Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Anonymní píše:
raději anonym.mame doma 2 dětičky z adopce,ale normální cestou.bohužel jsem na toto tema dřive nenarazila,ikdyž jsem tušila,že to nějak jde.ale neměla jsem ty spravné kontaky a tak jsme adoptovali klasickou cestou.
ničeho nelituju mame 2 krásné děti 5 a 1 rok.a neměnila bych je,stalo to za čekani.
k tomu jak řict a kdy dětem,že jsou adoptované.
holce to řikame už od malička,slavime přichozeniny.jezdime se koukat do kojenaku a ona už chape,že jsme ji neměla v bříšku,ale byla v tom domečku…
když jsme si jeli pro malyho tak to myslim pochopila ješztě vic.taky když někdo na ni jeee ty maš krasnyho brášku,daš mi ho????a ona neeeee,jed si do toho domečku ,tam jich je hodně.je to naše laska.mame taky v okoli plno lidi ,dokonce i v rodině,kteři by si mooc radi smlsli a řekli ji to.ona na to nebude stejně uplně připravne,je to dětska duše a pořád my jsme rodiče.jestliji někdo bude zle řikat,že my nejsme tak si myslim,že se bude trapit.ale pak je to jena jen na nas,aby pochopila,že je pro nas všim a to stejny i u kluka.
držim všem palečky
To je tak krásně napsané, můžu se zeptat jak dlouho jste čekali na adopci? Myslím od podání žádosti do doby kdy vám volali že pro vás mají děťátko?
Yanka píše:Anonymní píše:To je tak krásně napsané, můžu se zeptat jak dlouho jste čekali na adopci? Myslím od podání žádosti do doby kdy vám volali že pro vás mají děťátko?
raději anonym.mame doma 2 dětičky z adopce,ale normální cestou.bohužel jsem na toto tema dřive nenarazila,ikdyž jsem tušila,že to nějak jde.ale neměla jsem ty spravné kontaky a tak jsme adoptovali klasickou cestou.
ničeho nelituju mame 2 krásné děti 5 a 1 rok.a neměnila bych je,stalo to za čekani.
holce to řikame už od malička,slavime přichozeniny.jezdime se koukat do kojenaku a ona už chape,že jsme ji neměla v bříšku,ale byla v tom domečku…
když jsme si jeli pro malyho tak to myslim pochopila ješztě vic.taky když někdo na ni jeee ty maš krasnyho brášku,daš mi ho????a ona neeeee,jed si do toho domečku ,tam jich je hodně.je to naše laska.mame taky v okoli plno lidi ,dokonce i v rodině,kteři by si mooc radi smlsli a řekli ji to.ona na to nebude stejně uplně připravne,je to dětska duše a pořád my jsme rodiče.jestliji někdo bude zle řikat,že my nejsme tak si myslim,že se bude trapit.ale pak je to jena jen na nas,aby pochopila,že je pro nas všim a to stejny i u kluka.
držim všem palečky
u holčiny jsme od podani žásdosti čekali rok než jsme byli zařazeny.tam se to protahlo dlouhou čekaci dobou na psycholožku a pak nějake ty školení a pak 2 a pul roku než jsme si pro ni jeli.
u malyho jsme opět čekali rok,ale tam byl jiny problém zapomněli na naši žadost.no stalo se.a pak rok a 7 měsicu.
ještě se ta čekaci doba neustale zkracuje,je hodně miminek.
ted si naši znamí jeli pro dvojčátka od podani žadosti do roka,což je faaaakt supeeeer.
zaleží na kraji,odkud jsi atd.
kdyby jsi měla zajem si vic popovidat tak mi sem pisni a ja ti pošlu sz
Anonymní píše:Yanka píše:Anonymní píše:To je tak krásně napsané, můžu se zeptat jak dlouho jste čekali na adopci? Myslím od podání žádosti do doby kdy vám volali že pro vás mají děťátko?
držim všem palečkyu holčiny jsme od podani žásdosti čekali rok než jsme byli zařazeny.tam se to protahlo dlouhou čekaci dobou na psycholožku a pak nějake ty školení a pak 2 a pul roku než jsme si pro ni jeli.
u malyho jsme opět čekali rok,ale tam byl jiny problém zapomněli na naši žadost.no stalo se.a pak rok a 7 měsicu.
ještě se ta čekaci doba neustale zkracuje,je hodně miminek.
ted si naši znamí jeli pro dvojčátka od podani žadosti do roka,což je faaaakt supeeeer.
zaleží na kraji,odkud jsi atd.
kdyby jsi měla zajem si vic popovidat tak mi sem pisni a ja ti pošlu sz
Děkuji moc, my jsme z jižních čech a tady to jde „docela“ rychle - prý maximálně do tří let od podání. Žádost o adopci máme doma už nějakou dobu, ale zároveň pokračujeme dál i v umělém oplodnění… Vždy jsme chtěli jak vlastní tak i adoptované děťátko. Vidina vlastního se nám ale celkem vzdaluje. Miminko (adopčátko) by sme chtěli co nejmenší, u nás v domečku ho čekají dva pokojíčky, pejsek s kočičkama a hodní milující rodiče
k pocitu naprostého štěstí nám chybí už jen to miminko
Ahoj všichni, právě jsem v situaci rozhodování, ale mám pohled zamlžený vidinou miminka, tak prosím o střízlivé pohledy od vás všech…
Biomaminka (porod v květnu) je v situaci, že je bez práce, příšla o byt, tři děti musela dát do Klokánku (tvrdí, že dobrovolně a že jak bude zase mít bydlení, tak si děti vyzvedne), bydlí teď u kamarádky. Zapsala by mého manžela do RL a pak souhlasila s mým osvojením, ale chce peníze předem (60tis.) na 3měsíce nájmu, aby si prý mohla vyzvednou své děti. Když jsme nabídnuli část při uznání otcovství a část po souhlasu s osvojením, tak se jí to samozřejmě nelíbí, že to pro ni nic neřeší a že by miminko skončilo v kojeňáku, že by jí ho sociálka rovnou vzala, dkyž nemá bydlení. Já si teda myslím, že o to raději by sociálka dala dítě do péče otce, když je matka v takové situaci. No každopádně… přistoupit na peníze předem? Nemáte někdo zkušenosti jeslti se to dá nějak ošetřit právně(jako půjčka nebo tak něco)? Díky všem.
Tak na to si dej bacha za prve se muze stat ze manzel bude platit na cizi dite a ona vam ho vubec neda a za druhe za ty penize muzes jit do vezeni za obchodovani s detmi, kdyz ti na to prijdou.A jeste je cjce predem to je opravdu velky risk. Ja bych dala ruce pryc!!!!!!!!
yanko,krasně napsany a neboj brzy se taky svého mimi dočkate.my jsme si brali oba taky miminka a je to ten nejkrasnějši pocit.jsou to zlatíčka,holčina je takovy živel,ale to pry k tomu patří.jsem na ně pyšna.
![]()
stvesme souhlasim naprosto se susinek.do toho bych nešla
felicitas píše:
po narození miminka je třeba sepsat protokol o předání dítěte do předadopční péče nechat ověřit na matrice podpisy potřebujete také plnou moc na přihlášení dítěte na své trvalé bydliště s těmito papíry zajít na ospod tam s vámi sociální pracovnice sepíše také doklad,pak již odjíždíte i s miminkem domů kde si zajdete také na sociálku,k dětské lékařce a podáte si návrh u soudu o předběžné opatření.a pak jen čekáte na vyjádření soudu další soud vás poté čeká až po třech měsících a pak po roku pokud vás zajímá ještě něco tak se klidně ptejte konkrétně a další věc co jsme se dozvěděli až na sociálce že je možnost být s miminkem už v porodnici aby jste se naučila co nejvíce
Určitě to jde i takhle legálně,známá si nedávno dovezla miminko rovnou z porodnice, už i tam za ním chodila a její manžel se určitě do rodného listu nezapisoval, ani jinak nelegálně to nedělali.Nevyptávala jsem se na podrobnosti, jen vím, že poměrně dlouhou dobu, malému bylo už půl roku, se táhlo ještě soudní řízení, ve kterém se opakovaně ta biologická maminka miminka vzdává a dává ho do nové rodiny. Zarazilo mě na tom to, že se navzájem vlastně musí poznat a protože žijeme na malém městě, mohou se tedy kdykoli potkat:(
Anonymní píše:
yanko,krasně napsany a neboj brzy se taky svého mimi dočkate.my jsme si brali oba taky miminka a je to ten nejkrasnějši pocit.jsou to zlatíčka,holčina je takovy živel,ale to pry k tomu patří.jsem na ně pyšna.![]()
stvesme souhlasim naprosto se susinek.do toho bych nešla
Děkuju, snad se taky dočkáme
Trochu vím jak správně postupovat a určitě nic předem. Mohu Vám pomoci, pokud chcete nechte mi vzkaz a eml. odpovím.
@stvesme píše:
Ahoj všichni, právě jsem v situaci rozhodování, ale mám pohled zamlžený vidinou miminka, tak prosím o střízlivé pohledy od vás všech…
Biomaminka (porod v květnu) je v situaci, že je bez práce, příšla o byt, tři děti musela dát do Klokánku (tvrdí, že dobrovolně a že jak bude zase mít bydlení, tak si děti vyzvedne), bydlí teď u kamarádky. Zapsala by mého manžela do RL a pak souhlasila s mým osvojením, ale chce peníze předem (60tis.) na 3měsíce nájmu, aby si prý mohla vyzvednou své děti. Když jsme nabídnuli část při uznání otcovství a část po souhlasu s osvojením, tak se jí to samozřejmě nelíbí, že to pro ni nic neřeší a že by miminko skončilo v kojeňáku, že by jí ho sociálka rovnou vzala, dkyž nemá bydlení. Já si teda myslím, že o to raději by sociálka dala dítě do péče otce, když je matka v takové situaci. No každopádně… přistoupit na peníze předem? Nemáte někdo zkušenosti jeslti se to dá nějak ošetřit právně(jako půjčka nebo tak něco)? Díky všem.
Raději ruce pryč. Hodně bych se bála a myslím, že už jste si prošla svým. Mohu Vám pomoci. Pokud chcete tak mě kontaktujte.
@martalex :
Není to tak legální, ale také je v zákoně díra, kterou Vám dokáže dobrý přítel poradit. Dokonce je možné, aby náhradní maminka byla v porodnici s BImaminkou. Papír o předání mimi do předběžné péče musí mít ověřené podpisy u úřadu, vyzvednutí RL a mimi si vezete domů. Pak je 6 týdnů hájená BImatka, zde si to může bohužel ještě rozmyslet. Pak ve třech měsících probíhá soud o adopci, po doručení rozsudku máte vy, matka a sociálka 15 dní na odvolání a pak už je mimi jen Vaše. Nevím, zda pak v roce nebo v 6 měsících může proběhnout další soud o odvolatelnosti rozhodnutí, ale odvolatelnost se týká především Vás v případě, že mimi bude mít asociální chování třeba v pubertě a bude Vás zadlužovat, fetovat atd. můžete se ho vzdát a nenesete za jeho jednání následky. Většinu Vám vysvětlí třeba na FOD nebo nějaká známá soc. pracovnice.
Legální to samozřejmě je. Já sama tím nyní podstupuji, už jsme v konečné právní fázi. Ale je to hodně komplikované vše vyřídit, takže přeji s našimi úřady opravdu pevné nervy, mě už docházejí ..
bohužel tak jednoduché to není. Nám třeba soc. pracovnice v porodnici řekla, že i přes to, že máme sepsanou dohodu o předadopční péči s právníkem, tak dítě s adoptivními rodiči z porodnice nepropustí. Dítě pustí domu pouze buď s bio matkou nebo s někým cizím (ado příjemci)pouze na rozhodnutí soudu, které bude mít již bio matka sebou písemně u porodu. Ale soud nemůže sepsat pro porodnici nic PŘEDEM!! žádné rozhodnutí, protože žádost bio matka o svěření dítěte může podat NEJDŘÍVE!! 6 týdnů po porodu. Prostě jen další byrokratická pakárna v tomto státě. Porodnice od vás chce něco, co vám příslušný úřad dát nemůže ..
Dobrý den, máme k Vám velkou prosbu, jsme opět v zoufalé situaci. Nemohu mít děti. Mám kamarádku, která se rozhodla mi pomoci a děťátko pro nás porodit.Porod by měl být příští měsíc. Byli jsme tak potěšeni, že budeme mít miminko a jak nás i jiní ujišťovali, bude hned naše. Vždyť ona by jinak další děťátko ani nechtěla. A teď, kdy jsme se tolik těšili na naší holčičku, dávají kamarádce v porodnici jednu překážku za druhou. Chtěli dohodu přes právníka -dobře zajišťujeme jí, chtějí plno listin, zdá se nám to zmatečné a dnes kamarádce řekli, že maličkou stejně musí dát ne nám, ale do děcáku. Jsme z toho všichni zoufalí-tohle snad není možné. Kamarádka jen nám k vůli nosí miminko, jsme s ní skoro denně v kontaktu od samého začátku porodu, sledujeme, jak se holčinka vyvíjí a teď by neměla být naše. Prosíme, prosíme poraďte, jaké papíry doložit, co máme dělat. Jsme tak nešťastní. Prosím odpovězte obratem. Termín porodu se nám blíží a co teď?
MÁMZÁJEM - dobrý den, to je vážně hrozné… napadá mě zkusit se obrátit třeba na FOD (fond ohrožených dětí) snad by vám tam někdo poradil. Jinak přímo na sociálce kde mají na starosti přímou adopci by vám neporadili? Ach jo, držím vám palce ať se to co nejdříve vyřeší