Přímá adopce - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Angelpaty
30.11.11 19:43

Ještě jsem tu četla o půl milionu za miminko!!!!:-(((( Za tyto peníze bych si už našla náhradní matku,která mi odnosí miminko vlastní!

• Citovat
  • Upravit
Anna Zatloukalová
8.12.11 21:36

adopce

Dobrý den, moc by mě zajímalo, jak postupovat. Má schovanka, dívka z Běloruska je těhotná a o dítě se není schopna postarat. Já bych si ho strašně ráda nechala, žije u mne v domácnosti a mohu se o něj postarat. Matka souhlasí, vidí to jako ideální řešení. Můžete poradit? A. Zatloukalová

• Citovat
  • Upravit
9
15.12.11 22:36

přímá adopce

Dobrý večer napište mi na muj email *****@centrum.cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.12.11 22:49

info přímá adopce

Dobrý den,toto jsem ztáhla na stránkách o přímé adopci:

ZÁZNAM

o předání dítěte do péče budoucích osvojitelů na základě přímého souhlasu rodičů

Dne…………………. se po předchozí domluvě matka, paní ……………………………...... ,

rodné číslo …………………... , bytem ………………………………………........................ ,

rozhodla předat své dítě ……………………………… , narozené dne ……………………… ,

do předadopční péče manželů…………………………………………………………………. ,

bytem ………………………………………………………………………………….. …….. .

Matka si je vědoma významu osvojení a uvádí, že si je vědoma důsledků svého rozhodnutí. Dále uvádí, že nemá možnost o dítě pečovat a přeje si, aby bylo osvojeno vhodnou rodinou.

Osobně se seznámila s manžely …………..................................................................................

a souhlasí s tím, aby její dítě bylo osvojeno těmito manžely, které řadu let osobně zná. Matka prohlašuje, že otec není uveden a že ona po uplynutí 3měsíční lhůty předadopční péče udělí před opatrovnickým soudem souhlas k osvojení dcery……………………................................

manžely ...…………………………......................................................................................, kterou jim dnes, dne …………... svěřuje do předadopční péče.

Manželé: …………………………………………................................................... prohlašují, že ……………………………. s radostí přejímají do předadopční péče a že po uplynutí lhůty 3 měsíců podají u přílušného soudu návrh na jeho osvojení.

Matka: ……………………………………..

Budoucí osvojitelé: ……………………………… ……………………………….

Poznámky:

V případě, že budou dítě předávat manželé, je potřeba uvést i iniciály otce, bydliště, RČ včetně jeho podpisu.

Podpisy se doporučují ověřit na matrice, popřípadě na místě kde se podpisy mohou ověřovat. Není to však podmínka podpisy ověřit. Tento dokument bude potřeba u soudu o zrušitelném osvojení¨dítěte

stránka > O nás

Přímá adopce
Mnoho lidí o této možnosti jak zaopatřit své dosud nenarozené dítě ani netuší a od sociálních pracovníků se to ani nedoví, nabízí většinou jen „jednu možnost“ - klasickou adopci a tím i pobyt miminka v ústavu, minimálně na dva měsíce, a to je v životě takového drobečka velice dlouhá doba, i když v našich právních předpisech je přímá adopce dávána jako „první volba“ jak by se měl řešit problém když se nemůžeme o děťátko sami postarat. O možnosti že může jít děťátko do rodiny přímo z porodnice není většinou řečeno ani slovo. Ani sociální pracovníci nám v tomto nijak nepomohou, ze zákona nesmí seznámit maminku dítěte, které chce dát děťátko k přímé adopci s budoucími rodiči, což je, jak jistě většinu lidí napadne, „proti zdravému selskému rozumu“. Jak se mají pak tito lidé najít, tedy maminka děťátka a budoucí adoptivní rodiče. Na jedné straně hovoří zákon „tak“ a na druhé „onak“ a nedává řešení. I když v ČR je to běžné, že zákony nejsou řádně dopracované, ale za tuto chybu pak neplatí poslanci, kteří zákony špatně udělají, ale ti, kteří za to vůbec nemohou, tj. děti.

Jak to chodí pokud zprostředkovává adopci stát

Pokud osvojení zprostředkovává krajský úřad či ministerstvo práce a sociálních věcí, je k osvojení dítěte potřeba souhlasu zákonných zástupců, kterými jsou zpravidla rodiče dítěte, bez vztahu k určitým osvojitelům. Tento souhlas může být dán nejdříve šest týdnů po narození dítěte.
Osvojit dítě je také možné, jestliže soud vysloví tzv. kvalifikovaný nezájem – tj. v případech, kdy rodiče po dobu nejméně 6 měsíců neprojevovali o dítě opravdový zájem, nebo když po dobu nejméně 2 měsíců po narození dítěte neprojevili o dítě žádný zájem.
Dítě je možno osvojit také v případě, že rodiče byli zbaveni rodičovské zodpovědnosti, tzn. došlo k právnímu uvolnění dítěte.
S ohledem na výše uvedené podmínky má opuštěné dítě šanci dostat se do osvojení NEJDŘÍVĚ ASI TAK VE DVOU MĚSÍCÍCH VĚKU, v případě, že je posuzován nezájem rodičů, bývají DĚTI UMISŤOVANÉ DO OSVOJENÍ PŮLROČNÍ I STARŠÍ.

PŘIJETÍ DÍTĚTE BEZPROSTŘEDNĚ PO NAROZENÍ JE MOŽNÉ V PŘÍPADĚ TZV. PŘÍMÉHO OSVOJENÍ, KDY BIOLOGICKÁ MATKA ČI OBA RODIČE OSOBNĚ PŘEDÁVAJÍ DÍTĚ DO PÉČE KONKRÉTNÍCH BUDOUCÍCH OSVOJITELŮ.
TATO FORMA OSVOJENÍ JE Z HLEDISKA NAŠICH ZÁKONŮ MOŽNÁ.

Právní stránka přímé adopce

Přímá adopce je zákonem umožněna v určitých situacích. Pokud matka čeká dítě o které není schopna se postarat, pak toto dítě může svěřit do péče jiné osoby. Je to osoba, kterou matka zná, důvěřuje jí a vybere si ji. Vůbec se nemusí jednat o prověřené žadatele o adopci. Tato matkou vybraná osoba si teprve dává k soudu žádost o svěření dítěte do adopce. Než-li proběhne soudní řízení a rozsudek nebude právní moci bude to trvat řadu měsíců. Během této doby si matka může vzít dítě kdykoliv zpět a adopci si rozmyslet. Pokud bude v rodném listě uveden otec, či v průběhu doby uzná otcovství, pak i tento otec má právo rozhodovat o osudu dítěte.

Český právní řád umožňuje mamince která chce dát děťátko do přímé adopce si vybrat rodiče kterým děťátko svěří dle svého uváže, u přímé adopce nemusí figurovat sociální pracovníci, přímou adopci lze dohodnout i bez jejich přítomnosti, i když na internetu a v médiích je často psáno o účasti sociálních pracovníků a úředníku, je to jenom volba maminky komu děťátko svěří, tedy pokud nechce svoji situaci řešit klasickým způsobem a dát děťátko na určitý, ale často i neurčitý čas do ústavní péče. Posléze dá maminka svolení a písemnou žádost k místně příslušnému soudu o svěření dítěte vybraným osobám formou přímé adopce. Tuto záležitost může vybavit i právník, takže není nutné se k soudu dostavit osobně.

Více zde: http://prima-adopce.webnode.cz/o-nas/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.webnode.cz

Více zde: http://prima-adopce.webnode.cz/…-ke-stazeni/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.webnode.cz

Příspěvek upraven 15.12.11 v 23:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.12.11 22:56

odkaz info přímá adopce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.12.11 14:26
Ahoj,najed zde na diskusi na třetí tedy poslední odkaz a tam je smlouva ,která se sepisuje s bio rodiči a postup k přímé adopci atd…
Carmen6 píše:
Ahoj, mate nekdo zkusenosti s primou adopci? Myslim mezi konkretni budouci biol. matkou a konkretnimi rodici, kteri chteji adoptovat - odnest si miminko primo z porodnice. Budu moc rada, kdyz sem napisete sve zkusenosti, jak to probiha v realnem zivote :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
17.1.12 13:03
Anonymní píše:
Holky, nikdo mě nezklamal :-) Já už mám totiž i náhradní matku, jen je mi zatím nějak líto těch peněz… sice je mám ale dát někomu jen tak 500 000, mi přijde padlý na hlavu… ještě si dávám čas najít jiné řešení…Všechno jde, když se chce!!!! V našem státě určitě!!!

No ja ti nevim, ale odnosit 9 mesicu miminko, litani po lekarich atd…si myslim, ze ty penize jsou pro tu danou matku adekvatni, to se na me nezlob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.1.12 15:53
Weru píše:
Anonymní píše:
Holky, nikdo mě nezklamal :-) Já už mám totiž i náhradní matku, jen je mi zatím nějak líto těch peněz… sice je mám ale dát někomu jen tak 500 000, mi přijde padlý na hlavu… ještě si dávám čas najít jiné řešení…Všechno jde, když se chce!!!! V našem státě určitě!!!
No ja ti nevim, ale odnosit 9 mesicu miminko, litani po lekarich atd…si myslim, ze ty penize jsou pro tu danou matku adekvatni, to se na me nezlob.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.1.12 16:07
sofie 27 píše:
Weru píše:
Anonymní píše:

Mohu Vám dát kontakt na paní,která požaduje daleko nižší částku,500 TIS.JE OPRAVDU OBROVSKÁ SUMA,když k tomu připočtete částku za lék.zákrok a právníka tak jste na částce co si berou matky na Ukrajině,ale tam máte vždy jistotu,že své dítě dostanete a a už od samého začátku máte i výhradní právo jako jeho bio.matka tedy jediná matka a tady si paní od Vás vemme peníze a může se kdykoliv rozhodnout jít na potrat a nemusí se nikomu zodpovídat a další riziko je ,že Váš přítel nebo manžel bude uvedený v rodném listě a pokud si náhradní matka dítě ponechá bude váš man..přítel platit výživné je to opravdu těžké také zvažuji možnost náhr.matky ale nabídla se nám příbuzná což je nejlepší řešení a má již své děti v rodinách už se to dá právně upravit takže není pak problém s trvalým osvojením. Paní co mě kontaktovala by mohla pomoci Vám,tak se ozvěte pokud budete mít zájem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Frmol
20.1.12 00:23

Proc prima adopce neni mozna?

Dobry den,nejdriv bych chtel vsem tem kterym se nedari mimco zplodit poprat hodne stesti a uspechu do budoucna,ale bohuzel zijeme v jedne z nejzkorumpovanejsich zemi EU a to nam brani si udelat celozivotni radost.to ze v jinych zemich Eu ale i ve svete to jde to tomu jen nasvedcuje.proc prima adopce neni mozna?mozna se pletu ale detsky domovy a podobna zarizeni potrebuji penize a na tech se samozrejme musi nase vladnouci prasata nabazit.nebo si snad myslite ze se s tech dotaci dostane neco zavratneho az k detem? haha spousta penez se poztraci na soukromych uctech pohlavaru a i ty detsky domovy si muzou nechat o penezich zdat.nebyt nekterych ferovych charyt a soukromych dotaci,tak si myslim ze by ani nebyly schopny fungovat.my se s pritelkyni pokousime o prcka uz pres 5 let ale na umele oplodneni ci nahradni matku nemame penize.premyslely jsme tedy o adopci,tolika papiru,testy,skoleni
mimo jine i penez a nakonec se dozvite ze muzete taky ceket buh vi kolik let tak zratite chut neco resit.at si ty parchanti nenazrany zjisti kolik lidi je pro uzakoneni prime adopce,je to aspon 1000 ku jedne.a ONI jsou tu pro nas ne my pro ne.kolik penez z dotaci se dostane k detem? 10procent 20,30,40 to uz asi fantaziruji.lidi vzpamatujte se korupce nam tady nici zivot vsem krome tech ktery hrabou.JSEM PRO PRIMOU ADOPCI

• Citovat
  • Upravit
Jitka Hol
23.1.12 09:53

Přímá adopce

Felicitas-Chtěla bych bližší info k přímé adopci.Píšeš že s tím máš zkušenosti.Chci dát miminko k přímé adopci a nevím jaký způsob je ten nejlepší a nejšetrnější.Díkky za info.Jestli můžeš tak napiš na můj email. ***@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit
Rebellka
23.1.12 12:07

přímá adopce

za kolik?

• Citovat
  • Upravit
Jitka Hol
23.1.12 22:07

Přímá adopce

To se ptáš jako mě?

• Citovat
  • Upravit
9
25.1.12 12:09

přímá adopce

Přímá adopce, kterou podporuje Fond ohrožených dětí, je taková adopce, při které dítě do předadopční péče svěřují konkrétním osvojitelům sami rodiče (nebo jiní zákonní zástupci). Ačkoli náš zákon o rodině tento typ adopce uvádí na prvním místě, a třebaže je v zájmu dítěte, aby do nové rodiny přišlo co nejdříve, bez mezistanice v kojeneckém ústavu, náš stát se rozhodl tento typ osvojení, v zemích EU zcela běžný, nezprostředkovávat a ustanovením § 20 zákona o sociálně-právní ochraně dětí jej vyňal ze své kompetence.

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) zastává názor, že přímou adopci si mohou mezi sebou dohodnout pouze sami biologičtí rodiče a budoucí osvojitelé, pokud se navzájem znají. Jestliže ale rodiče nikoho vhodného, kdo by chtěl osvojit jejich miminko, neznají, má děťátko smůlu – jeho cesta vede do kojeneckého ústavu. Podle názoru MPSV prý nikdo, ani osoba pověřená výkonem sociálně-právní ochrany dětí, což je i Fond ohrožených dětí, nemůže rodičům vhodnou prověřenou rodinu doporučit. Přitom prověřených zájemců o přímou adopci je víc než dost. Zatím však tři stovky miminek čekají na nové rodiče dva až tři měsíce nebo i déle v kojeneckých ústavech.

Hlavní rozdíly přímé adopce „přes FOD" oproti běžnému osvojení:
děťátko přichází k novým rodičům hned z porodnice, ve stáří několika dnů, na základě protokolu o předání dítěte do předadopční péče, sepsaného zpravidla na FOD,
rodiče a budoucí osvojitelé se podle svého přání mohou, ale také nemusí setkat, např. v porodnici, na FOD či jinde - nechtějí-li se setkat, zajišťuje předání miminka pracovník FOD,
rodiče (resp. nejčastěji osamělé matky), kteří se na nás se žádostí o zprostředkování přímé adopce obrátí, jsou obvykle motivováni snahou zajistit dítěti co nejlepší dětství a uchránit jej před pobytem v kojeneckém ústavu,
rodiče mohou svůj souhlas odvolat až do právní moci osvojení, v úvahu by pak mohlo přicházet i svěření do výchovy nebo do pěstounské péče potencionálních osvojitelů,
anonymita osvojení nemusí být u přímé adopce zajištěna, i když rodiče obvykle nechtějí znát bydliště budoucích osvojitelů. Byť jsou účastníky řízení, mohou se nechat v řízení zastupovat, a pak jim není ani doručen rozsudek, kde se bydliště budoucích osvojitelů uvádí,
až do právní moci osvojení (které lze provést nejdříve po uplynutí tříměsíční předadopční péče), není obvykle zajištěno hmotné zabezpečení dítěte, tj. pobírání přídavku na dítě a mateřské. Osvojitelky tuto situaci často řeší dovolenou a neplaceným volnem, příp. ukončením pracovního poměru. V tomto směru se nyní snažíme o změnu legislativy, která by i v hmotném zajištění postavila přímou adopci naroveň anonymnímu osvojení.
Osvojení přímo z porodnice
Devatenáctiletá studentka se vzhledem ke studiu a nevhodným bytovým podmínkám rozhodla dát souhlas k osvojení. Chtěla ale budoucí osvojitele poznat a nedovedla si představit, že by její dcerka byla umístěna do kojeneckého ústavu. Jakmile se však v porodnici o svém úmyslu zmínila, odmítli jí dávat dítě ke kojení. Sociální pracovnice ji nesprávně informovala, že existuje jen anonymní osvojení, a žádala, aby podepsala souhlas s umístěním dítěte do kojeneckého ústavu. V této situaci nás navštívila její matka a s pláčem uvedla, že dcera je z odebrání dítěte psychicky na dně. Poradili jsme jí tedy, aby prohlásila, že si osvojení rozmyslela - dítě pak ke kojení opět dostane. Tak se také stalo. Po propuštění z porodnice předala matka své desetidenní miminko prověřeným žadatelům o osvojení, současně byl na FOD sepsán záznam o předání dítěte do předadopční péče a v zájmu zajištění anonymity osvojení i návrh na zbavení matky rodičovské zodpovědnosti, s čímž ochotně souhlasila. Tomuto návrhu bylo do dvou měsíců vyhověno, a protože matka výslovně uvedla, že si nepřeje být přítomna u jednání, bylo rozhodnuto v její nepřítomnosti a bez jejího výslechu. Soud si pouze vyžádal návštěvu sociální pracovnice OPD, při níž matka svůj souhlas s osvojením i zbavením rodičovské zodpovědnosti potvrdila. Rozsudek o zbavení rodičovské zodpovědnosti nabyl vbrzku právní moci, matka nebyla účastníkem řízení o osvojení a tato přímá adopce je tak zcela anonymní. Matka byla ráda, že díky tomuto (legálnímu) postupu nemusela jít ani k soudu, ani na Okresní úřad. Zbavila se tak hrůzy z úředních jednání a osvojitelé se již neobávají neznámé, bezcitné a bůhví jaké ještě matky, která jim jednou třeba bude chtít dítě sebrat. Nejšťastnější je ale miminko. Nemuselo být ani chvilku v pokoji, kde pro mámu pláče deset dalších opuštěných dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
2.2.12 18:48

Anonymní píše:

Holky, nikdo mě nezklamal Já už mám totiž i náhradní matku, jen je mi zatím nějak líto těch peněz… sice je mám ale dát někomu jen tak 500 000, mi přijde padlý na hlavu… ještě si dávám čas najít jiné řešení…Všechno jde, když se chce!!!! V našem státě určitě!!!

NO PARDON, ALE 500 000,– MI NIJAK PREHNANE NEPRIJDE. JA BYCH DO TEHOTENSTVI ZNOVU NESLA ANI ZA TECH PUL MILIONU… BYLA TO JEDNA Z NEJNEPRIJEMNEJSICH VECI CO SEM ZAZILA A TY PENIZE BY BYLY SICE PRIJEMNA, NIKOLIV VSAK VSENAPRAVUJICI ODMENA…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí