Primark v Brně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
104
15.10.23 10:48
@izabe píše:
Díky holky, že citujete :potlesk: tak sis postěžovala, nedostala jsi ale takovou podporu, kterou jsi čekala a tak to raději mázneš, jo?
Nikdo tě nenutí rám chodit, oni nejsou povinni tam mít čipy a nikdo není zvědavý na lidi co se převlíkají v kabinkách.

Překvapuje mě myšlení lidí, založila jsem diskuzi protože jsem chtěla vědět jak to je a to že jsem zmínila Ukrajince tak většina tupých Čechů jak ovečky píší takový názor protože vlastní nemají. Nikdo se na mě nemůže zlobit za můj vlastní názor a zdaleka tak nejsem jediná. Zeptám se Ukrajinky co tam pracuje kde je určitá věc co jsem nemohla najít, hnala mě někam kde ta věc ani nebyla protože jsme si vzájemně očividně vůbec nerozuměly, při zkoušení věcí naprostá arogantnost. At si jedou zpět na Ukrajinu pro takové chování. A není to ani jediný obchod, nakupujeme v lidlu a v penny a prodavačky ukrajinské národnosti na pokladně. Nezlobte se na mě ALE POKUD TU CHTĚJÍ PRACOVAT AT SE NAUČÍ ČESKY! Nikdo nemá tolik času aby stál půl dne ve frontě v obchodě a jestli tu padne od někoho názor že nemám nakupovat kvůli tomu potraviny v obchodech tak si smažte účet a raději dělejte něco užitečnějšího protože mi přijde že tady prostě nikdo normální není. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
15.10.23 10:50
@pikola píše:
Tak tam nechoď, když je to podle tebe takový povl :roll:
@Anik píše:
Souhlas, akorát že v obchodě v Česku byses měla s prodavači domluvit česky. i v restauraci a prostě všude. To je zas můj názor. V té restauraci si někdy připadám jako v Itálii na dovolené, kde taky nerozumím. Když jedu pracovat do zahraničí, tak taky nepochodím s češtinou. Oni tady jsou sice částečně jaksi nedobrovolně, i když zdaleka ne všichni a většinou se ani nemíní vracet, tak ať se prostě česky naučí. Chodím na brigádu do dvou firem, kde jich taky pár je, a ty už to naštěstí začínají chápat, že tady s nima nikdo rusky/ukrajinsky mluvit nebude. Zrovna v Primarku jsem potřebu něco řešit s prodavačkou neměla, tak nevím /i když v Primarku je to normální, i v tom rakouském, že zaměstnává všechny možné národnosti/,,,ale v těch restauracích a obchodech /pultový prodej uzeniny-zajímavá domluva, asi už tam nepůjdu, protože mi to vadí/ bych se zkrátka měla bez problémů domluvit.
:kytka: :kytka: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64950
15.10.23 10:50
@Katisss1 píše:
Překvapuje mě myšlení lidí, založila jsem diskuzi protože jsem chtěla vědět jak to je a to že jsem zmínila Ukrajince tak většina tupých Čechů jak ovečky píší takový názor protože vlastní nemají. Nikdo se na mě nemůže zlobit za můj vlastní názor a zdaleka tak nejsem jediná. Zeptám se Ukrajinky co tam pracuje kde je určitá věc co jsem nemohla najít, hnala mě někam kde ta věc ani nebyla protože jsme si vzájemně očividně vůbec nerozuměly, při zkoušení věcí naprostá arogantnost. At si jedou zpět na Ukrajinu pro takové chování. A není to ani jediný obchod, nakupujeme v lidlu a v penny a prodavačky ukrajinské národnosti na pokladně. Nezlobte se na mě ALE POKUD TU CHTĚJÍ PRACOVAT AT SE NAUČÍ ČESKY! Nikdo nemá tolik času aby stál půl dne ve frontě v obchodě a jestli tu padne od někoho názor že nemám nakupovat kvůli tomu potraviny v obchodech tak si smažte účet a raději dělejte něco užitečnějšího protože mi přijde že tady prostě nikdo normální není. :potlesk:

nejprve se zeptáš, jaký máme názor a když ti ho napíšeme, kopeš kolem sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
15.10.23 10:54
@Cenarius píše:
Tak „naši lidi“ taky dojedou do Chorvatska a na všechny mluví ve službách česky, protože „oni jim tam vezou peníze, tak oni se mají naučit češtinu“ :mrgreen:

No tenhle komentář jsem chtěla přejít ale nedalo mi to ale přijde mi to už úplně že máte vygumovaný mozek. Když Češi jedou do zahraničí, mluví většina anglicky, protože angličtina je po celém světě a domluví se tak úplně každý a kdo ne tak je to za mě blbec, nikdo nečeká s otevřenou náručí že přijedou Češi a budou na ně mluvit česky. Ale Ukrajinci komolí češtinu, tak proč nepoužijí angličtinu? :zed: možná proto že ani anglicky neumí, ani ty základy :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
15.10.23 10:55
@vokishka píše:
nejprve se zeptáš, jaký máme názor a když ti ho napíšeme, kopeš kolem sebe

možná proto že jsem nečekala že se ozvou jen vygumovaný hlavy z toho jak se vyvalují doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64950
15.10.23 10:55
@Katisss1 píše:
možná proto že jsem nečekala že se ozvou jen vygumovaný hlavy z toho jak se vyvalují doma

jistě, ty jsi tu jediný inteligent :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
15.10.23 10:59
@vokishka píše:
jistě, ty jsi tu jediný inteligent :mrgreen:

ukrajinka mi bude psát určitě o intelinci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
15.10.23 11:02
@Katisss1 píše:
No tenhle komentář jsem chtěla přejít ale nedalo mi to ale přijde mi to už úplně že máte vygumovaný mozek. Když Češi jedou do zahraničí, mluví většina anglicky, protože angličtina je po celém světě a domluví se tak úplně každý a kdo ne tak je to za mě blbec, nikdo nečeká s otevřenou náručí že přijedou Češi a budou na ně mluvit česky. Ale Ukrajinci komolí češtinu, tak proč nepoužijí angličtinu? :zed: možná proto že ani anglicky neumí, ani ty základy :pocitac:

:roll: psala si, že máš po porodu, že by výkojený mozek?
Kamery v kabinkách ani nekomentují, ale mnoho Ukrajinců umí dobře anglicky podstatně lépe jak Češi. Komolí češtinu, jelikož oni mají jinak přízvuk, ale kdo chce, tak se s Ukrajinci domluví, ale to bys nemohla dělat zajimavou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
15.10.23 11:03
@Cenarius píše:
Tak „naši lidi“ taky dojedou do Chorvatska a na všechny mluví ve službách česky, protože „oni jim tam vezou peníze, tak oni se mají naučit češtinu“ :mrgreen:
@Cenarius píše:

To nevím. Třeba na Hvaru s tebou mluví výhradně anglicky i na parkovišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8361
15.10.23 11:06
@Katisss1 píše:
Překvapuje mě myšlení lidí, založila jsem diskuzi protože jsem chtěla vědět jak to je a to že jsem zmínila Ukrajince tak většina tupých Čechů jak ovečky píší takový názor protože vlastní nemají. Nikdo se na mě nemůže zlobit za můj vlastní názor a zdaleka tak nejsem jediná. Zeptám se Ukrajinky co tam pracuje kde je určitá věc co jsem nemohla najít, hnala mě někam kde ta věc ani nebyla protože jsme si vzájemně očividně vůbec nerozuměly, při zkoušení věcí naprostá arogantnost. At si jedou zpět na Ukrajinu pro takové chování. A není to ani jediný obchod, nakupujeme v lidlu a v penny a prodavačky ukrajinské národnosti na pokladně. Nezlobte se na mě ALE POKUD TU CHTĚJÍ PRACOVAT AT SE NAUČÍ ČESKY! Nikdo nemá tolik času aby stál půl dne ve frontě v obchodě a jestli tu padne od někoho názor že nemám nakupovat kvůli tomu potraviny v obchodech tak si smažte účet a raději dělejte něco užitečnějšího protože mi přijde že tady prostě nikdo normální není. :potlesk:
:lol: :lol: Jasně, kvuli tvé nespokojenosti si já budu mazat účet.
Dostala jsi k dotazu názory, to že jsi čekala jiné a nejsi s nimi spokojená, to už není náš problem, ale tvůj ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
15.10.23 11:12
@Gumidci píše: :roll: psala si, že máš po porodu, že by výkojený mozek?
Kamery v kabinkách ani nekomentují, ale mnoho Ukrajinců umí dobře anglicky podstatně lépe jak Češi. Komolí češtinu, jelikož oni mají jinak přízvuk, ale kdo chce, tak se s Ukrajinci domluví, ale to bys nemohla dělat zajimavou :roll:

Ukrajinci se běžně aj. neučí, to spíš němčinu. To máte v Praze výjimky.

Taky mám špatnou zkušenost. Chtěla jsem sirky a prodavačka mi cpala sýry a kyselé okurky. No co už, nehádala jsem se a šla jinam. Jim to taky komplikuje žití tady, vím o jedné ukrajinské paní, která jela z Poličky do Svitav a nastoupila do vlaku Polička - Pustá Kamenice. :nevim: :mrgreen:
Někdo se snaží někdo ne. Běžně nastoupí ukrajinský řidič a neví, na které zastávce zastavit, jsme drsný kraj, tady si ho lidé vychovají. ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15747
15.10.23 11:16
@Katisss1 píše:
Dobrý den maminky, včera jsme byli s rodinou nakupovat a nemohla jsem si nevšimnout že na oblečení v primarku nejsou čipy, bylo mi to strašně zvláštní a proto mě zajímalo jestli jsou v kabinkách kamery? opravdu je mi nepříjemné kdyby někdo seděl za kamerou a koukal na mě jak zkouším oblečení když jsem polonahá. Jsem po porodu a tohle téma je pro mě citlivé, měla jsem strach tak jsem si vše zkoušela přes mé vlastní oblečení 8o
Nechápu proč raději nemají čipy na oblečení než aby nekdo nekoho sledoval na kamerách když se převléká. No a ty ukrajinky všechny pracující v obchodě? nevím jestli tam budu někdy nakupovat ještě, nerozumí a ještě jsou nepříjemné.. jaký na to máte názor? :cert:

Já si troufám tvrdit, že ty nechápeš vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
15.10.23 11:18
@Anna766 píše:
@Anik já s Ukrajinkami v práci pracuju a musí se umět domluvit česky, jak s námi, tak a to hlavně se zákazníky. Ony mluví rusky a ukrajinsky jen mezi sebou, jinak s námi a na place jedině česky.

Asi jak kde. Nedávno jsem hledala obsluhu, potřebovala jsem poradit. Česky, aby mi mohl poradit, uměl až 5.zaměstnanec. Z pozice zaměstnavatele se mi často stalo, že jsme spolu komunikovali anglicky. Ne všechny umí Česky. Ale to zdá bylo už před válkou.

• Citovat
  • Upravit
4164
15.10.23 11:22
@Sylvania 333 píše:
Ukrajinci se běžně aj. neučí, to spíš němčinu. To máte v Praze výjimky.Taky mám špatnou zkušenost. Chtěla jsem sirky a prodavačka mi cpala sýry a kyselé okurky. No co už, nehádala jsem se a šla jinam. Jim to taky komplikuje žití tady, vím o jedné ukrajinské paní, která jela z Poličky do Svitav a nastoupila do vlaku Polička - Pustá Kamenice. :nevim: :mrgreen:
Někdo se snaží někdo ne. Běžně nastoupí ukrajinský řidič a neví, na které zastávce zastavit, jsme drsný kraj, tady si ho lidé vychovají. ;) :lol:

jako jo, je to blbý. Ale jak to prakticky vyřešit?
Pokud se připravuju na to, že budu žít v jiném státě, učím se jazyk dopředu, to je samozřejmost.
Oni na to ale čas neměli, odešli ze dne na den, neplánovaně. A tady mají jiné starosti než ležet v učebnicích češtiny, musí si vydělat na živobytí. Oni se časem naučí, ale nebude to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
15.10.23 11:23

@Katisss1 já z nich taky nejsem nadšena. Jsem z Plzně a vloni jsme byli nejpřílivovější město v ČR. Nejspíš pořád jsme… místa, kam jsem se dřív ráda šla projít, jsou teď obklopena Ukrajinci a ano, mám k jejich žití tady spoustu výhrad. Ale ty kolem sebe pliveš spoustu síry, která je ti dána z přesvědčení a je vidět, že hledáš problémy tam, kde nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák