Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Parenicka
10.11.23 10:55
  • Citovat
  • Upravit
Parenicka
10.11.23 10:55
@MamkaDouDou píše:
A kde to info berete? Já to nikde nenašla.

otec to ma stale na fb, Marek Štilec

• Citovat
  • Upravit
41182
10.11.23 10:56
@Alušáček píše:
Pokud vím tak matka chtěla asistovany styk, ale nebylo tomu vyhověno.. Otec dite opustil ve 4mesich, pal musí tedy počítat s následky a ne se o dite násilím rvát. Stejně se o dite nestará, dite je u prarodičů ne s otcem. Já bych svoje dite nikdy neopustila, tím pádem bych nikdy nemusela být v této situaci a hlavně bych nikdy neudělala nic takového aby se moje dite trápilo. neříkám, ze matka Bertika v ničem neudělala chybu, ale otec bez pezpaterní zmetek, který mysli jen sám na sebe a svoje ego.

chápu, měl to nechat být a o syna se nezajímat. Natož se nedej bože soudit o to, aby ho mohl vidět a být s ním :think: Jen pro zajímavost -) píšeš, že ho ve 4 měsících opustil, neměl zájem, ale zároveň již v 10 měsících měl být rozsudek o tom, kdy se s ním může stýkat? to o nezájmu moc nevypovídá, spíš to vypadá, že jak se rozešli, začal se o něj soudit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
10.11.23 10:57
@Parenicka píše:

Plus matka dost aktivní na instagramu. Tam se mimojiné i chlubila, že se s malým schovává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
10.11.23 10:58
@Parenicka píše:

Nemám FB. Vycházela jsem z médií.

• Citovat
  • Upravit
4072
10.11.23 10:59
@Parenicka píše:
celé video z předání

Fuj, jsem se na to podívala… toto předvádět před tím dítětem. :poblion:
Edit: A vtipné je, že ona na svém instagramu popisovala předání úplně jinak, že otec chladnokrevne odnesl dítě, hodil ho do sedačky, zatímco dítě řvalo, ani ho nepřipoutal a odjel.

Příspěvek upraven 10.11.23 v 11:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
@MamkaDouDou píše:
Pracuju v advokátce a můj muž je advokát, představ si že představu mám. Řešit to samozřejmě bude PČR a pak tresto, ale pokud takové podezření je, tak k tomu soud přihlíží. Pokud už to PČR prošetřils, tak můžeš první část vypustit.Soud ho měl nařídit, protože to je nejlepší řešení pro dítě.

tak ale snad víš, když tedy pracuješ v advokátce, že podané trestní oznámení neznamená automaticky podezření a jen podaným trestním oznámením se opatrovnický soud zabývat opravdu nebude, to by neděla nic jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952

Za mne je v tomto příběhu strašné rozhodnutí soudu.
Ani jedno z mých třech dětí by v roce nezvládlo být beze mne šest hodin. Otec našich dětí je s námi neustále v kontaktu ( pracuje z domu), je hodně aktivní táta. A stejně kolem roku dětí akurát nastal čas, abych se mohla vzdálit tak na maximálně tři hodiny jednou týdně. Rozhodně nehrozilo, aby s mými dětmi mohl být někdo jiný, než koho vídají každodenně. Když si babička vynutila ( nedočkavá u prvního dítěte), to pak následovalo množství ubrečených hodin, probdělých nocí a výrazné zvýšení separační úzkosti.
Ve dvou letech mých dětí už konečně byly schopné strávit beze mne šest hodin, ale určitě ne třikrát týdně. A toto v tomto případu to chtěl soud po Bertíkovi už v roce.
Strávit beze mne noc, to u mých dětí přišlo na řadu ještě mnohem později.

Ne všechny děti jsou stejné jako mé děti.
Ale všechny si jsou více méně podobné. Každé potřebuje primárního pečovatele nablízku. A každé potřebuje mámu i tátu.
Každé dítě potřebuje, aby soud rozhodoval hlavně v jeho zájmu, ne v zájmu emočně nezralých rodičů.

A prostě až do této doby jsem si myslela, že žijeme v krajině, kde soudy rozhodují v zájmu dětí a ne v zájmu rodičů.
Za mne otec, který má enormný zájem o své dítě, zvládne trávit s dítětem několikrát týdně čas i v přítomnosti matky, kterou nesnáší. Aby o pár měsíců na to mohl s ním být sám ( ale ne na šest hodin)!!! Kolem dvou let dítěte, v případě hodně angažovaného otce, který si před tím nacházel čas několikrát týdně, nastává doba, aby spolu mohli být šest hodin v kuse. Ale nenastává čas na střídavou péči!
To přece neznamená omezování práv otce, jenom ohled na vývojové potřeby dítěte. Kolem třech čtyřech let pro mně nastává doba, kdy dítě zvládne strávit dva víkendy v měsíci bez primárního pečovatele a několik dalších schůzek za týden. A možná jen o rok dva později je čas na střídavou péči, ale pořád tak, aby bylo jasné, kde má dítě hlavní domov.

Neumím si představit, jak bych měla roční dítě připravit, aby to ve dvou letech bylo schopné.

Je smutné, když děti mají za rodiče mají emočně nezralé jedince, kteří si přes dítě řeší vlastní spory. Když oba myslí jen na svůj zájem a ne na zájem dítěte. Když oba evidentně lžou a používají na boj soudy.

Ale proč ani soudům nejde o zájem dítěte?

Kdyby mi chtěl někdo brát dítě v jeho roce na šest hodin, budu rozhodnutí soudu mařit a bojovat jak lvice. Budu hysterická - a ani nemusím být emočně nezralá. Jen prostě mi příroda, tak jak většině žen, pomocí hormonů zařídila, že jsem s dítětem jedna jednotka a nevzdalujeme se od sebe. Příroda to tak zařídila ne proto, že matka to potřebuje, ale že dítě to potřebuje - mít u sebe pevně připoutaného primárního pečovatele.

Kdyby se mi stalo, že se můj muž zakouká jinde a odejde s jinou ženou, umím si představit, že nás nejstarší šestiletý kluk by chtěl mít hlavní domov u táty. Obrečela bych to, ale pustila bych ho - a byla připravena mít to přesně tak, jak to potřebuje náš syn. Zvládla bych dávat muži čtyřletou dcerku na dva prodloužené víkendy v měsíci plus několik odpolední. Ale kdyby si chtěl vzít nejmladší téměř dvouletou dcerku na noc, strašné bych vyváděla. A klidně bych se poprala i s policajty. A nemyslím, že bych měla vinu já, ale soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parenicka
10.11.23 11:00
@Villanelle píše:
Fuj, jsem se na to podívala… toto předvádět před tím dítětem. :poblion:

ona dala na instagram jen osekanou verzi a tam ji 99% lidi psalo ze je oběť ona :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.11.23 v 11:00

• Citovat
  • Upravit
41182
10.11.23 11:00
@Villanelle píše:
Plus matka dost aktivní na instagramu. Tam se mimojiné i chlubila, že se s malým schovává…

jj, museli po ní vyhlásit pátrání…to taky o něčem vypovídá. A vystavovala tedy těmto traumatickým zážitkům dítko ona, nebo otec? chudák dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
10.11.23 11:01
@g.sandova píše:
Tak obvinit že sexuálního napadení je hodně blbý, a měla vědět, že tohle se obrátí proti ní. J

Tak toto se velice rychle může obrátit proti ní a pak by u soudu stála ona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parenicka
10.11.23 11:03
@Keyllah píše:
Tak toto se velice rychle může obrátit proti ní a pak by u soudu stála ona…

on uz psal myslim jeho otec nebo on, ted nevim, ze na ni podali oznameni za pomluvu, ona rekla ze je pedofil, homosexual apod. a to pro nekoho, kdo pracuje s detmi, jeste ve sboru :D, muze byt likvidační

Příspěvek upraven 10.11.23 v 11:04

• Citovat
  • Upravit
2902
10.11.23 11:03

Jak to celé pročítám, tak si myslím, že v tomhle případě šly zájmy dítěte stranou. Nějak se zapomnělo na to, že dítě není věc, že to není jako třeba auto, které si bereme na střídačku. Kdyby byli oba rozumní, tak táta řekne: " Rád bych se podílel na výchově, nechci ztratit se synem kontakt. Uvědomuji si, že je ještě malinkej a chce být s mámou, proto bych si ho vzal tak dvakrát týdně jen na hodinku na dvě a až bude starší, můžeme se vídat častěji a déle." A kdyby byla máma rozumná, tak by s tím souhlasila, nehledala by výmluvy proč to nejde, a dítě by na pobyt s tatínkem pomalu připravovala. A kdyby tatínek viděl, že jsou problémy, že dítě třeba pláče a nechce s ním být, tak by souhlasil s tím, že že začátku půjde s nimi na procházku i maminka. Protože to děcko, když by vidělo, že ten pán, co s nimi chodí na procházku, se k němu hezky chová, hraje si s ním a vůbec i maminka je s ním v pohodě, tak by si takhle zvyklo rychleji. No, jenže tady je to na nože, tak se raději budou tahat po soudech a dítě se mezi nimi bude plácat jak nudle v bandě a z jedné i druhé strany bude slyšet, jak je ten druhý rodič strašně zlý. A ty vztahy v rodině budou pochroumané už navždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15246
10.11.23 11:04
@Keyllah píše:
chápu, měl to nechat být a o syna se nezajímat. Natož se nedej bože soudit o to, aby ho mohl vidět a být s ním :think: Jen pro zajímavost -) píšeš, že ho ve 4 měsících opustil, neměl zájem, ale zároveň již v 10 měsících měl být rozsudek o tom, kdy se s ním může stýkat? to o nezájmu moc nevypovídá, spíš to vypadá, že jak se rozešli, začal se o něj soudit…

Neříkám, ze to měl nechat být, ale mohl to zkusit normálně, navštěvovat dite, vzít si ho na chvíli aby k němu získal kluk důvěru. Ne ho vyrvat z domova a soupnout k prarodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parenicka
10.11.23 11:06
@Alušáček píše:
Neříkám, ze to měl nechat být, ale mohl to zkusit normálně, navštěvovat dite, vzít si ho na chvíli aby k němu získal kluk důvěru. Ne ho vyrvat z domova a soupnout k prarodičům.

v rozsudku je napsano, ze matka argumentuje tim, ze ho otec nezna, a to soud nebere v potaz protoze ona byla ta, co jim nedovolila styk aby se poznali… zacarovany kruh

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna