Připadá vám to normální?

73
22.2.16 10:16

Připadá vám to normální?

Ahoj holky. :kytka:
Zajímá mě váš názor na naši společnost, kolik je vám let, kolik a jak staré máte děti a v jak velkém městě nebo vesnici žijete.

Mě je 22, mám skoro 3leté dítě a město ve kterém žiju má něco málo přes 100 000 obyvatel. A myslím si, že následující věci normální nejsou, i když je můžeme vidět všude kolem.

Dvouleté dítě s telefonem, tabletem, u Tv nebo Pc. Malé dítě (zhruba od roku do 10) co ji hranolky, chipsy, instantní věci ze sáčku, nekvalitní bonbóny a sušenky 10× denně, uzeniny typu lovečák, vysočina laciné párky, hamburgery. Pije colu, bublinkové minerálky a pod. Násilí všeho typu. Vraždy, ubližovaní lidem, zvířatům, rostlinám. Vyhazovaní odpadků jen tak na ulici, řvaní v lese. Krádež. Nevěra. Homosexualita. Děcka co si v 6 nenamazají ani chleba, neumí umýt nádobí nebo zamíst. Ale sprosté slova ovládají perfektně. 13 leté děti co pijí alkohol, kouří, berou drogy a mají sex s více partnery a do 15 stihnou vystřídat 10 partnerů. Holky co ve 13 vypadají jak ku*vy a kluci toho věku jako gayové. V tomto věku holky neumí uvařit ani polívku a kluci zatlouct hřebík. Děcka co v 15 cti říkají, že jejich život nemá cenu a nemá cenu si hledat pravou lásku. Lidi co sedí hodiny na sociálních sítích a nevnímají co se děje kolem. Jedou v kultu selfie. Lidi co nepustí starší lidi sednout nebo matku s děckem. Nepomůžou když někdo spadne, jen tupě čumí a smějí se. Lidi co si pořídí děcko jako hračku a když je nebaví dají ho v roce do jeslí aby tu výchovu nemuseli řešit. Když je venku krásně, radši jdou s děckem a kámoškou na kafe, kde se děcko nudí a nechají ho tam lítat, než aby šli na hřiště nebo do parku. Kamarádi co se vidí po x týdnech a neustále čumí do tel a už nejsou schopní se bavit o tom, co je nového. A pod.

Nechci se s nikým hádat a nepatřím ani k bio matkám, jak tady někteří nazýváte lidi, kteří se hlouběji zajímají o svůj život. Ale konkrétně výše uvedené věci vidím všude kolem a tak si říkám, co se s těma lidma stalo. To to nevidí? Kam se vytratila: láska, čest, morálka, nějaké hodnoty, hrdost na svoje předky a péče o další generace?

Já v 10ti lozila po stromech a hrála s děckama venku různé hry. Dnešní 10 letý děcka sedí v obchoďácích a čumí do tel a mezi sebou se vůbec nebaví a neumí většina ani kotoul.
Mám starost co bude za dalších 10let až mému dítěti bude 13.

Nechápu co se děje a jen doufám, že se lidi probudí a pochopí. A díky za názory. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30928
22.2.16 10:18

@ter26 Verim, ze v jiste socialni skupine lidi to normalni je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.2.16 10:19

Řvaní v lese mě pobavilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
22.2.16 10:23

@ter26 co ti vadí na homosexualitě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.2.16 10:24

@terinka4444 homosexualita taky dobra :mrgreen: a co teprve gay, co křičí v lese
@ter26 taky nejsem ze všeho nadšena, ale neni to taková hrůza a jde hlavně o tvoji výchovu ;) kdyz si prectes neco třeba ze středověku nebo antiky, tak tam nadávají na vývoj úplně stejne :D a porad si žijeme víc nez dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
22.2.16 10:25

Co ti vadí na homosexualitě? :roll: co je špatnýho na hranolkách pro 10 letý děcko? :roll: co je špatnýho na tom, pustit dvouleťákovi pohádku? 8o :roll: nee, vůbec se nechceš hádat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
22.2.16 10:28

@ter26 Ahoj, mně je 28, čekám své první dítě, bydlím v menším městě nedaleko Prahy a skoro bych se podepsala pod to, co píšeš. Rozhodně nečekám, že svět bude sluníčkový bez negativních jevů, ale je fakt, že si často říkám, kam to spěje. Vzhledem k tomu, že to, co popisuješ, vidím u velké spousty lidí, tak se to bohužel stává normálním. Bylo by to na dlouhou diskuzi a polemizování, ale bohužel vím, že to tady nemá cenu, že se to vždycky zvrtne v napadání, osočování druhých z něčeho, co ani říct nechtěli, možná i to je další jev současné společnosti, že lidi neumějí konstruktivně diskutovat a vždycky se to zvrtne, takže debatovat tady dnes nebudu. Každopádně jediné, co můžeme dělat, je dávat co nejlepší příklady svým dětem, snažit se je ke zmiňovaným hodnotám vychovávat a doufat, že nebudou kvůli tomu mezi ostatními za exoty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
22.2.16 10:28

@terinka4444
Myslím si, že i řvaní v lese je nevhodný. Stále ještě tam žijí zvířata, který jsou tam doma a může je to rušit.
@Cuddy a v tvém okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
22.2.16 10:29

@ter26 V mem ne, evidentne v tvem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25067
22.2.16 10:31

Tezko rict, cim to je. Vzhledem k tomu, ze se jedna o celosvetovy trend, tak asi vyvoj doby?
Nekdy je mi z toho taky smutno, ale rikam si, ze kazdy by mel zacit u sebe a tak se snazim chovat a vychovavat svoje deti tak, abychom se za sebe nemuseli stydet. A vybiram si lidi kolem sebe. Takze vidim i ty hezky veci, nejsou vsichni jen spatni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
@ter26 píše:
Mě je 22, mám skoro 3leté dítě. … 13 leté děti co pijí alkohol, kouří, berou drogy a mají sex s více partnery .

Napsala holka, co hned v 18 otěhotněla.
Přijde ti to jako blbost, paušalizování? Ano, stějne jako ty tvé generalizace :roll:

Příspěvek upraven 22.02.16 v 10:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51

@ter26

Na to, kolik je ti let, jsi hodně vyzrálá. Myslím si, že bohužel bude hůř. Když jsem kdysi viděla nějaký ten film, jak města se skládají z vybydlených ghet a pár ohrazených pozemků pro milionáře, přišlo mi to dost hrozné. Gangy, mříže, špína. A dnes už to někde je, určitě to postupuje i do Evropy a je pravda, že někde už tak žijí dlouho. Budoucnost asi hezká nebude, ale zase se ty děti v tom narodí a tak se přizpůsobí, jako se přizpůsobily dnešní děti, které popisuješ. Jezdím často vlakem, kde jezdí studenti z různých škol. Ani nedělají bordel, protože každý má v ruce mobil a je ticho. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
26093
22.2.16 10:32

Já budu za vyvrhela, ale na kvalitním, doma vzdělaným hamburgeru nevidím nic moc špatnýho. To už mi přijde horší klasickej českej řízek s chlebem
:-D

Spoustu věcí, co popisuješ, nejsou žádnou novinkou. Já měla mobil ve 12 letech (bude mi 29), chipsy jsme taky jedli… U počítače jsme nějakej čas trávili od 5 - 6 let… :think: :nevim:

Dnešní doba je v tomhle jiná a je na rodičích určjt rozumný hranice, ale úplně děti izolovat je podle mě spíš medvědí služba. Pak ony budou muset přemýšlet v situacích, který pro jejich vrstevníky budou automatický. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.16 10:33

No, ve spoustě věcí máš pravdu… Ale co je divného na tom, že VÝJIMEČNĚ vytáhneš děti do fastfoodu? Že se puberťáci oblékají tak, aby zapadli do party? (já nosila zvonáče a fialové vlasy:-)) Chodím s kamarádkou na kafe i v létě, kdy je hezky. :palec: Své roční dítě nechávám koukat na TV a půjčuji mu mobil (tak pět minut týdně celkem). I přes to si myslím, že se mu max. věnuji. Mám homosexuální kamarády a nevadí mi, že se líbají před mým dítětem…
Svět se změnil, musíš hledat rovnováhu :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.2.16 10:35
@ter26 píše:
@terinka4444
Myslím si, že i řvaní v lese je nevhodný. Stále ještě tam žijí zvířata, který jsou tam doma a může je to rušit.
@Cuddy a v tvém okolí?

nevhodné jako homosexualita. Kde jinde se mají děti vydovádět než v přírodě? Doma nesmí řvát a dupat, ruší sousedy, venku nesmí řvát, ruší lidi, v lese nesmí, protože ruší zvířata…pak se nediv, že sedí potichu u tabletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová