Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Borrealis píše:
kdepak na nocměla ho předávat dvakrát v týdnu na 3 hodiny
nepředávala, nedala, blokovala veškerý kontakt
blokovala jakýkoliv kontakt s otcem, mstila se, blokuje ho jak jen může, vymlouvá se na „kojení“ až bude dítěti deset, bude se vymlouvat na něco jiného, např " dítě má trauma z otce "
ulhaná manipulátorka, možná máte pocit že se jí „musíte“ zastávat protože „kojení“ ale fakt nemusíte
já vychovala dětí víc, kojila je dlouho, nikdy bych kojení nepoužila jako zbran, prostředek manipulace…je to absolutní ubohost
ta s tou sanitou, o které jsem psala na první straně nemlich to samé
vláčila dítě po médiích, nechávala ho fotit do Blesku a dělala ze sebe hroznou „obět“ přitom to byla ona, co měla v hlavě nepořádek a otci dítěti prostě nepředávala, i přes rozsudky, pokuty, cokoliv…dítě neviděl rok a půltaky tam musela nakonec přijet policie, měnila dítěti školy, bez vědomí otce, on ani nevěděl kde dítě je, neměl šanci na žádný kontakt s ním a byl zcela zoufalý
věřte tomu, že to je někdo žena a dokonce kojí / 3 leté dítě
/ ještě neznamená že to nemůže být bezcitný manipulátor, nebo psychicky nemocná mstitelka, co týrá své dítě
a má dítě jako nástroj pomsty otci
bohužel může
a čím víc z toho dělá mediální halo a ze sebe „obět“ tím horší to obvykle je
pro to dítě, samozřejmě, to je totální chudák
Kdes to četla? Já četla první info, že 3× týdne na 6 hodin? ![]()
@Zmatka píše:
A kojila si nekdy tak stare dite? Ja treba neodstrikala nula nula nic. A ze jsem se snazila. Ne u kazdyho to jde, spis je to vyjimka, a to jsem mela el. Medelu.Zaroven v ty dobe kojeny dite kolikrat sni treba sem tam par lzicek, ale je to spis takove ochutnavani. Moje dcera neco malo snedla, syn byl na mliku vyhradne do roka, proste do te doby i odmital cokoliv jineho.
Podle me je uplny sci fi u vetsiny zen, ze by odstrikaly dost mleka na celodenni pobyt ditete jinde. A tohle by tomu soudu mel nekdo idealne rict, mel by spolupracovat s detskymi psychology a klidne i laktacni poradkyni apod. A to se z nejakyho duvodu nedeje. Kdyby jo, nemysleli by si sedesatileti soudci, kteri nikdy nekojili, ze matka „proste odstrika“ a vyreseno
A nejde jen o kojeni, jde o to, ze jeden den dite otce neznalo a druhy den kvuli soudu slo k nekomu cizimu na cely den.
Neresime me, ale ji. A ona to mliko v 10 mesicich mela, kdyz ho ma i ted ve 2,5 letech.
@Borrealis píše:
kdepak na nocměla ho předávat dvakrát v týdnu na 3 hodiny
nepředávala, nedala, blokovala veškerý kontakt
blokovala jakýkoliv kontakt s otcem, mstila se, blokuje ho jak jen může, vymlouvá se na „kojení“ až bude dítěti deset, bude se vymlouvat na něco jiného, např " dítě má trauma z otce "
ulhaná manipulátorka, možná máte pocit že se jí „musíte“ zastávat protože „kojení“ ale fakt nemusíte
já vychovala dětí víc, kojila je dlouho, nikdy bych kojení nepoužila jako zbran, prostředek manipulace…je to absolutní ubohost
ta s tou sanitou, o které jsem psala na první straně nemlich to samé
vláčila dítě po médiích, nechávala ho fotit do Blesku a dělala ze sebe hroznou „obět“ přitom to byla ona, co měla v hlavě nepořádek a otci dítěti prostě nepředávala, i přes rozsudky, pokuty, cokoliv…dítě neviděl rok a půltaky tam musela nakonec přijet policie, měnila dítěti školy, bez vědomí otce, on ani nevěděl kde dítě je, neměl šanci na žádný kontakt s ním a byl zcela zoufalý
věřte tomu, že to je někdo žena a dokonce kojí / 3 leté dítě
/ ještě neznamená že to nemůže být bezcitný manipulátor, nebo psychicky nemocná mstitelka, co týrá své dítě
a má dítě jako nástroj pomsty otci
bohužel může
a čím víc z toho dělá mediální halo a ze sebe „obět“ tím horší to obvykle je
pro to dítě, samozřejmě, to je totální chudák
na sest hodin
@Cullenova píše:
Neresime me, ale ji. A ona to mliko v 10 mesicich mela, kdyz ho ma i ted ve 2,5 letech.
Ale že má mléko na kojení prece neznamená, že něco odstriká
Já taky kojila děti dlouho, ale neodstrikala jsem nikdy víc, než pár ml, to tak má spousta matek.
@BohunkaP píše:
Nesleduji to do detailu, zaznamenala jsem to pouze okrajově a to s jinou informací:Krátce nato, kdy malý Bertík oslavil první narozeniny, rozhodl soud o tom, že plně kojené dítě má být svěřováno do péče otce třikrát v týdnu po dobu šesti hodin.
Roční dítě už nepotřebuje být plně kojené, šest hodin s vlastním otcem třikrát v týdnu není nic nepřiměřeného - a matka měla udělat maximum pro to, aby na to dítě připravila a pomohla vše zvládnout. Rozhodně ne frekvenci kojení ještě zvýšit, aby dítě nebylo schopno být pár hodin bez ní ani o další hromadu měsíců později.
Příspěvek upraven 10.11.23 v 09:44
Ta paní je úplně mimo. Ničí svého syna. 6 hodin bez kojení vydrží.
Jinak já jsem zastáncem kojení ale nic se nemá přehánět. Bohužel některé matky kojení ženou do extrému.
@Zmatka píše:
na sest hodin
Dítěti už je 2,5 let. Opravdu už nepotřebuje být přisáté na prsu.
@Zmatka píše:
Jinak detsky psycholog dite videl a konstatoval, ze z te stridavky ma regulerne trauma.
a ty jsi viděla přímo tu lékařskou zprávu či znalecký posudek? a bylo to tam napsáno přesně takto? ![]()
@Cullenova píše:
Ach jo…ano, ja taky mliko mela a kojila jsem syna do peti. A stejne jsem nic neodstrikala. A je to uplne normalni. To dite si to proste vytahne jinak a lip, nez odsavacka.
Ja bych desetimesicni mimino proste predavat na sest hodin vazne nechtela a uz vubec ne cloveku, kteryho to mimino nezna.
Muze byt hystericka, ale kde je pricina a nasledek? Byla hysterka predtim, nez ji rvali dite, nebo potom? ![]()
Tak jsem si to dohledala. A vychází mi z toho, že nikdo vlastně nehledí na zájem dítěte. Otec, který odejde od čtyřměsíčního dítěte a pak neumí připustit styk s mediátorem když ho dítě nezná a nechce k němu. Matka, která to tahá na veřejnost bez ohledu na ochranu jeho soukromí a přebytkem emocí mu to dělá ještě těžší. A soud který nehledá nejlepší pro dítě.
Traumatizované dítě s přetrhanými vazbami, absolutním emočním zmatkem. Good job everyone!
A jinak o těch zánětech, co tu někdo psal jsem info nenašla, ale jestli soud nebral ohled na lékařsky ověřené zprávy tak je to humus největší. ![]()
@topazio píše:
Ta paní je úplně mimo. Ničí svého syna. 6 hodin bez kojení vydrží.Jinak já jsem zastáncem kojení ale nic se nemá přehánět. Bohužel některé matky kojení ženou do extrému.
Ty jsi zastánce kojení?
Promiň, ale z této diskuze bych to teda nepoznala. Tolikrát použité slovo kojofanatička jsem ještě neslyšela.
Mně osobně by taky nebylo příjemné kojit dvouleté dítě, ale rozhodně bych matky, co to dělají, nenazvala kojofanatičkami.
@Keyllah píše:
a ty jsi viděla přímo tu lékařskou zprávu či znalecký posudek? a bylo to tam napsáno přesně takto?
Hele myslim, ze tohle zrovna videla treba ta Janeckova. Taky jsem cetla, ze se o tom udajne na webu anonymne vyjadrila jedna odbornice, jakoze to je odstrasujici pripad, jak se u nas resi stridavka. Ale kazdymu zainteresovanymu bylo jasny, ze mluvi o Bertikovi. Mozna by to nekdo umel. dohledat. Nemela sem cas.
@Zmatka píše:
Ach jo…ano, ja taky mliko mela a kojila jsem syna do peti. A stejne jsem nic neodstrikala. A je to uplne normalni. To dite si to proste vytahne jinak a lip, nez odsavacka.Ja bych desetimesicni mimino proste predavat na sest hodin vazne nechtela a uz vubec ne cloveku, kteryho to mimino nezna.
Muze byt hystericka, ale kde je pricina a nasledek? Byla hysterka predtim, nez ji rvali dite, nebo potom?
Tak pokud nezvládla dítko předávat a vyřešit „kojení“ od jeho 1 roku do 2,5let, tak si opravdu myslíš, že problém nastal až nyní a nebyl tam od začátku?
jako že za 18 měsíců nedokáži dítko připravit na to, že nebude 6hodin jednou za několik dnů kojené?
ani ve 2letech? ![]()
@topazio píše:
Dítěti už je 2,5 let. Opravdu už nepotřebuje být přisáté na prsu.
To bylo sest hodin v dobe, kdy byl kojenec. Nebyl mu ani rok.
@Zmatka píše:
Hele myslim, ze tohle zrovna videla treba ta Janeckova. Taky jsem cetla, ze se o tom udajne na webu anonymne vyjadrila jedna odbornice, jakoze to je odstrasujici pripad, jak se u nas resi stridavka. Ale kazdymu zainteresovanymu bylo jasny, ze mluvi o Bertikovi. Mozna by to nekdo umel. dohledat. Nemela sem cas.
aha, takže neviděla a někdo kdo ji „asi“ viděl z toho něco „vycucl“, něco co se nedá ověřit a prezentuješ to nyní jako fakt?
nic ve zlým, ale myslím, že kdyby jsi mohla vidět a číst celý ten spis, bylo by to trochu o něčem jiném, než co média pro zaujetí vytrhnou…
@Keyllah píše:
Tak pokud nezvládla dítko předávat a vyřešit „kojení“ od jeho 1 roku do 2,5let, tak si opravdu myslíš, že problém nastal až nyní a nebyl tam od začátku?jako že za 18 měsíců nedokáži dítko připravit na to, že nebude 6hodin jednou za několik dnů kojené?
ani ve 2letech?
A jak si predstavujes, ze by kojeni „vyresila“? Podle me max. odstavit a dat UM. Pohledem zpetne by to nakonec pro Bertika bylo asi to nejlepsi. Ale docela me sokuje, ze to tak ma byt. Ze jako kdyz se rozvedes, mela bys radsi dite odstavit.
A jeste to neresi to, ze soud nenaridil asistovany styk, aby si Bertik zvyknul