Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, díky za zkušenosti a praktické rady ohledně přímé adopce. Jsme také ve stádiu hledání slečny nebo paní, která se nemůže o miminko postarat a my bychom ho rádi přímou adopcí přijali. Tyto rady jsou drahocenné. Úřady jedou striktně podle zákona, a já to chápu, ale : 1)pro miminko je nejlepší, pokud jde po porodu hned k adoptivním rodičům. Je důležité, že si je může hned „očichat“.
Dokonce jsem četla i o adoptivním kojeni. To znamená, že může, po předchozí přípravě, kojit i paní, která zrovna neporodila, i ta která ještě nikdy nerodila. Což je úžasný a já to určitě udělám. Pokud se tedy dočkáme a nějaké mimi si nás najde:). Takže díky za vaše informace tady!
![]()
Určitě posloužily a poslouží více rodinám ![]()
S tím kojením, třeba mě to ani nedoporučili, aby dítě moc nehladovělo, že to není stoprocentní a aby rychle neztratilo na váze. A ani se mě to nezdařilo.
@matiz2610 píše:
S tím kojením, třeba mě to ani nedoporučili, aby dítě moc nehladovělo, že to není stoprocentní a aby rychle neztratilo na váze. A ani se mě to nezdařilo.
Ahoj, když to víš nĕjaký čas dopředu, aby se to mlíčko alespoň začalo dĕlat, tak existuje takový váček s hadičkou. Nevím přesnĕ jak se to jmenuje. Ten vácek se naplní odstříkaným mlíčkem, přidĕlá se na krk, hadička se přilepí k prsu tak, že mimi má v pusince jak hadičku, tak bradavku a pije. A stimulací té bradavky sánim se to kojení může rozjet. Ale je to hodně individuální. Takže by podle mĕ nemuselo na váze ubírat. Taky záleží na šikovnosti miminka ![]()
Ty máš mimi z přímé adopce?
Ano mám ho z přímé adopce.Byla jsem u porodu, přestřihla mu pupeční šňůru a už jsem ho nedala z ruky.
Takhle by to bylo ideální ![]()
My bychom rádi adoptovali i dvojčátka. Už se nám, bohužel, stalo, že jsme byli s maminkou domluvení na schůzce, měli jsme skoro všechno zařízené, a paní nepřišla, nenapsala, nezavolala. Bylo to velké zklamání.
Ale my pořád věříme, že se taky dočkáme ![]()
Krásný den ![]()
@malae píše:
Takhle by to bylo ideální
My bychom rádi adoptovali i dvojčátka. Už se nám, bohužel, stalo, že jsme byli s maminkou domluvení na schůzce, měli jsme skoro všechno zařízené, a paní nepřišla, nenapsala, nezavolala. Bylo to velké zklamání.
Ale my pořád věříme, že se taky dočkáme
Krásný den
držím palce
@matiz2610 píše:
Ano mám ho z přímé adopce.Byla jsem u porodu, přestřihla mu pupeční šňůru a už jsem ho nedala z ruky.
To je ale krásný! Moc gratuluju!
Pokud by u nás všechny pokusy o vlastní mímo selhaly, tak bych pak taky ráda přímou adopci. Je krásné číst, že to i funguje.
Dobrý den,
chtěla bych moc poprosit o informace, jak najít rodiče, kteří mají zájem dát děťátko k přímé adopci. Náš milovaný chlapeček nám v pěti letech umřel na rakovinu, jsme strašně sami a nedaří se nám otěhotnět. Dali by jsem miminku vše na světě, co by potřebovalo. Moc prosím o reakci, Děkuji.
Zkuste diskuze na techto strankach:
http://prima-adopce.webnode.cz/diskuse/
http://adopce-pomoc.webnode.cz/kniha-navstev/
http://www.mojetehotenstvi.cz/node/268890
http://forum.lide.cz/forum.fcgi?…
Pripadne se zaregistrujte na Fondu ohrozenych deti (FOD):
Felicitas - po nekolika nezdarenych ivf zaciname silne uvazovat o adopci proto bych te chtela poprosit a veskere informace co se tyce prime adopce…kde zacit, nakoho se obratit, zda existuji nejake stranky kde hledat mamiku, ktera by chtela dat dite k prime adopci pokud mozno mi napsat na mail ***@seznam.cz diky moc
Jen pro silné nervy.
Nejtěžší je najít maminku, co chce dát dítě k adopci!!!
1. před porodem sepíšete protokol o předání dítěte
2. předání dítěte mimo porodnici ( biolobická matka nesmí lékaři oznámit, že chce dát dítě k adopci, jinak si pro něj přijede sociálka)
3. po 3. měsících dáte k soudu návrh na osvojení zrušitelné ( po celou dobu 3 měcíců až do rozhodnutí soudu si může matka dítě vzít zpět)
4. po 1 roce podáte návrh na osvojení zrušitelné
Připravte si opravdu pevné nervy, hlavně k soudu!
Přeji hodně štěstí ![]()
Adopce je náročná a nám se v procesu adopce podařilo otěhotnět, ale i tak bychom rádi adoptovali děťátko. Máme velké srdce a velký domov
.
Příspěvek upraven 16.06.14 v 14:24
Ahoj, moc tě prosím o rady k přímé adopci: čeká nás to cca za dva měsíce. Bio matku máme dítě nechce a rádo nám ho svěří. Manžel bude zapsán do RL dítěte + prohlášení že se bio matka zříká dítěte ve prospěch mého manžela ------- vím že potom příde na řadu osvojení (já na sociálce). To je ale všechno co vím, potřebuji přesnější instrukce pokud budeš tak moc hodná a podělíš se se mnou o tvé zkušenosti a rady co a jak udělat by to vše dobře dopadlo a mimčo bylo naše a na pořád. Děkuji ![]()
@Anonymní píše:
Jen pro silné nervy.
Nejtěžší je najít maminku, co chce dát dítě k adopci!!!
1. před porodem sepíšete protokol o předání dítěte
2. předání dítěte mimo porodnici ( biolobická matka nesmí lékaři oznámit, že chce dát dítě k adopci, jinak si pro něj přijede sociálka)
3. po 3. měsících dáte k soudu návrh na osvojení zrušitelné ( po celou dobu 3 měcíců až do rozhodnutí soudu si může matka dítě vzít zpět)
4. po 1 roce podáte návrh na osvojení zrušitelné
Připravte si opravdu pevné nervy, hlavně k soudu!
Přeji hodně štěstí
Od letošního roku platí nový zákoník,takže zrušitelné a nezrušitelné osvojení se ruší,o osvojení se žádá po 6 měsících péče na vlastní náklady a po 3 letech od rozhodnutí nelze osvojení zrušit.Biologická matka je účastníkem řízení,takže bude znát jména a adresu osvojitelů.
Tolik ke změnám.
Dobry den ano mame skusenosti s primou adopci seznamili sme se z manzelem v lednu z matkou, ze by rada chtela dat sve miminko k adopci. Podepsala s nami veskere papiry ohledne adopce, ale mezi tim z nas do porodu tahala jen penize ze pry na ruzna vysetreni a dalsi jine veci. biologocka matka byla velmi myla a ochotna.4.4.2014 se narodila holcicka kterou sme si i vzali do pece. Matka po prevzeti pozadovala dalsi penize. Z manzelem se nam to zacalo zdat divne pak sme zjistili ze ty papyry co sme sni podepsali sou sfalsovane. Z manzelem nas napadlo zajit na socialni odbor kde sme reklu o jakou situaci de na socialce nam rekli ze musi pred socialni urednici napsat prohlaseni a o predani ditete do pece teto a teto rodiny. neni to jednoduche ta matka ma jeste k tomu ochranou lhutu si to vse rozmyslet a vte chvili kdy uz mate miminko doma.Vam muze zavolat ze ho chce spet a zacne vas vydirat a vyhrozovat psychycky.My si to ted z manzelem prozivame jelikoz nam soud sveril miminko do pece na 3 mesice a matka musi cekat na rozhodnuti soudu. Jenze matka je bejvala podvodnice a soudne trestana. A fetacka. Takze co vam mohu poradit jestli si chcete vzit miminko do prime adopce prosim prvne si overte tu osobu pak sni dete na socialni odbor az napise tam prohlaseni o tom ze vam to miminko predava a prohlasenik soudu nez matka porodi tak uz vse bude soudne. To sou me skusenosti z primou adopci takze kazdej den trneme co nam opet Biologicka matka napise.