Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41152
10.11.23 07:58
@ondrej190 píše:
Rozumime, bohuzel.
Myslis ale, ze si to dotycne „neuvědomí“?
Myslim, ze by si to uvedomit mely, pokud nemaji IQ 70, nebo ze si to naopak casto uvedomuji.
myslím, že ne. Většinou se tam projeví i nějaký psych.problém a ony mají pocit, že to co dělají dělají správně a dobře. Jako zatopit takto dokáží i chlapi, bez ohledu na dítko, ale s tím křivým obviněním ze sex.zneužívání bohužel obsazují první příčky ženy......a v 99% je to vymyšlení ve snaze zvrátit opatrovnický spor ve svůj prospěch…
@boball píše:
@ondrej190 Vidíš,a mojí spolužačku na psychiatrii zavřeli. Její tchýně, manžel, zatáhli do toho i sousedy jí neustále obvinovali, že v jejím bytě je křik, rány, děti týrá hlady a různé jiné ptákoviny. Děti jí odebrali, nechtěla se dát, porvala se s nimi a šup, skončila tam. Děti na chvíli v děcáku, nakonec se provalilo, že to nebyla pravda, ale zážitek byl.Je to dlouho,.děti jsou dneska dospělé a ona babička, ale stalo se a nikdo jí neuvěřil. Stříleli dřív, než mířili.

no, do určitého časového úseku, který je max. v řádu dvou -tří dnů, musí takového jedince zavřeného nedobrovolně na psych. shlédnout státní zástupce a soudce, i pro ně byla šílená? :think: nebo se bavíme o době před desítkami let? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
10.11.23 08:00
@Keyllah píše:
jako že měl akceptovat, že dítě dlouhodobě nevídá, protože „něco“ a měl čekat až si to matka rozmyslí? nic ve zlém, ale kdyby si ty dlouhodobě neviděla vlastní dítě, taky by ti došla trpělivost s planými sliby a v ten moment, kdy by ti už ruply nervi, by jsi byla označena za toho „agresora“. Pokud otec vychází ze znaleckých posudků lépe než ona, je to minimálně k zamyšlení, jestli ta chyba nebude spíš u ní…jistě, že pak už ti chlapi kolikrát reagují přehnaně a dá se s nimi hůř domluvit, ale bohužel jsou k tomu často „dohnáni“ okolnostmi, které způsobila dotyčná…

Já netvrdím, že chyba není u ní, trvání na tom, že dvou a půl leté dítě potřebuje nutně kojení je ujeté. Nicméně, i to urputné chování otce také o něčem vypovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
10.11.23 08:02
@Keyllah píše:
myslím, že ne. Většinou se tam projeví i nějaký psych. problém a ony mají pocit, že to co dělají dělají správně a dobře. Jako zatopit takto dokáží i chlapi, bez ohledu na dítko, ale s tím křivým obviněním ze sex. zneužívání bohužel obsazují první příčky ženy…a v 99% je to vymyšlení ve snaze zvrátit opatrovnický spor ve svůj prospěch…

Hruza.
Jestli pises v 99%, a asi v tom oboru delas?, tak je to horsi, nez sem si myslel.
A pak se v tech 99/1 % ztrati to opravdove zneuzivani.
Za coz jsou spoluzodpovedne i vsechny ty falesne obvinovatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
10.11.23 08:03
@Cullenova píše:
Ted jsem si pustila stream od Bary na Instagramu a vubec nevim, cemu verit, ze je pravda. Videli jste? Co myslite? Nicmene stale verim tomu, ze jsou oba trefeni a nemysli v prospech ditete, ale toho, jak chteji oni.

Never ničemu kromě toho, že jsou trefeni. Od doby, kdy jsem měla možnost vidět do některých medializovanych kauz tohoto typu a skutečnost se naprosto rozcházela s mediálním obrazem, beru „fakta“, která předkládají rodice a média, s velkou rezervou. Je to válka a jak tu někde padlo v jiné diskuzi, dite je válečná trofej. Je to :poblion:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
10.11.23 08:04
@Keyllah píše:
no, do určitého časového úseku, který je max. v řádu dvou -tří dnů, musí takového jedince zavřeného nedobrovolně na psych. shlédnout státní zástupce a soudce, i pro ně byla šílená? :think: nebo se bavíme o době před desítkami let? :think:

To jsi jako hodně naivní. Soudce opravdu nenavštěvuje každého nedobrovolně zavřeného na psychiatrii - mimo jiné, víš, kolik takových je? By nedělal nic jiného. Posledního klienta, kterého zavřeli na psychiatrii nedobrovolně, mám z doby před nějakými dvěma lety, a zažila jsem snad jednou, že by se o nějakého z nich osobně zajímal státní zástupce nebo soudce. Dostanou zprávu a řeší to rutinně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56092
10.11.23 08:04

Píši, že on teď odjede na turné, na dva měsíce. Tak je celkem ujeté, že dítě nebude s mámou, ale s prarodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
10.11.23 08:05
@Zmatka píše:
@Borrealis Mam dite o neco starsi nez je Bertik a koji se cca co 3-5 hodin. Pred spanim, po spani vzdy, bez prsa by neusla. Behem noci cca 4×. Predstava, ze ji musim dat otci na noc, place, ze ho nezna, place, ze chce prso, ze chce usinat u kojeni, ta mi dobre nedela…

Když se rozpadne rodina, cenu za to musejí bohužel zaplatit všichni – nejen oba partneři, ale s nimi jejich děti.

Svoje dítě si koj třeba do 10 let, pokud k tomu máš podmínky a podporu jeho otce - dotyčná paní toto ale nemá.

Takhle velké dítě není na kojení výživově závislé a ona měla udělat všechno pro to, aby kojení ukončila příp. přizpůsobila tomu, aby dítě mohlo bez omezení trávit čas s otcem. Místo toho si ovšem z kojení udělala bič na otce - pomatený argument, aby mu dítě nemusela předávat.

V tomto případě si nicméně mohou oba podat ruku – oba se chovají jako neuvěřitelně sobečtí hlupáci a na dítěti se do budoucna podepisují strašným způsobem…. Milujícími rodiči bych ani jednoho z těchto šašků rozhodně nenazvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
10.11.23 08:05
@Keyllah píše:
no, do určitého časového úseku, který je max. v řádu dvou -tří dnů, musí takového jedince zavřeného nedobrovolně na psych. shlédnout státní zástupce a soudce, i pro ně byla šílená? :think: nebo se bavíme o době před desítkami let? :think:

Nevím přesně kolik je to let, dětem je přes třicet, bylo to někdy těsně po revoluci. Vím to chvíli, vyprávěla mi to asi před necelým měsícem. Její muž byl magor, Když jsme měli třídní sraz, přijel hned po začátku pro ní, násilím jí chtěl dostat do auta a odvézt. Když jsem jí bránila, chtěl nás obě zbít, pak vstal můj manžel, chytnul ho za flígr a vyhodil z hospody. Vrátil se, zařval na ní, že jí zabije, rozkopal dveře a utekl. Takovému člověku uvěřili, no tak co si potom myslet. Detaily nevím, osobně, jsem se naštěstí do takových situací nikdy nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
10.11.23 08:11
@ondrej190 píše:
Hruza.
Jestli pises v 99%, a asi v tom oboru delas?, tak je to horsi, nez sem si myslel.
A pak se v tech 99/1 % ztrati to opravdove zneuzivani.
Za coz jsou spoluzodpovedne i vsechny ty falesne obvinovatelky.

Naštěstí v době internetu máme široký a takřka neomezený přístup ke statistice a nemusíme se v tak zásadních věcech spoléhat na dojmy nějaké Keyllah.

Ze všech prokázaně křivých obvinění z trestných činů opravdu část padá na znásilnění. Je jich minimum oproti nahlášeným případům, u kterých se prokáže, že se staly, a naprosté minimum proti odhadu prevalence (tj. víme, že většina případů znásilnění se stále nehlásí). V překladu: když někdo oznamuje znásilnění, je mnohem pravděpodobnější, že nelže, než že lže. Ano, některé matky určitě jsou schopny si tohle na otce vymyslet, aby bránily ve styku (hnus, co si budem), ale 99% je jednak úplně nepodložená informace, jednak prostě těch dětí, které jsou doma zneužívány, je více, než kolik jich falešně hlásí matky. Bohužel. Zadej si do Googlu „křivá obvinění ze znásilnění“ a vyjede ti opravdu hodně různých zdrojů dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32520
10.11.23 08:16

Případ jsem zachytila teprve včera, něco jsem četla. Podrobně to nesleduju.
Takže pantáta odešel od rodiny, od čtyřměsíčního mimina, rok si nevzpomněl, že nějaký dítě má, poté si najednou vyvzpoměl, že chce dítě třikrát v týdnu na šest hodin, ač ho dítě prakticky neznalo.
Bez dohody, bez zvykání, bez asistence. Matka odmítala, navrhovala řešení, tak se z ní udělal, cvok, z otce lepší rodič a o dítě pečují nakonec prarodiče. Neskutečný. Když pominul kojení, tak pro to dítě to musí být bez mámy šílený. Že je ženská hysterická se vůbec nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
10.11.23 08:22
@ondrej190 píše:
„Otec kdyby se choval, jak mel. “

Jako nerozchazel se s pani? Nebo ve vsem ji ustoupit? Nebo akceptovat, ze mu dite pani „neda“?

Ja nevim, jak se otec mel chovat v situaci, kdy mu je pristup k diteti odepren. ( o svinarne s TO nemluve)

Minimálně neodejít od 4 měsíčního dítěte 8o a 3/4 roku se s ním nevídat? 8o 8o 8o to prostě normální rodič neudělá :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072

Celá ta kauza je šílená a poje.baly to kolektivně všechny strany. Matka, která nedávala dítě otci od malička. Otec, který bere vlastní dítě jako věc, která se dá vyhrát. A nakonec soud, který z něj tu věc skutečně udělá. Místo postupné adaptace s otcem ho prostě nechá přemístit, jak kdyby to byl stůl, z jedné domácnosti do druhé.
No a k matce žádný soucit nemám, jednak na tom má svůj podíl, druhak když na instagramu hrdinsky popisovala, jak dítě držela a řvala a jak ho museli dva lidi odtrhávat :roll: jsem měla chuť jí flaknout, proč nezpusobit dítěti extra trauma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32520

A najednou jsou důležitý v životě dítěte prarodiče. Najednou. Když si tu chce tchýně vzít do kočáru na vození vnouče, okamžitě slet, že nemá nárok a kdovíco by mu udělala, dala, podala blabla. Nedej bože, aby ho vzala domů. Tady o něj pečuje místo otce a to je všechno v pořádku. :roll: A ještě bude někdo mlít o milujícím otci, co mu jde o dítě. Děte do háje.
Tvl, předvést mi tohle můj syn, včetně toho, že místo něj budu pečovat o takhle malý dítě, zatimco byml mohlo být v tu dobu u matky, tak mu nafackuju. Hnus. Mám z toho husí kůži, chudák to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
10.11.23 08:25
@SlečnaDahlia píše:
Naštěstí v době internetu máme široký a takřka neomezený přístup ke statistice a nemusíme se v tak zásadních věcech spoléhat na dojmy nějaké Keyllah.Ze všech prokázaně křivých obvinění z trestných činů opravdu část padá na znásilnění. Je jich minimum oproti nahlášeným případům, u kterých se prokáže, že se staly, a naprosté minimum proti odhadu prevalence (tj. víme, že většina případů znásilnění se stále nehlásí). V překladu: když někdo oznamuje znásilnění, je mnohem pravděpodobnější, že nelže, než že lže. Ano, některé matky určitě jsou schopny si tohle na otce vymyslet, aby bránily ve styku (hnus, co si budem), ale 99% je jednak úplně nepodložená informace, jednak prostě těch dětí, které jsou doma zneužívány, je více, než kolik jich falešně hlásí matky. Bohužel. Zadej si do Googlu „křivá obvinění ze znásilnění“ a vyjede ti opravdu hodně různých zdrojů dat.

Ale tady jde o pohlavni zneuzivani v ramci rozvodoveho a opatrovatelskeho rizeni, ne o znasilneni. Vyvolavas falesne dojmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
10.11.23 08:25
@1Pears1 píše:
Nezlob se, to není normální, tak často kojit velké dítě. Spát má celou noc. Rozhodně toto nemůže být důvod nepředat otci. Věřím, že by si ho zpracoval a fungovalo by, co u matky ne, protože na to osobnostně nemá.Bylo tam napsáno, že podle znaleckých posudků má otec lepší výchovné předpoklady.

Deti uz mam dve, syn uz davno jezdi na tyden k babickam, sam si o to rekne. Byt jen s mamou uz je nuda. Dozral do toho sam, zadny „uceni“, nechani plakat atd. Na zadne nizsi vyvojove urovni kvuli kojeni nezustal. Stejne vychovavam i dceru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna