Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Zmatka píše:Že z toho dítě má trauma věřím. jenže zase, matka tvrdí, že otec asistovaný styk odmítal. Otec, že za matkou chodil i s asistentkou z nějaké organizace, aby teda splnil matčin požadavek na styk a stejně mu dítě nedala.
Hele myslim, ze tohle zrovna videla treba ta Janeckova. Taky jsem cetla, ze se o tom udajne na webu anonymne vyjadrila jedna odbornice, jakoze to je odstrasujici pripad, jak se u nas resi stridavka. Ale kazdymu zainteresovanymu bylo jasny, ze mluvi o Bertikovi. Mozna by to nekdo umel. dohledat. Nemela sem cas.
@Zmatka píše:
Sorry, ale domahal se od 10m. Do ty doby ticho po pesine.
No tak, ve 4 mesicich odešel (nebo byl odejit, to je uplne jedno), tak mu bylo braneno, on se snazil o kontakt, pani se ukazala, jaka je.
Uklidneni se nedockal, zkusil to pres Ospod, 2 mesice to nikam nevedlo a tak po cca 4 mesicich to mohl zacit resit s právníkem.
Treba to tak nebylo, ale ty vidis jenom to, co chces.
Mezitim si dite majitelka k sobe co nejvic pripoutala.
Ale celkove jsem prijemne prekvapeny, ze velka většina mistnich zen takove jednani odsoudila. Casy uz se snad lepsi.
@Zmatka píše:
A kojila si nekdy tak stare dite? Ja treba neodstrikala nula nula nic. A ze jsem se snazila. Ne u kazdyho to jde, spis je to vyjimka, a to jsem mela el. Medelu.Zaroven v ty dobe kojeny dite kolikrat sni treba sem tam par lzicek, ale je to spis takove ochutnavani. Moje dcera neco malo snedla, syn byl na mliku vyhradne do roka, proste do te doby i odmital cokoliv jineho.
Podle me je uplny sci fi u vetsiny zen, ze by odstrikaly dost mleka na celodenni pobyt ditete jinde. A tohle by tomu soudu mel nekdo idealne rict, mel by spolupracovat s detskymi psychology a klidne i laktacni poradkyni apod. A to se z nejakyho duvodu nedeje. Kdyby jo, nemysleli by si sedesatileti soudci, kteri nikdy nekojili, ze matka „proste odstrika“ a vyreseno
A nejde jen o kojeni, jde o to, ze jeden den dite otce neznalo a druhy den kvuli soudu slo k nekomu cizimu na cely den.
Soud musí rozhodnout tak, aby to bylo vykonatelne. To až na společnou péči vylučuje, aby ten rozsudek reflektoval realny život běžné rodiny, natož někoho, kdo nemá běžnou pracovní dobu. Zásadní je schopnost a vule rodičů se domluvit a to když chybí, tak jsou všechny rozsudky světa na… Ze je otec „cizi“, není chyba soudu.
@Zmatka píše:
A jak si predstavujes, ze by kojeni „vyresila“? Podle me max. odstavit a dat UM. Pohledem zpetne by to nakonec pro Bertika bylo asi to nejlepsi. Ale docela me sokuje, ze to tak ma byt. Ze jako kdyz se rozvedes, mela bys radsi dite odstavit.A jeste to neresi to, ze soud nenaridil asistovany styk, aby si Bertik zvyknul
tak pokud se bavíme o tom, že ve 2letech nelze dítko připravit na styk s otcem po dobu 6hodin, kdy nemůže být kojeno, tak se asi vážně nemáme o čem bavit… Pro mě je důležitější ve dvou letech zapracovat na vztahu s otcem, než nedostat MM po dobu 6 hodin, ale asi to máme každá jinak a nedomluvíme se.
@Zmatka píše:
Ach jo…ano, ja taky mliko mela a kojila jsem syna do peti. A stejne jsem nic neodstrikala. A je to uplne normalni. To dite si to proste vytahne jinak a lip, nez odsavacka.
Ja bych desetimesicni mimino proste predavat na sest hodin vazne nechtela a uz vubec ne cloveku, kteryho to mimino nezna.
Muze byt hystericka, ale kde je pricina a nasledek? Byla hysterka predtim, nez ji rvali dite, nebo potom?
Tak znovu, nebylo mu deset měsíců, byl mu víc než rok - to za prvé (mimochodem, víš, že tohle nenápadné posouváníčko je v podstatě manipulace úplně přesně na úrovni toho, co dělá ta matka?)
A za druhé - je úplně fuk, co TY bys chtěla nebo nechtěla. Ten člověk je jeho otec (otec, kterého mu ona sama vybrala), na styk s dítětem má úplně stejné právo jako matka - a matka tohle musí respektovat a v zájmu dítěte (pokud jí skutečně ten zájem leží na srdci) udělat vše pro to, aby předávání a společná péče probíhaly hladce.
Ne do toho hodit vidle tím, že místo aby frekvenci kojení snížila na minimum, udělá přesný opak, plně kojit bude ještě za další dva roky, otce tím bude vydírat… a ještě dopustí trapné hysterické scény typu „rvou mi skoro tříleťáka od prsu“, aby měla co házet do tisku
![]()
@Zmatka píše:
A jak si predstavujes, ze by kojeni „vyresila“? Podle me max. odstavit a dat UM. Pohledem zpetne by to nakonec pro Bertika bylo asi to nejlepsi. Ale docela me sokuje, ze to tak ma byt. Ze jako kdyz se rozvedes, mela bys radsi dite odstavit.A jeste to neresi to, ze soud nenaridil asistovany styk, aby si Bertik zvyknul
Tak to zas nesouhlasím. Po roce už se kojené dítě snadno naučí, že kojení je jen na spaní třeba, nebo jen ráno a večer. Opravdu měla dost času kojení omezit a dat dítěti jiné formy uklidnění a seberegulace, nezávislé na její osobě.
@Villanelle píše: Že z toho dítě má trauma věřím. jenže zase, matka tvrdí, že otec asistovaný styk odmítal. Otec, že za matkou chodil i s asistentkou z nějaké organizace, aby teda splnil matčin požadavek na styk a stejně mu dítě nedala.A trauma by dítě mělo mnohem menší, kdyby se matka chovala v zájmu dítěte, toť můj názor.
přesně. Já i věřím, že pro dítko je současná situace hrozná. Ale netraumatizuje ho „střídavka“, ale ty vztahy, které rodiče nyní spolu mají a jak problémy řeší. Takže to, že nyní je dítko traumatizované, není chybou posledních dnů a chybou posledních let…
@Zmatka píše:
Ach jo…ano, ja taky mliko mela a kojila jsem syna do peti. A stejne jsem nic neodstrikala. A je to uplne normalni. To dite si to proste vytahne jinak a lip, nez odsavacka.Ja bych desetimesicni mimino proste predavat na sest hodin vazne nechtela a uz vubec ne cloveku, kteryho to mimino nezna.
Muze byt hystericka, ale kde je pricina a nasledek? Byla hysterka predtim, nez ji rvali dite, nebo potom?
Tak toho maleho mela naucit pit caj, vodu, UM, to je jedno. Vedela moc dobre, ze maji mit “stridavku”, mela si to zaridit. A ne brat kojeni jako paku pro otce, soudy aj.
@ondrej190 píše:
No tak, ve 4 mesicich odešel (nebo byl odejit, to je uplne jedno), tak mu bylo braneno, on se snazil o kontakt, pani se ukazala, jaka je.
Uklidneni se nedockal, zkusil to pres Ospod, 2 mesice to nikam nevedlo a tak po cca 4 mesicich to mohl zacit resit s právníkem.
Treba to tak nebylo, ale ty vidis jenom to, co chces.
Mezitim si dite majitelka k sobe co nejvic pripoutala.Ale celkove jsem prijemne prekvapeny, ze velka většina mistnich zen takove jednani odsoudila. Casy uz se snad lepsi.
Ne, je to normální. My totiž jsme schopné hledět na zajem dítěte. to ty se fanaticky zastáváš otců, ať udělají cokoliv a v životě jsi nebyl schopen prehlednout své vlastní ego a přiznat, že pravdu má matka. tak třeba se tady něčemu přiučíš ![]()
@ondrej190 píše:
Muzu zdroj? Ja naopak cetl, ze vloni pres Vanoce byl pryc 14 dni.
A i kdyby, tak si praci prizpusobi.Jak muzes vedet, ze ne? Přání otcem myslenky.
Proč si neodpustis větu přání otcem myšlenky? Letos bude v Japonsku a Jižní Koreji, píší média, tak nechápu, proč dítě nemůže být střídavě s ním a střídavě s matkou.
Ach, koukám, že Ondřej už tu má svou erekci nad tím, že „vyhrál“ otec bez ohledu na to, že dítě prohrálo na celé čáře.
@Keyllah píše:
Tak pokud nezvládla dítko předávat a vyřešit „kojení“ od jeho 1 roku do 2,5let, tak si opravdu myslíš, že problém nastal až nyní a nebyl tam od začátku?jako že za 18 měsíců nedokáži dítko připravit na to, že nebude 6hodin jednou za několik dnů kojené?
ani ve 2letech?
Já myslím, ze matka udělala chybu v tom, ze svůj případ postavila na kojení. Bertík není novorozenec, batole vydrží par hodin bez kojení, pokud je spokojene s osobou kterou má rad. Jsem dlouho kojici matka, obe dcery jsem kojila dlouho +- 3roky, ale bez priblemu v 1,5roce občas strávily par hodin beze mě, s tatínkem, s babičkou, mladší dcera se straší dcerou. Neumím si, ale představit, ze bych je v tomto věku bez přípravy dala někomu cizímu na 6hodin. To je pro většinu děti traumatizující, vždyť i v jeslich, školkách, jsou zvykaci procesy. Bertík svého otce neznal, byl pro nej cizi, takže nechápu jak muže soud náridit batoleti které z toho nemá rozum aby muselo být bez matky s cizím člověkem a je jedno, ze ten člověk ho zplodil. Návštěvy měly být ze začátku v přítomnosti matky a otec pokud by mu šlo o blaho dítěte by s tím souhlasil.
@MamkaDouDou píše:
Tak jsem si to dohledala. A vychází mi z toho, že nikdo vlastně nehledí na zájem dítěte. Otec, který odejde od čtyřměsíčního dítěte a pak neumí připustit styk s mediátorem když ho dítě nezná a nechce k němu. Matka, která to tahá na veřejnost bez ohledu na ochranu jeho soukromí a přebytkem emocí mu to dělá ještě těžší. A soud který nehledá nejlepší pro dítě.Traumatizované dítě s přetrhanými vazbami, absolutním emočním zmatkem. Good job everyone!
A jinak o těch zánětech, co tu někdo psal jsem info nenašla, ale jestli soud nebral ohled na lékařsky ověřené zprávy tak je to humus největší.
Asi tak, no. A pokud vím, matka se snažila o asistovany kontakt.
@Alušáček píše:
Já myslím, ze matka udělala chybu v tom, ze svůj případ postavila na kojení. Bertík není novorozenec, batole vydrží par hodin bez kojení, pokud je spokojene s osobou kterou má rad. Jsem dlouho kojici matka, obe dcery jsem kojila dlouho +- 3roky, ale bez priblemu v 1,5roce občas strávily par hodin beze mě, s tatínkem, s babičkou, mladší dcera se straší dcerou. Neumím si, ale představit, ze bych je v tomto věku bez přípravy dala někomu cizímu na 6hodin. To je pro většinu děti traumatizující, vždyť i v jeslich, školkách, jsou zvykaci procesy. Bertík svého otce neznal, byl pro nej cizi, takže nechápu jak muže soud náridit batoleti které z toho nemá rozum aby muselo být bez matky s cizím člověkem a je jedno, ze ten člověk ho zplodil. Návštěvy měly být ze začátku v přítomnosti matky a otec pokud by mu šlo o blaho dítěte by s tím souhlasil.
tak ono, když ti někdo i asistovaný styk bojkotuje právě s odkazem, že musí být dítko kojeno, tak to akceptuješ jednou, dvakrát a pak už prostě dojde na lámání chleba. Čas na to seznámit dítko se svým otcem měla, je jen otázkou, zda ji nevyhovovalo ho udržovat ve fázi „cizí“. Možná si myslela, že tím na to vyzraje a vyhraje a v konečném důsledku se to obrátilo proti dítěti. Jen pro zajímavost, jak dlouho by jsi ty sama akceptovala zabránění styku s vlastním dítětem? Jak dlouho by jsi to nechala být, než by jsi přistoupila k řešení, které dítko poznamená? ![]()
Četla jsem rozsudky soudu a viděla Bářino,,vystoupení " na videu. Všechno odstartovala Bára, kdy od malička bránila otci ve styku dítěte
. Teď se oba chovají jak b.lbci, bohužel nejvíc trpí Bertík. Vše je medializované a o to to bude pro dítě horší! Barbora Plachá udělala ze sebe akorát tak psychicky labilní krávu a veřejně pomlouvá svého manžela, jeho rodinu, Policii, soud, OSPOD a všechny orgány. Nehledě na to, že manžela obviňuje z nepravdivých nařčení (sexuální zneužívání syna, domácí násilí, únos syna, atd. ) a vědomě udává jeho adresu, či adresu jeho rodičů, aby je obyvatelstvo veřejně lynčovalo! ![]()
Zatímco Marek Štilec jen nasdílel rozsudek soudu a vydal prohlášení o prohlášení o lživosti manželky.
Přikláním se více k Markovi a doufám, že bude Bertík naprosto v pohodě a nebudou ho lidé s touto šaškárnou už navždy spojovat!