Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@MamkaDouDou píše:
Vykojené lesany z WHO![]()
„Breastfed children perform better on intelligence tests, are less likely to be overweight or obese and less prone to diabetes later in life. Women who breastfeed also have a reduced risk of breast and ovarian cancers. “
"WHO and UNICEF recommend that children initiate breastfeeding within the first hour of birth and be exclusively breastfed for the first 6 months of life – meaning no other foods or liquids are provided, including water.
Infants should be breastfed on demand – that is as often as the child wants, day and night. No bottles, teats or pacifiers should be used.
From the age of 6 months, children should begin eating safe and adequate complementary foods while continuing to breastfeed for up to two years of age or beyond."
WHO taky doporučuje celou řadu očkování. Řídíš se tím? Má tvoje dítě očkování proti neštovicím? Nebo covidu? Jen ať máme jasno, jak moc důsledná jsi v dodržování všeho co doporučují.
@Tosidelassrandu píše:
WHO taky doporučuje celou řadu očkování. Řídíš se tím? Má tvoje dítě očkování proti neštovicím? Nebo covidu? Jen ať máme jasno, jak moc důsledná jsi v dodržování všeho co doporučují.
Já bych věřila té vnučce. Zřejmě rodinná tradice dělat ze snach blázny, nedivila bych se, kdyby přesně o to jim šlo, aby v blázinci skončila i tady ta paní. Jestli mají ještě dalšího syna tak bych si dobře rozmyslela, jestli se k nim přivdat ![]()
Jinak je teda neznám takže těžko říct, manipulativní psychopat může být ve skutečnosti ta žena ne ten muž, ale často to tak bývá, že právě takový muž z vlivné rodiny má víc zastání a ženě nikdo nevěří.
Jen mě napadá, že asi přesně takové případy (ale nemedializované) stojí za těmi činy, když žena (nebo i muž) zabijí sebe i děti ![]()
@Marieke píše:
Já bych věřila té vnučce. Zřejmě rodinná tradice dělat ze snach blázny, nedivila bych se, kdyby přesně o to jim šlo, aby v blázinci skončila i tady ta paní. Jestli mají ještě dalšího syna tak bych si dobře rozmyslela, jestli se k nim přivdat
Jinak je teda neznám takže těžko říct, manipulativní psychopat může být ve skutečnosti ta žena ne ten muž, ale často to tak bývá, že právě takový muž z vlivné rodiny má víc zastání a ženě nikdo nevěří.
Jen mě napadá, že asi přesně takové případy (ale nemedializované) stojí za těmi činy, když žena (nebo i muž) zabijí sebe i děti
Přesně na tohle myslím taky. Bojím se, že tato matka, pokud opět dostane na pár dnů syna a přijde čas ho vrátit, je adeptkou na podobný čin ![]()
@Big boss píše:
Vy jste nepostřehly že o kojení vůbec nejde? Fakt van to nedošlo?
Našla si důvod jak si dítě uzurpovat pro sebe a nedávat ho otci, kdyby nekojila najde si něco jiného.
Za kojení se některé ženy schovávají velmi rády, proč „nepujcit“ dítě otci přes noc, na víkend…
Od určitého věku to prostě není považováno za relevantní důvod a je to tak správně.
Věřte, že existují ženy, které by dítě kojily klidně do puberty, jen, aby ho nemusely dávat otci.
Co si kdo myslí o přínosu mateřského mléka v pozdějším věku je úplně jedno, protože soud rozhoduje ve prospěch dítěte a podle soudů je pro skoro tříleté dítě mnohem důležitější styk s druhým rodičem něž kojení.
Tvrdí, že musí kojit, protože to jediné chlap nemůže
To, že on dítě neuspí, neumí ho oblíknout nebo mu uvařit by ji neprošlo, tak si myslela, že tohle tvrzení a k tomu trestní oznámení ji zajistí, že bude mít dítě sama pro sebe.
@Yxc28 píše:
Schválně si ještě přečtěte vyjádření vnučky pana Štilce (Bertíkovo sestřenice) - je pravděpodobnější, že se v jedné rodině už podruhé objevil případ s bláznivou snachou, které je třeba odebrat dítě, nebo že chyba bude asi jinde?
Chudák dítě. Ten nemá o koho se opřít.
@Tosidelassrandu píše:
@Tosidelassrandu píše:
Já se tím neřídím protože to říká WHO, ale protože jsme vyhodnotili, že kojit do samoodstavu je pro dítě to nejlepší. A po zdravotních informacích mého dítěte je ti úplný kolový.
@MamkaDouDou píše:
Já se tím neřídím protože to říká WHO, ale protože jsme vyhodnotili, že kojit do samoodstavu je pro dítě to nejlepší. A po zdravotních informacích mého dítěte je ti úplný kolový.
Tak proč tady vytahuješ ty svoje naučený poučky o WHO? Ty sis už asi trochu vykojila mozek, že nedokážeš udržet kontinuitu myšlenek?
@Bytsamsebou píše:
Já je tady do diskuze přímo vložila.
Už jsem našla v obrázcích. Je to teda trochu zmatek, kdo se s kým rozešel tam nevidím, ale aspoň kolem toho TO už je to jasný.
Jesteze nejsem nejaka prilis sentimentální bych se i urazila za to co nejake kojoteroristky dokazou vypustit z pusy, protože ja nekojila nikdy a moje deti jsou velice inteligentni
a mazlila jsem se s nimi a stale mazlim i bez moji kozy v jejich puse ![]()
a neumim si predstavit ze by slo mit k nim jeste bližší pouto a to jsem je ani nevyprdla pipinou
@Tosidelassrandu píše:
Tak proč tady vytahuješ ty svoje naučený poučky o WHO? Ty sis už asi trochu vykojila mozek, že nedokážeš udržet kontinuitu myšlenek?
Umíš něco jinýho než urážet. V posledních pěti příspěvcích tři urážky moji odoby, tak hlavně že se cítíte líp děvčata.
Já jsem si za 15 měsíců vykojila mozek, ale pořád ještě umím pracovat se zdroji. Co zdroj o nadbytečnosti kojení jste sem daly vy?
Je celkem jasný proč jsem je sem dala, protože je to doporučení na základě výzkumu. A to jestli se jím někdo bude řídit je úplně jeho věc. Dospělí lidé to tak většinou dělají, zjistí si informace a pak se rozhodnou.
Ja jsem tenhle pripad zaznamenala diky strance Deti jsou taky lidi, ktera se mi na fb zobrazuje jaksi bez meho pricineni. A protoze jejich autorku nepovazuju za uplne pricetnou, tak to na mne pusobi vselijak jen ne pravdive. Nejsem soudce ani odbornik socialniho prava atd. K tomuhle se laik snad ani vyjadrovat nemuze.
@MamkaDouDou píše:
Už jsem našla v obrázcích. Je to teda trochu zmatek, kdo se s kým rozešel tam nevidím, ale aspoň kolem toho TO už je to jasný.
On se rozešel s ní. Dle toho streamu - začali spolu chodit, on strašně rychle začal tlačit na dítě, ona celá zamilovaná podlehla a otěhotněla prakticky hned. Pak sliboval, jak si společně najdou bydlení, ale skutek utek. Nakonec se nastěhoval po narození dítěte do domku k ní a její babičce, po 5 týdnech se od ní a dítěte odstěhoval a ve 4 měsících věku dítěte se s ní rozešel. Jako důvod prý uvedl, že není tak bohatá, jak si myslel, že je jen jednatelka firmy a ne majitelka. To mi přijde tak absurdní, že to si snad ani nikdo vymyslet nemůže.
Pojud je skutečně podezření, že je matka bláznivá, manipulativní, atd., tak měli v první řadě nařídit její psychologický/psychiatrický posudek (to měli ostatně udělat i u otce) a následně postupovat podle toho, co tím zjistí.
@Big boss tohle rikam od zacatku, kojeni pouziva jen jako zbran kdyz nevyslo to obtezovani