám se, že jsem na vás zvýšila hlas, jste starší a na starší se zvyšovat hlas nemá. Ovšem vzhledem k tomu, co jste řekl vy mně/nám, tak už sem jezdit nebudeme. Jestli chcete vy přijet k nám, budete vítáni.“
A zase bych odkráčela a cestou domů by mi chlap na pumpě musel koupit dva roky starou lihovinu, kterou bych se až domů uklidňovala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.12 21:16

Hmm, já bych ho nejspíš poslal do prd*ele :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
4.10.12 21:17

No souhlasím s @Etcetera78 Ode mě by se akorát tak dočkal toho, že se omluvím za zvýšení hlasu, ale na urážky a to co vypustil z pusy on nemohl očekávat jinou reakci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová