Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2669
6.11.25 13:23

Tak nechapu kde tam bere kazdy tu jistotu-od soudkyne, pres OSPOD, az po policii, ze k tomu zneuzivani fakt nemuze dochazet..

Pokud neni prokazane, tak k nemu nedochazi. Jak jinak to chces v pravnim state udelat? To by stacilo nekoho z neceho obvinit a byl by to jeho konec.
( Coz je krivarna, ktera se drive dost dela a nekteri lide na to porad spolehaji.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
6.11.25 13:34
@ondrej190 píše: Více

Tak samozřejmě tak, že to prověřím. A ne, že si řeknu, že je oznamovatel nedůvěryhodný, tudíž to ani nebudeme prověřovat. To je jak kdyby vám na služebnu příběhla bezdomovkyně s tím, že jí před chvílí ten a ten znásilnil a vy byste jí ani neposlal k lékaři, protože je ošklivá, smrdí a chlastá a uzavřeli to s tím, že jí nevěříte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
6.11.25 13:38

@ondrej190 no jenze me prijde, ze to moc neprosetrovali, nevyuzili vsechny dostupne moznosti jako napr. Narizeni sexuologickeho vysetreni otce, nevysetrili ani dite..vse se to jen odkladalo.
Vsechno se bude resit az ted a jsem zvedava na vysledek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
6.11.25 13:39

@Yxc28 presne tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148645
6.11.25 13:48
@Olympie929 píše: Více

Velké selhání systému. Úřadů. Proč už dávno neřeší? To není jeden případ. Kdo jste zaregistroval případ dvou chlapců, kde byli týráni matkou a orčímem. Otec několik let se obracel na úřady, ospod, policii. Nestalo se nic. Až po někakolikaletém boji se konečně začalo dětem a otci věřit. Že to bývá i naopak to snad nemusím zmiňovat. Že se děti dávají do střidavky otci co prokazatelně byl aktérem domácího násilí je taky zvykem.
Nechápu to. Od čeho tam ti lidé sedí? Proč se neřeší hned? Nerozumím tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
6.11.25 13:58
@Anna766 píše: Více

Ano, těch případů je víc. Ve stejné době, jako začala Bára, řešila něco takového i paní s IG tuším mamatonevzda (nebo něco takoveho). Tam byl chlapeček neslyšící máma ho od mala učila odezírat ze rtů a mluvit. Chlapečka oddělili od sourozence a svěřili do péče otci, který chtěl jen jeho a chtěl ho dát do speciální školky a vykašlat se na všechno, co už chlapeček uměl a dát ho do speciální školky. Chlapeček se při prověřování styděl a s pracovníci OSPOD nekomunikoval, takže ta se rozhodla, ze chlapeček nerozumi a nemluví a s jejím posvětěním ho svěřili otci a nechali ho zaostávat ve speciální školce
Nahrávky matky, na kterých dítě evidentně komunikuje, je nezajímalo. Tenhle případ nakonec naštěstí už dopadl celkem dobře a dítě mohlo i nastoupit do normální školy a je tuším nakonec ve střídavé péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
6.11.25 14:35

Zrovna Janečková matce spíš ublížila tvrzením, že Bertík je vzhledem k okolnostem ve vývoji opožděný a v komunikaci používá jednoslovný výrazy, ale o zneužívání mluví ve větách a slovních spojeních :think:
Určitě ať je vyšetří všechny, chlapečka, matku i otce a nejlépe v interakci s nima oběma, podle mě nebude v pořádku ani jeden :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
6.11.25 14:39
@Olympie929 píše: Více

Mám obavu, že ať bude výsledek vyšetření jakýkoliv, jedna či druhá strana ho stejně napadne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
6.11.25 15:44

@Anna766 podle me to je tak caste, ze se rodice vzajemne obvinuji z kdoviceho, ze na to neni proste prostor proverovat vsechno..

Vemte si kolik trvaji i ty rozvody a rozhodovani o peci, i kdyz se rodice dohodnou, kolik se celkove rozvadi manzelstvi a kolik lidi je schopno se v pohode domluvit?

To uz je na uplne jinou debatu, debatu o charakteru, hodnotach ve spolecnosti, a tak dale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
6.11.25 16:00

podle me to je tak caste, ze se rodice vzajemne obvinuji z kdoviceho, ze na to neni proste prostor proverovat vsechno..

asi tak. Ono taky to prověřování většinou dopadne tak, že se nic neprokáže.
Plus asi ještě způsob vystupování matky, načasování, to, co se objektivně dělo předtím…a z toho celého si úřady dovodily, že si matka vymýšlí, notabene když jiní doktoři žádné stopy na těle nenašli. Ty výpovědi paní z Ospodu jsou taky závažné, ty už toho musely vidět a podobné story řeší každou chvíli. Si myslím.

Takže bych se nebál, že to úřady úplně zametly. Ale nebyl jsem tam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
6.11.25 17:56

Fajn, v tom případě je na čase začít trestat ta křivá obvinění a ne kašlat na prověřování nahlášených případů a riskovat tak, že týranému/zneužívanému dítěti nikdo nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
7.11.25 07:40

Případ Báry a Bertíka jsem znala úplně okrajově, teď jsem se s ním teda díky podcastu seznámila hlouběji. Je mi strašně moc líto Bertíka. Chlapeček za nic nemůže, nic z toho si nevybral a nic špatného neudělal. Přesto je v podstatě nejvíc trestán on. Je mi smutno, že to dítě vlastně nemá nikoho, kdo by ho chránil.
Ani jeden z rodičů na mě moc dobře nepůsobí, zřejmě si opravdu vyřizují navzájem účty a jdou přes mrtvoly, dítě je rukojmím. Je smutný, že se to vleče už tak dlouho a pravděpodobně ještě dlouho povleče a nikoho asi nezajímá, že život toho dítěte nenávratně ubíhá, vše se do něj zapisuje a navždy ho to poškozuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
7.11.25 08:53

Je to samozrejme na chlapce znicujici.
Bude cely zivot s nervama v pytli a pravdepodobne to preda dalsi generaci.

Ale myslenka, ze za to muzou oba +- stejne, podle mne nebude pravdivá.
Nekdo si zacal první, a druhy se v podstate nemel jak jinak (uspesne) branit.
Ze mne - stat zasahnout driv a razantneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.25 09:07

Z me zkusenosti, ano, nikdo to asi nebral vazne protoze v soudech o deti se toho rekne…jsem advokatka, dost let jsem to delala. Bohuzep je to tak ze v bojich o deti se na kriva obvineni moc nehraje protoze i dost drsne veci tam placa kazdy druhy, jinak jakoze velmi slusni dobre postaveni vzdelani lide. Taky se v rozvodech falsujou dokument, manipuluji svedci, zamlcuji a zkresluji skutecnosti, podvrhuji dukazy, a zrejme z duvodu otravenosti soudcu ze to fakt delaji vsichni a ze ty lidi jsou v tezke zivotni situaci nad tim mavaji rukou a nikdo to nijak dal neresi. Pritom kdekoli jinde by tohle neproslo a ty lidi ani nenapadlo delat.„pro dobro“ svych deti jsou schopni vseho :poblion: Proto uz to nedelam… Ale jednoznacne je pak velmi tezke poznat kdy na tom celem neco je. Skoncila jsem po tom co jsem si spletla narcistickou manipulatorku s obeti domaciho nasili. I po tech letech a praci s lidma kazdy den, stejne se mi to stalo, lhala mi ve vsem, sezrala jsem to divadlo i s navijakem, tak natoz odpod a soudce, kteri ji videli chvilku. Sezral ji to i muj znamy, ktery si ji vzal a prepsal na ni pul baraku.

• Citovat
  • Upravit
15
7.11.25 10:18

@ondrej190 Odřeji, ano chápeme, že jste na straně otce… dost odvážné zaujmout tak radikální postoj, když pravdepodobne mate stejne info jako kazdy tady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna