Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22044
10.11.23 11:15
@Bramborova píše:
Kdyby mi chtěl někdo brát dítě v jeho roce na šest hodin, budu rozhodnutí soudu mařit a bojovat jak lvice. Budu hysterická - a ani nemusím být emočně nezralá. Jen prostě mi příroda, tak jak většině žen, pomocí hormonů zařídila, že jsem s dítětem jedna jednotka a nevzdalujeme se od sebe. Příroda to tak zařídila ne proto, že matka to potřebuje, ale že dítě to potřebuje - mít u sebe pevně připoutaného primárního pečovatele.

To snad nemyslíš vážně, tenhle blábol.

To roční dítě nebere nikdo cizí, nýbrž jeho vlastní otec, a to ne na celý den, ale na pouhých šest hodin - to je naprosto přiměřená doba. A co ti příroda pomocí hormonů zařídila, to je sice hezké, ale jako argument úplně mimo - znovu, daň za rozpad rodiny musejí bohužel platit VŠICHNI. Otec, matka i dítě. Takže i když za optimálních okolností by jistě bylo skvělé být „jedna jednotka“ libovolně dlouho, tady optimální okolnosti nejsou… a žádné mateřské lví boje prostě nejsou na místě.

Chování, které v tomto konkrétním případě předvádí dotyčná hysterická husa, by mělo být trestně postihnutelné - byť otec samozřejmě také není bez viny. Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10881
10.11.23 11:17
@MamkaDouDou píše:
A kde to info berete? Já to nikde nenašla.

Měl to napsané v tom rozsudku soudu. Na jeho Facebooku měl nafocených asi 6 stran.

Příspěvek upraven 10.11.23 v 11:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
10.11.23 11:17
@Parenicka píše:
on uz psal myslim jeho otec nebo on, ted nevim, ze na ni podali oznameni za pomluvu, ona rekla ze je pedofil, homosexual apod. a to pro nekoho, kdo pracuje s detmi, jeste ve sboru :D, muze byt likvidačníPříspěvek upraven 10.11.23 v 11:04

tak to se jako pomluva dle zákona dá správně kvalifikovat jako pomluva, ach jo, no, nebude to vůbec hezký a bité na tom nejvíc bude ten malý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
10.11.23 11:20
@Parenicka píše:
on uz psal myslim jeho otec nebo on, ted nevim, ze na ni podali oznameni za pomluvu, ona rekla ze je pedofil, homosexual apod. a to pro nekoho, kdo pracuje s detmi, jeste ve sboru :D, muze byt likvidačníPříspěvek upraven 10.11.23 v 11:04
tak to se jako pomluva dle zákona dá správně kvalifikovat jako pomluva, ach jo, no, nebude to vůbec hezký a bité na tom nejvíc bude ten malý…
@Alušáček píše:
Neříkám, ze to měl nechat být, ale mohl to zkusit normálně, navštěvovat dite, vzít si ho na chvíli aby k němu získal kluk důvěru.Ne ho vyrvat z domova a soupnout k prarodičům.

a jak to uděláš, když ti ho druhý rodič odmítne na tu chvíli dát? :think: naprosto správně si nechal stanovit soudem styk, jako tisíce jiných po rozvodu. Trochu zapomínáš na ty měsíce mezi tím, kdy probíhali pokusy o předání a další soudní spor, kdy se ona sama s dítkem po pravomocném rozhodnutí soudu schovávala a byla v celorepublikovém pátrání! Jak chceš v takové chvíli, kdy se matka schovává i s dítkem a pátrá po ní policie, to „zkusit normálně“? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
10.11.23 11:20

Jen k tomu videu, paní vypadá, že to má pěkně nacvičené.
Dítěte je mi velice líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
10.11.23 11:21
@Keyllah píše:
tak ale snad víš, když tedy pracuješ v advokátce, že podané trestní oznámení neznamená automaticky podezření a jen podaným trestním oznámením se opatrovnický soud zabývat opravdu nebude, to by neděla nic jiného…

Soudy samozřejmě na TO přihlížet můžou. Nebo jako předběžná opatření ti nic neříkají. :roll:

• Citovat
  • Upravit
10881
@Villanelle píše:
Fuj, jsem se na to podívala… toto předvádět před tím dítětem. :poblion:
Edit: A vtipné je, že ona na svém instagramu popisovala předání úplně jinak, že otec chladnokrevne odnesl dítě, hodil ho do sedačky, zatímco dítě řvalo, ani ho nepřipoutal a odjel.Příspěvek upraven 10.11.23 v 11:04

Jj, popisovala jak urputně brečelo a chtělo maminku. Přitom z videa je jasné, že projde a řekne,, máma", protože ji tam uvidí :P! Jediný, kdo řval byla ona!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228

@Bramborova Ale soudu jde o zájem dítěte, jenže ten zájem je dán i judikaturou, Umluvou o právech dítěte. A soud ten zájem dítěte prostě chápe jinak, než si ho leckdy vykládají rodiče. Taky by se dalo říct, že v zájmu dítěte je, aby ho nevychovavali tito dva jedinci, kteří mu dělají z psychiky burtgulas. Bohužel soud nemůže rodičům nařídit, aby se přestali chovat jako pip pip a pip. Protože kdyby prestali, tak tu teď není o čem diskutovat. Oni se nedomluvili, kvůli nim to eskaluje.

Co se takhle dá nějak sestavit ty kroky, tak soud jedna naprosto očekávatelne a matka s tím byla srozumena. Na svém vlastním instagramu píše, že otec dal návrh na odnětí dítěte. Přesto dítě tohoto zazitku neusetrila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
10.11.23 11:22

… v mnohých případech by měl být ten asistovaný styk o dost dříve…

@Zmatka píše:
Ja myslim, ze k tomu ma byt neco jako asistovany styk. Nejdriv na neutralni pude - otec, matka, odbornik. Pak teprv dat na nejaky cas vyhradne otci. Co je toto za zakony, priklepnout Bertika jako gauc rodici a „odvez si ho“.
  • Citovat
  • Upravit
Parenicka
10.11.23 11:24
@Bytsamsebou píše:
Jj, popisovala jak urputně brečelo a chtělo maminku. Přitom z videa je jasné, že projde a řekne,, máma", protože ji tam uvidí :P! Jediný, kdo řval byla ona!

ona si protireci, popisuje jak chlapecek strada, je pohubly, zniceny a v druhe vete rekne ze si chlapecek hraje s babickou na zahrade kdyz je tam opet stalkuje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10881
10.11.23 11:26

Pro všechny, kdo to nečetl, nebo nemá Facebook. Neseřadila jsem to chronologicky. Marek nafotil jen ty důležité stránky rozsudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
10.11.23 11:31
@MamkaDouDou píše:
Soudy samozřejmě na TO přihlížet můžou. Nebo jako předběžná opatření ti nic neříkají. :roll:

jasně, dnes půjdu podat 100 TO jen tak, budou zcela vymyšlená a soud k tomu bude bez dalšího přihlížet, idkyž policejní orgán ani nezahájí úkony…a čím víc těch TO bude, tím víc k tomu bude soud přihlížet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6662
10.11.23 11:32

@Bramborova prosímtě a pak jsou děti zvídavé co se od 10m nechají v pohodě 5 hodin hlídat babičkou, pak přijde mamka, nakojí a všichni jsou spokojení. Neaplikuj jedinou zkušenost.

To je jak kdybych já řekla, že když děti necháš objevovat svět a dáš jim jistotu, lze cokoliv - protože mám zkušenost. Tvé děti by to možná nedaly, jiné ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8307
10.11.23 11:33
@Zmatka píše:
@Borrealis Mam dite o neco starsi nez je Bertik a koji se cca co 3-5 hodin. Pred spanim, po spani vzdy, bez prsa by neusla. Behem noci cca 4×. Predstava, ze ji musim dat otci na noc, place, ze ho nezna, place, ze chce prso, ze chce usinat u kojeni, ta mi dobre nedela…A tam neslo jen o kojeni, hl. i dle posudku psychologu ten chlapecek brecel, ze k tatovi nechce, mel regulerni trauma. Neznal ho, do roka se o nej otec nezajimal.

Kojit takhle velké dítě tolikrát za noc není normální. Spíš tě má místo dudlíku a to fakt není dobře, protože jednak se mu budou kazit zuby, protože si je pak nevycistí a jedak si přes noc tělo má odpočinout.
Jinak kojení dvouletého dítěte je prostě výmluva, aby nemuselo k otci.To by pak matka mohla tvrdit, že kojí pětileté a jaky by v tom byl rozdíl? Žádný, v tomhle věku už by dítě mělo jíst pestrou stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6662
10.11.23 11:36

A mně se někdo diví, že jsem doporučovala v jiné diskuzi otci nic neříkat :mrgreen:

Tito dva idioti se vybrali a dělají tohle, ve vedlejší diskuzi se skoro neznají, ale určitě se domluví, jo to tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna