Případ Báry a Bertíka

5098
9.11.23 23:55

Případ Báry a Bertíka

Nenašla jsem tady tohle téma, kdyžtak se omlouvám. Sledujete? A jaký je váš názor? Báře odebrali dítě, protože ho odmítla dávat exmanželovi. Dítě ho neznalo, brečelo a mělo trauma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MamkaDouDou
9.11.23 23:59

Nemáš odkaz?

• Citovat
  • Upravit
18228
10.11.23 00:13

Nechtěla mu ho davat, protože ho neznalo a neznalo ho, protože mu ho nechtěla dávat. Paráda. Jinak pro ni exmanzel, ale pro chlapečka otec.

Je mi líto chlapečka, že má rodiče nevyzrale jedince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
10.11.23 00:17

Madam údajně " musela kojit každé 3 hodiny" dítě kterému byly dva roky, a tak „nesmělo k otci“

nesmělo k otci protože "kojení ", já bych jí dala normálně flastr

no ehm ehm…madam to ještě medializuje a dělá ze sebe obět / jak typické /

chudák dítě

bohužel jeden podobně otřesný případ znám z blízkého okolí, tam zase matka, psychicky pochroumaná, raději volala rzs a nechávala odvážet dítě sanitou, předstíraje nějaký jeho „akutní stav“ a nechávala ho různě vyšetřovat, hospitalizovat…jen aby nedala dítě otci
/ soud stanovil 40 na 60, ale otec dítě neviděl rok a půl, strašné /

opravdu to dítě vůbec neviděl, nakonec dítě matce odebrali, kvůli psychickému týraní a šlo do péče k otci, matka je naprosté / bohužel / mešuge a zhoršuje se

léčit se nikdy nebude, protože " ti ostatní jsou letadlo"

bohužel, i ženský, matky jsou někdy schopny neuvěřitelných věcí jen kvůli mstě chlapovi

chudáci ty děti, fakt chudáci

:?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
10.11.23 00:27
@MamkaDouDou píše:
Nemáš odkaz?

Odkaz nemam, sdilela to Ester Janeckova a myslim, ze o tom psalo treba na Novinkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
10.11.23 00:30

@Borrealis Mam dite o neco starsi nez je Bertik a koji se cca co 3-5 hodin. Pred spanim, po spani vzdy, bez prsa by neusla. Behem noci cca 4×. Predstava, ze ji musim dat otci na noc, place, ze ho nezna, place, ze chce prso, ze chce usinat u kojeni, ta mi dobre nedela…

A tam neslo jen o kojeni, hl. i dle posudku psychologu ten chlapecek brecel, ze k tatovi nechce, mel regulerni trauma. Neznal ho, do roka se o nej otec nezajimal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
10.11.23 00:32
@bertoldina píše:
Nechtěla mu ho davat, protože ho neznalo a neznalo ho, protože mu ho nechtěla dávat. Paráda. Jinak pro ni exmanzel, ale pro chlapečka otec.Je mi líto chlapečka, že má rodiče nevyzrale jedince.

Ja myslim, ze k tomu ma byt neco jako asistovany styk. Nejdriv na neutralni pude - otec, matka, odbornik. Pak teprv dat na nejaky cas vyhradne otci. Co je toto za zakony, priklepnout Bertika jako gauc rodici a „odvez si ho“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
10.11.23 00:32
@bertoldina píše:
Nechtěla mu ho davat, protože ho neznalo a neznalo ho, protože mu ho nechtěla dávat. Paráda. Jinak pro ni exmanzel, ale pro chlapečka otec.Je mi líto chlapečka, že má rodiče nevyzrale jedince.

Dávala mu ho, ačkoli syn nechtěl a velmi se bránil. Dávala až do té doby, než se vrátil od otce 2× se zánětem penisu a krví na plence (po 8 h návštěvě). Matka má k tomu lékařské zprávy a podala TO. Jako pardon, ale vy byste za těchto podmínek dala syna otci? Matka nabízela do prošetření alespoň asistovaný styk, ale otec toho nikdy nevyužil. Ten si ho tedy ani nikdy nebral - dítě si převzal a dal ho prarodičům. Oni jsou ti, kdo to dítě chce mít u sebe.

Btw rodina otce z ní dělá blázna a tvrdí, že je psychicky narušená. To už se jim jednou povedlo - s manželkou druhého syna, která skončila trvale v psychiatrické léčebně. O vnučku z této strany nejeví zájem. Tak já nevím, jaká je šance, že obě snachy byly blázen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
10.11.23 01:13

Včera jsem četla jeden originální článek. Nikde to ale systematicky nesleduju.
Prý ve 2,5 letech velmi často kojí. Dítě se snaží vidět, aby ho aspoň krátce nakojila. Odebrali jí ho policisté na procházce na kolonádě od prsu :zed:

Přijde mi trhlá. Taky jsem v tomto věku některé své děti ještě kojila, ale dítě v pohodě zvládlo víkend s tatínkem a babičkou na chatě. Není blbé a ví, že mléko má jen máma. Nemělo na to nafixované usínání.
V roce prý měla předávat třikrát týdně na 6 hodin. I kojené dítě by toto mělo zvládnout. Od kojeného ročního jsem chodila a chodím přibližně tuto dobu do práce. Zkušenost s více dětmi. Opět žádná trága. Nakojím před tím, potom. Mezitím voda, dětský džus, čaj. A jídlo, které má dítě rádo. Žádné experimenty. Usnout umělo i bezdudlíkové dítě, ale s dudlíkovým je to bez práce.

Nejsem úplně zastáncem střídavé péče v tomto věku, jedině v asymetrickém režimu ve prospěch matky, ale i ona musí udělat něco pro to, aby ho dítě znalo a přehnaně ho nefixovat na sebe a kojení. To by mělo u tak velkého probíhat občas a někde v soukromí. A když ví, že situace je taková, tak to postupně odbourá. Dítě není její majetek. Nemožnost dítě předat otci je zhovadilost.

Bylo tam napsané, že podle znaleckých posudků má otec lepší výchovné předpoklady. Jako já bych taky nechtěla, kdyby mi u toho asistovala třetí osoba a čuměla pod ruky.
Zkušenosti jsou takové, že matky, které se snaží děti údržovat v nižších vývojových fázích a brání jim růst a vyvíjet se, mívají většinou problém samy se sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.11.23 01:17

Pokud dite otce nezna (nebo k nemu nechce), musi byt prvni volbou casty asistovany styk, az do doby, kdy je dite s rodicem zcela v pohode.

Pokud je dite kojene, nelze ho dat pryc na dyl nez je mezera mezi kojenim, a to dle veku.

Cokoliv jineho je ignorace zajmu ditete!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
10.11.23 01:17
@Zmatka píše:
@Borrealis Mam dite o neco starsi nez je Bertik a koji se cca co 3-5 hodin. Pred spanim, po spani vzdy, bez prsa by neusla. Behem noci cca 4×. Predstava, ze ji musim dat otci na noc, place, ze ho nezna, place, ze chce prso, ze chce usinat u kojeni, ta mi dobre nedela…A tam neslo jen o kojeni, hl. i dle posudku psychologu ten chlapecek brecel, ze k tatovi nechce, mel regulerni trauma. Neznal ho, do roka se o nej otec nezajimal.

Nezlob se, to není normální, tak často kojit velké dítě. Spát má celou noc. Rozhodně toto nemůže být důvod nepředat otci. Věřím, že by si ho zpracoval a fungovalo by, co u matky ne, protože na to osobnostně nemá.

Bylo tam napsáno, že podle znaleckých posudků má otec lepší výchovné předpoklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.11.23 01:20
@1Pears1 píše:
Včera jsem četla jeden originální článek. Nikde to ale systematicky nesleduju.
Prý ve 2,5 letech velmi často kojí. Dítě se snaží vidět, aby ho aspoň krátce nakojila. Odebrali jí ho policisté na procházce na kolonádě od prsu :zed:

Přijde mi trhlá. Taky jsem v tomto věku některé své děti ještě kojila, ale dítě v pohodě zvládlo víkend s tatínkem a babičkou na chatě. Není blbé a ví, že mléko má jen máma. Nemělo na to nafixované usínání.
V roce prý měla předávat třikrát týdně na 6 hodin. I kojené dítě by toto mělo zvládnout. Od kojeného ročního jsem chodila a chodím přibližně tuto dobu do práce. Zkušenost s více dětmi. Opět žádná trága. Nakojím před tím, potom. Mezitím voda, dětský džus, čaj. A jídlo, které má dítě rádo. Žádné experimenty. Usnout umělo i bezdudlíkové dítě, ale s dudlíkovým je to bez práce.

Nejsem úplně zastáncem střídavé péče v tomto věku, jedině v asymetrickém režimu ve prospěch matky, ale i ona musí udělat něco pro to, aby ho dítě znalo a přehnaně ho nefixovat na sebe a kojení. To by mělo u tak velkého probíhat občas a někde v soukromí. A když ví, že situace je taková, tak to postupně odbourá. Dítě není její majetek. Nemožnost dítě předat otci je zhovadilost.

Bylo tam napsané, že podle znaleckých posudků má otec lepší výchovné předpoklady. Jako já bych taky nechtěla, kdyby mi u toho asistovala třetí osoba a čuměla pod ruky.
Zkušenosti jsou takové, že matky, které se snaží děti údržovat v nižších vývojových fázích a brání jim růst a vyvíjet se, mívají většinou problém samy se sebou.

Ve 2,5 letech jsem nejmladsi taky casto kojila.
Zadne brzdeni ve vyvoji to neni!!
Behem dne zcela bez problemu zvladla byt nejakou dobu se vsemi osobami, se kterymi se casto stykala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.11.23 04:16

Myslím si, že tatínek je hovado, které odmítalo asistovany styk, šlo přes mrtvoly a nyní brani styku dítěte s matkou.
Takže v čem je lepší? Je to strašný.
Tohle není milující otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
10.11.23 04:19

Na článek jsem včera náhodou narazila a nestojím ani za jedním rodičem. Oba nejsou normální a je mi líto toho malého, který tu jejich veřejnou válku odnáší. Je mi smutno z toho, jak se dospělí lidé neumí dohodnout a ničí své dítě.
Bohužel, vztahy se můžou rozpadnout a lidé se rozejdou, ale neměli by si svůj vztek na partnera kompenzovat přes dítě. Oba rodiče mají na dítě stejné právo, ano, jsem zastáncem kojení, ale ve dvou letech už by nemělo být kojení hlavním zdrojem potravy. Navíc, pokud soud rozhodl, že dítě má být dáváno otci, měla to respektovat a dávat mu ho. Musela vědět, že pokud mu ho dávat nebude, otočí se to proti ní…

Příspěvek upraven 10.11.23 v 04:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.11.23 04:25

@Mall126 nojo, no, ono je to těžký. Když ti dítě vyvádí a otec se nechce dohodnout.
Podle mě to soud posral, styk měl od začátku probíhat jinak. Dopadlo by to lépe. prijde vám v pořadu, že dítě nevidí svou matku? Otec je teda lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna