Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Cullenova píše:
Protoze verim tomu, ze Bara je toho schopna. Prijit do skolky a nakojit Berticka, protoze je zvykly mit sve materske mleko.
Doufám, že by paní poslali pryč. To by potom každý mohl chodit do školky a otravovat.
@Keyllah píše:
no, u nás v okrese se v těchto případech (reaguji na nastíněný případ od jedné pisatelky zde) postupuje podle §75 a násl. z. ř. s. a opravdu tam ze soudu a státního zastupitelství jezdí, v průměru 3-4krát do měsíce…nicméně to už je hodně od původní diskuze. Jestli u vás v mnou zmiňovaných případech nejezdí, ok, ale je to protizákonné.
Ano, mělo by se jezdit a někde skutečně jezdí, není to vůbec naivní
@Zmatka píše:
Ano, souhlasim, ale ona dle soudu mela predavat uz desetimesicniho kojence. Tak v te dobe prece nebudes prevadet dite na UM. Desetimesicnimu tezko vysvetlis, ze holt bude x hodin nebo i noc bez prsa..
Tak v 10 mesicich uz dite ji i prikrmy. A odstrikat lahvicku mleka na spani, to neni nic hrozneho.
@Cullenova píše:
Protoze verim tomu, ze Bara je toho schopna. Prijit do skolky a nakojit Berticka, protoze je zvykly mit sve materske mleko.
Ty ji znáš? Jestli jsi to psala, tak mi to uteklo
@g.sandova píše:
Ano, mělo by se jezdit a někde skutečně jezdí, není to vůbec naivní
aktuálně se řeší, jestli musí osobně jezdit přímo soudce, nebo může jako doposud jezdit ze soudu někdo jiný a je okolo toho celkem haló. Státní zástupci jezdí osobně již několik let.
@g.sandova píše:
Ty ji znáš? Jestli jsi to psala, tak mi to uteklo
Ne, ale myslis si, ze kdyz ma problem dat dite vlastnimu otci a strasne odkazuje na kojeni, ze ve skolce by to bylo jine? Nebud naivni.
@g.sandova píše:
Třeba to pohnojili oba, ale žen kluk si teda fakt nezaslouzil byl vyrvan matce z náručí a být svěřen do.pece otce. Je fakt, že měla vědět, že takhle to může dopadnou. Bohužel.
Nezasloužil. Selhali tam oba a imho mohl lépe rozhodnout i soud.
@Zmatka píše:
Ano, souhlasim, ale ona dle soudu mela predavat uz desetimesicniho kojence. Tak v te dobe prece nebudes prevadet dite na UM. Desetimesicnimu tezko vysvetlis, ze holt bude x hodin nebo i noc bez prsa..
kdepak na noc
měla ho předávat dvakrát v týdnu na 3 hodiny
nepředávala, nedala, blokovala veškerý kontakt
blokovala jakýkoliv kontakt s otcem, mstila se, blokuje ho jak jen může, vymlouvá se na „kojení“ až bude dítěti deset, bude se vymlouvat na něco jiného, např " dítě má trauma z otce "
ulhaná manipulátorka, možná máte pocit že se jí „musíte“ zastávat protože „kojení“ ale fakt nemusíte
já vychovala dětí víc, kojila je dlouho, nikdy bych kojení nepoužila jako zbran, prostředek manipulace…je to absolutní ubohost
ta s tou sanitou, o které jsem psala na první straně nemlich to samé
vláčila dítě po médiích, nechávala ho fotit do Blesku a dělala ze sebe hroznou „obět“ přitom to byla ona, co měla v hlavě nepořádek a otci dítěti prostě nepředávala, i přes rozsudky, pokuty, cokoliv…dítě neviděl rok a půl
taky tam musela nakonec přijet policie, měnila dítěti školy, bez vědomí otce, on ani nevěděl kde dítě je, neměl šanci na žádný kontakt s ním a byl zcela zoufalý
věřte tomu, že to je někdo žena a dokonce kojí / 3 leté dítě
/ ještě neznamená že to nemůže být bezcitný manipulátor, nebo psychicky nemocná mstitelka, co týrá své dítě
a má dítě jako nástroj pomsty otci
bohužel může
a čím víc z toho dělá mediální halo a ze sebe „obět“ tím horší to obvykle je
pro to dítě, samozřejmě, to je totální chudák
@g.sandova píše:
Třeba to pohnojili oba, ale žen kluk si teda fakt nezaslouzil byl vyrvan matce z náručí a být svěřen do.pece otce. Je fakt, že měla vědět, že takhle to může dopadnou. Bohužel.
Kdyby se nepřetahovala, nebyl by vyrvan. Jen mu tím zbytecnym tyjatrem přidala. Tohle za sebe jednoznacne odsuzuju a je mi úplně jedno, jak to prožívala, protože to zhoršila tomu dítěti.
@Zmatka píše:
Nesleduji to do detailu, zaznamenala jsem to pouze okrajově a to s jinou informací:
Krátce nato, kdy malý Bertík oslavil první narozeniny, rozhodl soud o tom, že plně kojené dítě má být svěřováno do péče otce třikrát v týdnu po dobu šesti hodin.
Roční dítě už nepotřebuje být plně kojené, šest hodin s vlastním otcem třikrát v týdnu není nic nepřiměřeného - a matka měla udělat maximum pro to, aby na to dítě připravila a pomohla vše zvládnout. Rozhodně ne frekvenci kojení ještě zvýšit, aby dítě nebylo schopno být pár hodin bez ní ani o další hromadu měsíců později.
Příspěvek upraven 10.11.23 v 09:44
@Cullenova píše:
Ne, ale myslis si, ze kdyz ma problem dat dite vlastnimu otci a strasne odkazuje na kojeni, ze ve skolce by to bylo jine? Nebud naivni.
našla by si cokoliv jiného
nemoc, dítě má trauma, dítě bylo sexuálně zneužíváno a. t.d…a. t.d…
chudáci ty děti, ono obecně je to prostě průšvih
„plné kojené“ v roce, bylo hlavně proto, aby se nedostalo k otci
neboli kojení jako nástroj pomsty…ta ženská je manipulátorka a právě proto chudák dítě…ty její velkoprojevy po médiích a "záněty prsu " nejsou nic jiného než manipulace
![]()
chudák dítě…má už od startu smůlu, a nikdo s tím nic moc nenadělá
@Cullenova píše:
Tak v 10 mesicich uz dite ji i prikrmy. A odstrikat lahvicku mleka na spani, to neni nic hrozneho.
A kojila si nekdy tak stare dite? Ja treba neodstrikala nula nula nic. A ze jsem se snazila. Ne u kazdyho to jde, spis je to vyjimka, a to jsem mela el. Medelu.
Zaroven v ty dobe kojeny dite kolikrat sni treba sem tam par lzicek, ale je to spis takove ochutnavani. Moje dcera neco malo snedla, syn byl na mliku vyhradne do roka, proste do te doby i odmital cokoliv jineho.
Podle me je uplny sci fi u vetsiny zen, ze by odstrikaly dost mleka na celodenni pobyt ditete jinde. A tohle by tomu soudu mel nekdo idealne rict, mel by spolupracovat s detskymi psychology a klidne i laktacni poradkyni apod. A to se z nejakyho duvodu nedeje. Kdyby jo, nemysleli by si sedesatileti soudci, kteri nikdy nekojili, ze matka „proste odstrika“ a vyreseno ![]()
A nejde jen o kojeni, jde o to, ze jeden den dite otce neznalo a druhy den kvuli soudu slo k nekomu cizimu na cely den.
@Borrealis píše:
@BohunkaP„plné kojené“ v roce, bylo hlavně proto, aby se nedostalo k otci
neboli kojení jako nástroj pomsty…ta ženská je manipulátorka a právě proto chudák dítě…ty její velkoprojevy po médiích a "záněty prsu " nejsou nic jiného než manipulace
chudák dítě…má už od startu smůlu, a nikdo s tím nic moc nenadělá
Bohužel takových bláznivých matek je dost. Dětem akorát zničí psychiku.
Jinak detsky psycholog dite videl a konstatoval, ze z te stridavky ma regulerne trauma.