Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
11.11.23 10:45

Mmch, kromě genetického vlivu se hodně mluví i o virové infekci během těhotenství…která změní biochemii ve vyvíjejícím se mozku…

K etiologickým faktorům patří pravděpodobně procesy během časného vývoje mozku, kdy virové infekce mohou navodit a spustit neurodegenerativní a neurotoxické procesy…

kdyby byla schizofrenie ze stresu, má jí polovina rozvádějících se, téměř všichni studenti lékařských fakult a minimálně polovina zdravotníků a pedagogů… :nevim:

:nevim:

není tomu tak, naopak genetická zátěž bývá výrazná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
11.11.23 10:46

Případ neznám a vím o něm jenom tolik, kolik jsem se včera dočetla tady. Dneska jsem si na tuhle diskuzi vzpomněla při čtení jiného článku na Novinkách, o týraných dětech. Úplně mi na mysli vyskočilo zdejší přesvědčení některých uživatelů, že matka je bláznivá a navíc falešně obviňuje otce, protože kdyby chlapci opravdu ubližoval, tak to policie neodloží, soud to bude brát v potaz a otec ho už neuvidí. NEVÍM, JAK TO U BERTÍKA JE A KVŮLI TOMU JSEM SE DO DISKUZE VČERA NEZAPOJILA. Ovšem dnešní článek k jinému případu není moc přívětivý směrem k českému systému péče o děti a zdá se, že týrání dětí klidně může probíhat i pod dohledem policie, OSPODu a soudů a nikomu to žíly netrhá. Otec podezření na týrání dětí matkou a jejím přítelem opakovaně hlásil. OSPODu to bylo šumák (vyjma situace, kdy děti nechtěly odejít k matce, tak se do věci vložil… s výsledkem, že děti i nadále byly u matky), police případ odložila, protože podezření na trestní čin nezjistila, soud to smetl ze stolu, protože otec má rysy nezdrženlivosti, emoční lability a dissociality, matka je kvalitnější a děti jsou v pohodě (navíc dochází na rodinnou terapii). Tady mě napadlo, že být já na místě rodiče, který ví o týrání dítěte a není za legálních podmínek schopen tomu zabránit, budu nejenom emočně labilní, ale i silně agresivní. Otec modřiny na dětech poprvé začal řešit v roce 2017. Zdá se, že doopravdy se kolem dětí začalo něco řešit až v roce 2021, kdy na týrání upozornila učitelka chlapce, který byl dorasený tak, že nemohl pořádně chodit. Působí to na mne dojmem, že do té doby šetření zřejmě jelo podle vzoru ze zdejší diskuze - rodiče na sebe jenom hází špínu, jinak pohoda, děti jsou chudáci, když mají za rodiče magory, ale co my s tím, ať si to rodiče vyříkaj mezi sebou.

Zavírala syny do sklepa a bila je pěstmi. Je kvalitnější rodič, napsali znalci

Matka s druhem roky surově bila syny. Spát museli ve sklepě na pytli sena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
11.11.23 10:50

Chudáci děti. Tato hyena a její druh by si zasloužili nejpřísnější trest.

https://www.seznamzpravy.cz/…-tyra-239525

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.11.23 11:01

@Borrealis prosím tě nezlob se, v lecčems máš pravdu, ale nemachruj tady. To jsi ty, jaks psala, že když potkáš autistu, má vždy zvláštní rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.11.23 11:03

Ale sbírka na advokáta je úlet.
Obvinění otce je průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8208
11.11.23 11:08
@g.sandova píše:
@Borrealis prosím tě nezlob se, v lecčems máš pravdu, ale nemachruj tady. To jsi ty, jaks psala, že když potkáš autistu, má vždy zvláštní rodiče?

Mě to tedy jako machrováni nepřijde. Jako lékař má asi víc zkušeností a navíc o tom z medicínského hlediska určitě víc ví, tak popsala svoje zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parenicka
11.11.23 11:08

Jsem ted cetla, ze ji odmitli vsichni osloveni advokati, ale tak aspoň ma pul mega ze sbirky k dobru :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
19388
11.11.23 11:11

@Adull mme je to úplně jedno, já jenom vím, s jakým despektem to napsala a je mi putna, že je drvoštěpka.
I mezi nimi je spousta volů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
@sysi píše:
Případ neznám a vím o něm jenom tolik, kolik jsem se včera dočetla tady. Dneska jsem si na tuhle diskuzi vzpomněla při čtení jiného článku na Novinkách, o týraných dětech. Úplně mi na mysli vyskočilo zdejší přesvědčení některých uživatelů, že matka je bláznivá a navíc falešně obviňuje otce, protože kdyby chlapci opravdu ubližoval, tak to policie neodloží, soud to bude brát v potaz a otec ho už neuvidí. NEVÍM, JAK TO U BERTÍKA JE A KVŮLI TOMU JSEM SE DO DISKUZE VČERA NEZAPOJILA. Ovšem dnešní článek k jinému případu není moc přívětivý směrem k českému systému péče o děti a zdá se, že týrání dětí klidně může probíhat i pod dohledem policie, OSPODu a soudů a nikomu to žíly netrhá. Otec podezření na týrání dětí matkou a jejím přítelem opakovaně hlásil. OSPODu to bylo šumák (vyjma situace, kdy děti nechtěly odejít k matce, tak se do věci vložil… s výsledkem, že děti i nadále byly u matky), police případ odložila, protože podezření na trestní čin nezjistila, soud to smetl ze stolu, protože otec má rysy nezdrženlivosti, emoční lability a dissociality, matka je kvalitnější a děti jsou v pohodě (navíc dochází na rodinnou terapii). Tady mě napadlo, že být já na místě rodiče, který ví o týrání dítěte a není za legálních podmínek schopen tomu zabránit, budu nejenom emočně labilní, ale i silně agresivní. Otec modřiny na dětech poprvé začal řešit v roce 2017. Zdá se, že doopravdy se kolem dětí začalo něco řešit až v roce 2021, kdy na týrání upozornila učitelka chlapce, který byl dorasený tak, že nemohl pořádně chodit. Působí to na mne dojmem, že do té doby šetření zřejmě jelo podle vzoru ze zdejší diskuze - rodiče na sebe jenom hází špínu, jinak pohoda, děti jsou chudáci, když mají za rodiče magory, ale co my s tím, ať si to rodiče vyříkaj mezi sebou.

Zavírala syny do sklepa a bila je pěstmi. Je kvalitnější rodič, napsali znalci

Matka s druhem roky surově bila syny. Spát museli ve sklepě na pytli sena

To je neco. Prectete si ten clanek na Seznamu, otec chtel deti do pece, zamitnuto, pak chtel alespoň stridavou, soudkyne zamitla, ze jsou deti male a nejsou pripraveni ani na rozsireny styk (!!!).
Kdyby byla stridava automaticky, tohle by se bud nestalo, nebo to bylo vyrazne min hrozne.
Toto zamitnuti bylo v roce 2017, chce se mi doufat a verit, ze dnes uz by to, navzdory jedodomovym matkam- majitelkam, spis neproslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098

@Borrealis
Hele, chápu to dobře, že jsi lékař a přesto se o matce, kterou si nikdy neviděla, vyjadřuješ, jakože je hysterická mešuge? Cituju tě. Pak ještě, že některé ženy jsou kojofanatičky? Ehm…co říkáš na poslední lékařské výzkumy kojení pod záštitou WHO?

Studovat asi nemusím, příčina psychózy ještě není zjištěná, resp. je to nejspíš souhrn více faktorů. A to vrozených i získaných. Je docela odvážné tvrdit, že prostředí NIKDY nemůže způsobit psychózu, a to víš jak? I když lidé s určitými genetickými předpoklady mají vyšší „šanci“, aby se u nich rozvinula psychóza, neznamená to, že ji nikdy nikdo neměl jen na základě nějakého vnějšího vlivu, ne?

Pro matku asi není větší stres, než když jí zemře dítě nebo jí je odebráno. Mám ráda úsloví „normální reakce na nenormální situaci“. Naopak mám pocit, že nejvíc v klidu jsou v podobných situacích psychopati :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8208
11.11.23 11:16
@g.sandova píše:
@Adull mme je to úplně jedno, já jenom vím, s jakým despektem to napsala a je mi putna, že je drvoštěpka.
I mezi nimi je spousta volů

Tak to vnímáš ty, ale to ještě neznamená, že to tak je, tak ji hned nemusíš upozorňovat, aby nemachrovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
11.11.23 11:17
@Zmatka píše:
@Borrealis
Hele, chápu to dobře, že jsi lékař a přesto se o matce, kterou si nikdy neviděla, vyjadřuješ, jakože je hysterická mešuge? Cituju tě. Pak ještě, že některé ženy jsou kojofanatičky? Ehm…co říkáš na poslední lékařské výzkumy kojení pod záštitou WHO?

Studovat asi nemusím, příčina psychózy ještě není zjištěná, resp. je to nejspíš souhrn více faktorů. A to vrozených i získaných. Je docela odvážné tvrdit, že prostředí NIKDY nemůže způsobit psychózu, a to víš jak? I když lidé s určitými genetickými předpoklady mají vyšší „šanci“, aby se u nich rozvinula psychóza, neznamená to, že ji nikdy nikdo neměl jen na základě nějakého vnějšího vlivu, ne?

Pro matku asi není větší stres, než když jí zemře dítě nebo jí je odebráno. Mám ráda úsloví „normální reakce na nenormální situaci“. Naopak mám pocit, že nejvíc v klidu jsou v podobných situacích psychopati :roll:

Nechci se vam plest do debaty, ale nemluvilo se spis o schizofrenii? Kdyztak se omlouvam.
A to odebirani, to je sranda, tahle argumentovat. Co stres pro otce, kdyz mu " nedava" dite? Pises, jakoby kazde předání ditete byl pro matku strasny sok.
A je dost podstatne, jestli si za to nemuze sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.11.23 11:20
@g.sandova píše:

Ne, to nejsem já.

Jestli máte místo argumentů jen urážky ad hominem a urážky na lékaře z titulu jejich profese, pak už s vámi nemám nadále o čem mluvit…

A možná…zkuste méně hulit, pak si nebudete plést lidi a nabuzovat jakési falešné vzpomínky

nazvat zkušenosti z praxe „machrováním“

no nic, ztráta času, mmch jdu do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
11.11.23 11:23

@ondrej190 Schizofrenie je psychóza, jsem to lehce zobecnila.

Mně přijde, že se točím v kruhu, už jsem o tom napsala víc věcí a nechci je opakovat. Sama už jsem ze stresu nad některými příspěvky :lol: Hlavně jsem psala, že je celkem jedno, jestli byla hysterická, je hysterická nebo je „jen“ ve stresu. Pořád má ten chlapeček právo ji vídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10850
11.11.23 11:29
@Zmatka píše:
@ondrej190 Schizofrenie je psychóza, jsem to lehce zobecnila.Mně přijde, že se točím v kruhu, už jsem o tom napsala víc věcí a nechci je opakovat. Sama už jsem ze stresu nad některými příspěvky :lol: Hlavně jsem psala, že je celkem jedno, jestli byla hysterická, je hysterická nebo je „jen“ ve stresu. Pořád má ten chlapeček právo ji vídat.

Samozřejmě má, ale v dny, kdy ho má mít v péči. Stejně jako otec. Tobě by nevadilo, kdybys měla u sebe zrovna syna a jeho otec by seděl před tvým barákem a sledoval tě a domáhal se ho pořád kvůli něčemu? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna