Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Serpentini píše:
Co jsem viděla její video, tak tři dny po sobě po odebrání ji otec umožnil syna vidět a nakojit. Dal nevím, protože to úplně nesleduji, je mi z toho cirkusu zle a je mi zle z toho co dělají tomu dítěti.
Jo, chudák dítě.
@boball píše:
Přečti první větu a budeš vědět. Čapnout dítě, které ho prakticky nezná a nemá ještě rozum z toho, co se děje a rvát ho do auta, a odmítnout matku, když nabídla, že budou nějaký čas společně, aby si na něj dítě postupně zvyklo, je vrchol hlupáctví.
Dite ho znalo, nez tomu matka zamezila. Snahu matky poskodit otce nevidis?
Ze matka nabizela postupne zvykani, je manipulace a nepravda, chybi tam strasne dulezite " detaily".
(Jeste za sebe bych chtel dodat, ze pravdepodobne by matka podobne " zvykani" bojkotovala svoji manipulaci atd.)
Kdyby se matka chovala, jak mela, nikdy by k cele situaci nedoslo.
Matka zjevne pocita s tim, ze diteti cas uplyne a ono uz vztah s otcem nenavaze.
Co se tyce predani, nema tam vinu i hystericky vykon matky? Jako tehdy u Jiresove.
@welovefashion píše:
No ono je dost dobře možné, že toho blázna ze snachy udělala jejich rodina, tím jak se k ní chovali a o to samé se snaží s Bárou…Sleduji to, mohla věci řešit jinak, ale tady bude opravdu problém její vztah s otcem dítěte a jeho sebestředné chování… Za mě je dost vidět, že se dohodnout nechtěl…
A k tomu zánětu, jako pokud bych si myslela, že moje dítě někdo sexuálně obtěžuje, tak bych je taky nenechala samotné, to snad žádná matka
Soudy rozhodují podle důkazů, a právníků, ne podle skutečnosti, mě z toho plyne spíš to, že matka si dostatečně důkazy neuchovávala a neměla dost peněz na dobrého právníka…
blbost, byly tam znalecké posudky a u nich fakt nezáleží na tom, jakého máš právníka. A ty jsou pro soud pak stěžejním důkazem…Víš, kolik vymyšlených sex. zneužívání jsem v praxi viděla? Překvapivě z 99% v momentě, kdy se dotyční hádají o děti a majetek. A ono je pak často jedno, že dotyčného za pár měsíců až let „omilostní“ když tím druhá strana operuje v médiích, po rodině, po přátelích, v práci…to je sviňárna největšího kalibru…
@welovefashion píše:
No ono je dost dobře možné, že toho blázna ze snachy udělala jejich rodina, tím jak se k ní chovali a o to samé se snaží s Bárou…Sleduji to, mohla věci řešit jinak, ale tady bude opravdu problém její vztah s otcem dítěte a jeho sebestředné chování… Za mě je dost vidět, že se dohodnout nechtěl..
Neblbni, jen tak nekoho na psychiatrii nezavrou.
A ano, problem mohl byt jeji vztah s otcem, ale to je jeji problém, nema to odnaset to dite.
Ze opomijis falešné obvineni z pedofilie, a vice nez 100× nepredani ditete, o tobe neco vypovídá.
Zrejme ses zastance toho, ze posledni slova ma mit vzdycky zena, ktera ma vzdycky nakonec rozhodnout, jak to bude.
@Keyllah píše:
blbost, byly tam znalecké posudky a u nich fakt nezáleží na tom, jakého máš právníka. A ty jsou pro soud pak stěžejním důkazem…Víš, kolik vymyšlených sex. zneužívání jsem v praxi viděla? Překvapivě z 99% v momentě, kdy se dotyční hádají o děti a majetek. A ono je pak často jedno, že dotyčného za pár měsíců až let „omilostní“ když tím druhá strana operuje v médiích, po rodině, po přátelích, v práci…to je sviňárna největšího kalibru…
Tak nejak.
A jeste to, ze za falesne obvineni ze sexualniho zneuzivani u nas nepadaji tresty, nebo padaji minimalne. Proc??
@mamule42 píše:
https://medium.seznam.cz/…-treba-29608
Kdyz reaguju jen na původní rozsudek 3× týdne 6 hodin, ano, bylo by lepší kdyby to bylo 6× týdne 3 hodiny, ale i tak, matka klidně mohla dítě předat v klidu, byla to ona, kdo dítě v ten moment zbytečně stresoval
že to vyhnala do extrému, že se muselo předávat s policií, vždyť chudák dítě!!! Tohle normální ženská udělá? Tolik matek na světě předává menší děti chůvám na daleko víc hodin? ![]()
Z te situace vinim hlavne matku. Kdyby spolupracovala - s otcem, s urady, nemusela tato situace vubec nastat. Ve veku Bertika mi prijde vetsi prasarna to, ze nezna otce, nez odepreni MM. Krom toho, kdyby se chovala normalne, mohlo mit to dite oboje - kojeni i otce.
@ondrej190 píše:
Dite ho znalo, nez tomu matka zamezila. Snahu matky poskodit otce nevidis?
Ze matka nabizela postupne zvykani, je manipulace a nepravda, chybi tam strasne dulezite " detaily".
(Jeste za sebe bych chtel dodat, ze pravdepodobne by matka podobne " zvykani" bojkotovala svoji manipulaci atd.)
Kdyby se matka chovala, jak mela, nikdy by k cele situaci nedoslo.
Matka zjevne pocita s tim, ze diteti cas uplyne a ono uz vztah s otcem nenavaze.
Co se tyce predani, nema tam vinu i hystericky vykon matky? Jako tehdy u Jiresove.
Na tohle můžu napsat jen, to že by to mohlo být i obráceně, kdyby se otec choval jak měl, pravděpodobně by k podobné situaci nikdy nedošlo. Myslím, si, že na takovém přetahování o dítě mají prostě vinu oba.Do příběhu samozřejmě nikdo úplně nevidí a tak se to dá těěžko posuzovat, vycházet lze jen z faktů. co si člověk může někde přečíst.
@ondrej190 píše:
Tak nejak.
A jeste to, ze za falesne obvineni ze sexualniho zneuzivani u nas nepadaji tresty, nebo padaji minimalne. Proc??
ale už padají, problém je, že to dotyčná musí říct „jasně a natvrdo“, ne myslím si, asi, možná…rozumíme si? dotyčné si neuvědomí, že tím nejen můžou zničit otce svého dítěte, ale i to dítě…
Ted jsem si pustila stream od Bary na Instagramu a vubec nevim, cemu verit, ze je pravda. Videli jste? Co myslite? Nicmene stale verim tomu, ze jsou oba trefeni a nemysli v prospech ditete, ale toho, jak chteji oni.
@boball píše:
Na tohle můžu napsat jen, to že by to mohlo být i obráceně, kdyby se otec choval jak měl, pravděpodobně by k podobné situaci nikdy nedošlo.Myslím, si, že na takovém přetahování o dítě mají prostě vinu oba.Do příběhu samozřejmě nikdo úplně nevidí a tak se to dá těěžko posuzovat, vycházet lze jen z faktů. co si člověk může někde přečíst.
jako že měl akceptovat, že dítě dlouhodobě nevídá, protože „něco“ a měl čekat až si to matka rozmyslí? nic ve zlém, ale kdyby si ty dlouhodobě neviděla vlastní dítě, taky by ti došla trpělivost s planými sliby a v ten moment, kdy by ti už ruply nervi, by jsi byla označena za toho „agresora“. Pokud otec vychází ze znaleckých posudků lépe než ona, je to minimálně k zamyšlení, jestli ta chyba nebude spíš u ní…jistě, že pak už ti chlapi kolikrát reagují přehnaně a dá se s nimi hůř domluvit, ale bohužel jsou k tomu často „dohnáni“ okolnostmi, které způsobila dotyčná…
@Keyllah píše:
ale už padají, problém je, že to dotyčná musí říct „jasně a natvrdo“, ne myslím si, asi, možná…rozumíme si? dotyčné si neuvědomí, že tím nejen můžou zničit otce svého dítěte, ale i to dítě…
Rozumime, bohuzel.
Myslis ale, ze si to dotycne „neuvědomí“?
Myslim, ze by si to uvedomit mely, pokud nemaji IQ 70, nebo ze si to naopak casto uvedomuji.
@ondrej190 Vidíš,a mojí spolužačku na psychiatrii zavřeli. Její tchýně, manžel, zatáhli do toho i sousedy jí neustále obvinovali, že v jejím bytě je křik, rány, děti týrá hlady a různé jiné ptákoviny. Děti jí odebrali, nechtěla se dát, porvala se s nimi a šup, skončila tam. Děti na chvíli v děcáku, nakonec se provalilo, že to nebyla pravda, ale zážitek byl.Je to dlouho,.děti jsou dneska dospělé a ona babička, ale stalo se a nikdo jí neuvěřil. Stříleli dřív, než mířili.
@ondrej190 píše:
Rozumime, bohuzel.
Myslis ale, ze si to dotycne „neuvědomí“?
Myslim, ze by si to uvedomit mely, pokud nemaji IQ 70, nebo ze si to naopak casto uvedomuji.
myslím, že ne. Většinou se tam projeví i nějaký psych. problém a ony mají pocit, že to co dělají dělají správně a dobře. Jako zatopit takto dokáží i chlapi, bez ohledu na dítko, ale s tím křivým obviněním ze sex. zneužívání bohužel obsazují první příčky ženy…a v 99% je to vymyšlení ve snaze zvrátit opatrovnický spor ve svůj prospěch…
@boball píše:
Na tohle můžu napsat jen, to že by to mohlo být i obráceně, kdyby se otec choval jak měl, pravděpodobně by k podobné situaci nikdy nedošlo. Myslím, si, že na takovém přetahování o dítě mají prostě vinu oba.Do příběhu samozřejmě nikdo úplně nevidí a tak se to dá těěžko posuzovat, vycházet lze jen z faktů. co si člověk může někde přečíst.
"Otec kdyby se choval, jak mel. "
Jako nerozchazel se s pani? Nebo ve vsem ji ustoupit? Nebo akceptovat, ze mu dite pani „neda“?
Ja nevim, jak se otec mel chovat v situaci, kdy mu je pristup k diteti odepren. ( o svinarne s TO nemluve)