Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@terien píše:
Tak proč píšeš, že on rozbil rodinu?
Nepíšu. Odpovídám na hypotetickou otázku, kdyby to byl on kdo odešel. Chce to číst celou diskuzi pro kontext. ![]()
@Adull píše:
A teď myslíš, že všichni co ti oponují padnou na zadek z toho, že sem dáš výsek z čehosi 😄
Ne, nemyslím. Protože mají selský rozum a ten je víc než věda.
@MamkaDouDou píše:
Nepíšu. Odpovídám na hypotetickou otázku, kdyby to byl on kdo odešel. Chce to číst celou diskuzi pro kontext.
A ty si zkus přečíst zveřejněné rozsudky, pak nebudeš muset klást hypotetické otázky.
@Bytsamsebou píše:
Přečti si pořádně soudní rozhodnutí. Tam je vše uvedené.
Já ho neviděla. Někdo tu na něj odkazoval, ale k tomu příspěvku jsem se nedostala a FB nemám.
@Zmatka píše:
Prosim, mohly by se tu uz prestat vyjadrovat ohledne kojeni zeny, ktere nejspis nikdy nekojily, nebo max. pul roku? A siri tu nesmysly, jakoze kojeni nici zuby, co uz se davno vyvratily vyzkumy? Naopak kojeni pred kazy chrani.
Jak ty můžeš vědět kdo a jak dlouho kojil?
A vyjádřit se může každý, to je princip diskuze, což jsi asi doteď nepochopila.
Jaký výzkum? Ten podle strejdy Google?
@g.sandova píše:
Myslím si, že tatínek je hovado, které odmítalo asistovany styk, šlo přes mrtvoly a nyní brani styku dítěte s matkou.
Takže v čem je lepší? Je to strašný.
Tohle není milující otec.
Takže tam budou asi cáklí oba rodiče. Chudák dítě ![]()
@MamkaDouDou píše:
A jak to tedy je. ona ho vyhodila nebo on odešel? Protože jestli to druhé, tak první kdo si ten vztah zrušil byl on.
Ale tím, že se rozejdeš s partnerem si nerušíš vztah s dítětem. Druhý rodič a dítě jsou dvě osoby a takto přece stavět vztahy nelze.
@MamkaDouDou píše:
Ne, neznamená. Ale znamená to, že první kdo opustil dítě byl on. Nejsem fanoušek lidí, co si udělají dítě a pak hned zjistí, že jim to nevyhovuje. Navíc opustit matku v tak senzitivním období dělají jen naprostí duševní chudáci. Sorry not sorry.
Takže když se dva rozejdou a otec se odstěhuje, tak on opustil dítě? Ty jsi vážně mimo.
@mado píše:
Jasně, proto kojiš pětileté dítě, abys nepřišla o svůj status nepostradatelnosti. O dítě ani tak nejde, dítě se dá uspat i jinak, než kojením. Ale ty hraješ jen o svoji vlastní důležitost, pro větší dítě je přínos kojení minimální a jen zlozvyk. To ty si musíš dokazovat, že jsi matka roku, co kojí ve dne v noci školkovė dítě.
Vyzrálá, dospělá žena nemusí hrát komedii na svoji vlastní nepostradatelnost a dokáže připustit, že dítě se přirozeně vyvíjí a prostě přijde čas, kdy nepotřebuje kozu na noc a vystačí si s plyšákem.
@Temnástranasíly píše:
Ale tím, že se rozejdeš s partnerem si nerušíš vztah s dítětem. Druhý rodič a dítě jsou dvě osoby a takto přece stavět vztahy nelze.
To se ani nesnažím říct, ale rozbíjíš tím tu rodinou jednotku. I 4 měsíční dítě je schopné vnímat tu změnu. Pro malé děti je konzistence a stabilita velmi důležitá. Rozchody u takhle malých dětí vnímám mnohem problematičtěji než u dětí, kde už můžeš racionalizovat a zahrnout je do té konverzace. A jak jsem psala, matka je po porodu v sensibilním a emočně náchylném prostředí a já osobně to vnímám velmi negativně pokud ji partner opustí.
@Bytsamsebou píše:
Přečti si pořádně soudní rozhodnutí. Tam je vše uvedené.
To nemůže, protože to se nedá zkopírovat z Googlu ![]()
@MamkaDouDou píše:
Když chce dítě. Máš to přímo v tom slovu SAMO-odstav.
Takže opět znovu…kdy chce…což může být až na střední, když bude chtít. Ale ty evidentně máš problém s psaným slovem a nevidíš co za blbosti píšeš
@Zmatka píše:
„Skoro rok“, takze si nikdy nekojila batole, dokonce si ani nekojila kojence po celou dobu jeho kojeneckyho vyvoje. Promin, ale pak shazujes dlouhodobe kojeni (coz tvoje nebylo), siris o nem nepravdy bez vlastni zkusenosti, a me by zajimalo, proc. Nejvic shazuji kojeni zeny, ktere (skoro) nekojily
Skoro 12 měsíců není kojení?
Ty jsi holka na hlavu.
@Adull píše: 😄 😄 😄
Kojila jsem skoro 12 měsíců a podle jedné zde jsem málo kojila.
Paní je úplně mimo s tímto názorem. ![]()
Když chce dítě. Máš to přímo v tom slovu SAMO-odstav.