Příliš vysoké výkyvy nálad

Anonymní
6.3.23 15:38

Příliš vysoké výkyvy nálad

Ahoj.
Trápí mě příliš vysoké výkyvy nálad, od doby co beru antikoncepci. Před tím to tak hrozné nebylo.
Na přítele bezdůvodně vyjíždím každý den, každý den mi vadí, co udělá. Dost často brečím, ale až úplně do hysteráku, s tím, že bych nejraději něco rozbila. Neustále příteli předhazuji jeho bývalou partnerku se kterou byl skoro 9 let, furt se ho ptám, jestli na ni myslí a jestli mu chybí, jestli ho stále vzrušuje (a přitom s ní v kontaktu není). když jsme oba v práci, tak proste vím, že on ten čas má mi napsat, ale nenapíše, jeho samotného to nenapadne. A už to mě naštve. myslím si, že už ho to hodně štve, už má toho taky plné zuby si myslím.
Když jsme se seznamili, nikdy jsem taková nebyla a on to ví, ale po půl roce vztahu, jsem zkusila antikoncepci (neplánujeme ještě děti a aspoň se mi urovnal cyklus)
Divim se, ze má semnou ještě trpělivost. Já být s takovým člověkem, hned ho opustím.
On je to opravdu hodně hodný a zlatý člověk, myslím si, že by se kvůli mě i rozkrajel. Vždycky když je to na pár hodin mezi námi v pohodě, řeknu si “miluju ho, musím se změnit, už na něho nemůžu být takhle zlá a nepříjemná” jenže třeba za 3 h je to tu znova. Nerozumím tomu.
Možná místo antikoncepce bych si měla dojit k psychiatrovi pro léky.

Je nám s přítelem 23 a 25, bydlíme spolu
A jsme spolu přes rok

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.3.23 15:54

Jo, to bude delší cesta. Doporučuji pravidelně sportovat, chodit do přírody a meditovat (aspoň 10 min denně). Můžeš zkusit nějaké seberozvojové knihy. A také doplňky stravy, možná ti chybí nějaké vitamíny, minerály, nevím, jak se stravuješ.
Na srovnání cyklu můžeš zkusit hormonální jógu.
Se vztekem a výkyvy nálad jsem také měla problém, po příchodu dětí se to ještě zhoršilo (hlavně vlivem nevyspání). Pomohlo mi srovnat si určité věci v hlavě, např. jak jsem byla vychovávaná, jaký na mě výchova měla vliv apod.
Ještě můžeš zkusit psychoterapii, dnes se dá i online, ani nemusíš nikam dojíždět.

• Citovat
  • Upravit
4496
6.3.23 15:55

Jaký důvod to má, nevím, ale určitě s tím něco urychleně dělej, když to nezvládáš sama, protože to přítel nemá šanci dlouho dát.
Klidně začni tím, že se svěříš příteli a půjdeš k psychologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17003
6.3.23 16:22

Změň antikoncepci..tím bych začala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
6.3.23 17:10
@Králičice píše:
Změň antikoncepci..tím bych začala.

Souhlas. Nejdřív zkusit jinou antikoncepci.
Na psychologa/terapeuta to zatím nevidím, pokud jsi, zakladatelko, před antikoncepcí takové výkyvy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.23 17:16
@Anonymní píše:
Ahoj.
Trápí mě příliš vysoké výkyvy nálad, od doby co beru antikoncepci. Před tím to tak hrozné nebylo.
Na přítele bezdůvodně vyjíždím každý den, každý den mi vadí, co udělá. Dost často brečím, ale až úplně do hysteráku, s tím, že bych nejraději něco rozbila. Neustále příteli předhazuji jeho bývalou partnerku se kterou byl skoro 9 let, furt se ho ptám, jestli na ni myslí a jestli mu chybí, jestli ho stále vzrušuje (a přitom s ní v kontaktu není). když jsme oba v práci, tak proste vím, že on ten čas má mi napsat, ale nenapíše, jeho samotného to nenapadne. A už to mě naštve. myslím si, že už ho to hodně štve, už má toho taky plné zuby si myslím.
Když jsme se seznamili, nikdy jsem taková nebyla a on to ví, ale po půl roce vztahu, jsem zkusila antikoncepci (neplánujeme ještě děti a aspoň se mi urovnal cyklus)
Divim se, ze má semnou ještě trpělivost. Já být s takovým člověkem, hned ho opustím.
On je to opravdu hodně hodný a zlatý člověk, myslím si, že by se kvůli mě i rozkrajel. Vždycky když je to na pár hodin mezi námi v pohodě, řeknu si “miluju ho, musím se změnit, už na něho nemůžu být takhle zlá a nepříjemná” jenže třeba za 3 h je to tu znova. Nerozumím tomu.
Možná místo antikoncepce bych si měla dojit k psychiatrovi pro léky.Je nám s přítelem 23 a 25, bydlíme spolu
A jsme spolu přes rok

Problém je podle mě v antikoncepci. Když jsem poznala svého prvního přítele, nechala jsem si napsat antikoncepci. Vždy jsem byla vyrovnaná normální holka. Tehdy se ze mě stal totální blázen - emoce lítali zprava do leva a zpátky. Přítele to tehdy napadlo, a poradil mi antikoncepci vysadit. Do 3 dnů jsem byla opět normální. Jenže, když jsem si uvědomila, co jsem vyváděla, měla jsem sto chutí se někam schovat a už nevylézt, jak jsem se styděla. Takže za mě: Změň antikoncepci.

• Citovat
  • Upravit
56136
6.3.23 17:20

Tu antikoncepci hned vysad. Nesedí ti. Já antikoncepci kromě tělíska nebrala nikdy a jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.23 18:57

Mas na přítele alergii. Po roce zkrátka opadly růžové brýle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí