Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41182
11.11.23 16:54
@akavi píše:
Otázka je, jestli byli celorepublikově hledaní a pokud ano, jestli o tom věděla, že jsou hledaní.

tak oni tě nedají do hledání jen tak. Napřed obejdou tvoje známá bydliště, práci, rodinu atd, v dnešní době jí to zcela jistě někdo řekl, navíc, mi uniká důvod, proč s tak malým dítětem najednou opustím jeho domov, rodinu a kamarády a jdu se „schovat“, pokud se tím nechci něčemu vyhnout…podle mě, zas tak hloupá není a moc dobře věděla, co dělá, jen nevím, co čekala? že jí ho policie nevezme, protože to je přece „hnusné“? :think: podle mě je regulérně částečný blázen a dítko to bude mít hodně těžké, chudák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
11.11.23 16:57
@g.sandova píše:
Já vůbec nerozporuju, že to podělala. Já si jen myslím, že otec na tom má přinejmenší díl viny na tom všem.
A teď zase dítě nevídá matku. No prostě blbý. Celý.

A co bys dělala? Rozumná by mohla být přechodná pěstounka nebo PP v rámci rodiny (jenže které…), intenzivní práce s rodiči a idealne každodenní kontakt malého s oběma. Pokud by otec nemohl, taky by to ukazalo limity možnosti jeho pece. ALE už úplný slyším ten jekot části laicke veřejnosti o vytrhavani dítěte z rodiny atd.atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
11.11.23 17:04
@Keyllah píše:
tak oni tě nedají do hledání jen tak. Napřed obejdou tvoje známá bydliště, práci, rodinu atd, v dnešní době jí to zcela jistě někdo řekl, navíc, mi uniká důvod, proč s tak malým dítětem najednou opustím jeho domov, rodinu a kamarády a jdu se „schovat“, pokud se tím nechci něčemu vyhnout…podle mě, zas tak hloupá není a moc dobře věděla, co dělá, jen nevím, co čekala? že jí ho policie nevezme, protože to je přece „hnusné“? :think: podle mě je regulérně částečný blázen a dítko to bude mít hodně těžké, chudák…

Určitě věděla, co dělá, jen prostě mohla předpokládat, že když bude někde jinde než doma, tak ji nebudou nijak intenzivně hledat (když někdy vidím, jak to funguje třeba s hledáním dětí uprchlých z ústavů, tak jsem docela překvapená, že ji tak rychle našli). Navíc je taková hrdinka své vlastní telenovely, kterou už pár měsíců jede na IG, a v telenovele to přece vždycky nakonec dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
11.11.23 17:04
@Parenicka píše:
tohle me desi nejvic…

Jako je to dost blbe, ale děti jsou (obvykle) neskutečně odolné a pokud by ty dva na sobě a na situaci makli, tak to nemusí být do budoucna s nějakými následky. Teď bude zásadní, jak to bude pokračovat.
Já pořád musím myslet na ty Krkonoše :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
11.11.23 17:08
@bertoldina píše:
A co bys dělala? Rozumná by mohla být přechodná pěstounka nebo PP v rámci rodiny (jenže které…), intenzivní práce s rodiči a idealne každodenní kontakt malého s oběma. Pokud by otec nemohl, taky by to ukazalo limity možnosti jeho pece. ALE už úplný slyším ten jekot části laicke veřejnosti o vytrhavani dítěte z rodiny atd.atd.

Jj. Tohle by to dítě VŮBEC nepoškodilo a ani jeden z rodičů by nebyl krácen na svých právech. Ale v zákoně ta možnost je (a párkrát už byla využita, hnus).
Taky by ho mohli rozpůlit, aby každý měl svou část. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
11.11.23 17:08
@akavi píše:
Určitě věděla, co dělá, jen prostě mohla předpokládat, že když bude někde jinde než doma, tak ji nebudou nijak intenzivně hledat (když někdy vidím, jak to funguje třeba s hledáním dětí uprchlých z ústavů, tak jsem docela překvapená, že ji tak rychle našli). Navíc je taková hrdinka své vlastní telenovely, kterou už pár měsíců jede na IG, a v telenovele to přece vždycky nakonec dopadne dobře.

Tak není to úplně neznámá osoba narozdil od děti z ústavu. A její životní styl a přítomnost batolete (které zcela jistě miluje, o tom nepochybuju, takze bude chtit, aby o nej bylo postaráno) zas vede k jinému typu skrývání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
11.11.23 17:10
@bertoldina píše:
Tak není to úplně neznámá osoba narozdil od děti z ústavu. A její životní styl a přítomnost batolete (které zcela jistě miluje, o tom nepochybuju, takze bude chtit, aby o nej bylo postaráno) zas vede k jinému typu skrývání.

Kdyby se chtěla opravdu dobře schovat, tak se prostě nebude prohánět s dítkem v autě někde na veřejnosti, ale schová se na chatě hluboko v lesích a nechá si spolehlivou osobou vozit tajně zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
11.11.23 17:14
@akavi píše:
Otázka je, jestli byli celorepublikově hledaní a pokud ano, jestli o tom věděla, že jsou hledaní.

Vedela, na svém instagramu se několikrát pochlubila, že se s malým skrývá, aby ho nemusela odevzdat. Jako není to zas královna podsvětí, takže prostě jezdila bůh ví kde, u toho se inteligentně natacela na instáč a myslela si, že tím na ni nikdo nemůže. Ale dobře věděla, co dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
11.11.23 17:15
@akavi píše:
Jj. Tohle by to dítě VŮBEC nepoškodilo a ani jeden z rodičů by nebyl krácen na svých právech. Ale v zákoně ta možnost je (a párkrát už byla využita, hnus).
Taky by ho mohli rozpůlit, aby každý měl svou část. :think:

Jejich práva by v tu chvíli byla totožná, oba by za nim mohli, pestounka přece není zákaz styku. To je přesně to, o čem mluvím, urputne trvání na setrvání v biorodine. Přitom by mohl stačit velmi krátký čas. Já mám práva rodičů AZ za zájmem dítěte a v zájmu dítěte je, aby se co nejdřív vzpamatovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
11.11.23 17:17
@Villanelle píše:
Vedela, na svém instagramu se několikrát pochlubila, že se s malým skrývá, aby ho nemusela odevzdat. Jako není to zas královna podsvětí, takže prostě jezdila bůh ví kde, u toho se inteligentně natacela na instáč a myslela si, že tím na ni nikdo nemůže. Ale dobře věděla, co dělá.

Tak to asi moc nevěděla, co dělá, když to dělala takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
11.11.23 17:20
@bertoldina píše:
Jejich práva by v tu chvíli byla totožná, oba by za nim mohli, pestounka přece není zákaz styku. To je přesně to, o čem mluvím, urputne trvání na setrvání v biorodine. Přitom by mohl stačit velmi krátký čas. Já mám práva rodičů AZ za zájmem dítěte a v zájmu dítěte je, aby se co nejdřív vzpamatovali.

Nevím. Pro to dítě další pečující osoba (která mu za chvíli zmizí ze zivota), další neznámé prostředí (ve kterém bude chvilku), další stres.
Já bych k tomu na chvilku někam umístila i rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
11.11.23 17:21
@akavi píše:
Kdyby se chtěla opravdu dobře schovat, tak se prostě nebude prohánět s dítkem v autě někde na veřejnosti, ale schová se na chatě hluboko v lesích a nechá si spolehlivou osobou vozit tajně zásoby.

To bych dala k tomu životnímu stylu. A stejně to nejde navěky, ani v té chatě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76660
11.11.23 17:23
@bertoldina píše:

otázka je, jestli tihle rodiče jsou schopni sebereflexe a nějaké změny ve svém chování, já se obávám, že nikoli a že ani nechtějí nic měnit, natož si přiznat, že jejich chování v celé situaci není dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parenicka
11.11.23 17:26
@stinga píše:
otázka je, jestli tihle rodiče jsou schopni sebereflexe a nějaké změny ve svém chování, já se obávám, že nikoli a že ani nechtějí nic měnit, natož si přiznat, že jejich chování v celé situaci není dobré

tihle budou takhle pokračovat cely zivot, i normalnejsi lidi nekdy mivaji za zivot ditete x dalsich soudu, zmen vyse alimentu atd atd… a i pak v dospelosti ditete by bylo fajn aby rodiče dokazali byt v jedne mistnosti.. tady ti budou vzdycky mit nad sebou mrak te spiny co matka rozjela na sockach a vsichni to budou vedet

• Citovat
  • Upravit
18228
11.11.23 17:29
@akavi píše:
Nevím. Pro to dítě další pečující osoba (která mu za chvíli zmizí ze zivota), další neznámé prostředí (ve kterém bude chvilku), další stres.
Já bych k tomu na chvilku někam umístila i rodiče.

Já neznám detailne jejich rodinné poměry, třeba by byl nekdo vhodný v rámci rodiny.

Jde o to vytrhnout ty dva z toho, že některý z nich zrovna vyhrává. Když nepřestanou válčit, tak se to nikam neposune.

Já vím přesně, co bych s nima udělala, ale bylo by to za hranou profesní etiky :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna