Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Matka stále píše na svůj facebookový profil srdceryvné příspěvky, ve kterých se staví do role bojovnice za práva dětí. Stěžuje si i médiím a na pokračování svého právního boje proti otci shání peníze formou veřejné sbírky…
Otec na svém facebookovém profilu v den exekuce napsal krátký příspěvek, v němž mimo jiné doufá, „že matka projde na základě dnešních událostí hlubokou sebereflexí a že i ona bude schopna přistoupit na skutečnost, že každé dítě má dva rodiče.“
Přejeme Bertíkovi, aby tomu tak bylo. Bohužel někdy – když to jeden z rodičů odmítá respektovat – k tomu vede cesta až přes exekuci dítěte.
a zkušenost jednoho člověka s ní
"Tato matka má k sebereflexi hodně daleko. Dozvěděla se o mém útěku se synem před lety a prosila mne o pomoc se svým útěkem. Zkoušel jsem ji vést k rozumu, ale marně.
Všechno po ní steče jako voda po huse a nakonec mne smazala, abych jí nerušil jednotnou frontu roztleskávačů a přizvukovačů. Podívat se na její profil je přesto poučné – v takové společnosti žijeme, až tak daleko zašel kult matky, že desítky lidí jí fandí a otci spílají jen na základě jejích lží. Soudkyně v Benešově se výjimečně zachovala jako profesionálka."
ono to ale tomu chudákovi malému dítěti stejně nijak nepomůže, bohužel, no
má smůlu, je mi těch dětí pokaždé líto, smůla už od mala, od prvních let
![]()
@deMerteuil píše:
Vtipný, jak tady spousta lidí ví, jestli cizí dítě potřebuje, nebo nepotrebuje ve 2,5 letech kojení… Moje dcera má 2,5 a kojí se mnohokrát denně, zvlášť ji to pomáhá zvládat náročný situace. V roce, dokonce ani ve dvou letech jsem od ní na víc než 5 hodin neodcházela, a to byla po tu dobu s otcem, se kterým taky od narození žije… Už mohu třeba jeden celý den odejít do práce, ale rozhodně ne každý, pokud chci, aby dcera byla celkově v pohodě… Takže mně přijde normální, že dítě má v tomto věku téměř neomezený přístup k primární pečující osobě, což je v našem i jejich případě matka
Pečující osoba může být i otec o tom žádná. A co se tyce kojení, tak si dceru koj třeba do maturity.Spis mám z toho všeho dojem, že tohle dělají úzkostné matky a nejde ani tak o děti jako spíš o ně a jejich pocit, že se dítě bez nich neobejde.
@boball píše:to bude mít blbý, jeden den v týdnu mívají hodně dlouhé vyučování, to jí bude sakra tlačit. Ale, zase odstříkané mléko do termosky, kdo z vás to na střední měl
😄 😄Jakože u maturity bude muset být…kojící koutek.
@terien píše:
A v pubertě to vymění za čokoládu a hranolky
Ne v pubertě bude ještě stále kojená, protože se nesamoodstaví😄 😄
@Adull píše:
Pečující osoba může být i otec o tom žádná. A co se tyce kojení, tak si dceru koj třeba do maturity.Spis mám z toho všeho dojem, že tohle dělají úzkostné matky a nejde ani tak o děti jako spíš o ně a jejich pocit, že se dítě bez nich neobejde.
porouchaná sebehodnota
ne toho dítěte, samozřejmě ne, té matky
a tak má aelspon něco, čeho se může držet a připadat si užitečná, kojí čtyřleté dítě, v noci nespí, protože neustále kojí, není schopna stanovit dítěti žádné hranice, hroutí se, je psychicky naprosto na dně, nevyspalá, úzkostná, s kaput imunitou
ale přesto nadále nespí a imrvére kojí, čtyřletého, čtyřletej je na ní totálně závislý a tak má ona pocit, že " k něčemu je "
případ přímo z mé praxe, ta paní nebyla schopna ani ochotna nic jiného slyšet, než jen litování
a čekala chválu, jaká je hrdinka, až k sebezničení " spím jen dvě - tři hodiny "
psycholog, psychoterapie, hledání a obnovení sebehodnoty
těžká dřina, navíc když to nikdo neocení
naprosto jsem jí chápala, ale nešlo jí nijak pomoct, byla jak teflon, vše sklouzlo a pryč
mmch nakonec to skončilo zhroucením a pobytem na psychiatrii / žádná psychosa, v podstatě jen exhausce a léta neřešené úzkosti /
No jako s tím kojením, nedávno jsem o tom přemýšlela. Nekojim, mrzí mě to, chtěla jsem aspoň do roka, nepovedlo se, co už. Syn je zdravý a spokojený a to je důležité, na uspani máme jiné rituály a i v úplné rodině je fajn, že se můžeme nahradit kompletně a pro dítě to žádný stres není. Jinak vůbec nezpochybnuju prospesnost kojení, jen si říkám do jaké míry to nějak dítěti regulovat nebo naopak cpát při každé příležitosti. Chodíme hodně mezi děti, na plavání a do hernicky. Je tam s námi 90% kojících a hodně z nich dělá to, že si dítě třeba lokne vody, lekne se a zaplace, a dají ho na prs. V hernicce totéž, dítě je nespokojene, vlastne neví nikdo proč a šup na prs. A to teda nevim jestli je dobře, chápu že je to jednoduché, uklidnění za pár vteřin v jakékoli situaci. Ale nemůžu říct že my s nekojenym synem s tim mame problem, našli jsme si jiné způsoby jak uklidnit, musela jsem. Není to tak že by častěji a dele plakal, naopak teda u něho moc ty stresové situace ani neprichazeji, neplace mi bezdůvodně, většinou je mi jasné co je za problem a odstranim ho, pritisknu k sobě, pochovam a je to dobré. U toho kojení při každém zaplakani mi někdy přijde že příčina se ani nehledá. Ale bohužel s kojením mám zkušenost jen tři měsíce tak možná to jen nechápu.
@Bytsamsebou píše:
Odloženo/uloženo, protože to řešila Policie a nic se nestalo…mě zase přijde, že Bára je sebestředná kráva
, která uvádí, že všichni se spolčili proti ní. To tak u psychicky nemocných lidí bývá.
Nic se nestalo, nebo nebylo prokázáno? Nebo není dostatek důkazů? Trochu různé věci ![]()
@Borrealis píše:
porouchaná sebehodnotane toho dítěte, samozřejmě ne, té matky
a tak má aelspon něco, čeho se může držet a připadat si užitečná, kojí čtyřleté dítě, v noci nespí, protože neustále kojí, není schopna stanovit dítěti žádné hranice, hroutí se, je psychicky naprosto na dně, nevyspalá, úzkostná, s kaput imunitou
ale přesto nadále nespí a imrvére kojí, čtyřletého, čtyřletej je na ní totálně závislý a tak má ona pocit, že " k něčemu je "
případ přímo z mé praxe, ta paní nebyla schopna ani ochotna nic jiného slyšet, než jen litování
a čekala chválu, jaká je hrdinka, až k sebezničení " spím jen dvě - tři hodiny "
psycholog, psychoterapie, hledání a obnovení sebehodnoty
těžká dřina, navíc když to nikdo neocení
naprosto jsem jí chápala, ale nešlo jí nijak pomoct, byla jak teflon, vše sklouzlo a pryč
mmch nakonec to skončilo zhroucením a pobytem na psychiatrii / žádná psychosa, v podstatě jen exhausce a léta neřešené úzkosti /
Přesně tohle si myslím
@welovefashion píše:
A jsi si 100% jistý, že to obvinění je falešné? Říkám na začátku, že nejsem na 100% na její straně, ale že bych pochopila, proč ho nechce předat bez dozoru, pokud si myslí, že je zneužívaný a to vyšetřování bylo odloženo, ne uzavřeno, co jsem četla, to je dost podstatný rozdíl…Já osobně si myslím, že do té doby naprosto psychicky zdravý jedinec se může pod tíhou nátlaku, výhrůžky a nespravedlivých obvinění zhroutit a skončit na psychiatrii, to jen na okraj k té druhé matce, ženy jsou daleko víc emocionální…
Myslím, že tento otec je sebestředný hajzl, což teda není samozřejmě důvod, aby nemohl své dítě vídat…ale měla bych tím trochu pochopení pro Báry hysterické jednání…a ona mu netakazovala styk, jen chtěla bezpečí pro syna…
Bezpečí…Ta matka v Krkonoších taky asi chtěla pro dítě puvodne bezpečí.. Před chvílí se mi ten případ vynořil z paměti… Exekuce dítěte je neskutečně krutá forma střetu s realitou, ale nemusí to byt to nejhorší.
@Adull píše:
Takže, když se dítě nebude chtít samoodstavit, tak ho budeš kojit ještě na střední?
Na takhle hloupou otázku nemá cenu odpovídat. Vytáhnout nějaký nesmyslný extrém odtržený od reality patří do diskuze dětí na 1. stupni ZŠ.
@welovefashion píše:
Nic se nestalo, nebo nebylo prokázáno? Nebo není dostatek důkazů? Trochu různé věci
Pokud je to odloženo, tak pro to, že kdyby byly nové skutečnosti, případ se znovu otevře.
@welovefashion píše:
Nic se nestalo, nebo nebylo prokázáno? Nebo není dostatek důkazů? Trochu různé věci
Pokud se jednalo o přestupek, PČR věc odložila (na důvody se podívej na paragraf dole). Vždycky PČR nebo soud pracuje s důkazy
! Bertík nebyl sex. zneužívaný- toto potvrdilo několik na sobě nezávislých lékařů. Kdo víc by to mohl dokázat?
@MamkaDouDou píše:
Na takhle hloupou otázku nemá cenu odpovídat. Vytáhnout nějaký nesmyslný extrém odtržený od reality patří do diskuze dětí na 1. stupni ZŠ.
A kde je ta hranice sebeodstaveni? To jsi nám tu ve své „moudrosti“ zapomněla sdělit.
Přečti si příspěvek @Borrealis …krásné shrnuto.
@Keyllah píše:
blbost, byly tam znalecké posudky a u nich fakt nezáleží na tom, jakého máš právníka. A ty jsou pro soud pak stěžejním důkazem…Víš, kolik vymyšlených sex. zneužívání jsem v praxi viděla? Překvapivě z 99% v momentě, kdy se dotyční hádají o děti a majetek. A ono je pak často jedno, že dotyčného za pár měsíců až let „omilostní“ když tím druhá strana operuje v médiích, po rodině, po přátelích, v práci…to je sviňárna největšího kalibru…
Soudkyné odmítla brát v potaz x důkazů navržených matkou - znalecké posudky, posudek od dětského psychologa atd. To, že se matka aktivně (v desítkách případů) snažila nabízet asistovaný styk (spolu s ní i s odbornou asistencí, kterou zaplatila, ale otec se nikdy nedostavil) - o tom má spoustu důkazů, soudkyně to ale odmitla brát v potaz. To je přece prasárna… Matka zřejmě neměla v počátku peníze na dobrého právníka a věřila, že soud rozhodne rozumně.
Dívala jsem se na ten stream a teda fíha… je to šílený příběh a pravdu to vypadá, jako by byli prarodiče toho malého naprosto šílení a byli strůjci všeho, tatínek jim pouze jde na ruku. S tím dítětem stejně není, o to se starají prarodiče.
A dejme tomu i kdyby náhodou byla matka ta špatná a bylo by vhodné dítě svěřit do péče otci, tak dope rozhodně není ta správná varianta mu s okamžitou platností předat dítě, které je na to naprosto nepřipravené. I kdyby bylo vhodné, aby byl syn u něj (ehm… u prarodičů, on na něj stejně nemá čas), tak měl soud nařídit nejprve X asistovaných styků za účasti např. mediátora/dětského psychologa a až po vytvoření alespoň základní vazby jej předat otci, nejprve na styk v rámci pár hodin, pak postupně na 1-2 noci a postupné navyšovat. A ne mu ho frknout jak balík mezi dveřma a dítě ty se třeba po. Okamžité odebrání by bylo vhodné snad jen pokud by bylo dítě v akutním ohrožení (matka narkomanka/alkoholička, týrání, apod). Plus teda dát předběžnou vykonavatelnost na svěření dítěte otci a nedát jí na styky s matkou (tj nyní je dítě z rozhodnutí soudu u otce, ale nemusí ho předávat na styk matce, neb tahle část rozsudku není pravomocná) - to je také velmi zvláštní. Podobně jako to, že odvolání ze strany matky jim stále leží na soudě první instance, který se to na kraj vůbec neobtěžoval předat, i když už má 14 dnů po zákonné lhůtě. Nevím nevím, ale možnost, žr tam hrají roli peníze a moc není zrovna mizivá.