Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Já jsem velmi ráda, že se do toho Seznam zprávy pustili a naopak je považuji za seriózní médium. Uvádí všechny informace, včetně těch proti Báře. A stále si myslím, že prostě soud má nařídit sexuologické a psychoiatrické vyšetření otce (a klidně i matky) a psychiatrické vyšetření Bertíka. Prostě po tak závažném obvinění je to třeba řádně vyšetřit a pokud by matka lhala, tak jí klidně zavřít natvrdo. Rozhodně ale tisíckrát radši ať se otec vyšetří zbytečně, než aby bylo malému dítěti nadále ubližováno, protože kdoví jestli si to matka nevymyslela. Jako pardon, ale aby k otci odjelo zdravé dítě a po pár hodinách se vrátilo se zánětem penisu, vyléčilo se to a o 2 týdny později opět odjelo zdravé dítě a za pár hodin u otce byl zánět zpět… To vysvětlíte jak? Těch varovných signálů je tam příliš mnoho. Proč např. matka souhlasila s vyšetřením na detektoru lži a otec to odmítl? Proč nechce dobrovolně podstoupit sexuologické vyšetření a nedovolí, aby psychiatrické vyšetření podstoupil Bertík, když se teda nic neděje? Proč odmítá na tyto otázky odpovědět?
Ano, Bára se v začátcích chovala značně histericky. Kdyby mi někdo bral dítě, nechávám se jinak… To máma nemůže zvládnout nikdy v klidu. Ale tady něco smrdí na sto honí a já bych si moc přála, aby to bylo konečně řádně vyšetřeno
Ja podcast posloucham a prijdou mi mimo oba dva. Matka je krajne nesympaticka, prijde mi histericka, teatralni, no proste strasna-ja chapu ten kontext, ze na to v te situaci(i kdyz si tu svoji verzi prokazatelne prikrasluje) ma pravo a nezastavam se jeho. Ale uprimne se soudkyni nedivim, jestli si vuci ni vytvorila takovou averzi a neduveru-ta druha pravnicka to vlastne shrnula perfektne, ze se s takovym jednanim setkavaji tak casto, ze nektere veci jsou proste na subjektvinim hodnoceni a lide nejsou stroje. Jen kazdy z nich mel dat to ego stranou, vcetne te soudkyne… ja bych s tim asi spat nemohla, ze je mozne, ze je Bertikovi takto ublizovano
Nicmene, otec mi prijde uplne stejne neduveryhodny a sebestredny jako matka… a nakonec je mi uprimne lito jen Bertika, zodpovednost za to v jake situaci je a co si s sebou ponese do zivota muzou predevsim rodice.
@terien rika to Bara v tom podcastu, ze poprve nema asi dukaz ale po druhe si ho vyfotila, nez odjel a po tom co prijel se zanetem
@Olympie929 píše: Více
Pokud Bára chce, aby takovým „důkazům“ někdo věřil, musela by se chovat jinak. Svým přístupem je sama znehodnocuje.
@Yxc28 podle me to odmita i z principu, protoze muze.. on ma co chtel „vyhral“
@terien píše: Více
Chovat se s odstupem a klidně je pro matku v takovém případě téměř nemožné. A i kdyby byla matka totálně vyšinutá, tak to dítě má právo na to, aby mu nebylo ubližováno a když existují indicie, že se tak děje, tak je třeba to řádně vyšetřit - ať je jeho matka jaká chce. Když např. bude existovat podezření, že matka dítě týrání, tak se taky nevykazuje na to to prověřit s odůvodněním, že otec je alkoholik, takže je nedůvěryhoodný a chování matky tak vůbec prošetřovat nebudeme.
A jestli matka kecá, tak to alespoň vyjde najevo…
Nechápu, jak si můžete být hromadně jisté jak to tedy je.
Tak třeba z tvých odpovědí mám dojem, že stojíš pevně na straně otce.
Ja nemluvim jen o tom jak zabavili exekucne dite. Mluvim treba i o nahravce z OSPOD-v podcastu.
Ja si nicim jista nejsem. Jen mi vadi, jak se matka stavi dlouhodobe do role obeti a veci, ktere zverejnuje nebo jak je prezentuje, jsou umyslne uhlazovany, aby pusobily jen v neprospech otce…
Ano, Bára si ubližuje emotivním chováním. Tím že operovala kojením, tim to podělala úplně. Ale jeden fakt je nepřehlénutelný. Že dítě ani tak nechce otec, to bylo jasné už jen z jeho chování když se dite narodilo. Nezájem byl evidentní. Ale že vše se děje proto, že dite chtějí prarodiče, hlavně matka otce. Že otec předal dite a odjel na dlouhou pracovní cestu do zahraničí je fakt, dohledatelný. Ne domněnka. Proč nemůže být v nepřítomnosti otce dite u matky?
Takže mě otec, jak moc stojí o své dite až má zapotřebí tyto tahanice nijak nepřesvědčil. Že se matka chová hystericky nepopírám. Ale vubec nevím jak bych to řešila já kdyby mi vzali dítě pro údajný zájem otce, ktery ho strčí rodičům a klidne si odcestuje pryč.
Příspěvek upraven 05.11.25 v 15:29
Ale to udělali několikrát…:-(, ale tomu nemusí být vyhověno.
@Anna766 to v podcastu zatím nezaznelo pokud vim. Naopak rikala na zacatku ze dite vidal tak 2× do mesice a prarodice 1×. Coz uprimne u maleho ditete mi prijde v pohode.
Ale jinak otec podle me ma taky ego az do nebe a proste dela ty situace naschval, aby ublizil matce. Takze verim i tomu ze si vezme dite a nekomu ho strci, jenom z principu, aby ho nemela matka.