Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobry den ano mame skusenosti s primou adopci seznamili sme se z manzelem v lednu z matkou, ze by rada chtela dat sve miminko k adopci. Podepsala s nami veskere papiry ohledne adopce, ale mezi tim z nas do porodu tahala jen penize ze pry na ruzna vysetreni a dalsi jine veci. biologocka matka byla velmi myla a ochotna.4.4.2014 se narodila holcicka kterou sme si i vzali do pece. Matka po prevzeti pozadovala dalsi penize. Z manzelem se nam to zacalo zdat divne pak sme zjistili ze ty papyry co sme sni podepsali sou sfalsovane. Z manzelem nas napadlo zajit na socialni odbor kde sme reklu o jakou situaci de na socialce nam rekli ze musi pred socialni urednici napsat prohlaseni a o predani ditete do pece teto a teto rodiny. neni to jednoduche ta matka ma jeste k tomu ochranou lhutu si to vse rozmyslet a vte chvili kdy uz mate miminko doma.Vam muze zavolat ze ho chce spet a zacne vas vydirat a vyhrozovat psychycky.My si to ted z manzelem prozivame jelikoz nam soud sveril miminko do pece na 3 mesice a matka musi cekat na rozhodnuti soudu. Jenze matka je bejvala podvodnice a soudne trestana. A fetacka. Takze co vam mohu poradit jestli si chcete vzit miminko do prime adopce prosim prvne si overte tu osobu pak sni dete na socialni odbor az napise tam prohlaseni o tom ze vam to miminko predava a prohlasenik soudu nez matka porodi tak uz vse bude soudne. To sou me skusenosti z primou adopci takze kazdej den trneme co nam opet Biologicka matka napise.
zkušenost blbá, ale než se člověk pustí do přímé adopce, tak by si měl něco prostudovat, stačil by třeba občanský zákoník. A to, že bio mámy budou adoptivní rodiče vydírat - to byla a je jedna z prvních obav, která napadla lidi od krajských úřadů, po kojeňáky až neziskovky. Prostě tohle jsou minusy, se kterými se musí počítat… Držím pěsti, ať to pro vás dopadne dobře a…pevné nervy.
Prosím Anonymní ozvěte se mi. Mám pocit, že jsme měli co dočinění se stejnou matkou a ráda bych se jen ujistila že ano. Matka, která nám měla dát dítě a měli jsme i vše sepsané a dokonce u nás i bydlela a chodila tu do porodnice a tak, tak se jí v porodnici v Ústí nad Labem narodila 4.4. holčička. Mám to zjištěno z porodnice. Prosím pokud máte tuto holčičku doma a měli jste něco s matkou napiš mi prosím na TvrdaNikola@seznam.cz napíšu ti více co bylo a nebylo. A třeba vám i pomůžu co bylo před tím. Děkuji moc prosím napište mi na e-mail!
Dobrý den, chci se zeptat zda je tady nějaká maminka která prošla přímou adopcí, a poprosit o info. Nejlépe České Budějovice a okolí (týká se to porodnice v ČB) Děkuji
Ahoj, našel by se tu někdo, kdo má zkušenost a byl by ochoten si popovídat třeba soukromě přes mail? Chci dát dítě k adopci a zajistit mu rodinu, domov a vše co já bohužel nemůžu… nevím, kde začít, možností a informací je v diskuzích opravdu hodně a všude se udává něco jiného. Budu moc ráda když se někdo ozve. Děkuji.
@Anonymní píše:
Ahoj, našel by se tu někdo, kdo má zkušenost a byl by ochoten si popovídat třeba soukromě přes mail? Chci moc džímdát dítě k adopci a zajistit mu rodinu, domov a vše co já bohužel nemůžu… nevím, kde začít, možností a informací je v diskuzích opravdu hodně a všude se udává něco jiného. Budu moc ráda když se někdo ozve. Děkuji.
moc držím palce když si budeš chtít jen tak popovídat napiš sz
@Anonymní píše:
Ahoj, našel by se tu někdo, kdo má zkušenost a byl by ochoten si popovídat třeba soukromě přes mail? Chci dát dítě k adopci a zajistit mu rodinu, domov a vše co já bohužel nemůžu… nevím, kde začít, možností a informací je v diskuzích opravdu hodně a všude se udává něco jiného. Budu moc ráda když se někdo ozve. Děkuji.
Pokud dáš dítě k adopci a bude právě volné, stát mu zajistí prověřenou rodinu sám. Bílé právně volné miminko rozhodně nepůjde do kojeňáku.
To vím, ale copak stačí v porodnici říct, že dávám dítě k adopci? Nic víc? Zajímá mě co vše mohu před porodem mít vyřízené a zajištěné.
@Bábrdl píše:
Pokud dáš dítě k adopci a bude právě volné, stát mu zajistí prověřenou rodinu sám. Bílé právně volné miminko rozhodně nepůjde do kojeňáku.
Myslím, že se mýlíš. Půjde do kojeňáku, administrace je dlouhá, proto zakladatelka uvažuje o přímé adopci.
@Anonymní píše:
Přesně to mám na mysli… děkuji za pochopení.
My už máme v pěstounské péči chlapečka, uvažujeme o druhém děťátku. Nevím, ale jestli bychom teď hned miminko zvládli přibrat.
Obrať se na Fond ohrožených dětí, s přímou adopcí ti pomůže. My to o rok ještě odložíme.
Děťátko může jít k adoptivním rodičům hned z porodnice na základě předběžného opatření. Nejedná se o přímou adopci, ale adopci prověřenými žadateli o adopci. Prosím anonym, jsem také žadatelkou a možnost adopce z porodnice máme v požadavcích.
V podstatě stačí. Ale budeš muset ten souhlas potvrdit. Asi za šest týdnů.
Pokud jsi skutečně v takové situaci, neboj se. Bílé, zdravé, právně volné mminko nepůjde do kojeňáku, hned ho dají prověřené rodině, která už teď má připravený pokojíček.
Můžeš zavolat Vodičkové, poradí ti.
Ahojky, máme přímou zkušenost s přímou adopcí, pokud chceš tak mi prosím napiš, hledáme další miminko do přímé adopce, vím co vše je potřeba zařídit a jsem schopna poradit.Byla bych ten nejšťastnější člověk na světě kdyby jsme našli do naší rodiny ještě jedno malé zlatíčko
.
@Anonymní píše:
To vím, ale copak stačí v porodnici říct, že dávám dítě k adopci? Nic víc? Zajímá mě co vše mohu před porodem mít vyřízené a zajištěné.
Možná, že touto cestou, která je popsána v novinách, kdy se matka dítěte po porodu vzdá a do rodného listu napíše otce, kterému dítě předá, to jde takto hned https://www.novinky.cz/…milionu.html