Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Parenicka píše:
Jesteze nejsem nejaka prilis sentimentální bych se i urazila za to co nejake kojoteroristky dokazou vypustit z pusy, protože ja nekojila nikdy a moje deti jsou velice inteligentnia mazlila jsem se s nimi a stale mazlim i bez moji kozy v jejich puse
a neumim si predstavit ze by slo mit k nim jeste bližší pouto a to jsem je ani nevyprdla pipinou
To, že kdo nekojí má méně inteligentní děti může říct jen fakt hloupý člověk. Znam spoustu žen co nekojily a s dětmi mají úžasný vztah a i děti jsou velice inteligentní. Takze tyhle bláboly nějaké Lešany hoď za hlavu.
@akavi píše:
Dle občanského zákoníku, když jeden z rodičů brání bezdůvodnědruhému v kontaktu s dítětem, je to důvod k novému rozhodnutí o výchově. Upřímně mi tady přijdou oba rodiče divní. Nicméně tedy - kdyby nebránila styku, tak by chlapec otce znal a také by nedošlo k změně péče a následně k odebrání.
Ty její řeči o zneužívání - pokud by byl jen stín pochybností, tak už by pán buď seděl ve vazbě nebo by mu aspoň zamezili ve styku. Otec je třeba lidsky hovado, že opustil ženu 4 měsíce po porodu, ale furt je otec. A kojení u dvouletého dítěte již není překážka kničemu. Matka to tam zbytečně vyhrotila. Oba rodiče by se měli stydět za to, co tomu klučinovi v takhle nízkém věku způsobili.
Víš co, nejhorší je, když k tomu je vážný důvod, ale všem je to jedno. Protože práva a psychický stav dítěte jsou až to poslední, co někoho zajímá. Znám případ, kdy se dítě (starší, ale ne dost staré-čerstvý školák) vrací od otce v takovém stavu, že ho rovná matka s psychologem další týden a musí znovu. Když se za dítě matka postavila, měla na krku maření soudního rozhodnutí. Psychické týrání se špatně prokazuje. Než se toto začalo dít v mém okolí, taky jsem byla podobně naivní. Bohužel se to pak stane Tobě a probudíš se ve špatném snu. A když chceš, aby Tvé dítě psychicky netrpělo, jsi Ty ta špatná. A pak se možná začneš chovat jako hysterka, protože je to poslední možnost, co máš.
Anonym, týká se to blízké rodiny, díky.
@Adull píše:
To, že kdo nekojí má méně inteligentní děti může říct jen fakt hloupý člověk. Znam spoustu žen co nekojily a s dětmi mají úžasný vztah a i děti jsou velice inteligentní. Takze tyhle bláboly nějaké Lešany hoď za hlavu.
Byla jsem kojena pár měsíců a mám IQ 145. Kojit mne máma 4 roky tak bych určitě dostala Nobelovku. Nikdy se to nedozvíme. Anonym, nemusí každý vědět, jak jsem inteligentní.
@Borrealis píše:
KOJIMkonečně jsem NĚKDO
, ba jo, i takové jsou
/ a mmch, k onomu velebenému doporučení who – ano v rozvojových zemích, kde kolikrát není dobrý a bezpečný zdroj pitné vody a kolikrát ani kvalitní strava pro dítě, je delší kojení dítěte nejednou podkladem jeho dožití se vyššího věku než jen kojeneckého, pro tyto země to doporučení je stavěné
že by přežití a zdravý vývoj dítětev našich bohatých končinách s výběrem stravy, mléka a všeho záviselo na jeho kojení ve 2 l či více letech?? no samozřejmě nezávisí /
že ty kojící brutal force aktivistky typu Lucie a spol NAJEDNOU tak pečlivě nedbaly doporučení who, když doporučovala i malým dětem, včetně batola, t se očkovat proti covidu, pořád jim doporučuje se očkovat se proti neštovicím, rotavirům a pneumokokům…
ejhle
záhada
![]()
najednou o who doporučeních očkovat děti vším možným neslyšely
co je to nějaký who??jaký who??? ukažte mi nějaký who., nikdo ho nikdy neviděl…
Najdi kde tady někdo něco takového tvrdil. Je rozdíl mezi “má větší/ menší pravděpodobnost” a “bude s jistotou mít”. Fascinující jak se tu z matek podporující kojení dělají nějaké fanatičky. Přirom je to druhá strana, co má názor ale ne zdroj, zesměšňuje, uráží, používá vymyšlené pejorativní výrazy a navzájem se ještě olajkujete. Level mateřská škola. ![]()
@Borrealis píše:
jedna taková mi onehdá udělala scénu kvůli tomu, jak mám léčit, odebírat a. t.d… jejího 23 letého syna![]()
s bolavým krkem
velebím nebesa, Alláha, Budhu, Svatou Trojici a všechny myslitelné bohy, že nedělám pediatra
vyhodila jsem jí, pak mí ještě druhý den syn vyvolával, že „nechce nic říkat, ale jeho matka trvá na vyšetření…A B C D “
no tě pic, ta tedy byla vydatná
ještě se někdo diví že na pediatra už nikdo nechce a nejde?
Ona přeci jediná ví, co je pro její dítě nejlepší a její dítě to bude do té doby co bude funět. Tyhle matky dusí tou svou péčí malé děti a nedají pokoj ani v dospělosti. Vse za ně řeší, nenechají je nic rozhodnout a nedejbůh, když se dítě rozhodně odstěhovat a mít rodinu.To je pak ta pravá tchýně
a pak chudák nevěsta.
@MamkaDouDou píše:
Najdi kde tady někdo něco takového tvrdil. Je rozdíl mezi “má větší/ menší pravděpodobnost” a “bude s jistotou mít”. Fascinující jak se tu z matek podporující kojení dělají nějaké fanatičky. Přirom je to druhá strana, co má názor ale ne zdroj, zesměšňuje, uráží, používá vymyšlené pejorativní výrazy a navzájem se ještě olajkujete. Level mateřská škola.
Precti si, co tu psala Zmatka. To JE fanatismus.
@Anonymní píše:
Byla jsem kojena pár měsíců a mám IQ 145. Kojit mne máma 4 roky tak bych určitě dostala Nobelovku. Nikdy se to nedozvíme. Anonym, nemusí každý vědět, jak jsem inteligentní.
Musíš doma reklamovat 😄Nebo po americkém vzoru dát k soudu a žádat odškodnění,😄
Teď vážně…těmhle blbostem inteligentní člověk snad věřit nemůže.
@Marieke píše:
Já bych věřila té vnučce. Zřejmě rodinná tradice dělat ze snach blázny, nedivila bych se, kdyby přesně o to jim šlo, aby v blázinci skončila i tady ta paní. Jestli mají ještě dalšího syna tak bych si dobře rozmyslela, jestli se k nim přivdat
Jinak je teda neznám takže těžko říct, manipulativní psychopat může být ve skutečnosti ta žena ne ten muž, ale často to tak bývá, že právě takový muž z vlivné rodiny má víc zastání a ženě nikdo nevěří.
Jen mě napadá, že asi přesně takové případy (ale nemedializované) stojí za těmi činy, když žena (nebo i muž) zabijí sebe i děti
Ale ona je taky úspěšná, vlivná a bohatá harfistka.
@jednoslunicko píše:
Precti si, co tu psala Zmatka. To JE fanatismus.
Za fanatismus bych považovala kdyby někdo chtěl odebírat nekojícím ženám děti nebo je nutit kojit. Ne že někdo kojí své dítě často ve věku, kdy už moc kojených dětí není. Prostě má jiný prioritní žebříček.
@MamkaDouDou píše:
Najdi kde tady někdo něco takového tvrdil. Je rozdíl mezi “má větší/ menší pravděpodobnost” a “bude s jistotou mít”. Fascinující jak se tu z matek podporující kojení dělají nějaké fanatičky. Přirom je to druhá strana, co má názor ale ne zdroj, zesměšňuje, uráží, používá vymyšlené pejorativní výrazy a navzájem se ještě olajkujete. Level mateřská škola.
Vždyť jsou tu fanatičky.
Viz jedna napíše, že skoro roční kojení nestojí ani za řeč a není to kojení. ![]()
Nebo krátké kojení. Vždyť ta dotyčná ví houby, proč nemohla kojit déle.
A kojení předškolních dětí je opravdu bizar. I dvouletých nebo tříletých dětí.
@topazio hlavně jak psala, že to předškolní dítě nikdo neumí uspat tak jako a jedině matka.
@topazio píše:
Vždyť jsou tu fanatičky.Viz jedna napíše, že skoro roční kojení nestojí ani za řeč a není to kojení.
Moje pediatrička kojí tříleté. Jen tak k těm “bizárům”.
Mezi tím, že ona se naváží do tebe žes kojila krátce a tím, že ty do ní kvůli tomu, že kojí dlouho fakt není rozdíl.
@MamkaDouDou píše:
Moje pediatrička kojí tříleté. Jen tak k těm “bizárům”.Mezi tím, že ona se naváží do tebe žes kojila krátce a tím, že ty do ní kvůli tomu, že kojí dlouho fakt není rozdíl.
Vždyť ona se navážela do všech, které nekojí nebo kojí třeba jen rok. ![]()
@topazio píše:
Vždyť jsou tu fanatičky.Viz jedna napíše, že skoro roční kojení nestojí ani za řeč a není to kojení.
Tyjo, kojila jsem přesně 6 neděl, tak snad tu někomu neprdne cévka
![]()
@topazio píše:
Vždyť ona se navážela do všech, které nekojí nebo kojí třeba jen rok.
Hele ale tak to nepsala. Napsala jenom, že kdo nekojil dlouhodobě, nedokáže se úplně vcítit do kůže té, co ano. A je fakt rozdíl kojit 10m a 2 leté dítě. Ne že by ta, co kojí 10m, byla jakkoli horší, l (ani lepší) matkou, jenom prostě nevidí celou realitu toho, jak to probíhá u dvouleťáka. Stejně jako bezdětný se neumí vcítit do kůže rodiče a plně neví, co to všechno s sebou nese. Tak zhruba ví, co to obnáší, ale úplná realita přijde až až se mu to dítě narodí.