Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@MamkaDouDou píše:
Imunita. Emoční stabilita. Vývoj mozku.Rovnou řekni, že kojení nesnášíš a netvař se že o něm něco víš. Btw. je dudlík náhražka prsa, ne naopak. Proto se mu říká šidítko.
Jo ve 2,5 letech dite nepotrebuje uz ani ten dudlik prave vis ![]()
A co deti, ktery nejsou kojeny? Maj spatnej mozek? Ja taky kojena nebyla a prekvapive mam lepsi imunitu nez plno kojenejch vrstevniku, dokonce i mozek mi dobre funguje. Hele nejsem proti kojeni, ale 2,5 lety dite uz ho nepotrebuje. Kdyz to jde, az si kazdej koji, jak chce.. me to teda uz prijde divny, kdyz takhle velky dite vidim na verejnosti na prsu, ale co.. ale tady to uz nejde, to dite to fakt prezije
@MamkaDouDou píše:
Imunita. Emoční stabilita. Vývoj mozku.Rovnou řekni, že kojení nesnášíš a netvař se že o něm něco víš. Btw. je dudlík náhražka prsa, ne naopak. Proto se mu říká šidítko.
Proč bych měla kojení nesnášet? Jen proto, že mi kojení děti „do puberty“ přijde divný? Jsem pro kojení děti tak do roka.Nebo mi chceš říct, že když kokos dvouleté, tříleté dítě 4krat za noc, tak mu vždycky pak vyčistíš zuby? Asi těžko co.
@Bytsamsebou píše:
Jako jak vypadá?
Myslim celkove. Matka je tu rozebraná, tak jestli neni nekde rozebrán otec. Jen me to zajima. Jak vypadá je asi to posledni co me zajímá. Mozna se o něm piše někde jinde. ![]()
@Adull píše:
Proč bych měla kojení nesnášet? Jen proto, že mi kojení děti „do puberty“ přijde divný? Jsem pro kojení děti tak do roka.Nebo mi chceš říct, že když kokos dvouleté, tříleté dítě 4krat za noc, tak mu vždycky pak vyčistíš zuby? Asi těžko co.
Kojení 2,5 dětí a starších mi přijde ujetý. Já kojila skoro do roka. Od šesti měsíců už jedl. A kojení jsem pomalu omezovala. Hodně brzo mu vyrostly zuby a kousal mě.
@DandátkoP píše:
Jo ve 2,5 letech dite nepotrebuje uz ani ten dudlik prave visA co deti, ktery nejsou kojeny? Maj spatnej mozek? Ja taky kojena nebyla a prekvapive mam lepsi imunitu nez plno kojenejch vrstevniku, dokonce i mozek mi dobre funguje. Hele nejsem proti kojeni, ale 2,5 lety dite uz ho nepotrebuje. Kdyz to jde, az si kazdej koji, jak chce.. me to teda uz prijde divny, kdyz takhle velky dite vidim na verejnosti na prsu, ale co.. ale tady to uz nejde, to dite to fakt prezije
Tvůj názor a zkušenost je ale pro výzkum a statistiku irelevantní. Ano, statisticky mají nekojené děti horší imunitu a větší předpoklad k určitým onemocněním. Proto WHO extended breastfeeding doporučuje, na základě vědeckého výzkumu, ne na základě toho, co komu přijde normální. Dítě má na kojení nárok ze zákona. Pokud pracuješ, zaměstnavatel ti musí poskytnout na kojení pauzu. Dítě se má v ideálním případě kojit do samoodstavu a rozhodně mu v tom nemá bránit soud a kdyby otec skutečně to dítě miloval, tak to s matkou vyřeší tak, aby mohla nakojit i když je v péči otce. Jenže tady v tomto případě nehledí na práva dítěte ani jedna strana.
@topazio píše:
Kojení 2,5 dětí a starších mi přijde ujetý. Já kojila skoro do roka. Od šesti měsíců už jedl. A kojení jsem pomalu omezovala. Hodně brzo mu vyrostly zuby a kousal mě.
Přesně. Navíc, když matka kojí tři, čtyřletý dítě třeba na pláži, tak mi to přijde až úchylný.
Vtipný, jak tady spousta lidí ví, jestli cizí dítě potřebuje, nebo nepotrebuje ve 2,5 letech kojení
… Moje dcera má 2,5 a kojí se mnohokrát denně, zvlášť ji to pomáhá zvládat náročný situace. V roce, dokonce ani ve dvou letech jsem od ní na víc než 5 hodin neodcházela, a to byla po tu dobu s otcem, se kterým taky od narození žije… Už mohu třeba jeden celý den odejít do práce, ale rozhodně ne každý, pokud chci, aby dcera byla celkově v pohodě… Takže mně přijde normální, že dítě má v tomto věku téměř neomezený přístup k primární pečující osobě, což je v našem i jejich případě matka ![]()
@MamkaDouDou píše:
Tvůj názor a zkušenost je ale pro výzkum a statistiku irelevantní. Ano, statisticky mají nekojené děti horší imunitu a větší předpoklad k určitým onemocněním. Proto WHO extended breastfeeding doporučuje, na základě vědeckého výzkumu, ne na základě toho, co komu přijde normální. Dítě má na kojení nárok ze zákona. Pokud pracuješ, zaměstnavatel ti musí poskytnout na kojení pauzu. Dítě se má v ideálním případě kojit do samoodstavu a rozhodně mu v tom nemá bránit soud a kdyby otec skutečně to dítě miloval, tak to s matkou vyřeší tak, aby mohla nakojit i když je v péči otce. Jenže tady v tomto případě nehledí na práva dítěte ani jedna strana.
Takže, když se dítě nebude chtít samoodstavit, tak ho budeš kojit ještě na střední?
@MamkaDouDou píše:
Jako sorry, ale toto může tvrdit jen nějaká Lesana! Taky jsem kojila obě děti skoro do roka a přesto bych si v životě nedovolila tvrdit, že děcka, která nebyla kojená a vyrostla na Sunaru, tak mají horší imunitu, jsou emočně nestabilní a mají hůře vyvinutý mozek, než děcka kojená…
![]()
@Adull píše:
Takže, když se dítě nebude chtít samoodstavit, tak ho budeš kojit ještě na střední?
@deMerteuil píše:
Vtipný, jak tady spousta lidí ví, jestli cizí dítě potřebuje, nebo nepotrebuje ve 2,5 letech kojení… Moje dcera má 2,5 a kojí se mnohokrát denně, zvlášť ji to pomáhá zvládat náročný situace. V roce, dokonce ani ve dvou letech jsem od ní na víc než 5 hodin neodcházela, a to byla po tu dobu s otcem, se kterým taky od narození žije… Už mohu třeba jeden celý den odejít do práce, ale rozhodně ne každý, pokud chci, aby dcera byla celkově v pohodě… Takže mně přijde normální, že dítě má v tomto věku téměř neomezený přístup k primární pečující osobě, což je v našem i jejich případě matka
Takže ji učíš, že pri stresu pomáhá zaplácnout si žaludek
to ji do budoucna hodně pomůže ![]()
@ondrej190 píše:
Neblbni, jen tak nekoho na psychiatrii nezavrou.
A ano, problem mohl byt jeji vztah s otcem, ale to je jeji problém, nema to odnaset to dite.
Ze opomijis falešné obvineni z pedofilie, a vice nez 100× nepredani ditete, o tobe neco vypovídá.
Zrejme ses zastance toho, ze posledni slova ma mit vzdycky zena, ktera ma vzdycky nakonec rozhodnout, jak to bude.
A jsi si 100% jistý, že to obvinění je falešné? Říkám na začátku, že nejsem na 100% na její straně, ale že bych pochopila, proč ho nechce předat bez dozoru, pokud si myslí, že je zneužívaný a to vyšetřování bylo odloženo, ne uzavřeno, co jsem četla, to je dost podstatný rozdíl…
Já osobně si myslím, že do té doby naprosto psychicky zdravý jedinec se může pod tíhou nátlaku, výhrůžky a nespravedlivých obvinění zhroutit a skončit na psychiatrii, to jen na okraj k té druhé matce, ženy jsou daleko víc emocionální…
Myslím, že tento otec je sebestředný hajzl, což teda není samozřejmě důvod, aby nemohl své dítě vídat…ale měla bych tím trochu pochopení pro Báry hysterické jednání…a ona mu netakazovala styk, jen chtěla bezpečí pro syna…
Mnoho lidí se ptá, proč se toho případů nechytaji média, případně nějaký právník.
Víte proč? Protože soudný člověk vidí, že matka v právu není a nepomohlo by tomu nic a nikdo, vidí že matka je psycho, lže, překrucuje, křivě obviňuje, poukazuje na konkrétní osoby, zveřejňuje jejich jména a adresy.
Tímhle chováním si nás. ala do vlastního hnízda a všichni od ní dávají ruce pryč.
Z jejího chování je patrné, že není v pořádku. Dítě je chudák, to bezesporu. Otec zveřejňuje pouze soudní rozhodnutí a distancuje se od jejich prohlášení, křivá obvinění popírá.
Předání dítěte jsem viděla na videu a jediný kdo dítěti způsobil trauma, byla matka. Než udělala scénu, dítě bylo v klidu.
Myslím že rodiče otce jsou svatí, po tom co o nich a jejich synovi navykladala, ji ještě pustili k sobě domů, dali ji oběd, uvařili kávu, nakojila dítě… Ooo jak to musí být hrozní lidé.
Tohle tam říkala, jen to zase překroutila, aby to vyznělo hrozně.
Já ji teda teda nevěřím ani slovo. Podělala si to sama.
Stejně jako paní Michaláková, když někomu soud odebere děti, je k tomu důvod ať si ta dotyčná osoba není vědoma svého pochybení, vždycky tam je.
@Uslava píše:
Myslim celkove. Matka je tu rozebraná, tak jestli neni nekde rozebrán otec. Jen me to zajima. Jak vypadá je asi to posledni co me zajímá. Mozna se o něm piše někde jinde.
Myslím, že má soudnost a k věci se už veřejně nevyjadřuje. Určitě dostal od všech orgánů a právníků rady, že nemá na svou manželku Barboru reagovat, má se vyhýbat jakýmkoliv konfliktům, či fyzickému napadení a má jí maximálně předat základní informace u předávání Bertíka. Za mě to zvládá naprosto v pohodě a to lze vidět i na videu, jak s naprosto klidnou hlavou dává Bertíka do auta, zatímco ho Barbora komanduje a vulgárně mu nadává.
@Adull píše:
Co chceš ty a co ti přijde normální je absolutně irelevantní. Čistit zuby není třeba, protože MM má protektivní funkci. ![]()