Priorix po druhém roce k ničemu?

3767
12.7.14 21:51

Priorix po druhém roce k ničemu?

Potřebovala bych prosím poradit ohledně tohoto očkování. Vím, že je tu už hodně diskuzí, ale tenhle problém jsem nikde nenašla. Mého chlapečka čeká na podzim (cca v roce a půl) očkování Priorixem. Říká se ale, že reakce na očkování jsou mnohem menší po druhém roce života, tak jsem se chtěla domluvit s naší paní doktorkou, že to odložíme. Ona je skvělá, moc jí věřím. Řekla mi, že to klidně můžeme, ale že mě musí varovat, protože pokud dojde k odkladu, není jisté, že se v těle dítěte vytvoří dostatek protilátek, takže by teoreticky nebyl proti těmto nemocem chráněný nebo by byla ochrana snížená. To mě docela zaskočilo, představa, že podstoupí očkování a bude to k ničemu, se mi docela příčí. Tak teď fakt nevím. Za reakce předem děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
12.7.14 21:54

No tak moje dr o tom nic neříkala. mladší syn dostal první teď ve středu, bude mít 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
12.7.14 21:59

My budeme priorix odkládat kvůli zdravotnímu stavu také po 2. roce, máme výbornou dr. a o tomto nic neříkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
12.7.14 22:03

To je divný, protože dcera dostala 1 dávku v necelých 2,5 letech a druhou až kdovíkdy (nechce se mi koukat do očkováku :lol: ) asi rok na to. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.7.14 22:07

Já se pouze dočetla, že vakcinace proti spalničkám provedená do 1 roku má nižší účinnost, protože dítě může mít protilátky ještě od matky…
Neřekla bych, že míra vedlejších účinků má vypovídající hodnotu o účinnosti vakcíny, to mi přijde jako hodně lajcký názor po vzoru „co bolí, to sílí“ :roll:

Syn je očkovaný v 5 letech a doktorka nám nic neříkala o nižší účinnosti.

Cituju ze spc Priorixu
4.1 Terapeutické indikace

Priorix inj. stříkačka je určen k aktivní imunizaci dětí od věku 9 měsíců života nebo starších,
mladistvých a dospělých proti příušnicím, spalničkám a zarděnkám.

Z toho usuzuju, že výrobce zaručuje účinnost pro jakoukoli věkovou kategorii. Třeba infanrix hexa je tuším do 4let či do kolika, takže ten může být teoreticky takto ohraničen i kvůli účinnosti, Priorix má hranici pouze dolní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
12.7.14 22:10

@Adrasteia
to není pravda. vem si, že třeba slováci očkují druhou, posilující dávku, až v 1o/11ti letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7544
12.7.14 22:12

Dcera ho taky dostane okolo 2 roku ze zdravotních důvodu a všichni doktoři nám řekli, že je lepší je dávat později :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
12.7.14 22:16

@Adrasteia Dobře poradi Petráš z www.vakciny.net ma tam web poradnu.
Tvá lékařka ma nepřesné informace, nebo je mozne, ze to myslela jinak.
Držím palce, aby se Ti podařilo situaci vyřešit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
12.7.14 22:18

@Šmouli88 Ano, priorix čím později, tím lepe. Naprosto souhlasím. Ale i tak nektere děti maji spatnou reakci. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
12.7.14 22:19

@Adrasteia o tom jsem neslyšela… Známí také očkování odkládali a doktorka nic takového neříkala… Asi bych se přeptala na očkovacím centru - kontakty jsou na internetu…

A pokud jde o účinnost. Syn měl v 11 letech PŘÍUŠNICE, proti kterým byl očkovaný. Doktorka tomu nechtěla věřit, dostal atb., ale říkala nám, že to vypadá jako příušnice, ale ty to být nemohou, protože je očkovaný. Takže nás léčila na silný zánět slinných žláz. Až po půlroce proběhlo tiskem, že na Moravě a jinde mají očkované děti tuto nemoc, protože vakcína nebyla vpořádku.

Takže ani při očkování nemáš 100% jistotu :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7544
12.7.14 22:19

@Bubiii tak já s reakci počítám v okolí nemám žádný dítě co by ji nemělo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
12.7.14 22:22

@Šmouli88 Aha. Tak at vse zvládnete. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
12.7.14 22:24

Priorix čím později, tím lépe. Nejlépe nikdy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7544
12.7.14 22:26

@Bubiii tak uvidíme. Třeba to zvladnem bez. My zatím neměli žádnou reakci po očkování. Ale tohle je živá vakcína tak se trochu desim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
12.7.14 22:28

Malej dostal Priorix teď ve dvou letech, reakce se dostavila 8. den po očkování, měl tři dny horečky a teď má ještě kašel a je trochu opupínkovaný, ale nic strašnýho, snad to nejhorší máme zasebou, měla jsem z toho strach, ale o účinnosti nám DR nic neříkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek