Přímá adopce - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8995
26.6.19 20:24

Proč i páry, které nemohou mít děti preferují jedno pohlaví? :think: Nerýpu, opravdu mě to zajímá. My podstupovali IVF a snad bych milovala i šimpanze, kdyby se mi narodil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15100
26.6.19 20:36

@Serpentini přesně tak, ženě, která nemůže mít děti a ještě si vybírá pohlaví adoptovaneho dítěte bych žádné nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
26.6.19 20:37
@Serpentini píše:
Proč i páry, které nemohou mít děti preferují jedno pohlaví? :think: Nerýpu, opravdu mě to zajímá. My podstupovali IVF a snad bych milovala i šimpanze, kdyby se mi narodil :lol:

Asi proto, že si to zaplatí ne? Tak si asi vybírají. Jinak fakt nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15100
26.6.19 20:38

@adopcemiminko2019 hnus, ještě si diktuj pohlaví miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5707
26.6.19 21:11
@hanka.br. píše:
No to já teda ne. Nějaká náhradní maminka v nich nedejbože najde řešení svého problému a oni jí pak pošlou do háje, protože se jí narodí chlapec? To není touha po dítěti, ale po doplňku.

No pri bezne adopci neni pozadavek na pohlavi asi vyjimkou, u prime adopce je to slozitejsi, protoze pohlavi nemusi byt jiste, snad nam to zakladatelka jeste objasni. Zase mi bylo sympaticke, ze zakladatelka hned v prvnim prispevku nezminuje, ze nikomu nic neda. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8995
26.6.19 21:26

Já tomu třeba rozumím, pokud už člověk vlastní dítě má a chce se ujmout nějakého dítěte. Tak logicky bych si radši ke klukovi vzala druhého, nebo k holce raději holku. Je tam vyšší pravděpodobnost, že si sednou, člověk nemusí řešit jestli se hodí aby měli společný pokojíček, možnost společných hraček, lehčí vymýšlení volnočasových aktivit, atd. Ale když ještě žádné nemají, tak mi to přijde trochu zvláštní u té adopce. Je jasné, proč je možnost výběru barvy kůže, aby potom rodinka nebudila příliš pozornosti, ale prostě mi u bezdětných přijde zvláštní preference jednoho pohlaví, obzvlášť když jsou spolu tak dlouho a dítě zřejmě chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tazvesnice
26.6.19 21:46
@P4ja píše:
Asi proto, že si to zaplatí ne? Tak si asi vybírají. Jinak fakt nechápu

Pokud vim, tak to u nas nelez a pokud si za to biologicka matka vezme penize, tak je to trestny cin :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21091
26.6.19 22:03
@Tazvesnice píše:
Pokud vim, tak to u nas nelez a pokud si za to biologicka matka vezme penize, tak je to trestny cin :nevim:

Jistě však se to dělá tak, ž platíš „péči, vyšetření, uslou mzdu atd.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.8.19 19:53

Štěstíčko

Rádi bychom si přímou adopcí přijmuli do naší rodiny miminko. Jsme připraveni dat mu vše co bude potrebovat s otevřenou náručí a srdcem plným lásky. majkaterezie@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.19 20:26

Přímá adopce

Dobrý večer, můžu poprosit o rady co se týče ohledně přímé adopce. Hledám 🔎 všude na internetu a moc jsem nepochodila. Předem moc děkuji.
Kripptonka@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
31.12.19 10:29

Pomoc

Ahoj, za poslednich 10 let jsem po xx pokusech IVF ( vyzkousela jsem vse, sva vajicka, darkyne, darovana embrya) a vysledkem je jen 9 potratu vseho druhu a nárust váhy a smutku, ze na nas se stesti neobratilo. Pokud by se nasla nejaká moznost, jak dat nasi lasku nejakemu drobeckovi primou adopci, budeme stastni. Pokud by nekdo umel poradit, pomoci, prosim napiste SZ a budu Vam moc vdecna. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.1.20 12:46

Přímá adopce - zapsání se jako otec v rodném listu

Dobrý den,

máme s manželkou možnost od známé, která si miminko nemůže nechat získat přímou adopcí miminko.

Známá je domluvená na OSPOD, že se miminka vzdá ihned po porodu s tím, že se já zapíši na matrice jako otec, abych si mohl vyzvednout miminko z porodnice a ona se s ním nemusela vůbec setkat, což chápu.

Problém je v tom, že netušíme jak se má zachovat manželka vůči zaměstnavateli, aby nemusela podávat výpověď a mohla se ihned po vyzvednutí miminka v porodnici o něj starat. Má nárok například na mateřskou dovolenou či rodičovskou dovolenou?

Nebo bude muset vše řešit dovolenou, neplaceným volnem či výpovědí.

Já jsem pouze našel, že mohu jako otec požádat o mateřškou dovolenou až od 7. týdne po porodu.

Následně může manželka požádat o adopci po 6 týdnech od porodu? A pak nastoupit na rodičovskou dovolenou?

Může žádat o nějaké předběžné opatření u soudu, aby s malým mohla být doma? Má s tímto někdo zkušenosti?

Omlouvám se, ale vše je řešeno ve špechu, jelikož termín porodu je velmi brzo.

Děuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
2.1.20 23:16
@Lukas1986 píše:
Dobrý den,

máme s manželkou možnost od známé, která si miminko nemůže nechat získat přímou adopcí miminko.

Známá je domluvená na OSPOD, že se miminka vzdá ihned po porodu s tím, že se já zapíši na matrice jako otec, abych si mohl vyzvednout miminko z porodnice a ona se s ním nemusela vůbec setkat, což chápu.

Problém je v tom, že netušíme jak se má zachovat manželka vůči zaměstnavateli, aby nemusela podávat výpověď a mohla se ihned po vyzvednutí miminka v porodnici o něj starat. Má nárok například na mateřskou dovolenou či rodičovskou dovolenou?

Nebo bude muset vše řešit dovolenou, neplaceným volnem či výpovědí.

Já jsem pouze našel, že mohu jako otec požádat o mateřškou dovolenou až od 7. týdne po porodu.

Následně může manželka požádat o adopci po 6 týdnech od porodu? A pak nastoupit na rodičovskou dovolenou?

Může žádat o nějaké předběžné opatření u soudu, aby s malým mohla být doma? Má s tímto někdo zkušenosti?

Omlouvám se, ale vše je řešeno ve špechu, jelikož termín porodu je velmi brzo.

Děuji

Po porodu a přivezení miminka si ho přihlaste k sobě k trvalýmu pobytu a oznamte na OSPOD, že máte miminko ve své péči. Pak ať manželka podá návrh na předběžné opatření, soud rozhodne do 7 dnů. Biologická matka musí po 6 týdnech po porodu podepsat souhlas s adopcí(né dříve) a manželka si podá návrh na předadopční péči. Soud bude rozhodovat nejdříve 3 měsíce po souhlasu s adopcí, pak běží 6 měsíců doba předadopční péče a po jejím uplynutí rozhoduje soud o adopci(opět na základě návrhu vaší manželky),tj okolo 11 měsíců věku dítěte.
Se zaměstnavatelem se bude muset domluvit na neplaceném volnu či dovolené, nastoupit na RD může, až nabyde právní moc rozhodnutí o předadopční péči. Anebo otec po 6 týdnech od porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.1.20 05:36

@bejbyn

Dekuji za rychlou reakci.

Čili manželka bude moci nastoupit na RD nejdříve po 6 týdnech od porodu + 3 měsíce od podání žádosti na předadopční péči + doba než soud rozhodne a rozsudek nabyde právní moci. To je tedy síla… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
3.1.20 14:44

@Lukas1986 Rodičák a porodné jsou dávky SSP, tam budete potřebovat rozsudek, ale pokud splňuje podmínky pro mateřskou, tak tam asi stačí to předběžné opatření o svěření do péče. To by vám řekli na OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí