Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2978
19.12.25 11:46
@Any32 píše: Více

Obávám se, že v tomto případě jsou obětí všichni zúčastnění, včetně rodiny otce. Obětí zhovadilého opatrovnického systému, který se motá do životů normálním rodičům místo pouhé ochrany práv, a který pak kašle na případy, které jsou skutečně závažné a je potřeba jejich rychlý zásah.
A i kdyby otec byl latentní gay a dokonce s pedofilní orientací, pořád to nedokazuje, že ubližuje vlastnímu dítěti. Tohle prostě nejsou jednoduché případy, proto stereotypní přístup soudů nadělá tolik škody a fakticky spor vyhrotí. Matka v tomto případě mohla mít jasné indicie o orientaci otce a na základě toho se snažila dítě chránit (přičemž její obavy mohly ale nemusely být reálné), ale stejně možné je to, že šlo pouze o snahu vyloučit otce a jeho rodinu ze života dítěte.
Podstatné je, že soudně opatrovnický systém těžce selhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10877
19.12.25 11:49

Jakože gay nemůže mít syna? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.12.25 12:37

Gay samozrejme muze mit syna a duhovym rodinam fandim. Dvoulete dite si nevymysli strkani lizatka do zadecku, cucani pindika a straseni maskou. Kdyby mu bylo pet, uz by mohl byt naockovany, ale ne ve dvou letech. Plus prave orientace, profese. Tech nahod mi prijde mnoho. Kez se mylim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10877
19.12.25 12:38

Gay a pedofil je rozdíl 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
19.12.25 12:40

No to prave muze byt naockovano uplne silene.
Takovych nespravedlive vyloucenych otcu uz byli tisice a matkam to prochazelo, s tim se proste neco musi delat.

Zajimalo by mne, podle ceho damy tvrdi, ze je gay. Znaji ho, nebo se jim tak zda od pohledu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.12.25 12:42

Ano, take jsem proto psala, ze pedofil být nemusí. Ale na druhou stranu, proc by bylo cucani, strkani… nemam patent na pravdu, ale ty zabery dvouleteho ditete, kde to pojmenovava, byly alarmujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
19.12.25 12:58
@Sissela píše: Více

Přesně tak - dítě je podle videí i rozsudku naučené od matky vykládat, jak ho otec zneužívá a jak mu ubližuje. To je základ problému - je prokázána že matka několik obvinění proti otci podala falešně, trénovala dítě aby to vykládalo a točila to na videa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148760
19.12.25 13:02
@ondrej190 píše: Více

Jakkoli mám názor na situaci Bertíka jaký mám, tyhle soudy už mi taky přijdou přes čáru. Taková tvrzení uz přesahují meze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.12.25 13:27

Vy si vazne myslite, ze ve dvou letech dite chape pojem lež a pravda a papouskuje vety od maminky proti otci? Matka ho vzala za psycholozkou, ktera sama rekla, ze si to vymyslet nemohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.25 13:36

Ne, prave ze to vubec nechape a proto to snadno papouskuje. Dvoulete dite by to podle me talhle vubec samo neformulovalo a nepojmenovalo. Mam trilete, pohybuju se hodne mezi podobne starymi detmi, a naprosto si to neumim predstavit.

• Citovat
  • Upravit
8
19.12.25 13:39

Takze jste to video videla, kde to rika? Vzdyt to jde z neho uplne spontanne. Procpak jeho tata tedy nezajde k sexuologovi, kdyz je v norme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
19.12.25 19:26

Až na to, že chlapci jsou ČTYŘI roky, nikoli dva.

A ano, dítě v tomto věku úplně klidně může být takto zmanipulováno a vytrénováno matkou, o tom vůbec není sporu.

Samozřejmě také nemusí… ale může. To my tady fakt nerozklíčujeme… nechápu, jak si někdo úplně cizí může troufnout dělat si na základě toho názor a dupat, že ten nebo druhý je jasně ten špatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.12.25 20:32

V dobe nahravek mu ctyri nebyly. Tak to se omlouvam, ze si delam nazor:) vsak jsem i psala, ze se muzu mylit☺️ jen mi prijde zvlastni, ze otec nepodstupuje zadne testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
19.12.25 20:51

4 roky v době natáčení neměl dovršeny, ale příliš nechybělo – tady to máš i slovy matky:

”Mezitím se matka obrací na veřejnost s prosbou o podporu. „Když téměř čtyřleté dítě popisuje a napodobuje věci, které by v jeho věku nemělo ani znát, nemohu jako matka mlčet”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.12.25 21:37

Byly mu tedy tři :) dekuji mockrát za upozorneni😃 takze ta psycholozka, ktera tvrdila, ze si to Bertik nemohl vymyslet, je vlastne uplne mimo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna