Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Podcast poslouchám a nevím, co si o tom myslet, neumím si představit, co by on musel být za hovado a primitiva, aby dál zneužíval dítě, které je pod takovým drobnohledem
Ona si to podělala na začátku, že bránila ve styku, on se pak zabejčil a mstí se pro změnu zase on, působí na mě, že má snad nějaký autistický rysy
Pokud vím, tak naopak v opatrovnických sporech je obvinění ze zneužívání dítěte ve většině případů křivé.
Poznámka mimo, u nás se v odbornosti nepoužívá detektor lži, ale polygraf, tak nevím, co jí kdo nabízel a nevyšlo to v její prospěch nejlépe ![]()
Poslechla jsem posledni dil. A taky nevim co si myslet. Na jedne strane je tam svedectvi i zen z OSPOD, ze pred nima Barbora navadi Bertika a rika o strkani lizatka do zadecku. Na druhou stranu ani ten otec, ktery tvrdi, ze Bertik mluvi doma o tom jak ho matka navadi, tak neni absolutne schopny konkretne rict, co mu ten kluk teda popisuje.
Je fajn, ze se to nekam pohlo. Uprimne doufam, ze bude s matkou nakonec vice, i kdyz na me pusobi jak pusobi, verim tomu, ze ho ma rada a i on ji.
@Olympie929 píše: Více
Snad se to někam konečně pohne a kvalitně vyšetří všechny tři, posudek by měli udělat i na oba rodiče
Nedůvěryhodně na mě působí oba dva, matka hysterka, otec autista ![]()
Ono to fakt neni snadny, co kdyz je to tvrzeni jen ucelove a hystericke, a diky tomu by matka dosahla otcovo zavrzeni?
Coz muze byt prava matcina motivace?
A tady to, upřímně, presne tak vypada, jak pres kopírák ![]()
A ze se to tak delo a děje, snad nebude popirat ani nejzatvrzelejsi nejjednodussi psychomatka nebo presvedcena psychobabicka ![]()
@ondrej190 to nevim, ja bych byla schopna uverit cemukoliv.
I tomu, ze si to matka vymyslela, aby otce odstavila. I tomu, ze to otec dela nebo i tomu, ze udelal jen neco a matka tlaci a neco je pravda a neco manipulace z jeji strany.
Chudak ten kluk.
@Anna766 píše: Více
V podvastu i zaznelo, ze po rozchodu mu z cca 30 schuzek (presne cislo si nepamatuji), predala dite jen dvakrat, jinak se neustale vymlouvala na prujem, kasel atd. Podle me jsou oba pekni mesuge, chudak dite.
Samozrejme teoreticky nejaka ta možnost, spatna od otce, existuje.
Jenze se proste neprokazala.
A ten kluk je rozhodne chudak.
Jaky psycho musel zazivat doma, od matky a pak samozrejme i ten otec musi bejt na prasky, a az bude vetsi, spoluzaci si pusti to video a budou se mu posmivat.
Tohleto se nikdy nema zverejnovat!
@Wani píše: Více
Mně se líbilo, že ji nechali říct svoji verzi, z rozsudků druhé strany vyplynulo, že tak nějak to nepředávání účelně zamlčela, vyhrožování zase nevrhalo dobré světlo na otcovu rodinu, bylo to vyvážené a jako největší chudák z toho vyšel chlapeček ![]()
@Wani píše: VíceÚplně v pořádku mi nepřijde moc ani jeden z rodičů. To je fakt.
Možné je všechno. Pěkně to ale smrdí a proste mi hlava nebere, proč ty posudky zadávají až teď. Samozřejmě lepší, než nikdy. Všechny 3 už je ale měli nechat vyšetřit dávno a nenechávat tomu roky vystavovat malé dítě, které to nenávratně psychicky pošramotí, ať už jde o manipulaci matkou nebo zneužívání otcem. A operovat možným zavržením jednoho rodiče mi tady přijde mimo. Jde o vyšetření, ne preventivní odebrání dítěte. Je to třeba pořádně vyšetřit a jednoho z nich řádně potrestat za to, co udělal.
Btw policie už to zase chtěla odložit, protože je přesvědčená o nedůvěryhodnosti matky (zaznělo tam, že tuto větu mají ve spíše žlutě vyznačenou zvýrazňovačem, aby bylo jasné, jak to s ní je) aniž by vůbec vyslechli/nechali zkoumat Bertíka. Naštěstí k tomu podal jeho opatrovník stížnost, jelikož to podle něj nebylo řádně prošetřeno- nikdo Bertíka nezkoumal), a státní zástupkyně ju dala za pravdu. Tudíž se tím budou muset nadále zabývat a prověřit to pořádně.
@ondrej190 jenze tomu otci nikdo nic nedokazoval a neprokazoval.. na zadne vysetreni nebyl poslany, vsechno co muze bojkotuje. A Bertika taky nikdo nezkoumal- je tam jedna vymyslena zprava od psycholozky, od ktere se nadrizeni distancovali a co predlozila matka smetl kazdy ze stolu jako neobjektivni…
Tak nechapu kde tam bere kazdy tu jistotu-od soudkyne, pres OSPOD, az po policii, ze k tomu zneuzivani fakt nemuze dochazet..
@Wani ano, ono se to cele medializovalo podle me tim zverejnenim te exekuce ditete, ale to co tomu predchazelo, ze tak moc ta matka branila styku, ze ho unesla, ze zneuzivani vytahla 14dni pred tim, nez melo dojit k nejakemu plneni rozsudku, to uz uplne nerekne..
Ale zase je pravda, ze vlastne ten soud tresta ji, za to ze neplnila rozsudek a jaky to ma vliv na dite uz nikdo neresi… akorat ze ona na to mozna trochu spolehala, ze prece MUSI soud rozhodnout v zajmu ditete, tak prece neomezi tak moc styk matce, jenze evidentne se svym chovanim stala neduveryhodnou postupne pro kazdou tu instanci-neverili ji policiste, ospod, ani soudkyne…
@Olympie929 píše: Více
Tos napsala ve zkratce docela presne.
Ono tam toho bylo jeste vic, medializace, snaha o brutalni diskreditaci otce v zamestnani, zpusob matciny komunikace, pak uznani matky ze spachani tr.cinu.
Do toho ta silena ubrecena Janeckova, ktera se k necemu takovemu vubec nemela propujcit.
Tady ta matka toho, ze je zena, zneuzila uplne ukazkove.