Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3258
10.11.23 16:10

Bertíka je mi opravdu líto, tohle by žádné dítě zažívat nemělo. Viděla jsem část toho videa z předání, celý jsem to nedala. Na FB jí spousta lidí obhajovala, jak se jí nediví, že projevuje emoce… No já nevím, mě se nezdálo, že by v tom byly emoce, přišlo mi to jako hodně slabej hereckej výkon. Navíc mám z matky ten dojem, že hraní si na oběť a to že je středem pozornosti, jí vlastně vyhovuje. Myslím, že by se měli v zájmu toho malého dohodnout, aby mu nezpackali celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
10.11.23 16:10
@Elfido píše:
No ale sama tam snáď vidíš, že „should be breastfed on demand“ sa týka kojencov, nie akéhokoľvek ešte neodstaveneho dieťaťa.Ale inak who naozaj je silne biased v prospech kojenia a úplne nerozlišuje medzi kojenim v rôznych prostrediach. Je dosť rozdiel, či ide o dieťa bez prístupu k rozumnemu jedlu a pitnej vode alebo o dieťa ktoré má prístup k bezpečnej a plnohodnotnej strave. Toto napríklad je častý faul u tunajších propagatorov kojenia, vytiahnu štúdiu z Ugandy a na nej robia závery o vplyvoch na európske dieťa.

To vidím, jak to souvisí s výhodami dlouhodobého kojení?
Asi vím kam míříš, oni musí vyvažovat ty misky vah proti Nestlé etc. Ale znáš organizaci, která dlouhodobé kojení nepodporuje? WHO, CDC, AAP, ČPS?

Zdravotní výhody prodlouženého kojení vychází z data based studií třeba ze Švédska a Británie. Nebo jako myslíš, že v Ugandě kojené děti trpí menší mírou obezity?

• Citovat
  • Upravit
4072
10.11.23 16:12
@Big boss píše:
Mnoho lidí se ptá, proč se toho případů nechytaji média, případně nějaký právník.

Víte proč? Protože soudný člověk vidí, že matka v právu není a nepomohlo by tomu nic a nikdo, vidí že matka je psycho, lže, překrucuje, křivě obviňuje, poukazuje na konkrétní osoby, zveřejňuje jejich jména a adresy.
Tímhle chováním si nás. ala do vlastního hnízda a všichni od ní dávají ruce pryč.

Z jejího chování je patrné, že není v pořádku. Dítě je chudák, to bezesporu. Otec zveřejňuje pouze soudní rozhodnutí a distancuje se od jejich prohlášení, křivá obvinění popírá.

Předání dítěte jsem viděla na videu a jediný kdo dítěti způsobil trauma, byla matka. Než udělala scénu, dítě bylo v klidu.

Myslím že rodiče otce jsou svatí, po tom co o nich a jejich synovi navykladala, ji ještě pustili k sobě domů, dali ji oběd, uvařili kávu, nakojila dítě… Ooo jak to musí být hrozní lidé.
Tohle tam říkala, jen to zase překroutila, aby to vyznělo hrozně.

Já ji teda teda nevěřím ani slovo. Podělala si to sama.

Stejně jako paní Michaláková, když někomu soud odebere děti, je k tomu důvod ať si ta dotyčná osoba není vědoma svého pochybení, vždycky tam je.

Vždycky ne. Viz druhý případ aktuální, kdy kromerizsky soud odebral chlapce matce, na instagramu jako mamatonevzda. Tam soud naprosto selhal, soudkyně musela mít mrtvici, jinak si její rozhodovací schopnosti vyložit neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
10.11.23 16:14
@Temnástranasíly píše:
Ale úplně pomíjíš příčinu a následek, když se teda ženské podaří zrušit vztah s otcem dítěte, tak už nemá právo ho vidět? To přece nedává smysl.

A jak to tedy je. ona ho vyhodila nebo on odešel? Protože jestli to druhé, tak první kdo si ten vztah zrušil byl on.

• Citovat
  • Upravit
5098
10.11.23 16:16
@BohunkaP píše: Šest hodin třikrát v týdnu s vlastním otcem je naprosto přiměřená doba.

Samozřejmě se to dalo (a mělo) udělat lépe - zajistit všemi prostředky, aby to šlo postupně a „na zvykačku“ - ale bohužel, stalo se to takto (a ty ani nikdo z nás fakt nejsme v pozici, kdy bychom mohli posoudit, čí vina na tom byla větší).

Pokud jsi v pozici matky, tak se nad tím můžeš klidně rozčilovat (a snažit se to příslušnými právními prostředky rozporovat) - pokud máš ale skutečně na prvním místě zájem vašeho společného dítěte, tak už v tu chvíli začneš napínat všechny síly k tomu, abys mu to usnadnila (kdyby to rozporování nedopadlo). Nebudeš ho na sebe ještě víc připoutávat, kojit ještě o to častěji (abys dokázala, že je dítě neodlučitelné) a spoléhat se na to, že ONO SE něco třeba změní. Když se to náhodou změní, bude to skvělé - když ne, musíš být připravena a mít připravené i to dítě.

Jenomže tato matka má bohužel v žebříčku hodnot na prvním místě ne zájem dítěte (i když to se vší vehemencí hystericky vykřikuje), ale co nejvíce poškodit a vytrestat jeho otce. Ten sice není o moc lepší, o to nic - jak jsem psala, jsou to dva psychicky labilní šašci, jejichž chování by mělo regulérně podléhat trestům - ale medializovat matku jako ubohou oběť je zcela mimo mísu.

Ok to tvrdis ty, ze primerena. Rada zen ti tady napsala, ze primerena jim neprijde. Ani mne ne a to, promin, uz mam dve. Ten, kdo by to mohl urcit, je detsky psycholog.

Nechci do nekoho rejt, ale je jasne, ze pokud si odstavila dite ve trech mesicich a uspavala tak, ze si porvalo samo v postylce, tak asi nevis, ze kdyz to chce nekdo delat laskaveji vuci diteti, ze to dite je pak na matku proste navazanejsi. Vyrvat ho muze nechat kdokoliv, to mas recht. Uspat bez slz u sebe muze jen mama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3258
10.11.23 16:16
@MamkaDouDou píše:
A jak to tedy je. ona ho vyhodila nebo on odešel? Protože jestli to druhé, tak první kdo si ten vztah zrušil byl on.

To že odejde od matky přece neznamená, že nebude mít vztah s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
10.11.23 16:17
@Zmatka píše:
Prosim, mohly by se tu uz prestat vyjadrovat ohledne kojeni zeny, ktere nejspis nikdy nekojily, nebo max. pul roku? A siri tu nesmysly, jakoze kojeni nici zuby, co uz se davno vyvratily vyzkumy? Naopak kojeni pred kazy chrani.

Zde se může vyjadřovat každý. Já jsem kojila skoro rok. A jestli některá kojila méně jak půl roku, tak se taky může vyjádřit. Ale krátké kojení miminek kojofanatičky nepřežijí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
10.11.23 16:19
@Temnástranasíly píše:
Ale úplně pomíjíš příčinu a následek, když se teda ženské podaří zrušit vztah s otcem dítěte, tak už nemá právo ho vidět? To přece nedává smysl.

Ale jasne, ze ma pravo ho videt! Ale tak, by u toho to dite nebylo traumatizovany. Takze ne vyrvat matce a soupnout k babicce. Ale asistovany styk pod dozorem, kdy si dite postupne zvyka.

My byli nedavno na dovoleny a i kdyz svoji rocni neter znam, trvalo to dva dny, nez bez place zustala se mnou, aby si moje sestra dosla nakoupit nebo do sprchy. Musela me poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
10.11.23 16:20
@Ginella píše:
To že odejde od matky přece neznamená, že nebude mít vztah s dítětem.

Ne, neznamená. Ale znamená to, že první kdo opustil dítě byl on. Nejsem fanoušek lidí, co si udělají dítě a pak hned zjistí, že jim to nevyhovuje. Navíc opustit matku v tak senzitivním období dělají jen naprostí duševní chudáci. Sorry not sorry.

• Citovat
  • Upravit
34473
10.11.23 16:21
@Zmatka píše:
Prosim, mohly by se tu uz prestat vyjadrovat ohledne kojeni zeny, ktere nejspis nikdy nekojily, nebo max. pul roku? A siri tu nesmysly, jakoze kojeni nici zuby, co uz se davno vyvratily vyzkumy? Naopak kojeni pred kazy chrani.

Tady se může vyjadřovat každý, kdo chce. Není to uzavřená skupina dlouhodobě kojících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
10.11.23 16:22
@topazio píše:
Zde se může vyjadřovat každý. Já jsem kojila skoro rok. A jestli některá kojila méně jak půl roku, tak se taky může vyjádřit. Ale krátké kojení miminek kojofanatičky nepřežijí. :lol:

„Skoro rok“, takze si nikdy nekojila batole, dokonce si ani nekojila kojence po celou dobu jeho kojeneckyho vyvoje. Promin, ale pak shazujes dlouhodobe kojeni (coz tvoje nebylo), siris o nem nepravdy bez vlastni zkusenosti, a me by zajimalo, proc. Nejvic shazuji kojeni zeny, ktere (skoro) nekojily :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.11.23 16:25
@Ginella píše:
Bertíka je mi opravdu líto, tohle by žádné dítě zažívat nemělo. Viděla jsem část toho videa z předání, celý jsem to nedala. Na FB jí spousta lidí obhajovala, jak se jí nediví, že projevuje emoce… No já nevím, mě se nezdálo, že by v tom byly emoce, přišlo mi to jako hodně slabej hereckej výkon. Navíc mám z matky ten dojem, že hraní si na oběť a to že je středem pozornosti, jí vlastně vyhovuje. Myslím, že by se měli v zájmu toho malého dohodnout, aby mu nezpackali celý život.

To předání nezvládla v první řadě ona. A nepřijde mi ani moc chytrá. Kdyby byla, tak si to připraví úplně jinak a přesvědčivěji. Takhle se jen odkopala, že je to mizerná herečka a hysterka. Ani moc nešťastná mi nepřišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10836
10.11.23 16:25
@MamkaDouDou píše:
A jak to tedy je. ona ho vyhodila nebo on odešel? Protože jestli to druhé, tak první kdo si ten vztah zrušil byl on.

I kdyby odešel on, tak odešel od matky, né od dítěte. Měl zájem o svého syna, né o manželku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.11.23 16:27
@Bytsamsebou píše:
I kdyby odešel on, tak odešel od matky, né od dítěte. Měl zájem o svého syna, né o manželku.

A to bude možná ta příčina všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
10.11.23 16:28
@Zmatka píše:
Ok to tvrdis ty, ze primerena. Rada zen ti tady napsala, ze primerena jim neprijde. Ani mne ne a to, promin, uz mam dve. Ten, kdo by to mohl urcit, je detsky psycholog.Nechci do nekoho rejt, ale je jasne, ze pokud si odstavila dite ve trech mesicich a uspavala tak, ze si porvalo samo v postylce, tak asi nevis, ze kdyz to chce nekdo delat laskaveji vuci diteti, ze to dite je pak na matku proste navazanejsi. Vyrvat ho muze nechat kdokoliv, to mas recht. Uspat bez slz u sebe muze jen mama.

To je nesmyslný blábol (opět něco ve smyslu argumentace resp. manipulace, kterou používá dotyčná paní)- a pokud toto dokážeš vypustit z úst, další debata je opravdu bezpředmětná.

Zbytek tvého příspěvku nebudu komentovat – na podobné hloupé, nesmyslné (a skoro až drzé) osobní invektivy nemám potřebu reagovat, natož je vyvracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna