Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Zmatka píše:
Ok to tvrdis ty, ze primerena. Rada zen ti tady napsala, ze primerena jim neprijde. Ani mne ne a to, promin, uz mam dve. Ten, kdo by to mohl urcit, je detsky psycholog.Nechci do nekoho rejt, ale je jasne, ze pokud si odstavila dite ve trech mesicich a uspavala tak, ze si porvalo samo v postylce, tak asi nevis, ze kdyz to chce nekdo delat laskaveji vuci diteti, ze to dite je pak na matku proste navazanejsi. Vyrvat ho muze nechat kdokoliv, to mas recht. Uspat bez slz u sebe muze jen mama.
Jasně, proto kojiš pětileté dítě, abys nepřišla o svůj status nepostradatelnosti. O dítě ani tak nejde, dítě se dá uspat i jinak, než kojením. Ale ty hraješ jen o svoji vlastní důležitost, pro větší dítě je přínos kojení minimální a jen zlozvyk. To ty si musíš dokazovat, že jsi matka roku, co kojí ve dne v noci školkovė dítě.
@MamkaDouDou píše:
Ne, neznamená. Ale znamená to, že první kdo opustil dítě byl on. Nejsem fanoušek lidí, co si udělají dítě a pak hned zjistí, že jim to nevyhovuje. Navíc opustit matku v tak senzitivním období dělají jen naprostí duševní chudáci. Sorry not sorry.
Pod opuštěním dítěte si představuju, že dítě nechce vídat a nezajímá se o něj. Neznáme důvod, proč od ní odešel. Důvod přece vůbec nemusel být ten, že mu nevyhovovalo, že mají dítě.
@Villanelle případ „mama to nevzda“
Tak tam je to taky mazec. Tam to nechápu už vůbec, že syn půjde do péče otce
@terien píše:
To předání nezvládla v první řadě ona. A nepřijde mi ani moc chytrá. Kdyby byla, tak si to připraví úplně jinak a přesvědčivěji. Takhle se jen odkopala, že je to mizerná herečka a hysterka. Ani moc nešťastná mi nepřišla.
Vidím to úplně stejně. Já u ní emoce právě nezaznamenala snad skoro nikde, kde jsem jí viděla. Nejhorší na tom je, jak to stěžuje tomu malému. Na tomhle je přesně vidět, jak ona vůbec nemyslí na něj, protože kdyby na něj myslela, tak bojuje u soudu, ale jinak se mu to snaží co nejvíc usnadnit.
@Bytsamsebou píše:
I kdyby odešel on, tak odešel od matky, né od dítěte. Měl zájem o svého syna, né o manželku.
Rozbil primární rodinou jednotku, která je pro dítě a jeho vývoj to nejidálnější. Rozbil bezpečné a stabilní prostředí, které to dítě do té doby znalo. Nebo on tam snad zůstal doma s nimi a podílel se na péči?
@MamkaDouDou píše:
Rozbil primární rodinou jednotku, která je pro dítě a jeho vývoj to nejidálnější. Rozbil bezpečné a stabilní prostředí, které to dítě do té doby znalo. Nebo on tam snad zůstal doma s nimi a podílel se na péči?
Ale na péči o syna se podílet chtěl, kdyby mu v tom matka od začátku nebránila ![]()
@Petra Z píše:
@Villanelle případ „mama to nevzda“
Tak tam je to taky mazec. Tam to nechápu už vůbec, že syn půjde do péče otce
Holky o tom mluvil i Klíma že jo? Jak ten otec kouří trávu a jeho matka zná úřednice na ospodu?
Tam to je fakt smutný
@MamkaDouDou píše:
Jak víš, že to nebylo obráceně?
@Bytsamsebou píše:
Ale na péči o syna se podílet chtěl, kdyby mu v tom matka od začátku nebránila
To víme od něj? Já tu četla, že to bylo úplně naopak. Že se nezajímal a když se zajímat začal, dával dítě rodičům.
@terien píše:
Jak víš, že to nebylo obráceně?
Nevím, proto se na to v původním příspěvku ptám.
@MamkaDouDou píše:
To víme od něj? Já tu četla, že to bylo úplně naopak. Že se nezajímal a když se zajímat začal, dával dítě rodičům.
Přečti si pořádně soudní rozhodnutí
. Tam je vše uvedené.
@MamkaDouDou píše:
Nevím, proto se na to v původním příspěvku ptám.
Tak proč píšeš, že on rozbil rodinu?
@MamkaDouDou píše:
Evidentně o tom nic nevíš ty.Začni třeba tady:„V etiopatogenezi ECC hraje roli mnoho faktorů; z našich výsledků se kojení dětí v rozmezí šest až 24 měsíců jeví jako protektivní faktor tohoto infekčního onemocnění. Podávání slazených nápojů a pozdní nástup orální hygieny jsme naopak asociovali se sECC. S kojením delším než dva roky je nejvíce spjato rizikové chování matek/osob pečujících o dítě, které může vést k rozvoji sECC.“
A teď myslíš, že všichni co ti oponují padnou na zadek z toho, že sem dáš výsek z čehosi 😄
@MamkaDouDou píše:
Když nechce tak to znamená, že není zralé na samoodstav co bys na tom chtěla chápat. Vidělas na té pláži kojit to dítě v maturitním ročníku o kterém tu bájíš?
Ne ti chodí pak na pokoj😄
S tebou se vážně diskutovat nedá. Na otázku neodpovíš a nebo odpovídá otázkou.
Ptám se naposledy, když dítě nebude chtít, tak kdy je ten čas samoodstavu?