Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18228
12.11.23 09:31
@Keyllah píše:
podle znaleckým posudků vychází jako lepší výchovné prostředí to u otce, takže nemusíme spekulovat. Ano, vyschízovanej už bude určitě taky, je otázkou, co bylo a je příčinou a co následkem…znám případ, kdy chlap byl z počátku ten „normálnější“ a po letech civilních i trestních soudů, znaleckých posudků a zkoumání, kdy vycházel lépe on, mu z ní a z té situace regulerně hráblo a je podle mě větší psycho než ona…

Když to trvá delší dobu a preroste v zakopovou válku, tak hrabne snad každému. Už jsem zažila i jednu psycholozku, původně osobu s odpovidajicim profesnim nadhledem a reflexi, nestranici… po letech bojů se skupinou totálních bláznů se z ní stalo to samé, jen na druhé straně barikády.

Dá se to zarazit, když přijde zásah včas. Důrazny zásah. Ale to by se laická veřejnost z toho…, jak se zasahuje do soukromí, blablabla…

Vlastně by mě zajímalo, jestli už je nějaká studie o tom, kolik soudu u nas využívá cochemsky model a jak to dlouhodobě funguje :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1725
12.11.23 09:32
@ondrej190 píše:
No jo, ale jak bys to na miste soudce rozhodla ty?
Dat dite jeste nekam jinam, k nejakym pestounum?

Pokud otec odešel od malého dítětě, takže to na něj není zvyklé, tak mi přijde nesmysl rovnou ho přiklepnout otci. Minimálně je potřeba nějaká zvykačka ve složení dítě + otec + matka. Ideálně na neutrální půdě, třeba i pod dohledem mediátora, pokud rodiče nejsou s to spolu komunikovat. Pokud matka nebude spolupracovat, umístit ji i dítě do kojeňáku (ony už se asi jmenují jinak, ale pořád ještě nějaké máme) a otci stanovit povinné četné návštěvy, které budou probíhat pod dohledem mediátora. Pokud nebude spolupracovat otec, tak vztah dítě X otec nelámat přes koleno a omezit mu rodičovská práva pro nezájem. Dítě nemůže za to, že se rodiče rozešli, nemělo by tedy trpět tím, že nikdo nebude brát ohled na jeho psychiku a akutální potřeby a bude s ním šoupta jenom k uspokojení ega rodiče. BTW i u tříleťáků ve školce je běžné postupné navykání, mnohde i za přítomnosti rodiče. Upřít tuhle možnost daleko mladšímu dítěti je hodně necitlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
12.11.23 09:36

@sysi jenže vy vycházíte z toho, že otec opustil, otec nezájem… ale to tvrdí pouze matka. Kdyby se práva otce omezovala podle názoru matky, máme tu poloviční sirotky. Především do toho vztahu šli oba dva. Oba se rozhodli k závazků po 4 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
12.11.23 09:50
@sysi píše:
Pokud otec odešel od malého dítětě, takže to na něj není zvyklé, tak mi přijde nesmysl rovnou ho přiklepnout otci. Minimálně je potřeba nějaká zvykačka ve složení dítě + otec + matka. Ideálně na neutrální půdě, třeba i pod dohledem mediátora, pokud rodiče nejsou s to spolu komunikovat. Pokud matka nebude spolupracovat, umístit ji i dítě do kojeňáku (ony už se asi jmenují jinak, ale pořád ještě nějaké máme) a otci stanovit povinné četné návštěvy, které budou probíhat pod dohledem mediátora. Pokud nebude spolupracovat otec, tak vztah dítě X otec nelámat přes koleno a omezit mu rodičovská práva pro nezájem. Dítě nemůže za to, že se rodiče rozešli, nemělo by tedy trpět tím, že nikdo nebude brát ohled na jeho psychiku a akutální potřeby a bude s ním šoupta jenom k uspokojení ega rodiče. BTW i u tříleťáků ve školce je běžné postupné navykání, mnohde i za přítomnosti rodiče. Upřít tuhle možnost daleko mladšímu dítěti je hodně necitlivé.

A co uděláš, když matka odmítne do kojenaku nastoupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1725
12.11.23 10:23
@Gala-tea píše:
@sysi jenže vy vycházíte z toho, že otec opustil, otec nezájem… ale to tvrdí pouze matka. Kdyby se práva otce omezovala podle názoru matky, máme tu poloviční sirotky. Především do toho vztahu šli oba dva. Oba se rozhodli k závazků po 4 měsících.

I kdyby opustila matka, výsledek je stejný. Mimino není navyklé na otce, musí si na sebe zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1725
12.11.23 10:26
@bertoldina píše:
A co uděláš, když matka odmítne do kojenaku nastoupit?

Co uděláš, když nemocný odmítne nastoupit k povinné hospitalizaci? Co uděláš, když odsouzený odmítne nastoupit do vězení? Spráskneš ruce a řekneš „Božíčku, on nechce, tak ho necháme běhat po světe a dál ohrožovat své okolí.“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
12.11.23 11:03
@sysi píše:
Co uděláš, když nemocný odmítne nastoupit k povinné hospitalizaci? Co uděláš, když odsouzený odmítne nastoupit do vězení? Spráskneš ruce a řekneš „Božíčku, on nechce, tak ho necháme běhat po světe a dál ohrožovat své okolí.“?

Jenže ta matka neohrožuje okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
12.11.23 11:10
@sysi píše:

Hele, to je hezke, ale tady to tak nebylo. Dite otce min do 4 mesicu vidalo (i kdyz to moc nevnima, ok),a po rozchodu/nebo vyhozeni otce mu byli braneno, tak soud rozhodl 3× tydne nekolik hodin, ne? Nebo tak nejak, nechce se mi to hledat. A potom zacalo to spravne braneni 😡 🤮 🤮
Kdyby matka hned nebranila, naopak, kdyby vztah k druhemu rodici podporovala, coz je mimochodem jeji povinnost, vubec to takhle nedopadlo.
Otec je mozna takovy a makovy, ale co mel jako jineho delat.
Smirit se se ztratou ditete, aby melo „dite (cti matka) klid“? To by o to dite prisel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
12.11.23 11:14

@sysi Jo a ještě detail, kojenaky uz jsou dikybohu postupně na cestě do věcných lovist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
12.11.23 11:44

Já sleduji případ na Instagramu a na Facebooku, jak na profilech přímo Barbory Plaché tak na profilech “Děti jsou taky lidi”. Je zde spousta informaci, případ naštěstí řeší dost právníků a pevné verim, ze Bare pomohou. Není zájmem dítěte, aby mu odepreli vídat primární pečující osobu, což je a byla maminka. Kor u takto malého dítěte. Styku nebránila, jen chtěla aby byl asistovany vzhledem k tomu, ze Bertik se od otce nevracel v dobre kondici. Hlavně se o Bertika bohužel starají rodiče otce. Bydlí u nich. Otec se nestará a ani nechce. Celá je to prapodivny šaráda a manipulace ze strany rodiny Štilcovych. Já jsem i psala te babičce - Sylvii Bodorove, stejně jako mnoho jiných, kteří vyjádřili Bare podporu, a celkem nepěkné mě odpalkovala, ze matka ponese následky toho, ze chtěla zničit jejich synacka. Takže jde o dumyslnou pomstu, jak se pomstít matce přes její dítě. Takto to na mne působí. Navíc stejná věc se už jednou stala, viz svědectví Karolíny Štilcove - vnucky těch prarodičů Bertika. Vše je na fcb a instagramu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148692
12.11.23 11:53
@ondrej190 píše:
Hele, to je hezke, ale tady to tak nebylo. Dite otce min do 4 mesicu vidalo (i kdyz to moc nevnima, ok),a po rozchodu/nebo vyhozeni otce mu byli braneno, tak soud rozhodl 3× tydne nekolik hodin, ne? Nebo tak nejak, nechce se mi to hledat. A potom zacalo to spravne braneni 😡 🤮 🤮
Kdyby matka hned nebranila, naopak, kdyby vztah k druhemu rodici podporovala, coz je mimochodem jeji povinnost, vubec to takhle nedopadlo.
Otec je mozna takovy a makovy, ale co mel jako jineho delat.
Smirit se se ztratou ditete, aby melo „dite (cti matka) klid“? To by o to dite prisel.

Tak proč se o dítě nestará a strčil ho bez zájmu rodičům? Hlavně že si ho vybojoval aby o něj nepřišel, ale nestará se stejně. Chudák kluk.
To že je matka taky švihlá a operuje s kojením tomu taky nepomůže. Praštěný oba. Matka asi hysterka, otec chladný čumák bez zájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
12.11.23 12:00
@bertoldina píše:
Když to trvá delší dobu a preroste v zakopovou válku, tak hrabne snad každému. Už jsem zažila i jednu psycholozku, původně osobu s odpovidajicim profesnim nadhledem a reflexi, nestranici… po letech bojů se skupinou totálních bláznů se z ní stalo to samé, jen na druhé straně barikády.

Dá se to zarazit, když přijde zásah včas. Důrazny zásah. Ale to by se laická veřejnost z toho…, jak se zasahuje do soukromí, blablabla…

Vlastně by mě zajímalo, jestli už je nějaká studie o tom, kolik soudu u nas využívá cochemsky model a jak to dlouhodobě funguje :think:.

Myslím, že něco teď vyhodnocuje Prodítě21.
U nás Cochem jedou, ale tak nějak polovičatě. Teď na pár měsíců onemocněla VSÚ u soudu, co dělá pohovory a organizace, která dělá edukace, s tím končí. Soudci pohovory přehodili na OSPOD (jakože každý si stejně ty pohovory děláme jako kolizní opatrovník, akorát teď je ještě posíláme soudu) a edukace asi nebudou už vůbec, protože soud usoudil, že na to nemají lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
12.11.23 12:06
@petull77 píše:
Já sleduji případ na Instagramu a na Facebooku, jak na profilech přímo Barbory Plaché tak na profilech “Děti jsou taky lidi”. Je zde spousta informaci, případ naštěstí řeší dost právníků a pevné verim, ze Bare pomohou. Není zájmem dítěte, aby mu odepreli vídat primární pečující osobu, což je a byla maminka. Kor u takto malého dítěte. Styku nebránila, jen chtěla aby byl asistovany vzhledem k tomu, ze Bertik se od otce nevracel v dobre kondici. Hlavně se o Bertika bohužel starají rodiče otce. Bydlí u nich. Otec se nestará a ani nechce. Celá je to prapodivny šaráda a manipulace ze strany rodiny Štilcovych. Já jsem i psala te babičce - Sylvii Bodorove, stejně jako mnoho jiných, kteří vyjádřili Bare podporu, a celkem nepěkné mě odpalkovala, ze matka ponese následky toho, ze chtěla zničit jejich synacka. Takže jde o dumyslnou pomstu, jak se pomstít matce přes její dítě. Takto to na mne působí. Navíc stejná věc se už jednou stala, viz svědectví Karolíny Štilcove - vnucky těch prarodičů Bertika. Vše je na fcb a instagramu.

Vážně ti připadá divné, že když píšeš cizímu člověku nějaké své názory, tak tě odpálkuje? Proč by se s tebou měla bavit? Trochu soudnosti by to chtělo… :lol: a ještě řekneš, že jí píše mnoho lidí. Ano, píše, a co jsem tak viděla, tak někteří dost sprostě. Vždyť to je normální obtěžování. :roll:

Příspěvek upraven 12.11.23 v 12:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
12.11.23 12:06
@Anna766 píše:
Tak proč se o dítě nestará a strčil ho bez zájmu rodičům? Hlavně že si ho vybojoval aby o něj nepřišel, ale nestará se stejně. Chudák kluk.
To že je matka taky švihlá a operuje s kojením tomu taky nepomůže. Praštěný oba. Matka asi hysterka, otec chladný čumák bez zájmu.

Otázka je, jestli je to tak doopravdy, nebo jestli ho třeba jen nehlídají, když musí do práce (což ve dvou letech klidně můžou) a matka si jen nedomýšlí něco, co není. Jasně, může ho v tu dobu mít máma, ale to by oba ti rodiče nesměli být pomstychtiví egoisté. Jakože chápu, že když je on blb, tak jí prostě dítě nedá, protože ona mu ho předtím nedávala. (Nebo se taky může bát, že s ním ona někam zmizí a zase mu ho nevrátí, případně z toho, jak se matka prezentovala trošku vyšinutě, může argumentovat strachem z rozšířené sebevraždy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
12.11.23 12:18

@petull77
Můžu se zeptat z jaké pozice jsi psala že babičce? Vy se znáte?

Nebo neznáte a přijde to ok obtěžovat a psát cizími člověku ve věci o které víš pramálo a nic ti do toho není?

Tohle matce jen škodí, rozdmýchává mašinérii a poštvává cizí lidi proti jejím tchánovcům, kteří je obtěžují, stalkují.

Jestli jsi ji tím chtěla pomoct, tak jsi udělala přesný opak.

Nedivila bych se, kdyby jí jeho rodina žalovala za pomluvu, psychickou újmu, vydírání, stalking a nedivila bych se, kdyby jí soud za to uložil trest, i peněžitý a musela platit odškodné. Každopádně pokud to jeho rodina udělá, matce to velmi zkomplikuje ne-li znemožní to, jestli dítě dostane aspoň do střídavé péče.

Osobně si myslím, že bude ráda když dosáhne nějakého minimálního pravidelného styku a ještě pod dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna