Přímá adopce - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
3.1.20 14:53

@bejbyn

dobře, zkusím se poptat na OSSZ jestli by jim stačilo rozhodnutí soudu o předběžném svěření dítěte do péče, to bylo nejlepší, pak si myslím, že by mohla manželka nastoupit na mateřskou dovolenou od 7. týdne po porodu nebo po tom co by jsme měli v ruce to rozhodnutí o předběžném opatření o svěření do péče

Zkusil jsem napsat i na úřad práce a ty mě odkázali na to, že k vyplácení dávek by podle zákona 117/1995, paragraf 7 odstavec 10 je rodičovský příspěvek možno žádat i po rozhodnutí soudu o svěření dítěte do péče jiné osoby, předání dítěte do péče budoucího osvojitele nebo do péče před osvojením, takže minimálně by podle manželka měla mít nárok na ty rodičovské příspěvky, pokud by tedy nebylo možné nastoupit rovnou na mateřskou dovolenou.

Pak se mi povedlo zjistit, že je možné předat dítě po souhlasu obou rodičů rovnou z porodnice a tím pádem by se měla ta lhůta zkrátit o 6 týdnů, kdy by měla rovnou běžet ta tříměsíční lhůta, po které je možné podat návrh na předadopční péči, u které je už pak po rozhodnutí soudu i mě jasné, že může manželka nastoupit na mateřskou, takže snad to budou maximálně ty tři měsíce než bude moci nastoupit na tu mateřskou, upřímně bych byl nejraději kdyby mohla ihned po těch 6 týdnech.

Zkusím to OSSZ a snad budu moudřejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
3.1.20 21:13

@Lukas1986 Při vyhledávání informací si hlavně dejte pozor, aby to byly zákony a informace vycházející z NOZ, někde jsou ještě postaru, tam byly kratší lhůty.
Dále se liší klasická adopce, kdy dostáváte dítě právně volné(z kojeňáku, od pěstounů) a přímá adopce, kdy musíte čekat na souhlas matky 6 týdnů po porodu a pak jí ještě běží 3měsíční lhůta, kdy může svůj souhlas odvolat.
Při klasické adopci dostáváte souhlas se svěřením dítěte do péče budoucího osvojitele a na základě toho si vyzvedáváte dítě z ústavu a můžete dostat ty soc. dávky-rodičák z ÚP. To ale není váš případ.
Při přímé adopci si můžete dítě vzít na základě souhlasu matky, že vám ho předává do péče a vaše manželka má zájem dítě adoptovat.Toto lze přímo z porodnice a vy si tedy hned podáte návrh na předběžko a po 6 týdnech biomatka uděluje souhlas s adopcí. Návrh na předadopční péči si můžete podat před uplynutím 3 měsíců v předstihu. Jak jsem ale už psala, soud nerozhodne dříve než 3 měsíce po udělení souhlasu s adopcí 6 týdnů po porodu, tj 4,5 měsíce po narození dítěte. Na mateřskou by ale mělo jít nastoupit na základě toho předběžka.
Hlavně až se budete ptát na tý OSSZ, tak musíte říct, že jde o přímou adopci, nikoliv klasickou.
Ještě doplním, že biomatka dává adresný souhlas s adopcí, tj vaší manželce, a dělá se to na soudě před úřednicí.
Jinak docela se divím, že vám úřednice OSPOD poradila nechat se zapsat jako otec do RL, to se totiž dělá spíše u náhradního mateřství, kdy jde o vlastní miminko. Pokud to není vaše biologické miminko, docela riskujete, že se ta matka rozmyslí a své dítě si nechá a vy potom budete muset platit alimenty.To jen takové malé upozornění, nemám dostatek informací, nakolik té ženě důvěřujete a jak moc je rozhodnutá pro adopci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.20 21:49

@Lukas1986 rada by som ešte doplnila - otcovstvo priznané úradne pred narodením dieťaťa je následne časovo i finančne náročné zrušiť, ak by to bolo potrebné..z akéhokoľvek dôvodu. Vaše otcovské povinnosti, najmä finančné (ak by si to napr. biomatka rozmyslela), si však budete musieť plniť. A zároveň myslite na to, že sa stanete zákonným otcom dieťaťa, ktoré sa môže narodiť so zdravotným hendikepom a to i napriek tomu, že všetky predpôrodné vyšetrenia dopadli dobre. Priama adopcia je pre niektoré páry ako vytúžený dar z nebies, čo je pochopiteľné. Myslím si, že i napriek časovému tlaku je však potrebné zvážiť všetky eventuality. Nech Vám to vyjde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.20 19:57

Hľadám dieťatko

Dobrý večer sme mladý manželský pár ktorý si hľadá dieťatko na priamu adopciu. Máme zázemie, sme vzdelaný a hlavne mame plnú náruč lásky…Mozeme pricestovať kamkoľvek 🙏 :smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.5.20 17:20

Přímá adopce

Jsme mladý zajištěný pár, pracující ve zdravotnictví, nicméně vlastní rodina není ze zdravotních důvodů možná. Rádi přijmeme miminko do přímé adopce. Pripravu na osvojení pod ospodem máme již za sebou, taktéž psychotesty. Pokud by jsme nějaké nastávající mamince mohli pomoci, prosím o kontakt na prima. adopce. rodina@seznam.cz
Těšíme se na kontakt, odepisujeme okamžitě :srdce: :srdce: :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.6.20 22:33

hledam miminko

Maminko co nemůžeš vychovavat sve miminko ozvi se dimulka@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.6.20 22:39

Miminko k přímé adopci

Dobrý den,
Jsme mladý zajištěny manželský pár a touto cestou hledáme těhotnou ženu, která se z jakéhokoliv důvodu nemůže nebo nechce starat o nenarozené děťátko a chce ho dát k přímé adopci. Bohužel ze zdravotních důvodů, trpím Rokitanski-Kuster-Houser-Mayer syndromem, je pro nás adopce jediná cesta k vytouženému děťátku.
Pokud tu jste někdo takový prosím ozvěte se.

Edit adminem - umazána emailový kontakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.20 10:09

Adopce

Dobrý den jsem v 28tt a bohuzel si své miminko nemohu nechat z vážných důvodu. Jsem mladá maminka již 3 děti, a další už nezvládnu zabezpečit.
Hledám pro miminko rodinu která mu dá jen samou lásku, péči a domov ❤️️ chci pro něj to nejlepší prosím
Kontaktujte mne na email :migeleklaska28@gmail.com

Více zde: http://m.nahradni-materstvi.webnode.cz/kniha-navstev/

• Citovat
  • Upravit
48
18.9.20 23:42

Hledám

Dobrý den touto cestou hledám paní která si nemůže nechát miminko z jakých koliv důvodu jedno jaké národnosti by dítě bylo prosím férové jednání jelikož 2 Paní již ne komunikující více bych napsala do správy nebo po telefonu se domluvila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R-T
2
25.10.20 15:53

Přímá adopce

Dobrý den, jsme vysokoškolsky vzdělaný manželský pár z jižních Čech, který nemůže mít vlastní děti. Proto hledáme nastávající maminku zvažující přímou adopci.
Rádi miminku poskytneme domov, milující rodinu a veškeré zázemí potřebné pro start do života. Těšíme se na odpověď na hruskovi-jc@seznam.cz .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.21 10:23

Přímá adopce

Dobrý den,
jsem 34letá žena z Prahy se stabilním příjmem, partnerem a vlastním bytem, kde už jen chybí dítě do dětského pokojíčku…Kdyby tu byla těhulka, která si nemůže či nechce nechat svoje dítě, napište mi prosím na mojevysnenedite@gmail.com anebo do zprávy zde na webu.
Oba s partnerem jsme vysokoškolsky vzdělaní, máme rádi sport, turistiku, filmy a zvířata.
Rádi dáme miminku všechnu svoji lásku, čas i trpělivost…Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.21 09:01

Krásný den, hledáme děťátko k přímé adopci, jsme zajištěný manželský pár, vlastní děťátko mít bohužel nemůžeme a moc rádi bychom se stali milujícími rodiči, prosím ozvěte se nám na email ***, děkujeme.

edit adminem - kontaktní údaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.1.22 08:23

Jak to chodí

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jestli je tady někdo kdo má dítě z přímé adopce? Chci se zeptat jestli jde místo otce napsat do rodného listu osvojitelů nebo tam musí být napsaný otec?? Ptám se protože já mám stálý příjem ale manžel Ne.
Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
4.9.23 18:09

Ahojte je tu někdo kdo teď čeká na adopci a jak dlouho čekáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.5.24 21:07

Adopce

Ahoj
Hledám náhradní rodinu, jsem ve 23 týdnu a jelikož jsem v těžké životní situaci, tak si dítě nechat nemohu, jestli je tady nějaká rodina, co by měla zájem ujmout se holčičky, tak napis. Dite bylo původně plánované, ale s partnerem jsme se rozešli a on o dítě nejeví zájem. Jedno dítě už mám a neumím si představit ještě starat se o miminko k tomu a sama. Takže moje rozhodnutí je 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí