Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Bramborova píše:
Kdyby mi chtěl někdo brát dítě v jeho roce na šest hodin, budu rozhodnutí soudu mařit a bojovat jak lvice. Budu hysterická - a ani nemusím být emočně nezralá. Jen prostě mi příroda, tak jak většině žen, pomocí hormonů zařídila, že jsem s dítětem jedna jednotka a nevzdalujeme se od sebe. Příroda to tak zařídila ne proto, že matka to potřebuje, ale že dítě to potřebuje - mít u sebe pevně připoutaného primárního pečovatele.
To snad nemyslíš vážně, tenhle blábol.
To roční dítě nebere nikdo cizí, nýbrž jeho vlastní otec, a to ne na celý den, ale na pouhých šest hodin - to je naprosto přiměřená doba. A co ti příroda pomocí hormonů zařídila, to je sice hezké, ale jako argument úplně mimo - znovu, daň za rozpad rodiny musejí bohužel platit VŠICHNI. Otec, matka i dítě. Takže i když za optimálních okolností by jistě bylo skvělé být „jedna jednotka“ libovolně dlouho, tady optimální okolnosti nejsou… a žádné mateřské lví boje prostě nejsou na místě.
Chování, které v tomto konkrétním případě předvádí dotyčná hysterická husa, by mělo být trestně postihnutelné - byť otec samozřejmě také není bez viny. Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet.
@MamkaDouDou píše:
A kde to info berete? Já to nikde nenašla.
Měl to napsané v tom rozsudku soudu. Na jeho Facebooku měl nafocených asi 6 stran.
Příspěvek upraven 10.11.23 v 11:19
@Parenicka píše:
on uz psal myslim jeho otec nebo on, ted nevim, ze na ni podali oznameni za pomluvu, ona rekla ze je pedofil, homosexual apod. a to pro nekoho, kdo pracuje s detmi, jeste ve sboru, muze byt likvidačníPříspěvek upraven 10.11.23 v 11:04
tak to se jako pomluva dle zákona dá správně kvalifikovat jako pomluva, ach jo, no, nebude to vůbec hezký a bité na tom nejvíc bude ten malý…
@Parenicka píše:tak to se jako pomluva dle zákona dá správně kvalifikovat jako pomluva, ach jo, no, nebude to vůbec hezký a bité na tom nejvíc bude ten malý…
on uz psal myslim jeho otec nebo on, ted nevim, ze na ni podali oznameni za pomluvu, ona rekla ze je pedofil, homosexual apod. a to pro nekoho, kdo pracuje s detmi, jeste ve sboru, muze byt likvidačníPříspěvek upraven 10.11.23 v 11:04
@Alušáček píše:
Neříkám, ze to měl nechat být, ale mohl to zkusit normálně, navštěvovat dite, vzít si ho na chvíli aby k němu získal kluk důvěru.Ne ho vyrvat z domova a soupnout k prarodičům.
a jak to uděláš, když ti ho druhý rodič odmítne na tu chvíli dát?
naprosto správně si nechal stanovit soudem styk, jako tisíce jiných po rozvodu. Trochu zapomínáš na ty měsíce mezi tím, kdy probíhali pokusy o předání a další soudní spor, kdy se ona sama s dítkem po pravomocném rozhodnutí soudu schovávala a byla v celorepublikovém pátrání! Jak chceš v takové chvíli, kdy se matka schovává i s dítkem a pátrá po ní policie, to „zkusit normálně“? ![]()
Jen k tomu videu, paní vypadá, že to má pěkně nacvičené.
Dítěte je mi velice líto.
@Keyllah píše:
tak ale snad víš, když tedy pracuješ v advokátce, že podané trestní oznámení neznamená automaticky podezření a jen podaným trestním oznámením se opatrovnický soud zabývat opravdu nebude, to by neděla nic jiného…
Soudy samozřejmě na TO přihlížet můžou. Nebo jako předběžná opatření ti nic neříkají. ![]()
@Villanelle píše:
Fuj, jsem se na to podívala… toto předvádět před tím dítětem.
Edit: A vtipné je, že ona na svém instagramu popisovala předání úplně jinak, že otec chladnokrevne odnesl dítě, hodil ho do sedačky, zatímco dítě řvalo, ani ho nepřipoutal a odjel.Příspěvek upraven 10.11.23 v 11:04
Jj, popisovala jak urputně brečelo a chtělo maminku. Přitom z videa je jasné, že projde a řekne,, máma", protože ji tam uvidí
! Jediný, kdo řval byla ona!
@Bramborova Ale soudu jde o zájem dítěte, jenže ten zájem je dán i judikaturou, Umluvou o právech dítěte. A soud ten zájem dítěte prostě chápe jinak, než si ho leckdy vykládají rodiče. Taky by se dalo říct, že v zájmu dítěte je, aby ho nevychovavali tito dva jedinci, kteří mu dělají z psychiky burtgulas. Bohužel soud nemůže rodičům nařídit, aby se přestali chovat jako pip pip a pip. Protože kdyby prestali, tak tu teď není o čem diskutovat. Oni se nedomluvili, kvůli nim to eskaluje.
Co se takhle dá nějak sestavit ty kroky, tak soud jedna naprosto očekávatelne a matka s tím byla srozumena. Na svém vlastním instagramu píše, že otec dal návrh na odnětí dítěte. Přesto dítě tohoto zazitku neusetrila.
… v mnohých případech by měl být ten asistovaný styk o dost dříve…
@Zmatka píše:
Ja myslim, ze k tomu ma byt neco jako asistovany styk. Nejdriv na neutralni pude - otec, matka, odbornik. Pak teprv dat na nejaky cas vyhradne otci. Co je toto za zakony, priklepnout Bertika jako gauc rodici a „odvez si ho“.
@Bytsamsebou píše:
Jj, popisovala jak urputně brečelo a chtělo maminku. Přitom z videa je jasné, že projde a řekne,, máma", protože ji tam uvidí! Jediný, kdo řval byla ona!
ona si protireci, popisuje jak chlapecek strada, je pohubly, zniceny a v druhe vete rekne ze si chlapecek hraje s babickou na zahrade kdyz je tam opet stalkuje ![]()
Pro všechny, kdo to nečetl, nebo nemá Facebook. Neseřadila jsem to chronologicky. Marek nafotil jen ty důležité stránky rozsudku.
@MamkaDouDou píše:
Soudy samozřejmě na TO přihlížet můžou. Nebo jako předběžná opatření ti nic neříkají.
jasně, dnes půjdu podat 100 TO jen tak, budou zcela vymyšlená a soud k tomu bude bez dalšího přihlížet, idkyž policejní orgán ani nezahájí úkony…a čím víc těch TO bude, tím víc k tomu bude soud přihlížet…
@Bramborova prosímtě a pak jsou děti zvídavé co se od 10m nechají v pohodě 5 hodin hlídat babičkou, pak přijde mamka, nakojí a všichni jsou spokojení. Neaplikuj jedinou zkušenost.
To je jak kdybych já řekla, že když děti necháš objevovat svět a dáš jim jistotu, lze cokoliv - protože mám zkušenost. Tvé děti by to možná nedaly, jiné ano.
@Zmatka píše:
@Borrealis Mam dite o neco starsi nez je Bertik a koji se cca co 3-5 hodin. Pred spanim, po spani vzdy, bez prsa by neusla. Behem noci cca 4×. Predstava, ze ji musim dat otci na noc, place, ze ho nezna, place, ze chce prso, ze chce usinat u kojeni, ta mi dobre nedela…A tam neslo jen o kojeni, hl. i dle posudku psychologu ten chlapecek brecel, ze k tatovi nechce, mel regulerni trauma. Neznal ho, do roka se o nej otec nezajimal.
Kojit takhle velké dítě tolikrát za noc není normální. Spíš tě má místo dudlíku a to fakt není dobře, protože jednak se mu budou kazit zuby, protože si je pak nevycistí a jedak si přes noc tělo má odpočinout.
Jinak kojení dvouletého dítěte je prostě výmluva, aby nemuselo k otci.To by pak matka mohla tvrdit, že kojí pětileté a jaky by v tom byl rozdíl? Žádný, v tomhle věku už by dítě mělo jíst pestrou stravu.
A mně se někdo diví, že jsem doporučovala v jiné diskuzi otci nic neříkat ![]()
Tito dva idioti se vybrali a dělají tohle, ve vedlejší diskuzi se skoro neznají, ale určitě se domluví, jo to tak ![]()